Çok Sinir Etti Yine Beni

juanaa

Güzel Günler Göreceğiz...
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2013
295
1
16
Konya
Selam kızlar.

Önceki konumu okumuş olanlar kayınvalidemden neler çektiğimi biliyorlardır.
Yine o konuda çocuğumun eşyalarının onun evinde olduğunu ve bana vermediğini söylemiştim.

Evimizde küçük bir değişiklik yapacaktık. yatak odasını oturma odasıyla yer değiştirecektik. bir hafta önce onlara danıştık, pek yardım etmek istemediler. ama ağız ucuyla tamam iki hafta sonra yapalım dediler.
Dün eşim dayanamadı hadi kendimiz yapalım dedi. Bir zorluğu yoktu zaten Eşim söktü bende eğilmeden kendimi yormadan yavaş yavaş temizledim heryeri. neyse annesi aradı eşimde biz odayı taşıyoruz siz yorulmayın diye söylemedik akşama size gelicez dedi.
Kayın validem açtı ağzını yumdu gözünü; eşime ağza alınmıycak küfürler etti. Heryeriniz pislik içinde siz ne bilirsiniz temizlik yapmayı siz ne anlarsınız neden bizi beklemediniz falan dedi, ama kızlar inanın heryeri pırıl pırıl sildim. dinlene dinlene temizledim. temizlik dediğimizde öyle genel temizlik boşalan odayı silip diğer eşyaları soktuk falan..(ki bu kadın beni her zaman pis gördü yemek yapamaz gördü. evlerinde bana bir paspası silkeletmediler)

neyse gittik evine yüz göz bir acayip.. bir önceki gidişimizde bebeğin eşyalarını yerleştirelim artık falan demiştim ben, küser gibi olmuştu. bu sefer gider gitmez çocuğunun eşyalarını hazırladım al git hepsini dedi bana azarlar gibi.
sonra neyse tamam dedim ben hemde iyi oldu eşyaları vermesi ama neden kalp kırarak yapıyor onu anlamıyorum.

Neyse yemek yedik kalktık falan kızı bi garip kendi bi garip davranıyolar. birde sürekli kayınvalidem söyleniyor heryeriniz pislik siz ne bilirsiniz temizlemeyi ben geleyimde temizliği göstereyim size falan diye.
Bende dayanamadım - Anne pislik falan yok neden kendini üzüyorsun biz hallettik dedim.
biraz zaman geçti ama o zamanın içinde bu sözü belkide 3-4 kere tekrarladı. en son kapıdan çıkıyorduk.
Heryer pislik içinde gidinde yatın o pisliğin içnde falan dedi.
Anne pislik falan değil temizledik üzme kendini dedim..

Beni bir azarladı. Korkma Nur evine falan gelmeyiz korkma dedi.
Ama neye uğradığımı şaşırdım.
Anne neden öyle diyorsun üzülüyorum falan diyorum beni duymuyor bile kaile bile almıyor.
Çok sinir oldum hiç birşey demeden çıktım kapıdan ama eve geldim nasıl ağladım.
Ben bu kadına yaranamıyorum ya.
Beni hastanede doğumdada o bekleyecek ve insanlara rezil edecek.
hastane çantalarını hazırladık. onları vermedi.

4 ay önce idrar iltihabından hastanede yatmıştım ve kayınvalidem beklemişti. herkese rezil etti.
Kendisi hoca tabi (artık nasıl hocaysa)
herkese diyorki benim için - bu hâla erkek gibi pantolon giyiyor diyor.
-sen ne biçim gelinsin bizimde var gelinlerimiz diyor hiç böle değiller diyor.(eltisinin gelinleri için)

yine aynı şey olucak burnumdan getirecek doğumumu.

eşin hiçbirşey demedi mi dün olanlara peki?
sana pissin falan derken duymadı mı, müdahale etmedi mi?
annen neden kalmıyor yanında kayınvaliden kalıyor?

