Çok Sinir Etti Yine Beni

Torun onun torunu sizinkiler de fasulye sırığı mı ! Ne demek bu ya ! Bu nasıl bir zihniyet nasıl insanlar bunlar ne demek kendi anneni doğumunda senin yanına bırakmamak ne yani ! Arkadaşım sen doğuracaksın ve kimi yanında istiyorsan o O LA CAK ! Annene söyle gelsin doğumunda yanına bu kv.nin zihniyeti nasıl bir zihniyet Allah sana sabır versin okurken sinirimden çatladım ! Laf çarpıtmaları , pissin demeleri vs önemli değil kaynanalık yapacak sonunda , ama bu torun muhabbeti cinlerimi tepeme çıkardı :36:

kaç defa söyledim ama buranın adeti oymuş.
burası konyaymış.
ben konyanın diğer insanlarının bu kadar katı olduğunu sanmıyorum.
her zaman söylüyor. konyamızın adeti. konyamızın dürüsü bohçası.
annemden sürekli ona dürü bohça getirmesini istiyor.
kız tarafı kayın valideye kardeşlerine kocasına hep çeyiz yaparmış.
falan filan.
benim memleketimin adeti böyle değil eğer olsaydı annem banada küçük yaştan başlardı kayın valideme bile çeyiz yapmaya
ama ne olursa olsun konyadaki tüm insanların böyle olduğunu zannetmiyorum.

kaç defa söyledim ama buranın adeti oymuş.
burası konyaymış.
ben konyanın diğer insanlarının bu kadar katı olduğunu sanmıyorum.
her zaman söylüyor. konyamızın adeti. konyamızın dürüsü bohçası.
annemden sürekli ona dürü bohça getirmesini istiyor.
kız tarafı kayın valideye kardeşlerine kocasına hep çeyiz yaparmış.
falan filan.
benim memleketimin adeti böyle değil eğer olsaydı annem banada küçük yaştan başlardı kayın valideme bile çeyiz yapmaya
ama ne olursa olsun konyadaki tüm insanların böyle olduğunu zannetmiyorum.

Zaten ne zaman sıkışsalar '' Bizim buranın adeti böyle '' en güzel kaçış yöntemi olmuş ... Biz de en yakın arkadaşımı Konyalıya verdik hiç böyle tuhaf adetleri yok arkadaşım ya ... Çocuğun ailesi çocuğa '' Kızımız bizi niye hiç arayıp sormuyor '' dediğinde oğlan '' Anne sizi kaç kere gördü de her gün arasın kendi ailesini bile her gün aramıyor '' dedi ... Olay Konyalı olmak değil yani ... İnsan olmak ! Senin kayınvaliden ve onun kendi kafasından uydurduğu bir adet bu bence ... Varsa bile yüzyıl öncesinde kalmış ... Allah sana sabır versin arkadaşım bunları da ıslah etsin ... Dilerim bunlar ne yaparsa yapsın senin o doğum anında öyle bir bağlanır ki elleri kolları seni annene emanet etmek zorunda kalırlar....

rezilliğe bak
seni pasaklı eden de o tamam evine gelmeyiz merak etme diyen de..
eskisi gibi adetlere uyan mı kalmış anneni ara gelsin
doğuma geldi bahanesiyle yanında da o kalsın ağzını da açtırmasın o kv nin
sen haddini bildirmiyorsun bari bildiren biri olsun
kp soran arklar olmuş var mı yok mu o kısmı okumadım ama
nasıl böylelerine tahammül ettiklerini söyleyeyim
adamlar sağır edilmiş artık nolursa olsun he he deyip doğrudur deyip geçiyorlar
ama siz bunu da deseniz burnunuzdan gelecek geliyor da
kadın neler söylüyor siz hala tamam annecim üzülme annecim
lütfen bu kadar ezdirmeyin kendinizi
evet belki eşiniz size anneme saygısızlık ettin niye diklendin diyemeyecek
bu yönden alttan alışınız iyi olabilir
ama bu alttan almaktan çıkıp altta kalmak oluyor ve birinin susturması lazım bu kadını
hem niye sizin evinizi o temizleyip size yapıştırdığı yaftayı ispatlasın ki
pasaklı diyorsa biz mutluyuz evimiz de misler gibi annecim deyin geçin
hatta evimiz temiz ama evet siz dayanamazsınız çok titizsiniz rahatsız olursanız gelmeyin deyin
çocuğunuz olduğunda nasılsa dağıtır döker ortalığı o zaman bu cümleyi kursanız daha iyi olur
bebişimiz çok dağıtıyo ben toparlıyorum ama gözünüze batar falan diyin
bu arada inşallah kırmamışımdır sizi biraz sinirlendim de duruma

