Çok sinir oldum !!!!

Biliyor musunuz en paspal kıyafetlerimi giyerim özellikle alışverişe çıkarken . Zira sizin gibi insanlar yok değil adam seçen .Bu yüzden çok başıma gelmiştir o ürünler pahalıdır diyen .Sizin için nasıl ki insanlar eşit değilse , sizde benim için dağıttığım eşyaları toplamak zorun da olan bir tezgahtarsınız ...

ne kadar kötü bi düşünce tarzı,üzüldüm sizin adınıza!

Bu konuda birkaç bir şey söylemeden duramadım yine...
Alışverişi sevmem hatta zulüm gelir.
Ama bir mağazaya girdiğimde yanıma gelip ilgilenen, baktığım şeyler az biraz zevkimi anlayıp emek harcayan bir satış temsilcisi görünce ihtiyacım olmasa bile mutlaka bir şey alıyorum.
Benim için çok kötü bir huy ama çok beğenmesem de o aldığımı, çevremde beğenerek giyecek arkadaşlarıma hediye ediyorum.
Hatta küpe almak için mağazaya girip mont, şal vb şeyler aldığımı bilirim bu sebepten ötürü.
Kesinlikle alacağım bir şey olduğunda mağaza görevlisi benimle ilgilenmiyor, sizin söyleminizle 'parasız' olarak görüp afra tafra içerisindeyde asla almam.
Giderim başka şubeye, oradan temin ederim.
Emeksiz de kimseye para kazandırmam!
Ürünü satan kendisi değil, temsilcisidir.

Milyar dolarlar harcanan 'reklamcılık' sektörü bunun için var.
Sizin mantığınıza göre zaten kusura bakmayın ama size de ihtiyaç kalmıyor, parası çok olan evine de ister, beğendiğini özel de getirdir.
Siz ne iş yapacaksınız o zaman?
Bence yaptığınız şeyi çok iyi kavrayamamışsınız, ya da hayalinizde başka bir şey vardı hıncını alıyorsunuz.

güzel teselli cümleleri mağza falanmı işletiyosunuz yeni elemanlara söylenen lafların aynısı ben profosyonel değilim ama bu işi 30 senedir yapan insanlar satış temsilcisinin tezgahtarın yada adı neyse onun bir malı müşteriye satma etkisi yüzde 30 diyor müşterinin tercihi yüzde 70 miş ben kendime kalan kısmı istediğime kullanıyorum benim düşüncem

kişiseltiren yok ki zaten dediğin gibi o insan gıcıklık olsun diye dağıtsa bile ortalığı insanlara saldırmıyorum saldırmıyoruz mecbur toplancak zaten ben derdimi anlatamıyorum yada siz beni anlamak istemiyosunuz ben aa yeni sezonda ne varmış diye gelen bi müşteriyle ilgilenmem sorar yeni sezon ürünleriniz nerde ben yardımcı olurum beğendiği varsa alır yoksa almaz satacağım ürüne görede insana tavır takınırım benşnmle aynı maaşı alan insana bir gömleğe 200 tl ver diyemessin adam yüzüne bakmaz başka bişeye yönlendirirsin almıcaksada peşinden koşmassın 1000 tl lik müşteri gelir onda hareket alanın daha geniş olduğuu için daha rahat davranırsın 30 sayfada ne kadar yazı yazdıysam ana fikri bu

E yanlış burada zaten.
Bir insanın görünümünden nasıl cüzdanının içini görebiliyorsunuz?
Üzerindeki logolar mı size fikir veriyor?
Bakın abartmıyorum, birkaç ay önce başıma geldi.
Bir abiye için ayırdığım fiyatına tam 6 katına bir elbise aldım, hem de sadece satış temsilcisi ilgisiyle.
Hem de düşündüğüm bütçeyi kendisine söylemişken.
Şimdi ben mi kazandım, bunu söyleyin bana.

Ha sizin deyiminizle o adamın benim cebimdeki parayı da bilmesine imkan yoktu, özellikle dikkat ederim hiçbir şekilde kıyafetlerimde logo olmamasına.
Reklam panosu gibi gezmeyi sevmediğime göre, nereden anlaşıldı acaba, nasıl ayırt ediyorsunuz bunu, paylaşır mısınız?
Tanıtımın amacı budur, 'insanların ihtiyacı olmayan şeyleri var'MIŞ' gibi göstermek, o ürünle hayatlarının daha güzel olacağına inandırmak.
Ama siz şuan çok büyük bir sektörü yok sayıp, hedef kitlenizi kafanıza göre belirliyorsunuz.
Emin olun zaten çalıştığınız firmada bu ürünler üretilip fiyatları belirlenirken mağazanın bir kitlesi belirlenmiş potansiyel tüketici ve müşteri farkları ayırt edilerek ona göre derecelendirmesi yapılmıştır.
Sizin papatya falı bakar gibi o almaz, bu alırla yürümüyor sektörler...