Benim kv deye goredeben psim pasakliyim ama git gor aman dersin evi rezalet insanlar kendilerine bakmadan yargilarlar helede kvdeler kiskancliktan yapiolar genelde esimde sen pis degilsin bakma ona ne zaman beni utusuz gondermissin ne zaman yemek yapmamissin ne zaman pis olmus ev diyo takma diyo Allahtan esim destek neyin ne oldugunu gorur bu konuyu esinle halletlmelisin onun ne dedigi onemli onun seni evi nasil gordugu onemli

eşin hiçbirşey demedi mi dün olanlara peki?
sana pissin falan derken duymadı mı, müdahale etmedi mi?
annen neden kalmıyor yanında kayınvaliden kalıyor?

Sadece bana pissin demiyor ki pissiniz diyor.
Eşimde temizledik pis değil diyor ama kadın anlamıyor.

Annem denizlide.
ve burada adetmiş gelinin yanında kayınvalide kalırmış.
Delirmek üzereyim.

Benim kv deye goredeben psim pasakliyim ama git gor aman dersin evi rezalet insanlar kendilerine bakmadan yargilarlar helede kvdeler kiskancliktan yapiolar genelde esimde sen pis degilsin bakma ona ne zaman beni utusuz gondermissin ne zaman yemek yapmamissin ne zaman pis olmus ev diyo takma diyo Allahtan esim destek neyin ne oldugunu gorur bu konuyu esinle halletlmelisin onun ne dedigi onemli onun seni evi nasil gordugu onemli

Eşim saolsun her zaman destek oluyor. Onlara bakma sen pis falan değilsin herşey elinden geliyor diye her zaman moral veriyor.
Dün geldikten sonra eşim bir süre görüşmeyelim gidip gelmeyelim özlesinler yeter artık ettiği laflar dedi.
Eşimin anlayışı olmasa bu şehirde yaşamak imkansız olurdu herhalde.

Sadece bana pissin demiyor ki pissiniz diyor.
Eşimde temizledik pis değil diyor ama kadın anlamıyor.

Annem denizlide.
ve burada adetmiş gelinin yanında kayınvalide kalırmış.
Delirmek üzereyim.

ne kadar ayıp, sanki 5 yaşındaki çocukla konuşuyor.
kocaman evli barklı insanlar var karşısında, çocuk sahibi olacaklar hatta yakında
öyle denir mi..
hep böyle mi davranıyor eşine ve sana?

annen doğum için gelmeyecek mi?
neticede senin rahatın daha önemli olacak lohusalık zor bir dönem.
hele hastane kısmı anne için daha zor.
yanında rahat olabileceğin birileri olmalı,
kayınvalidenle rahat olmayacaksan yanında da o olmamalı.
bu konuyu eşinle konuşup halletme şansın hiç mi yok?

Eşim saolsun her zaman destek oluyor. Onlara bakma sen pis falan değilsin herşey elinden geliyor diye her zaman moral veriyor.
Dün geldikten sonra eşim bir süre görüşmeyelim gidip gelmeyelim özlesinler yeter artık ettiği laflar dedi.
Eşimin anlayışı olmasa bu şehirde yaşamak imkansız olurdu herhalde.

eşin sana böyle diyor da acaba onlara yeterli tepkiyi göstermiyor mu?
mesela sana dediği gibi onlara da ''bu şekilde devam ederseniz daha az görüşmek zorunda kalabiliriz''
demiş olsa hala aynı tavırlara devam ederler miydi?

ne kadar ayıp, sanki 5 yaşındaki çocukla konuşuyor.
kocaman evli barklı insanlar var karşısında, çocuk sahibi olacaklar hatta yakında
öyle denir mi..
hep böyle mi davranıyor eşine ve sana?

annen doğum için gelmeyecek mi?
neticede senin rahatın daha önemli olacak lohusalık zor bir dönem.
hele hastane kısmı anne için daha zor.
yanında rahat olabileceğin birileri olmalı,
kayınvalidenle rahat olmayacaksan yanında da o olmamalı.
bu konuyu eşinle konuşup halletme şansın hiç mi yok?

