Çok sıkıntıdayım..

ne desek bos, derdi ceken bilir elbet..ama benim anlamadigim onceden neden hesabini yapmadan bu kadar borc altina girdiniz?
Yani onceden odeyemeyeceginizi bilmiyormuydunuz???

Varligi bir dert yoklugu yara demisler, kimse geri alamayacagi parayi vermek istemez..bir laf var…sende yoksa kimsede yok..Allah yardimciniz olsun, insaAllah bir cikis kapisi gosterir sizlere…

Son düzenleme:
çok üzüldüm durumuna gerçekten Allah yardımcınız olsun..
Öncelikle şunu sormak istiyorum nerde okuyorsunuzda yurt ücretiniz bu kadar yüksek? çünkü bende öğrenciyim ve bu kadarını hiç duymamıştım.
Birde siz çalışmıyor musunuz ailenize bir nebzede olsa bu şekilde yardımcı olabilirsiniz..
:26:

allah yardımcınız olsun zor durum elbet rabbim bi çıkış yolu verecektir dua edin

Allah yardımcınız olsun.. kapatılmayacak bir borç değil inşaallah ama ben de yurt ücretine takıldım en fazla 500-600 TL duyduğum yurt ücretleri. çok ciddi bi rakam 1.100 TL

etten artmaz dişten artar derler cidden 1.100 liraya yurt mu olur herkesin düşünmesi lazım aileyi sizde sıkıntıların farkında olmalıydınız bıçak kemiğe dayanmadan düşünmek gerekiyor bazı şeyleri ablanız falan borç veremez mi kefil olan kişi kapıya dayandı diyorsunuz o da size güvenip kefil olmuş herkesin kendine göre gideri var ona da kızmamalısınız sizin yüzünüzden onunda maddi sıkıntıları ortaya çıktı belki gün geliyor insan 1 liraya muhtaç oluyor cünkü

Durumumuz iyidi bu borçlara girerken sonradan herşey tepe taklak oldu, Ankara da okuyorum okulum sıhhıyede yurdumsa cebecideydi konumundan fala dolayı phalıydı sene başlamadan çnce sözleşme yaptıkları için çıkma imkanımda olmadı dediğim gibi durumumuz iyidi annemler ablam ezilmesin diye aldılar eşyaları hani hep erkek tarafı alınca laf ederler falan diye bizde dükkanımız vardı işlerimiz çok iyidi babamın rahatsızlığından dolayı uzun süre kapalı kaldı 2 ay falan iişte bir daha da açamadık , bende çalışamıyorum ablam yeni doğum yaptı eniştemin tarafından bakacak kimse yok annemde çalışyıro ablama bakıyorum maleseef bende çalışıp destek olmak istiyordum bu yaz ama olmadı :43:

ağustosta kyk yurt başvuruları olur canım başvur kyk ya git ayda 100 tl paşa gibi kalırsın..

okuduğun yerde devlet yurdu yok mu canım?

ağustosta kyk yurt başvuruları olur canım başvur kyk ya git ayda 100 tl paşa gibi kalırsın..

okuduğun yerde devlet yurdu yok mu canım?
Başvurdum ara sınıflar için başladığı ilk gün başvurdum katkı ve öğrenim kredisine de başvurdum burs ve yurt içinde başvurdum bakalım.

bir çok iş adamı dernekler kurumlar öğrencilere çeşit çeşit burs veriyor onlara hep başvur

Allah yardımcınız olsun canım.Kolay değildir muhakkak,yaz tatilindeyiz keşke sende 3 aylık bir iş bulsaydın bu süreçte.5000 lirayı kimseden bulamadık diyorsun,sen 2000 lira kazanırdın 3 ayda.

Allah yardımcınız olsun okulu 1 sene dondurup ısemı gırsenız acaba
bılıyorum zor ama ben sanırım aılemı bu durumda bırakamazdım zaten :S
Allah yardımcınız olsun ınsallah basvurdugun yerden burslar yurt fılan cıkar canım
borc ıcınde bı yerden borc bulamazsanız topluca halledemezsınız malesef..

