Çok sıkıldım :(

morçilek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
511
7
118
41
biz 2 aqydır nişanlı yaklaşık 3 yıldır beraberız
benım sıkıntım nışanlım aılede tek erkek.hiç bir iş yaptırmamişlar suyunu yemeğini herseyını önune getırmişler.3 tane de görümcem var.herkes çok ii herşey çok ii ama
nişanlım göümcelerımın yanında bana bı bardak su bıle vermıo.ben ondan bişi istesem
bı ton surat ve laf dinlıyorum
artık sıkıldım böle olmasından.ben böle bi aılede büyümedım kı
nasıl bi çözüm bulacaım bilmiyorum.
sanırım hiç bir zaman bana yardım etmeyecek mutfak işleri konusunda.
yalnızken su getırıo o ayrı ama
kardesleri varken tam bir horoz kesılıo tanıyamıyorum onu
çok sıkıldım çokkkkkk

sende ailesinin yanında bence hizmet bekleme evlilik böyle bişey bazı fedakarlıklar yapmak gerekiyor ama kendi evinizde ortak iş bölümü yaparsınız herkez görevini bilir ve bundan taviz vermeyeceğini nişanlınında iyice kafasına koyarsın

canım ailesinin yanında sende kalk suyunu kendin al neden nişanlından bekliyorsun
hastalık olur bişey olur o başka ama durup dururken nişanlından ailesinin yanında neden hizmet bekliyorsun
bana çokda abes gelmedi açıkcası
böyle yapıyor diye ev işlerinde yardım etmicek anlamınada gelmez gerekirse sen alıştıracaksın hangi anne zaten oğluna evde iş yapmasını öğretiyorki çok nadirdir bu

sanırım nişanlılık evlılık le sevgılı olmanın farkı burada başlıo.
ama ben böle olmasını ıstemıyordum.
en sevmedıım sey basıma gelıo allahım ya:(

ya kız kardeslerı canım benım
annesı babasının yanında asla böle bi beklentım yok
ama beyımız süreklı yatıo biz etrafında dolanan carıyeler sankı
bana cok dogru gelmıooo

Evinize geçince düzelir canım zamanla. Şimdi ailesinin yanında yapmaz tabi. Eleştiri alabilir.
Sabırlı olcaksın. Sende çalışıyorsan evlenince herşey karşılıklı dayanışma ve yardımlaşmaya dayanır.

ben eşime anne ve babasının yanında ölesine otururken su istesem eminim şoktan 1 saat ölece kalırlar sonrada şaka yapıyorum sanıp kahkahayla gülerler-tatlicadiarzu-

Şimdi sana yardım etmiyor diye sorun çıkarmaya gerek yok değil mi. Bunlar ufak şeyler, sana yardımcı olması tabiki önemli ama daha önemlisi, seni sevip saymasıdır güzelim.

Tamam da kızkardeşlerinin yanında niye nişanlından su istiyorsun ki..
Hani bir hastalık olurfalan neyse de, o zaman da zaten kız kardeşlerinden istersin..
Nişanlının garip garip bakması çok doğal...
Bence gereksiz bir davranış olmuş yaptığınız....

Tek sıkıntınız bu olsun....

Zaten erkekler başkalarının yanında aslan kesilirler onu kuzuya sen çevirecen ama o da sadece yalnızken ve evde mümkün canım...

Takıldığın konu sadece bu ise bence takma bu kadar kendi suyunu kendin iç canın da sıkılmaz o zaman...

ay kızlar valal güldürdünüz benı sinir minir
kalmadı
yanı ben mı abartmışım diyecek hale geldım
hele o bi saat donup kalma olayı allahımmmm:) :) :)
artık biş iistersen ne olayım demek tum kadınlar aynı
:)
off of

yani aslinda bu durumu yadirgaman normal geliyor bana da. bu nasil bir ailede yetistiginle alakali. benim babamla annem hicbir zaman cok iyi bir cift olamasalar bile babam anneme her zaman cok yardimci olmustur. annemden bir su istedigini hatirlamiyorum mesela. bir de bu olmasa daha da cekilmez olurdu herhalde annem icin hersey. yani eger sen de boyle gorduysen babandan garipsemen normal. ama iste nisanlin da tam tersini gormus belliki. orta yol bulacaksiniz mecbur. calisan bir bayan olacaksan onun da seninle birlikte islerin ucundan tutmasi gerektigini gostericeksin. ya da bir bardak su vermekle birsey kaybetmeyecegini ogreteceksin. ama bunun icin kendini uzmeye degmez simdilik. sadece duzgun bir sekilde kendini ifade edebilirsen esini urkutmeden bu konuda egitebilrisin... mutluluklar canim...

Derdiniz ailesinin yanında su getirmemesi (genel anlamda size yardım etmemesi) mi ?

Yoksa , onların yanında size olan davranışlarındaki sertlik ve farklılaşma mı?

Eğer yardım etmemesiyse , başbaşayken ediyormuş, yani buna meyilli , onların yanında da kendi suyunuzu kendiniz alırsınız hallolur...

Ama sorun davranış , hal ve hareketleriyle ilgiliyse o zaman alın karşınıza ve konuşun.."Neden orda ayrı burda ayrısın ?" .Ya göründüğü gibi olsun , ya olduğu gibi görünsün ! Bunu izah edin...

Not diyim not olsun:) benim eşim bana başbaşayken bile yardım etmez , su filan getimez ...Maço takılıyor benimki ...Ben bunu değiştiremezken siz de değiştiremezsiniz diye düşünüyorum...

Bir su getirme konusunda bile zor değişiyor erkekler... Huylu huyundan vazgeçmiyor ne yazık ki...

aa kızkardeşlerinin yanında su getirmedi diye de çocuğu asıp kesmeyin...
Yani ben çocuğun yerinde olsam ben de kızardım ve sinir olurdum... Ne demek durup dururken ailemin yanında benden su isteyecek... Herşeyn bir adabı var....
Daha önce de dediğim gibi hasta falan olsan neyse ama ortada öyle bir durum da yok anladığım kadarıyla, kendin pekala alabilirdin suyunu, yada nişanlının ailesinin evinde çekiniyorsan da, kardeşlerinden birine söyleyebilirdin, suiçicektim ama yerini bilmiyorum yardımcı olurmusun diye...
Başbaşayken yardımcı oluyorsa ortada bir problem yok bence... Sırf yardım etsin diyede oturduğun yerden su istemek pek doğru gelmiyor bana...
Ayrıca su vermesi yardım edip etmeyeceğinin belirtisi değil.... Benim eşim bir gün olsun benden 1 bardak su istememiştir, ben de ondan istemedim, ama evde özellikle de mutfakta bana çok yardımcı olur....

Back
X