Çok sinir oldum !!!!

Kıyafetim gayet özenliydi. Bende gayet özenliydim her zamanki gidi ve alıcı gözle baktım uzun süredir almayı düşünüyordum. Benim bu durumum gerçekten istisna dışı.

bu durum karsıdaki insanın seviyesi ve saygısıyla ilgili ne olursa olsun :31: kimisi kapıda karsılar kimiside gittigine pişman eder oda insan digeride ama aralarında kultur farkı var işte benim kuzenim hipermarkette calısıyor kasada ve oyle seyler anlatıyorki sasırırsınız ama ne olursa olsun cıtlarını cıkartamıyorlar en buyuk olasılık guvenligi cagırıp gerekeni yaptırıyorlar ama onun dısında sen o musteriye orda bir üf de işinden oluyorsun bazılarıda gelmis burda yok ben senin dagıttıgınımı toplıycam diye ahkam kesiyor her ayın sonunda maasını tıkır tıkır alıyorsan ve o ise girmeyi goze aldıysan mecbursun

şimdi kım 160 lralık urune braktıgını ıdda etı ve 160 lıralık urunle saga sola hava atıldıgını nerden cıkardın ? ayrıca 160 lıralık urunle hava atıldıgnıda senden duyuyorum :31:
bügün dolce gabbana nin farfumunu aldim 700 tl hastasiyim...hava böle olur sekerim:))))):46::46::46:

bu durum karsıdaki insanın seviyesi ve saygısıyla ilgili ne olursa olsun :31: kimisi kapıda karsılar kimiside gittigine pişman eder oda insan digeride ama aralarında kultur farkı var işte benim kuzenim hipermarkette calısıyor kasada ve oyle seyler anlatıyorki sasırırsınız ama ne olursa olsun cıtlarını cıkartamıyorlar en buyuk olasılık guvenligi cagırıp gerekeni yaptırıyorlar ama onun dısında sen o musteriye orda bir üf de işinden oluyorsun bazılarıda gelmis burda yok ben senin dagıttıgınımı toplıycam diye ahkam kesiyor her ayın sonunda maasını tıkır tıkır alıyorsan ve o ise girmeyi goze aldıysan mecbursun

Maaş almaya gelince ağızları kulaklarında alıyorlar öteki günler müşterilere artizlik yapıyorlar. :kkk::kkk:

Canim benimde en sinir oldugum sey bu... her tarafa dokunuyor bayanlar sonrada gelip testerlari parmakliyorlar... benim icin sorun degil kimseye gidipte niye parmakliyorsunuz yardim istesenize demem... zira tester babamin malida degil bana ne ... ama sonra bir kac hafta sonra geri gelip neden bneim yuzumde akne var, duduagimda ucuk cikiyor, cildim bozuk gibi sikayetlerle geliyorlar. Ben iyice dezenfekte edip her seferinde temizliyorum, her musteriye kullandigim makyaj fircasini yikiyip temizleyio oyle kullaniyorum. Ruj surerken pamuklu cubuk ile surmeye dikkat ediyorum.

Bende WASHINGTON DC MAC magazinda alisvris yaparken cok sinirlenip bozulmustum. Bayan bana fondoten onerdi ve ben zaten bronz tenliyim, bronz tenli bi insana israrla bronzlastirici onerdi ki ihtiyacim yok hepten kapkara olacaktim. Ihtiyacim olmayan seyi neden almak isteyeyim ki? Ayrica gozumde makyaj vardi ve takma kirpik cikardim ve far denemek istedim fakat sonuclari daha iyi gormek adina temizlemek icin malzeme istedim. Bana kuru pecete verdi. MAC gibi bir magazada makyaj cikaricisi satiliyor, goz temizleyicisi satiliyor hic mi tester yok yada o kadar pahali magazada pecete ile mi temizleyecegim gozlerim tahris olacak. Kizdim ve MAC in kendi goz temizleyici urunu var en azindan makyaj cikariciniz olmasi gerek lutfen uygun urunu getirir misiniz diyerek sert cikistim.... ne kadar umursamazsa bir tavir... iste bende isin icinde oldugum halde banada kimse benim musterilerime davrandigim gibi davranmiyor.
MAC bu işte gerçekten kötü cidden kötüler kabul etmek gerek en azından benim denk geldiklerim bilgisiz ve ilgisizdi.Eğitim aldıklarını da duymuştum ama bilemiycem.
Şu tester olayına gelince ürünü denemeden almam mümkün değil , nasıl bir çözüm bulunabilir bilmiyorum .Küçük yerler de önemli değil ,büyük mağazalar da elletirmiyorlar ürünleri sattıkları ürünler de pahalı çünkü.Keşke bütün satış temsilcileri sizin gibi özenli olsa.