Yok estafurullah kırmadınız beni.
Tüm bu söylediklerinizde haklısınız. artık eskisi gibi gülümsemiyorum görüşmüyorum gidersemde köşede oturuyorum.
karışmıyorum yani üzerime laf gelmedikçe ağzımı açmıyorum.
zaten bebek olduktan sonra arzu ederse görmeye gelir. etmezse ben kucağımın çocuğuyla yollarda perişan olup ona gidemem.
bundan sonra taviz vermiyorum ona.
bu kadar yeter. ne saygısızlık ne saygı. nötr duruyorum.

Zaten ne zaman sıkışsalar '' Bizim buranın adeti böyle '' en güzel kaçış yöntemi olmuş ... Biz de en yakın arkadaşımı Konyalıya verdik hiç böyle tuhaf adetleri yok arkadaşım ya ... Çocuğun ailesi çocuğa '' Kızımız bizi niye hiç arayıp sormuyor '' dediğinde oğlan '' Anne sizi kaç kere gördü de her gün arasın kendi ailesini bile her gün aramıyor '' dedi ... Olay Konyalı olmak değil yani ... İnsan olmak ! Senin kayınvaliden ve onun kendi kafasından uydurduğu bir adet bu bence ... Varsa bile yüzyıl öncesinde kalmış ... Allah sana sabır versin arkadaşım bunları da ıslah etsin ... Dilerim bunlar ne yaparsa yapsın senin o doğum anında öyle bir bağlanır ki elleri kolları seni annene emanet etmek zorunda kalırlar....

bende öyle düşünüyorum ama gelde anlat bu kadına. mümkünmü
dediğim dedik çaldığım düdük.
inşallah dediğin gibi anneme bırakmak zorunda kalır.

Canim belli ki sen iyi niyetli ve saygili birisin yani yazis seklinden ve anlattiklarindan bunu anladim.telden girdigim icin cok okuyamadim yani yorumlari,dogum tarihini de goremedim uzme canini,anlasilan o beklemek zorunda dogumunda sen saygini seviyeni bozma o ne derse desin insanlara anlattiklarina takilma!sen hanim hanim ol o onun terbiyesizligi olur unutma kul gormese allah elbet gorur.ama sen cirkeflesirsen hem evliligin cikmaza girer hem de kuculursun sonucta ne olursa olsun o senden buyuk ve esinin annesi !

bende öyle düşünüyorum ama gelde anlat bu kadına. mümkünmü
dediğim dedik çaldığım düdük.
inşallah dediğin gibi anneme bırakmak zorunda kalır.