E yanlış burada zaten.
Bir insanın görünümünden nasıl cüzdanının içini görebiliyorsunuz?
Üzerindeki logolar mı size fikir veriyor?
Bakın abartmıyorum, birkaç ay önce başıma geldi.
Bir abiye için ayırdığım fiyatına tam 6 katına bir elbise aldım, hem de sadece satış temsilcisi ilgisiyle.
Hem de düşündüğüm bütçeyi kendisine söylemişken.
Şimdi ben mi kazandım, bunu söyleyin bana.

Ha sizin deyiminizle o adamın benim cebimdeki parayı da bilmesine imkan yoktu, özellikle dikkat ederim hiçbir şekilde kıyafetlerimde logo olmamasına.
Reklam panosu gibi gezmeyi sevmediğime göre, nereden anlaşıldı acaba, nasıl ayırt ediyorsunuz bunu, paylaşır mısınız?
Tanıtımın amacı budur, 'insanların ihtiyacı olmayan şeyleri var'MIŞ' gibi göstermek, o ürünle hayatlarının daha güzel olacağına inandırmak.
Ama siz şuan çok büyük bir sektörü yok sayıp, hedef kitlenizi kafanıza göre belirliyorsunuz.
Emin olun zaten çalıştığınız firmada bu ürünler üretilip fiyatları belirlenirken mağazanın bir kitlesi belirlenmiş potansiyel tüketici ve müşteri farkları ayırt edilerek ona göre derecelendirmesi yapılmıştır.
Sizin papatya falı bakar gibi o almaz, bu alırla yürümüyor sektörler...

mağzadan sektör sorunlarına atladık bu muhabbet bitmez :) ben ayırıyorum benimle aynı işi yapanlarda ayırıyor herkes ayırıyor ayırmak zorunda çünkü bu iş böyle dediğim gibi 10 tane ayrı kişiye 1 liralık bişey satacağıma tek kişiye 11 liralık bişey satmak için enerjimi harcarım o kadar siz sanıyomusunuzki bir insanın zenginliği sadece cüzdanında yada kıyafetinde bişeyi almaya karar vermiş insan gelir yardımcı oluruz alır başka ihtiyacı sorulur varsa vardır yoksa yoktu başlar dolaşmaya dolaşır dolaşır hiç aklında olmayan bişey takılır gözüne fiyatı normalin üstündedir bunuda ver der alır bu insan benim için iyi müşteridir diğer gelişinde daha iyi hizmet edeceğim müşteridir :)

güzel teselli cümleleri mağza falanmı işletiyosunuz yeni elemanlara söylenen lafların aynısı ben profosyonel değilim ama bu işi 30 senedir yapan insanlar satış temsilcisinin tezgahtarın yada adı neyse onun bir malı müşteriye satma etkisi yüzde 30 diyor müşterinin tercihi yüzde 70 miş ben kendime kalan kısmı istediğime kullanıyorum benim düşüncem

Keşke işletsem, Allah söyletmiş size öyle diyelim.
Siz 30 yıllık çalışanlardan bahsediyorsunuz, ben halkla ilişkiler ve tanıtım, reklamcılık, ürün pazarlama adını ne derseniz deyin bu sektörün kurallarından bahsediyorum.
Ha söyleyeyim, mesleğim bölüm olarak reklamcılığı da kapsamakta o yüzden konuya oldukça hakimim.

Dediğiniz gibi elemanlara söylenen lafların aynısı ise kimse bunları kafasından uydurmuyor demek ki, bu işin kuramcıları, ortaya çıkaran her ne kadar bilim olmasa da iletişimin bağı olarak kabul ettiğimizde tanıtımı da bilimin içine alırsak doğruluğunun ispatlandığını ve ürünü kendisinin değil sadece temsilcinin sattığı genel geçer bir olgudur, söylemler ya da deneyimlerle değişmeyeceği ispatlanmıştır ki bunun üzerine birçok kitaplar yazılmış, dersler okutulmuş, geridönümleri alınmış ve dünyanın markaları da temsilcilerine boşa özen göstermiyordur...
Değil mi?