Kıyafetim gayet özenliydi. Bende gayet özenliydim her zamanki gidi ve alıcı gözle baktım uzun süredir almayı düşünüyordum. Benim bu durumum gerçekten istisna dışı.
Size istinaden demedim , istersem çapulcu gibi giderim kimseyi ilgilendirmez.
Yapılan hareket çok yanlış nasıl sessiz kalabilmişsin hayret ettim .

MAC bu işte gerçekten kötü cidden kötüler kabul etmek gerek en azından benim denk geldiklerim bilgisiz ve ilgisizdi.Eğitim aldıklarını da duymuştum ama bilemiycem.
Şu tester olayına gelince ürünü denemeden almam mümkün değil , nasıl bir çözüm bulunabilir bilmiyorum .Küçük yerler de önemli değil ,büyük mağazalar da elletirmiyorlar ürünleri sattıkları ürünler de pahalı çünkü.Keşke bütün satış temsilcileri sizin gibi özenli olsa.

Denemeden almak tabiki mumkun degil fakat benim sahit olup dehsete dustugum bir durum varki icler acisi.... bayanlar geliyor parmaklarini hoooop daldirip far veya allik hemen ya allerine ya yuzlerine suruyorlar. Birincisi urunler mikrop kayniyor elinizi surdugunuz icin, ikincisi o mikroplari geri surerek cildinize zarar vermis oluyorsunuz. Bir rujuda gunde pek cok kisinin dudagina goturdugunu dusunursek igrenc bir hal aliyor. Ben ruju firca ile veya pamuklu cubuk ile rujdan alarak surerek denttiriyorum ki musteriye mikrop bulasmasin. Allik, far urunlerini gene fircayla denetip hemen ardindan fircalari temizliyorum ve urunlerin uzereine alkol-su karisimini puskurtup kurumasini bekliyorum. Ve surekli bos kaldikca urunlerin dezenfektesine ayiriyorum vaktimi.

Temizlik cok onemli boyle islerde heleki epk cok insanin gelip denedigini dusunursek.Testerleri oldukca kullanmamanizi tavsiye ederim, kullanacaksaniz cubuk ve benzeri gibi seylerle tek kullanimlik fircalarla deneyiniz.Fondoten denerkende tester isteyebilirsiniz. Veyahut gene firca ile size denetebilirler ama bazi kozmetik calisanlarini goruyorum insanlarin yuzune parmakla yedirerek suruyorlar. Ben firca kullaniyorum ayrica eldiven takmak en onemlisi ozellikle cilt tespiti yaparken baskasinin yuzune dokunacak isem. Belki ben bu temizlik isini abartiyorum ama temiz guzel saglikli cilt temiz urunlerden geciyor.

Son düzenleme:
Her gün bir sürü insanla tanışıp yüzyüze geldiğim bi iş yapıyorum. En kötüsüne de en iyisine de denk geliyorum. Yüzüme küfreden de oldu derdini anlatıp sarılan da..
Canım öncelikle şunu bil ki , bu satışçı kızın davranışı senin şahsına yapılmış bir şey değil. Muhtemelen işini sevmiyor, ya da günü kötü geçiyor vs.. Yani orada sen değil ben de olsam,başka biri de olsa, hatta dünyanın en mantıklı sorusunu da sorsa tersleyecek gıcıklık yapacak.. Bu ikinizin arasında bi savaş değil , kızın savaşı kendi içinde.
O yüzden sen boşver ne sinirlerini harab et ne de canını sık.. Ayıp onun ayıbı. Sevgiler.

Bu arada satis elemaninin satisa etkisi % 30 denmis... ben katilmiyorum. Benim gosterdigim ozen, caba, musteri memnuniyeti, aradaki alisveris bagi ile %80 -90 lik satis basarim var... Her gelen insan mutlaka birseyler satabilecek kapasitedeyim.Ister pahali ister ucuz olsun. Hatta bir deyimimiz var burada eskimoya buz bile satabilirim, ama tek sartla karsidaki kisi mutlu ise yaptigi alisveris onu tatmin ediyor ise bunu yaparim. Onun haricinde nasil olsa 90 gun iade sureleri var. Begenmeyen icine sinmeyen iade edebiliyor. Bence satis elemani cok ama cok onemli.Turkiye de birseylerin degismesi lazim.Insanlar ihtiyaclari olduklari seyleri aldiklari gibi guvenmedikleri yerden ve kimselerden urun almayi tercih etmezler.