Aklıma bi şey gel geldi ... Biraz mızmızlan bakalım ... Sen kayınvalidenin sabrını zorla ... Sürekli bir yerin ağrısın , kasılsın , batsın , tansiyonun düşsün yükselsin , gözlerin kararsın falan .... Senin nazından ben bunla uğraşamam bu şimdiden böyleyse ben bununla lohusa lohusa nasıl uğraşayım desin :27: gelsin kendi anası baksın desin :52:

Aklıma bi şey gel geldi ... Biraz mızmızlan bakalım ... Sen kayınvalidenin sabrını zorla ... Sürekli bir yerin ağrısın , kasılsın , batsın , tansiyonun düşsün yükselsin , gözlerin kararsın falan .... Senin nazından ben bunla uğraşamam bu şimdiden böyleyse ben bununla lohusa lohusa nasıl uğraşayım desin :27: gelsin kendi anası baksın desin :52:

inanmayacaksın ama ben tamda öyle bir insanım :9: zaten halen kendimi çocuk gibi hissediyorum sürekli bi yerlerim ağrıyor herşeyi dert ediyorum falan sürekli sıkıldım artık diyorum çocuk doğurmak ne zor diyorum. ama kadın yılmıyor.
onun derdi ben değilim ki çocuk maksat çocuğun dibinde olmak maksat kendine alıştırmak

aman o rahatliga alismistir merak etme 1 yada 2 .ci en fazla 3. aglamasinda kacar merak etme benim kv demle kpde cok merakliydilar bos yatagi bile severlerdi ne zaman bebek dogdu aglamaya basladi arada bul ve o kadar istememe ragmen sezeryan olunca cok ihtiyacin oluyor ama yokkkkkk ses kaldirmiyormus onlarin kafasi 3.bebekdede bebek olmus 4 aylik ayyy sana yardima geleyim dedi agiz ucuyla baliklama atladim gel annem gel dedim gaza geldi aksama bendeydi bende verdim bebegi salla salla ayaginda kadinin cani cikdi bebekde tik yok uyumadi bende bir guzel temizlik yapdim dip kose ertesi Sabah not yazip gitmis cocuklarim beni uyku tutmadi babaniz evde yalniz ac kalir yemekde yapamaz :ssz:bahane gece kizim soruyordu babaanne cok kalacanmi burda annem cok istiyor kalmani dedi oda ahhhh kizim anan bakici ariyor totasina dedi bak bugun oldum cadiyi sallamakda bi alayim demedi habire doktu palan pirtiyi ortalik yere dedi:53:sabahda vinnnnnnnnnn:27:

Selam kızlar.

Önceki konumu okumuş olanlar kayınvalidemden neler çektiğimi biliyorlardır.
Yine o konuda çocuğumun eşyalarının onun evinde olduğunu ve bana vermediğini söylemiştim.

Evimizde küçük bir değişiklik yapacaktık. yatak odasını oturma odasıyla yer değiştirecektik. bir hafta önce onlara danıştık, pek yardım etmek istemediler. ama ağız ucuyla tamam iki hafta sonra yapalım dediler.
Dün eşim dayanamadı hadi kendimiz yapalım dedi. Bir zorluğu yoktu zaten Eşim söktü bende eğilmeden kendimi yormadan yavaş yavaş temizledim heryeri. neyse annesi aradı eşimde biz odayı taşıyoruz siz yorulmayın diye söylemedik akşama size gelicez dedi.
Kayın validem açtı ağzını yumdu gözünü; eşime ağza alınmıycak küfürler etti. Heryeriniz pislik içinde siz ne bilirsiniz temizlik yapmayı siz ne anlarsınız neden bizi beklemediniz falan dedi, ama kızlar inanın heryeri pırıl pırıl sildim. dinlene dinlene temizledim. temizlik dediğimizde öyle genel temizlik boşalan odayı silip diğer eşyaları soktuk falan..(ki bu kadın beni her zaman pis gördü yemek yapamaz gördü. evlerinde bana bir paspası silkeletmediler)

neyse gittik evine yüz göz bir acayip.. bir önceki gidişimizde bebeğin eşyalarını yerleştirelim artık falan demiştim ben, küser gibi olmuştu. bu sefer gider gitmez çocuğunun eşyalarını hazırladım al git hepsini dedi bana azarlar gibi.
sonra neyse tamam dedim ben hemde iyi oldu eşyaları vermesi ama neden kalp kırarak yapıyor onu anlamıyorum.

