Selam kızlar.
Önceki konumu okumuş olanlar kayınvalidemden neler çektiğimi biliyorlardır.
Yine o konuda çocuğumun eşyalarının onun evinde olduğunu ve bana vermediğini söylemiştim.
Evimizde küçük bir değişiklik yapacaktık. yatak odasını oturma odasıyla yer değiştirecektik. bir hafta önce onlara danıştık, pek yardım etmek istemediler. ama ağız ucuyla tamam iki hafta sonra yapalım dediler.
Dün eşim dayanamadı hadi kendimiz yapalım dedi. Bir zorluğu yoktu zaten Eşim söktü bende eğilmeden kendimi yormadan yavaş yavaş temizledim heryeri. neyse annesi aradı eşimde biz odayı taşıyoruz siz yorulmayın diye söylemedik akşama size gelicez dedi.
Kayın validem açtı ağzını yumdu gözünü; eşime ağza alınmıycak küfürler etti. Heryeriniz pislik içinde siz ne bilirsiniz temizlik yapmayı siz ne anlarsınız neden bizi beklemediniz falan dedi, ama kızlar inanın heryeri pırıl pırıl sildim. dinlene dinlene temizledim. temizlik dediğimizde öyle genel temizlik boşalan odayı silip diğer eşyaları soktuk falan..(ki bu kadın beni her zaman pis gördü yemek yapamaz gördü. evlerinde bana bir paspası silkeletmediler)
neyse gittik evine yüz göz bir acayip.. bir önceki gidişimizde bebeğin eşyalarını yerleştirelim artık falan demiştim ben, küser gibi olmuştu. bu sefer gider gitmez çocuğunun eşyalarını hazırladım al git hepsini dedi bana azarlar gibi.
sonra neyse tamam dedim ben hemde iyi oldu eşyaları vermesi ama neden kalp kırarak yapıyor onu anlamıyorum.
Neyse yemek yedik kalktık falan kızı bi garip kendi bi garip davranıyolar. birde sürekli kayınvalidem söyleniyor heryeriniz pislik siz ne bilirsiniz temizlemeyi ben geleyimde temizliği göstereyim size falan diye.
Bende dayanamadım - Anne pislik falan yok neden kendini üzüyorsun biz hallettik dedim.
biraz zaman geçti ama o zamanın içinde bu sözü belkide 3-4 kere tekrarladı. en son kapıdan çıkıyorduk.
Heryer pislik içinde gidinde yatın o pisliğin içnde falan dedi.
Anne pislik falan değil temizledik üzme kendini dedim..
Beni bir azarladı. Korkma Nur evine falan gelmeyiz korkma dedi.
Ama neye uğradığımı şaşırdım.
Anne neden öyle diyorsun üzülüyorum falan diyorum beni duymuyor bile kaile bile almıyor.
Çok sinir oldum hiç birşey demeden çıktım kapıdan ama eve geldim nasıl ağladım.
Ben bu kadına yaranamıyorum ya.
Beni hastanede doğumdada o bekleyecek ve insanlara rezil edecek.
hastane çantalarını hazırladık. onları vermedi.
4 ay önce idrar iltihabından hastanede yatmıştım ve kayınvalidem beklemişti. herkese rezil etti.
Kendisi hoca tabi (artık nasıl hocaysa)
herkese diyorki benim için - bu hâla erkek gibi pantolon giyiyor diyor.
-sen ne biçim gelinsin bizimde var gelinlerimiz diyor hiç böle değiller diyor.(eltisinin gelinleri için)
yine aynı şey olucak burnumdan getirecek doğumumu.
Ayy ne gerizekali bir kadin yaa.Bunak mi arkadasim bu kadin kac yasinda,valla seni tebrik ettim arkadasim o sana zirt pirt sen pissin diyo ve sende anne sen canini sikma uzuluyorum oyle deme falan mi diyosun bu fesat kaynanalar hep ayni.Cekemiyolar cunku ogullarina bizim davrandigimiz ilgilendigimiz gibi davranmadilar butun fesatlik ondan.Bi insan nasil konusur ya boyle helede hamile gelinine karsi.Bu kadin bana torun vercek uzmeyeyim psikolojini bozmayayim yazik gunah demez mi hayret birsey yaa.Bende zaman zaman cildiriyorum kaynanama karsi.Allahtan esin iyi anlayislida destek cikiyo sana ya benim koca gibi anaci hep onun agzina bakan bir tip olsaydi onemli olan esinle durumun,salla gitsin kaynanani da sumuklu gorumceni de.Hic te uzulme onunda kizi var Allah buyuktur elbet etme bulma dunyasi diye bosuna dememisler.Ben bi zamanlar dayanamiyordum her laf soylediginde hep agliyodum esimle paylastigim zamanda o daha bana kizip benden soguyordu simdi hicbisey demiyorum ikisinede karsi sadece Allahindan bul kizindan bul seninde kizin var diyorum.Biliyorum boyle demek hos degil ama delirtiyo napim.En basitinden biz cocuk istiyoruz olmuyo esimde sorun var cunku benimde adetim geldi ve cevremdede herkes hamile bana demesinmi sen kiskancsin vs falan diye tepem atti.Dedim uzulmek ayri sey kiskanclik ayri sey ben benim neden olmuyo diye uzuluyorum o bana sen kiskancsin baskasini niye kiskaniyorsun ogluma da birseymi diyosun yoksa buyuzden diyo.iiyyhh anlatirken bile bak yine sinir oldum.Bide boyle konusmalari yokmu delirtiyolar insani