Keşke işletsem, Allah söyletmiş size öyle diyelim.
Siz 30 yıllık çalışanlardan bahsediyorsunuz, ben halkla ilişkiler ve tanıtım, reklamcılık, ürün pazarlama adını ne derseniz deyin bu sektörün kurallarından bahsediyorum.
Ha söyleyeyim, mesleğim bölüm olarak reklamcılığı da kapsamakta o yüzden konuya oldukça hakimim.

Dediğiniz gibi elemanlara söylenen lafların aynısı ise kimse bunları kafasından uydurmuyor demek ki, bu işin kuramcıları, ortaya çıkaran her ne kadar bilim olmasa da iletişimin bağı olarak kabul ettiğimizde tanıtımı da bilimin içine alırsak doğruluğunun ispatlandığını ve ürünü kendisinin değil sadece temsilcinin sattığı genel geçer bir olgudur, söylemler ya da deneyimlerle değişmeyeceği ispatlanmıştır ki bunun üzerine birçok kitaplar yazılmış, dersler okutulmuş, geridönümleri alınmış ve dünyanın markaları da temsilcilerine boşa özen göstermiyordur...
Değil mi?

kimsede özen göstermiyo satış temsilcilerine liseden yeni mezun olmuş eli yüzü düzgünse tamam mal satamassa biraz güler öyle satar mantığı türkiyede bir malı satmak o kadar basit ki siz müşteri olunca bunun farkında değilsiniz alışveriş hastaları cirit atıyor valla :)

kimsede özen göstermiyo satış temsilcilerine liseden yeni mezun olmuş eli yüzü düzgünse tamam mal satamassa biraz güler öyle satar mantığı türkiyede bir malı satmak o kadar basit ki siz müşteri olunca bunun farkında değilsiniz alışveriş hastaları cirit atıyor valla :)

Bilmiyorum nerede çalışıyorsunuz ama benim bahsettiğim büyük şehirde yaşadığım için alışverişlerimi avmlerden yapıyorum kolaylık sağmalası sebebiyle.
Neredeyse karşılaştığım 10 satış temsilcisinden 9 u çok düzgün, bakımlı, güzel hitabı ve türkçesi olan, vücut lisanını iyi bilen ve güleryüzlü insanlar.
Bazen ben bile diyorum kendime, bir gün işe-okula böyle bakımlı gideyim ölür müyüm diye.:52:

Biz ne dersek diyelim sizin fikriniz değişmeyecek ama bakın karşınızda bir örneğim ben, güzel şekilde karşılanıyorsam elim boş asla çıkmıyorum.
Tam tersi olursa da inadına oradan almıyorum.
Eminim benim gibi niceleri vardır, siz de kendi açınızdan haklısınızdır ama bu devirde para kazanmak çok zor iken az emek ve yorulma ile çok karın peşinde olmak emin olun herkesin gayesi.
Ve böyle kestirme yolların sonunun nereye çıktığı herkesce bilinir deyip son sözümü söylemiş olayım.

Son düzenleme:
​​yazmayayim dedim ama kendimi tutamadim sizin karsiniza kendini bilmez bir densiz cikmis anliyorum kesinlikle ama
diger arkadaslar ne ya
zmislar tezgahtarlar hakkinda okuyunca gozlerime inanamadim ne kadar assalayici sozler yanlis anlasilmasin bende universite mezunuyum
ama kesinlikle bir densi
z yuzunden bu kadar insan assagilanmaz meslek assagilanmaz isini cok iyi yapan saticilarda var bu neyin elestirisi boyle cok uzuldum
hepimiz ayni imkanlar altinda dogmuyoruz ki alti ustu tezgahtarlar 750 tl ye calisiyorlarda ne demek insanlari rencide etmek ne demek ben geldigimde dugmelerini ilikliyorlar ne demek inanamiyorum 24 yasimdayim bu yasa kadar boyle bir olayla karsilasmadim insanlarida mesleklerinide assagilamayin universite mezunu gorgulu bilgili hanim arkadaslar dilekarili arkadas sanada yakistiramadim yaptigin yorumlar hic hos degil bir yorum yaparken 3 kere dusunmeli insan

Biliyor musunuz en paspal kıyafetlerimi giyerim özellikle alışverişe çıkarken . Zira sizin gibi insanlar yok değil adam seçen .Bu yüzden çok başıma gelmiştir o ürünler pahalıdır diyen .Sizin için nasıl ki insanlar eşit değilse , sizde benim için dağıttığım eşyaları toplamak zorun da olan bir tezgahtarsınız ...