Neyse yemek yedik kalktık falan kızı bi garip kendi bi garip davranıyolar. birde sürekli kayınvalidem söyleniyor heryeriniz pislik siz ne bilirsiniz temizlemeyi ben geleyimde temizliği göstereyim size falan diye.
Bende dayanamadım - Anne pislik falan yok neden kendini üzüyorsun biz hallettik dedim.
biraz zaman geçti ama o zamanın içinde bu sözü belkide 3-4 kere tekrarladı. en son kapıdan çıkıyorduk.
Heryer pislik içinde gidinde yatın o pisliğin içnde falan dedi.
Anne pislik falan değil temizledik üzme kendini dedim..

Beni bir azarladı. Korkma Nur evine falan gelmeyiz korkma dedi.
Ama neye uğradığımı şaşırdım.
Anne neden öyle diyorsun üzülüyorum falan diyorum beni duymuyor bile kaile bile almıyor.
Çok sinir oldum hiç birşey demeden çıktım kapıdan ama eve geldim nasıl ağladım.
Ben bu kadına yaranamıyorum ya.
Beni hastanede doğumdada o bekleyecek ve insanlara rezil edecek.
hastane çantalarını hazırladık. onları vermedi.

4 ay önce idrar iltihabından hastanede yatmıştım ve kayınvalidem beklemişti. herkese rezil etti.
Kendisi hoca tabi (artık nasıl hocaysa)
herkese diyorki benim için - bu hâla erkek gibi pantolon giyiyor diyor.
-sen ne biçim gelinsin bizimde var gelinlerimiz diyor hiç böle değiller diyor.(eltisinin gelinleri için)

yine aynı şey olucak burnumdan getirecek doğumumu.

canım allah yardımcın olsun gerçkten üzcü bi durum.. aile içi huzurluğa okunan dualar war onlardan oku bol bol rabbim duyar sesini inş..:71:

aman o rahatliga alismistir merak etme 1 yada 2 .ci en fazla 3. aglamasinda kacar merak etme benim kv demle kpde cok merakliydilar bos yatagi bile severlerdi ne zaman bebek dogdu aglamaya basladi arada bul ve o kadar istememe ragmen sezeryan olunca cok ihtiyacin oluyor ama yokkkkkk ses kaldirmiyormus onlarin kafasi 3.bebekdede bebek olmus 4 aylik ayyy sana yardima geleyim dedi agiz ucuyla baliklama atladim gel annem gel dedim gaza geldi aksama bendeydi bende verdim bebegi salla salla ayaginda kadinin cani cikdi bebekde tik yok uyumadi bende bir guzel temizlik yapdim dip kose ertesi Sabah not yazip gitmis cocuklarim beni uyku tutmadi babaniz evde yalniz ac kalir yemekde yapamaz :ssz:bahane gece kizim soruyordu babaanne cok kalacanmi burda annem cok istiyor kalmani dedi oda ahhhh kizim anan bakici ariyor totasina dedi bak bugun oldum cadiyi sallamakda bi alayim demedi habire doktu palan pirtiyi ortalik yere dedi:53:sabahda vinnnnnnnnnn:27:

canım benim ya ne bu kayınvalideler böyle işlerine gelmedimi kaçarlar tabi.
benimki ne yapacak bakalım.. yaşayıp görücez.:43:

Canım bir başlığın varken bunları yazmak için nedn ayrıa başlık açtın ki oradan devam edebilirdin. Bebeğinin eşyalarını vermiş sonra çanta hazırlanınca yeniden mi aldı gitti çantayı anlamadım. Annen gelsin yapsın herşeyini senin annenin hastanede yanında kalması daha iyi olur eşinize söyleyin ben senin annenin yanında rahat edemem rahatça soyunup giyinemem kendi annem daha iyi olur diye hastanede fazla kişiye müsade etmez zaten. Çok yapmak istiyorsa gelsin yapsın o zaman diyeceksiniz ki anne sizi bekleyemezdik bir an önce yapılsın oda taşınsın istedik ama çok istiyorsanız kirli diyorsanız gelin bakın temizlenecek yer varsa temizleyin diyeceksin. Eşinizin yanında bunları söylüyorsa bence eşinizle konuşun bir evde eş kurar dengeyi annesini sustursa birşey diyemez. Sen birşey söyle bana söyletme ben kırıcı olmak istemiyorum de sende. Takma kafana bişey oldu mu eşine söyle o konuşsun.