Bende ona şaşırdım zaten :52::52:

Her gün bir sürü insanla tanışıp yüzyüze geldiğim bi iş yapıyorum. En kötüsüne de en iyisine de denk geliyorum. Yüzüme küfreden de oldu derdini anlatıp sarılan da..
Canım öncelikle şunu bil ki , bu satışçı kızın davranışı senin şahsına yapılmış bir şey değil. Muhtemelen işini sevmiyor, ya da günü kötü geçiyor vs.. Yani orada sen değil ben de olsam,başka biri de olsa, hatta dünyanın en mantıklı sorusunu da sorsa tersleyecek gıcıklık yapacak.. Bu ikinizin arasında bi savaş değil , kızın savaşı kendi içinde.
O yüzden sen boşver ne sinirlerini harab et ne de canını sık.. Ayıp onun ayıbı. Sevgiler.

Çok güzel ve yapıcı bir cevaptı. Teşekkür ediyorum . :nazar:

Bu arada satis elemaninin satisa etkisi % 30 denmis... ben katilmiyorum. Benim gosterdigim ozen, caba, musteri memnuniyeti, aradaki alisveris bagi ile %80 -90 lik satis basarim var... Her gelen insan mutlaka birseyler satabilecek kapasitedeyim.Ister pahali ister ucuz olsun. Hatta bir deyimimiz var burada eskimoya buz bile satabilirim, ama tek sartla karsidaki kisi mutlu ise yaptigi alisveris onu tatmin ediyor ise bunu yaparim. Onun haricinde nasil olsa 90 gun iade sureleri var. Begenmeyen icine sinmeyen iade edebiliyor. Bence satis elemani cok ama cok onemli.Turkiye de birseylerin degismesi lazim.Insanlar ihtiyaclari olduklari seyleri aldiklari gibi guvenmedikleri yerden ve kimselerden urun almayi tercih etmezler.

Anladık canım evet haklısın. Maşallah size. :nazar:

Evvelsi gün çamaşır kurutma makinası almaya gittim arçeliğe , allahım kadın nasıl ilgili alakalı dedim içimden alıcı gibi gördü ondan heralde.
Bugün getirdiler gelen servis şaşırdım doğrusu .
Dedikleri saatten yarım saat önce geldiler eşim de daha önce belirtmişti ben 7 de geliyorum 7 den sonra gelin diye .
Biraz erken geldiler gelen adam eşiniz geldimi diye sordu önce buyrun halledin işinizi dediğim halde, isterseniz eşinize haber verin müsadesi olursa gelelim dediler.Yarım saat aşağı da beklediler.
Gelen servis elemanın inceliği belki kendi kişiliğinden kaynaklanıyor , ancak bu iki kişinin davranışları bana kurum hakkın da çok güzel izlenim bıraktı.
Bir daha beyaz eşya almak istersem gideceğim ilk yer orası.
Opet de böyle lavobaları sürekli temiz çalışanlar gayet saygılı .Uzun yolculuklar da restorana vs bir yere girmektense opeti tercih ederim .

Son düzenleme:
Evvelsi gün çamaşır kurutma makinası almaya gittim arçeliğe , allahım kadın nasıl ilgili alakalı dedim içimden alıcı gibi gördü ondan heralde.
Bugün getirdiler gelen servis şaşırdım doğrusu .
Dedikleri saatten yarım saat önce geldiler eşim de daha önce belirtmişti ben 7 de geliyorum 7 den sonra gelin diye .
Biraz erken geldiler gelen adam eşiniz geldimi diye sordu önce buyrun halledin işinizi dediğim halde, isterseniz eşinize haber verin müsadesi olursa gelelim dediler.Yarım saat aşağı da beklediler.
Gelen servis elemanın inceliği belki kendi kişiliğinden kaynaklanıyor , ancak bu iki kişinin davranışları bana kurum hakkın da çok güzel izlenim bıraktı.
Bir daha beyaz eşya almak istersem gideceğim ilk yer orası.
Opet de böyle lavobaları sürekli temiz çalışanlar gayet saygılı .Uzun yolculuklar da restorana vs bir yere girmektense opeti tercih ederim .

