• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köy meselesi

O zaman siz de işe girip başka ev tutarsınız.İki kişi çalışınca ev bir şekilde geçinir.Hiçbir masrafa karışmama gibi bir durum yok,iki reşit olmayan çocuğa nafaka ödemek zorunda.Çocuğu da alıp getirmedi mi,başvurun gerekli mercilere,mecbur verecek.
Yani evden uzaklaştırmada alabilirim uzaktan uğraşır. Uğraşsın napıyım. Silip atsammı yeniden mi inşa etsem diyorum. Kolay olmuyor küçük kızım çok düşkün üzülüyo oğlum desen deli zamanı. Toparlamaya değermi o bizim için yıllardır çok fedakarlık yaptı. Hiç bi şeyimizi eksik etmedi bunlarda var. 25 yıl vaar

Yani büyük kızım nasıl istersen böyle yap anne diyo ben haftasonu gelirim diyo. Bazen babası alır götürür arabayla. Oğlumda kalmayı kabul ederse gidicem galiba öyle görünüyo. Şartlarımıda söylemiştim zaten önceden hayvanlara bakmam o senin işin diye tabiki demişti siz sadece yanımda olun demişti.

Yani büyük kızım nasıl istersen böyle yap anne diyo ben haftasonu gelirim diyo. Bazen babası alır götürür arabayla. Oğlumda kalmayı kabul ederse gidicem galiba öyle görünüyo. Şartlarımıda söylemiştim zaten önceden hayvanlara bakmam o senin işin diye tabiki demişti siz sadece yanımda olun demişti.
Gidersen o hayvanlara da bakacaksın mecbur ona göre git

Şöyle düşünün o zaman.Diyelim gittiniz köye,bir sene kaldınız.Eşiniz "Oh be hayat buymuş,iyi ki gelmişim." derse ne olacak?Geri dönmek için hiç umudunuz kalmayacak.14 yaşındaki çocuğunuzu okuldan gelince kendisine yardım etmeye mecbur bırakacak ki çocuğun istemediğini söylediniz.Sizden de hayvanlara bakmanızı bekleyecek.Sürekli hayvan bakabilir misiniz?"Önceden konuşuruz,ben ve oğlum karışmayacak."demeyin.İş oraya geldiğinde önceden konuştuğunuz hiçbir şeyin önemi olmayacak.Mesleki tecrübelerime güvenin,bunların yaşanacağını öngörebiliyorum.Hem çocukların hem sizin sosyal hayatınızın alacağı darbelere hiç girmiyorum bile.Eşiniz daha önceden ne yapmış olursa olsun,sırf kendisi istiyor diye hepinizi buna mecbur edemez.Bu haksızlık.

Konfor önemli. Sen kalırsan heryerını yaptırırım evin diyo. İkna etmek için herşeyi yapar. İst a bir saat arabayla ama otobüsle 4 saat falan. Asla istemediğimi yıllardır bildiği halde aldı hayvanları. Yazın yardım eder bakarım hemde tatil yaparız dedim. Başka bişey bekleme dedim. Şimdi gitme diyo kızımla oğlum orda kalcaklarmış. Biz küçükle burda yaşıycakmışız. Madem gelmiyorlar kalsınlar orda diyo. Hiç olacak iş değil. Anlamak ıstemıyo.
Siz yazın bakarım derseniz tabi oyke düşünür ben elimi sürmem bakarsn sen bak diyecksn sonra basına atar gider

Siz yazın bakarım derseniz tabi oyke düşünür ben elimi sürmem bakarsn sen bak diyecksn sonra basına atar gider
O çalışmak için İstanbul'a geliyodu her hafta 3 gün o zaman ben bakıyodum. Şimdi çoğaltıp hayvanları işi mecburen bırakacak çünkü ben kalmıyorum. Sen orda ben burda olacak dedi. Bana güvenme ben kalmıycam kışın demiştim. Çoğalma bunları sat gidelim diyorum. Onunla başa çıkılmıyor. Hayırlısı neyse o olsun

Şöyle düşünün o zaman.Diyelim gittiniz köye,bir sene kaldınız.Eşiniz "Oh be hayat buymuş,iyi ki gelmişim." derse ne olacak?Geri dönmek için hiç umudunuz kalmayacak.14 yaşındaki çocuğunuzu okuldan gelince kendisine yardım etmeye mecbur bırakacak ki çocuğun istemediğini söylediniz.Sizden de hayvanlara bakmanızı bekleyecek.Sürekli hayvan bakabilir misiniz?"Önceden konuşuruz,ben ve oğlum karışmayacak."demeyin.İş oraya geldiğinde önceden konuştuğunuz hiçbir şeyin önemi olmayacak.Mesleki tecrübelerime güvenin,bunların yaşanacağını öngörebiliyorum.Hem çocukların hem sizin sosyal hayatınızın alacağı darbelere hiç girmiyorum bile.Eşiniz daha önceden ne yapmış olursa olsun,sırf kendisi istiyor diye hepinizi buna mecbur edemez.Bu haksızlık.
Evet öylede bir şey var 1 sene beraber deneyelim diyo ama sonunda şimdi yaptıklarını yapmaya kalkabilir. Halbuki bana dediği 1 sene kalın beraber deneyelim. Sıkılırsanız gidersiniz şeklindeydi.

O çalışmak için İstanbul'a geliyodu her hafta 3 gün o zaman ben bakıyodum. Şimdi çoğaltıp hayvanları işi mecburen bırakacak çünkü ben kalmıyorum. Sen orda ben burda olacak dedi. Bana güvenme ben kalmıycam kışın demiştim. Çoğalma bunları sat gidelim diyorum. Onunla başa çıkılmıyor. Hayırlısı neyse o olsun
Sonuju yazın ama orda olacagnz kesin

Köyün yeşilini, havasını herkes sever.
Ama bunun faresi, böceği, tezeği de var.
Şehirden köye geçip iyi hayat kurabilenler konfor alanlarını yanlarında taşıyabilenler.
Siz bilfiil köy hayatı için gidiyorsunuz.

Emri vaki yaparak olmaz bu iş. Göç aile kararı olmalı.

Son düzenleme:
Ben bir köylü olarak köyü cok severim. İlerde kendi köyümde yasamak benimde hayalim. Ama önce cocugumun eğitimini tamamlaması lazım. Daha 2.5 yasında😭 sırf bu yuzden bazen pişmanlık yasıyorum. Eksikliğini görmeyeyim o başka... Size tavsiyem istemiyorsanız ikna olarak gitmeyin. Çok pişman olursunuz. Herkes başka başka. Ben cocuklar okula devam edecekse koşa koşa giderdim

Back
X