Selam kızlar.

Önceki konumu okumuş olanlar kayınvalidemden neler çektiğimi biliyorlardır.
Yine o konuda çocuğumun eşyalarının onun evinde olduğunu ve bana vermediğini söylemiştim.

Evimizde küçük bir değişiklik yapacaktık. yatak odasını oturma odasıyla yer değiştirecektik. bir hafta önce onlara danıştık, pek yardım etmek istemediler. ama ağız ucuyla tamam iki hafta sonra yapalım dediler.
Dün eşim dayanamadı hadi kendimiz yapalım dedi. Bir zorluğu yoktu zaten Eşim söktü bende eğilmeden kendimi yormadan yavaş yavaş temizledim heryeri. neyse annesi aradı eşimde biz odayı taşıyoruz siz yorulmayın diye söylemedik akşama size gelicez dedi.
Kayın validem açtı ağzını yumdu gözünü; eşime ağza alınmıycak küfürler etti. Heryeriniz pislik içinde siz ne bilirsiniz temizlik yapmayı siz ne anlarsınız neden bizi beklemediniz falan dedi, ama kızlar inanın heryeri pırıl pırıl sildim. dinlene dinlene temizledim. temizlik dediğimizde öyle genel temizlik boşalan odayı silip diğer eşyaları soktuk falan..(ki bu kadın beni her zaman pis gördü yemek yapamaz gördü. evlerinde bana bir paspası silkeletmediler)

neyse gittik evine yüz göz bir acayip.. bir önceki gidişimizde bebeğin eşyalarını yerleştirelim artık falan demiştim ben, küser gibi olmuştu. bu sefer gider gitmez çocuğunun eşyalarını hazırladım al git hepsini dedi bana azarlar gibi.
sonra neyse tamam dedim ben hemde iyi oldu eşyaları vermesi ama neden kalp kırarak yapıyor onu anlamıyorum.

Neyse yemek yedik kalktık falan kızı bi garip kendi bi garip davranıyolar. birde sürekli kayınvalidem söyleniyor heryeriniz pislik siz ne bilirsiniz temizlemeyi ben geleyimde temizliği göstereyim size falan diye.
Bende dayanamadım - Anne pislik falan yok neden kendini üzüyorsun biz hallettik dedim.
biraz zaman geçti ama o zamanın içinde bu sözü belkide 3-4 kere tekrarladı. en son kapıdan çıkıyorduk.
Heryer pislik içinde gidinde yatın o pisliğin içnde falan dedi.
Anne pislik falan değil temizledik üzme kendini dedim..

Beni bir azarladı. Korkma Nur evine falan gelmeyiz korkma dedi.
Ama neye uğradığımı şaşırdım.
Anne neden öyle diyorsun üzülüyorum falan diyorum beni duymuyor bile kaile bile almıyor.
Çok sinir oldum hiç birşey demeden çıktım kapıdan ama eve geldim nasıl ağladım.
Ben bu kadına yaranamıyorum ya.
Beni hastanede doğumdada o bekleyecek ve insanlara rezil edecek.
hastane çantalarını hazırladık. onları vermedi.