Pazarlama Stratejisini iyi yapıyo adamlar ve müşteri kazanıyorlar.

Anladık canım evet haklısın. Maşallah size. :nazar:

Bilmem ki ben isimi 4 yildir degisik yerlerde profosyonel olarak yapiyorum, size kotu davranmislar bunun icinde cok uzuldum. Bende Turkiye ye dondugumde bu tarz watsons-mac-body shop tarzi bir yerde calismak isterim. Inanin bende Turkiyeye gidince alisveris yapmaktan nefret ediyorum kotu muamele goruyorum. Ozellikle takip edilmekten nefret ediyorum ki musteriyi takip etmeden de izlemenin yollari var. Bunu nasil akil etmezler sasiyorum dogrusu. Kuyruk gibi arkamda her adimimda beni takip eden magaza gorevlisi kadar huzursuz olduigum bir durum yok.

kızlar konuyla alakası yok ama birşey sormak istiyorum,mac tan ürün aldığınız zaman iade edemiyormuyuz yada değiştiremiyormuyuz?ben mactan fondoten alırken kasadaki bayan öyle demişti ve şaşıra şaşıra almıştım,kastettiğim tabiiki ürün ambalajı açılmadan?

kızlar konuyla alakası yok ama birşey sormak istiyorum,mac tan ürün aldığınız zaman iade edemiyormuyuz yada değiştiremiyormuyuz?ben mactan fondoten alırken kasadaki bayan öyle demişti ve şaşıra şaşıra almıştım,kastettiğim tabiiki ürün ambalajı açılmadan?

Amerika da kullansanizda degistirilebiliyor, fisiyle beraber ama Turkiye de bazi yerlerde magazada odemeyi yapip cikmadan bile fikrinizi degistirseniz iade etmek veya degistirmek isteseniz kabul etmeyen yerler oluyormus. Boyle birsey de duydum ne kadari dogru bilemiyorum. Ben mineral finish powder almistim highligter niyetine kullanilacak simli bir urun, onu kirdim yere dusurup ertesi gun gititgimde degistirdiler sorun cikarmadan. Ama Turkiye de bilemiyorum.

Bilmem ki ben isimi 4 yildir degisik yerlerde profosyonel olarak yapiyorum, size kotu davranmislar bunun icinde cok uzuldum. Bende Turkiye ye dondugumde bu tarz watsons-mac-body shop tarzi bir yerde calismak isterim. Inanin bende Turkiyeye gidince alisveris yapmaktan nefret ediyorum kotu muamele goruyorum. Ozellikle takip edilmekten nefret ediyorum ki musteriyi takip etmeden de izlemenin yollari var. Bunu nasil akil etmezler sasiyorum dogrusu. Kuyruk gibi arkamda her adimimda beni takip eden magaza gorevlisi kadar huzursuz olduigum bir durum yok.

Benim de en nefret ettiğim şey bu...

Takip edildiğimi farkettiğim an magazadan çıkıyorum.

Çünkü kendimi sanki hırsız damgası yemiş, her an bir şey yapacak gözüyle takip ettiklerini düşünüyorum! :27:

Son düzenleme:
satis gorevlilerini psikolojik testten gecirmeleri lazim
evinde problem yasayan musteriden aliyo hincini
mudure kizan musteriye patliyo
ben olsam skayet ederim terbiyesizi
ondan sonra anlar kimin kim oldugunu

Son düzenleme:
Ya ben testten gecmistim aslinda:52::52::52: boyle 200 soruluk bir test vardi... :D pek cok sey /// sonra yuzyuze gorusme yapilan testtende gecmistim. Degisik sorular vardi, magazada bir cocuk kayboldu ne yaparsin,musterinin birsey caldigini gordun ne yapmalisin, yere birsey dokuldu kirildi, sinirli kendini kontrol edemeyen musteri oldugunda tepkin ne olur, ise gelmemek icin yalan soyler misin?,is arkadasinin bir mali caldigini gordun veya musteriye kotu davrandigini ne yaparsin?,panik ve kriz anlarinda tepkin ne olur.... pek cok soru vardi... cok anlamli ve gerekli bence.

konu amacindan sapmis butun satiis elemanlarini kucumsemeye kadar gelmis bravo:46:

Back
X