Annemler gelicekler ancak burada çok fazla kalma şansları yok. küçük kardeşlerim var okula gidiyorlar
doğumda okulun açıldığı sıralara denk geliyor kurban bayramı civarı işte.

Eşim yazık ne yapacağını şaşırdı artık.
Annem gelsede hastanede kayınvalide kalırmış torun onun torunuymuş.

Kayınvaliden patavatsızın teki .
Desen suç, demesen suç .
Allah yardımcın olsun yaşamak zor bu insanla .

eşin sana böyle diyor da acaba onlara yeterli tepkiyi göstermiyor mu?
mesela sana dediği gibi onlara da ''bu şekilde devam ederseniz daha az görüşmek zorunda kalabiliriz''
demiş olsa hala aynı tavırlara devam ederler miydi?

kayın validemde dün laf sokuyor zaten. gelip gitmeyelim diye.
Kadın çok tuhaf. oğlununda benimde burnumuzdan getiriyor.
eşimin açık açık söylediğini zannetmiyorum hep yanımdaydı ama onların yanında beni hep savunur.
sizin elinizin tuttuğu süpürgeyi bu kızın eli tutmuyomu. bu güne kadar çöplüktemi yaşadı bu kadar ağır konuşma bi siz temiz değilsiniz diyor. ( bunlar eski mevzular tabi ) ama kadın anlamıyor işte.

Size sürekli pissiniz diyen kadına temizledik üzme kendini diyip durmussunuz çok ilginç :26: ben agzımı tutamazdım heralde bu hamile halinizle çok sabırlısınız

Size sürekli pissiniz diyen kadına temizledik üzme kendini diyip durmussunuz çok ilginç :26: ben agzımı tutamazdım heralde bu hamile halinizle çok sabırlısınız

Saygısızlık etmek hiç istemiyorum. ama nereye kadar sabredicem bilmiyorum.

Selam kızlar.

Önceki konumu okumuş olanlar kayınvalidemden neler çektiğimi biliyorlardır.
Yine o konuda çocuğumun eşyalarının onun evinde olduğunu ve bana vermediğini söylemiştim.

Evimizde küçük bir değişiklik yapacaktık. yatak odasını oturma odasıyla yer değiştirecektik. bir hafta önce onlara danıştık, pek yardım etmek istemediler. ama ağız ucuyla tamam iki hafta sonra yapalım dediler.
Dün eşim dayanamadı hadi kendimiz yapalım dedi. Bir zorluğu yoktu zaten Eşim söktü bende eğilmeden kendimi yormadan yavaş yavaş temizledim heryeri. [B]neyse annesi aradı eşimde biz odayı taşıyoruz siz yorulmayın diye söylemedik akşama size gelicez dedi.
Kayın validem açtı ağzını yumdu gözünü; eşime ağza alınmıycak küfürler etti. Heryeriniz pislik içinde siz ne bilirsiniz temizlik yapmayı siz ne anlarsınız neden bizi beklemediniz falan dedi,
ama kızlar inanın heryeri pırıl pırıl sildim. dinlene dinlene temizledim. temizlik dediğimizde öyle genel temizlik boşalan odayı silip diğer eşyaları soktuk falan..(ki bu kadın beni her zaman pis gördü yemek yapamaz gördü. evlerinde bana bir paspası silkeletmediler)

neyse gittik evine yüz göz bir acayip.. bir önceki gidişimizde bebeğin eşyalarını yerleştirelim artık falan demiştim ben, küser gibi olmuştu. bu sefer gider gitmez çocuğunun eşyalarını hazırladım al git hepsini dedi bana azarlar gibi.
sonra neyse tamam dedim ben hemde iyi oldu eşyaları vermesi ama neden kalp kırarak yapıyor onu anlamıyorum.

Neyse yemek yedik kalktık falan kızı bi garip kendi bi garip davranıyolar. birde sürekli kayınvalidem söyleniyor heryeriniz pislik siz ne bilirsiniz temizlemeyi ben geleyimde temizliği göstereyim size falan diye.
Bende dayanamadım - Anne pislik falan yok neden kendini üzüyorsun biz hallettik dedim.
biraz zaman geçti ama o zamanın içinde bu sözü belkide 3-4 kere tekrarladı. en son kapıdan çıkıyorduk.
Heryer pislik içinde gidinde yatın o pisliğin içnde falan dedi.
Anne pislik falan değil temizledik üzme kendini dedim..