4 ay önce idrar iltihabından hastanede yatmıştım ve kayınvalidem beklemişti. herkese rezil etti.
Kendisi hoca tabi (artık nasıl hocaysa)
herkese diyorki benim için - bu hâla erkek gibi pantolon giyiyor diyor.
-sen ne biçim gelinsin bizimde var gelinlerimiz diyor hiç böle değiller diyor.(eltisinin gelinleri için)

yine aynı şey olucak burnumdan getirecek doğumumu.

ay canım durumuna çok üzüldüm ya hamileliğinin son evresinde işittiğin laflara bak, walla sana helal olsun o laflara bile alttan almıssın ben olsam çıldırırdım...bende yeni doğum yaptım hamileliğin son evresinde zaten psikolojin ıyı olmuyo cık cık cık...

Canım bir başlığın varken bunları yazmak için nedn ayrıa başlık açtın ki oradan devam edebilirdin. Bebeğinin eşyalarını vermiş sonra çanta hazırlanınca yeniden mi aldı gitti çantayı anlamadım. Annen gelsin yapsın herşeyini senin annenin hastanede yanında kalması daha iyi olur eşinize söyleyin ben senin annenin yanında rahat edemem rahatça soyunup giyinemem kendi annem daha iyi olur diye hastanede fazla kişiye müsade etmez zaten. Çok yapmak istiyorsa gelsin yapsın o zaman diyeceksiniz ki anne sizi bekleyemezdik bir an önce yapılsın oda taşınsın istedik ama çok istiyorsanız kirli diyorsanız gelin bakın temizlenecek yer varsa temizleyin diyeceksin. Eşinizin yanında bunları söylüyorsa bence eşinizle konuşun bir evde eş kurar dengeyi annesini sustursa birşey diyemez. Sen birşey söyle bana söyletme ben kırıcı olmak istemiyorum de sende. Takma kafana bişey oldu mu eşine söyle o konuşsun.

çocuğun eşyaları ordayken hazırlanmıştı çanta.. onları vermedi.
bende annem kalsın çok istiyorum ama uzak memleket olunca bişey yapamıyorum.
hemde izin vermiyo zaten kayın valide beklermiş buranın adetiymiş
kirli gel bak desem pırıl pırıl olan evimi kaç kez kaldırdı o benim dip köşe silmek için. ev pırıl pırıl ama söyleniyor bu pislik ne diyo böyle temizlikmi olur falan filan.
artık tavrımı koruyorum zaten. evime gelmiyor.

slm cnm bende konyadayım ve ekım annesıyım.aılem ankarada konyada oyle bı adet yok bence adet yok ınsanların kendıne gore uyan seylerı cıkartması .eger ozelde yapacaksan bence esın kalsın yanında bende dogum yapcm kayınvalıdem kım kalcak yanında kımı ıstıyosun dıye sordu bızımkılerde adet dıye cok tutturur ama oyle bısey olsaydı ben kalcam derdı .anlatttıgına gore esınde ıyı bırısı onunla konus o kalsın bence ıns kolaycana alırsın 1 gunde cıkarsın hastaneden bu arada hangı hastaneye gıdıyosun?

bizim yakında konyalı yaşlı kadın var oğlunu evlendirdi ama gelin sabah gelir akşam kocasıyla eve gidiyoe evi olduğu halde bir gün yine onlara gittik kaynanamla tabi gelin oradaydı kız sürekli iş yapmaktan giydiği t-shirt veya penye bluz delik deşik içindeydi, onu öyle gördüğümde çok üzüldüm ,bu ne ayol ?elin kızı kaynanaya kayınlarına hizmetçi olmuş şimdi geçen hafta doğum yaptı artık kaynana evinde istemiyormuş bebek bütün gece uyutmamış onları ondan ,ben kaynanasını görmek istemiyorum ve gıcık kapıyorum ,bencilin teki sen yine iylsin ara ara gelini temizlik için çağırıyor kaynanası bebeği olduğu halde

slm cnm bende konyadayım ve ekım annesıyım.aılem ankarada konyada oyle bı adet yok bence adet yok ınsanların kendıne gore uyan seylerı cıkartması .eger ozelde yapacaksan bence esın kalsın yanında bende dogum yapcm kayınvalıdem kım kalcak yanında kımı ıstıyosun dıye sordu bızımkılerde adet dıye cok tutturur ama oyle bısey olsaydı ben kalcam derdı .anlatttıgına gore esınde ıyı bırısı onunla konus o kalsın bence ıns kolaycana alırsın 1 gunde cıkarsın hastaneden bu arada hangı hastaneye gıdıyosun?

