- 24 Haziran 2011
- 23.507
- 49.030
- 798
Benim de genelde ne alacağım kafamda bellidir. Kombinimi bile çoktan düşünmüşümdür.
Ama bu halde bile delirtebiliyorlar bazen. Geçenlerde manto bakıyorum. İşten çıkmışım zaten akşam, birde vaktim kısıtlı. Acele alıp gideyim evime istiyorum. Kahve tonlarında kapşonlu uzun manto. Ne kadar açık aslında değil mi? Mağazaya girip aynen bunları söylüyorum. Böyle bir manto varsa var deyip yardımcı ol, yoksa yok de teşekkür edip çıkayım. Önce beni mantoların olduğu tarafa götürür, önce kapşonlu kısa bir manto gösterir ve rengi de siyahtır. "Ben kahverengi ve uzun bakıyorum". Ama bu sene bunlar moda
"Olabilir ama ben uzun istiyorum." Aralarında bir kaç tane daha gösterir. Bu defa uzundur. "Ama kapşonlu bakıyorum". Hanfendi bu kapşonlu değil ama modeli çok güzel. "Ben kapşonu başımı sıcak tutmak için kullanıcam ama? Üşüdükten sonra napiyim ben modayı." Bi deneyin bunu çok yakışacak "(la havle)". Bu arada istediğim modelin aslında ne kadar demode olduğunu, mağazalarındaki ürünleri aslında stil sahibi kişilerin çok beğendiğini anlatıp duruyorlar (ürünleri beğenmeyince zevksiz demeye getiriyorlar). Ayrıca istediğimin siyahını gösterip siz bedenine bakın, rengini getiririz depodan. Tamam alıyorum dediğimdeyse bi yere telefon bile etmeden "elimizde kalmamış size bunu verelim diye göz göre göre poşete koyuyorlar. Bunu o kadar çok yaşadım ki. Benim uzun uzun vaktim olmuyor ne olur ki yok deyip geçseniz, mağazadan çıkarken de önüme bişeyler çıkarıp çıkarıp yolumdan etmeseniz... Neyse başka bir mağazaya bakıyorum. Ben 36 bedenim, 40 beden dandik tüylenmiş mantoyu giydirip "ay çok yakıştığğğ" diye kalalamaya çalışıyor. Beni orada aptal yerine koyuyursun, o halde oradan nasıl alışveriş yapmamı bekliyorsun ki? Şükür en sonunda buldum ama daha soğuttular beni. Zaten bir çok alışverişimi internetten alıyorum, bunu bari deneyip alırım dedima ama yok olmazsada değişirim bunları çekmektense.