Beni bir azarladı. Korkma Nur evine falan gelmeyiz korkma dedi.
Ama neye uğradığımı şaşırdım.
Anne neden öyle diyorsun üzülüyorum falan diyorum beni duymuyor bile kaile bile almıyor.
Çok sinir oldum hiç birşey demeden çıktım kapıdan ama eve geldim nasıl ağladım.
Ben bu kadına yaranamıyorum ya.
Beni hastanede doğumdada o bekleyecek ve insanlara rezil edecek.
hastane çantalarını hazırladık. onları vermedi.

4 ay önce idrar iltihabından hastanede yatmıştım ve kayınvalidem beklemişti. herkese rezil etti.
Kendisi hoca tabi (artık nasıl hocaysa)
herkese diyorki benim için - bu hâla erkek gibi pantolon giyiyor diyor.
-sen ne biçim gelinsin bizimde var gelinlerimiz diyor hiç böle değiller diyor.(eltisinin gelinleri için)

yine aynı şey olucak burnumdan getirecek doğumumu.

[/B]​

"neyse annesi aradı eşimde biz odayı taşıyoruz siz yorulmayın diye söylemedik akşama size gelicez dedi.
Kayın validem açtı ağzını yumdu gözünü; eşime ağza alınmıycak küfürler etti. Heryeriniz pislik içinde siz ne bilirsiniz temizlik yapmayı siz ne anlarsınız neden bizi beklemediniz falan dedi." ve buna rağmen siz akşam yine de kayınvalidenize gittiniz öyle mi. Ben olsam hayatta gitmem pissem de kendime pisim gelmezsin evime olur biter derim.

Annemler gelicekler ancak burada çok fazla kalma şansları yok. küçük kardeşlerim var okula gidiyorlar
doğumda okulun açıldığı sıralara denk geliyor kurban bayramı civarı işte.

Eşim yazık ne yapacağını şaşırdı artık.
Annem gelsede hastanede kayınvalide kalırmış torun onun torunuymuş.

bence eğer sen eşinle bu konuyu konuşup, ne istediğini açık açık söylersen diğerleri hava cıva..
eşine hastanede zorlanacağından, kayınvalideyle rahat edemeyeceğinden bahsedebilirsin.
en basitinden bir örnek vereyim; kanaman olacak ve altına serdikleri örtüleri değiştirmek için hemşireler gelecekler.
kayınvalide dışarı çıkacak mı acaba? ya da 'anne bi 5dk müsaade et' dediğinde tavrı ne olacak?
erkekler bu konuları bilmediği için, iyice anlatmadıkça anlamaları mümkün görünmüyor.
bunları konuşmanda fayda olacak diye düşünüyorum..
eğer eşini, ikna edebilirsen. o da ailesiyle konuşur.
kardeşlerin de birkaç gün idare edebilirler..

ama vay efendim hastanede ben kalmadım
eve, sana bakmaya da ben gelmiyorum diyerek olayı büyütür kayınvalidem dersen onu bilemem..

bir de kayınpederin yok mu?
bu kadar negatif bi kadına nasıl müdahale etmiyor?

Hiç sinir olmuş gibi cevaplar vermemişsiniz.

Kadın size pissiniz, pislikler demiş siz de yapma annecim, üzülme annecim üzme annecim demişsiniz. Hic mi zorunuza gitmiyor sizinle böyle konuşması?

Kayınvaliden sana sen çocuk doğuramazsın diyen miydi? kayınvalideler birbirine karıştı artık bende...yazdıklarını okurken çok şaşırdım, sana bunları diyen birine annecim, üzülme ..falan mı diyorsun.Çok lüzumsuz alttan alıyorsun.Kesinlikle koy tavrını.Uzaklaştır yuvandan, faydasından çok zararı var.Yarın kıyafetleri gibi bebeği de alıp evine koyar, ya madem söyledikleri ağırınıza gidiyor, buraya değil de ablacım kayınvalidene göster çocuk olmadığını.Azcık dişli ol canım ya...