Meram araştırmada yapacağım canım doğumu.. böyleymiş hemde burda kız tarafının annesine çocuk gösterilmezmiş. çocuk kayınvalidemgilin çocuğuymuş. bi sürü saçmalıyor he deyip geçiyorum artık.

bizim yakında konyalı yaşlı kadın var oğlunu evlendirdi ama gelin sabah gelir akşam kocasıyla eve gidiyoe evi olduğu halde bir gün yine onlara gittik kaynanamla tabi gelin oradaydı kız sürekli iş yapmaktan giydiği t-shirt veya penye bluz delik deşik içindeydi, onu öyle gördüğümde çok üzüldüm ,bu ne ayol ?elin kızı kaynanaya kayınlarına hizmetçi olmuş şimdi geçen hafta doğum yaptı artık kaynana evinde istemiyormuş bebek bütün gece uyutmamış onları ondan ,ben kaynanasını görmek istemiyorum ve gıcık kapıyorum ,bencilin teki sen yine iylsin ara ara gelini temizlik için çağırıyor kaynanası bebeği olduğu halde
insanlar öyle tuhaf ki.. anlayamıyorum işte.

Neresiymiş orası? Allah allah ne saçmalamışlar,bence kayınvaliden rahatsız

Kız annesine bebek gösterimez miş! Torun onun torunuymuş!

Siz nasıl sabırlısınız off ya içim şişti...

Kadın bana bangır bangır pis diyecek...

Eşyama el koyacak...aşağılayacak...

Beklemeyeceksin,can benim,çocuk benim ,gelmeyeceksin.seni istemiyorum diye avaz avaz bağırırdım herhalde...

Allah sabır versin,vermişte zaten,,,off tükenmesin....

kv resmen kıskanıyor sizi...siz yokken ana kız birbirlerini dolduruyor galiba, o gazla siz gelince sıralıyorlar lafları...amaç rencide etmek öfke kusmak. zaten bu temizlik pislik muhabbetini böyle abartanların psikolojik sorunları olduğunu düşünürüm hep.eksik taraflarını kapatmaya çalışırlar veya başka bir rahatsızlık. bizim ev de de dönerdi bu muhabbet görümcen temizim ben temizim diye övünür dururdı kv de bu konuda kendi ve kızları için övünürdü ama insani ilişkileri gelişmemişti kesinlikle...

canım konularını okudum bugün denk geldi bende konyalı bir ailenin geliniyim bizimkiler böyle değil Allahtan ben konyalı değilim zaten kayınvaliden senin annenin yanında olmayışını fırsat bilmiş annen bir süre yanına gelsin sahipsiz olmadığını göstersin onlara sonuçta sen konyalı değilsin konyanın adetlerinden haberdar olman şart değil bende doğum yaptım kayınvalidem annem sırayla kaldılar yanımda bu işi annen çözer bence kırmadan iş başka boyutlara varmadan gelip tavrını koyması lazım sende o gidince ona göre bir yol çizersin çocuğun doğduktan sonrada taviz verme yoksa bi bakmışsın senin çocuk kayınvalidenin çocuğu olmuş sen kalakalmışsın öyle arkadaşlarımda oldu malesef

Canım merhaba doğum yaptın mı bilmiyorum günün çok yaklaşmış çünkü. Doğumu Denizli'de yapmayı düşünmedin mi hiç? Bence restini Çek lohusalığı da orada atlat gel. Zaten eşin de arkandaymış. Çok genlerin daha ezdirme kendini :(

Back
X