Ya birde ablama nişanda takılan takılar çalındı mı kayboldu mu bilmiyoruz evden uçtu gittiler onları almaya çalıştık altın çok pahalıydı asıl sıkıntıya sokan o oldu bizi

Yorum yapan herkese teşekkür ederim kimseye anlatamadığımdan dolayı buraya anlatmak istedim. Sağolun.

once cok gecmis olsun diyorum.insallah bu borclardan biran once kurtulursunuz diyorum..
ve neden calismadiginizi anlamis degilim.ayni seyler yillar once bizim de basimiza geldi. abimin ve benim calismamizin sayesinde evin tum ihtiyaclarini karsilamisdik.
calisin ve borclarinizi odeyin lutfen.

Arkadaşlar yorumarınız için teşekkür ederim, siz yaşadıklarımı sadece okuyarak biliyorsunuz bu sebeple sizinde yorumlarına saygı duyuyorum. Geçmişte yaşanılan o kadar şeyler var ki ben sadece sizlere derdimi anlattım.İnsanın içinde neler yaşadığını kimse bilemez herkes sadece kendi içindekini bilir bende herkesin içindekini benim içimdediki gibi sandım ama değilmiş bunun için beni tanımanız ailemin ne günlerden bugüne geldiğini bilemezsiniz ya annemin annesi babası bilmezse siz nasıl bileceksiniz gerçekten moralim çok bozuk moralimin düzeleceğini sanmıştım buraya yazınca ama rahatsızlık hissettm nedne bilmiyorum çok özür dilerim hepinizden meşgul ettm sizleride. Konunun kilitlenmesini istiyorum.Hepinize candan teşekkür ederim . Allah hepinizden razı oldu söylediğiniz inşallahlarlar için Rabbim hiçbirinizi zor durumda bırakmasın.

çok geçmiş olsun öncelikle asla umutsuzluğa düşmeyin çok şükür ki sağsınız ama arabayı neden kaptırdınız ki o kadar zorluğun içinde o belki size biraz nefes aldırabilirdi sonra durum düzelince ayağınızı yerden kesecek bir araba alabilirdiniz.gerçi bilmiyorum geri getirdiler mi arabanızı almadıysanız yasal yollara başvurun ne canm bu yaptığı icra memuru mu kendine borç tahsili yapıyor.iş bulun çalışın ailenize destek olun ama bişey söylemeden de edemiycem oturduğum mahelleyi bi görseniz burda nasıl yaşıyorsunuz dersiniz ki gören de öyle diyor cingene mahallesi gibi gece 1 lere 2 lere kadar çocuklar dışarda kavga gürültü eksik olmaz eşimde çalıyor inşaat mühendisi bende çalışıyorum ama kirası uygun diye çıkamıyoruz bu gün iyise yarın ne olur belli olmaz ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz bugün var nasılsa ödenir diye çıkamıyoruz başka bir yere idare ediyoruz ne yapalım.olan olmuş kendinize artık bunları dert ederek vaktinizi boşa harcamayın bir yerlerden başlayın eminim üstesinden gelirsiniz.iş ki para olsun bi şekilde düze çıkılıyor :34:

Arkadaşlar yorumarınız için teşekkür ederim, siz yaşadıklarımı sadece okuyarak biliyorsunuz bu sebeple sizinde yorumlarına saygı duyuyorum. Geçmişte yaşanılan o kadar şeyler var ki ben sadece sizlere derdimi anlattım.İnsanın içinde neler yaşadığını kimse bilemez herkes sadece kendi içindekini bilir bende herkesin içindekini benim içimdediki gibi sandım ama değilmiş bunun için beni tanımanız ailemin ne günlerden bugüne geldiğini bilemezsiniz ya annemin annesi babası bilmezse siz nasıl bileceksiniz gerçekten moralim çok bozuk moralimin düzeleceğini sanmıştım buraya yazınca ama rahatsızlık hissettm nedne bilmiyorum çok özür dilerim hepinizden meşgul ettm sizleride. Konunun kilitlenmesini istiyorum.Hepinize candan teşekkür ederim . Allah hepinizden razı oldu söylediğiniz inşallahlarlar için Rabbim hiçbirinizi zor durumda bırakmasın.

sıkmayın canınızı.. gerçekten ödenmeyecek borç değil. siz okulunuzu bitirin derslerinize konsantre olun. imkanınız olursa part time çalışır biraz katkıda bulunursunuz.

Back
X