"neyse annesi aradı eşimde biz odayı taşıyoruz siz yorulmayın diye söylemedik akşama size gelicez dedi.
Kayın validem açtı ağzını yumdu gözünü; eşime ağza alınmıycak küfürler etti. Heryeriniz pislik içinde siz ne bilirsiniz temizlik yapmayı siz ne anlarsınız neden bizi beklemediniz falan dedi." ve buna rağmen siz akşam yine de kayınvalidenize gittiniz öyle mi. Ben olsam hayatta gitmem pissem de kendime pisim gelmezsin evime olur biter derim.

diyemiyorum işte. kalbini kırmak istemiyorum. ama bundan sonra yeter. ne giderim ne gelirim. gidersemde taviz vermiycem.

bence eğer sen eşinle bu konuyu konuşup, ne istediğini açık açık söylersen diğerleri hava cıva..
eşine hastanede zorlanacağından, kayınvalideyle rahat edemeyeceğinden bahsedebilirsin.
en basitinden bir örnek vereyim; kanaman olacak ve altına serdikleri örtüleri değiştirmek için hemşireler gelecekler.
kayınvalide dışarı çıkacak mı acaba? ya da 'anne bi 5dk müsaade et' dediğinde tavrı ne olacak?
erkekler bu konuları bilmediği için, iyice anlatmadıkça anlamaları mümkün görünmüyor.
bunları konuşmanda fayda olacak diye düşünüyorum..
eğer eşini, ikna edebilirsen. o da ailesiyle konuşur.
kardeşlerin de birkaç gün idare edebilirler..

ama vay efendim hastanede ben kalmadım
eve, sana bakmaya da ben gelmiyorum diyerek olayı büyütür kayınvalidem dersen onu bilemem..

asla dışarı çıkmaz o gelin geldiğimden beri iç çamaşırlarıma kadar incelemiştir hep.
ve aynen dediğin gibi küser ve bakmaz.

bir de kayınpederin yok mu?
bu kadar negatif bi kadına nasıl müdahale etmiyor?

edemiyor. gençken çok eziyet etmiş kayınpederim. şimdi gıkını bile çıkaramıyor.

Hiç sinir olmuş gibi cevaplar vermemişsiniz.

Kadın size pissiniz, pislikler demiş siz de yapma annecim, üzülme annecim üzme annecim demişsiniz. Hic mi zorunuza gitmiyor sizinle böyle konuşması?

dediğim gibi saygısızlık etmek istemiyorum. sonuçta eşimin annesi ve benden yaşca büyük biri bu nedenle kibar tavrım.
ama bitti artık tahammül edemiyorum. gidip gelmemeye özen göstericem. gidersemde taviz vermiycem.

Kayınvaliden sana sen çocuk doğuramazsın diyen miydi? kayınvalideler birbirine karıştı artık bende...yazdıklarını okurken çok şaşırdım, sana bunları diyen birine annecim, üzülme ..falan mı diyorsun.Çok lüzumsuz alttan alıyorsun.Kesinlikle koy tavrını.Uzaklaştır yuvandan, faydasından çok zararı var.Yarın kıyafetleri gibi bebeği de alıp evine koyar, ya madem söyledikleri ağırınıza gidiyor, buraya değil de ablacım kayınvalidene göster çocuk olmadığını.Azcık dişli ol canım ya...

evet o.
bundan sonra benden asla saygı beklemesin zaten. ona saygısızlık etmiycem diye diye kafayı yiycem nerdeyse.

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun.. Böyle bi insana ne denir bilmiyorum.. En iyisi duymamazlıktan gel laflarını. Bak bebişin olcak ona odaklan.. En güzel günlerin bunlar onun laflarına takılıp da kendini üzme, günlerini mahvetme..Kendii kendine konuşsun bırak :/

Back
X