​​yazmayayim dedim ama kendimi tutamadim sizin karsiniza kendini bilmez bir densiz cikmis anliyorum kesinlikle ama
diger arkadaslar ne ya
zmislar tezgahtarlar hakkinda okuyunca gozlerime inanamadim ne kadar assalayici sozler yanlis anlasilmasin bende universite mezunuyum
ama kesinlikle bir densi
z yuzunden bu kadar insan assagilanmaz meslek assagilanmaz isini cok iyi yapan saticilarda var bu neyin elestirisi boyle cok uzuldum
hepimiz ayni imkanlar altinda dogmuyoruz ki alti ustu tezgahtarlar 750 tl ye calisiyorlarda ne demek insanlari rencide etmek ne demek ben geldigimde dugmelerini ilikliyorlar ne demek inanamiyorum 24 yasimdayim bu yasa kadar boyle bir olayla karsilasmadim insanlarida mesleklerinide assagilamayin universite mezunu gorgulu bilgili hanim arkadaslar dilekarili arkadas sanada yakistiramadim yaptigin yorumlar hic hos degil bir yorum yaparken 3 kere dusunmeli insan
ya ben kesinlikle insanları anlamıyorum.ne demek dağıttıklarımı toplamak zorunda olan bi tezgahtarsınız ne demek?

ya ben kesinlikle insanları anlamıyorum.ne demek dağıttıklarımı toplamak zorunda olan bi tezgahtarsınız ne demek?

kolay kolay yorum yapmam bu sitede ama nedense insanlarin assagilanmasina mesleklerin assagilanmasina gelemiyorum
cok uzuldum 5 parmagin 5 i birmidir muhakkak arada boyle densizler cikiyor her meslekten ama bu olayi tum bu meslek altinda calisanlara baglamak hos degil
konu sahibi arkadasim seni iyi anliyorum karsilastigin durum hos degil bende olsam sinir olurdum ve o an konusurdum olmadi daha sonraki gun gider sikayet ederdim ama burada insanlari bu sekilde assailamak yakisikalmaz degilmi

klavyemde sorun var imla hatalarim icin kusura bakmayin

Ama bu aşağılayıcı birşey değil ki, tezgahtarın görevlerinden biri de dağılan reyonları düzenlemektir. Öğretmenin veli toplantısı düzenlemek zorunda olması, gibi bir görev sadece.

Hele de aklımda net bir şey varsa tüm mağazaları dolaşıp fiyat ve kalite araştırması yapmadan asla ilk çıkarılana atlamam. Hadi öylesine bir keç parça bir şey alayım desem neyse, beğendiğimi alırım. Ama mesela siyah pantolon alacaksam iş için şöyle bir aklımdaki uygun mağazaları tararım, sonunda da karar verir alır çıkarım. Şişe su almıyoruz ki neticede, para da b.k gibi değil affedersin, nerede 3 kuruşluk bez orada biz.

Tezgahtar, Satış sorumlusu, müşteri temcilsi vs vs.. Bu mesleği gerçekten sevipte insanlara güzel davrananda var ama kendini bir üst tabakada görüp müşteriyi aşağılayanda var... Şunuda biliyoruzki işleri zor.

Müşteri Daima haklıdır(sınırlarını bilerek tabi) örnek veriyorum; Atıyorum pantolon reyonunu komple önüme serdiririm beğenmem almam, senin işin bana hizmet vermek almadım diyede bana kızamazsın...

Bazımız çok gezer, bazımız ilk girdiği yerden alır, bazımız bakar almaz... sündür gider bu konu böyle onu demeye getiriyorum.

kolay kolay yorum yapmam bu sitede ama nedense insanlarin assagilanmasina mesleklerin assagilanmasina gelemiyorum
cok uzuldum 5 parmagin 5 i birmidir muhakkak arada boyle densizler cikiyor her meslekten ama bu olayi tum bu meslek altinda calisanlara baglamak hos degil
konu sahibi arkadasim seni iyi anliyorum karsilastigin durum hos degil bende olsam sinir olurdum ve o an konusurdum olmadi daha sonraki gun gider sikayet ederdim ama burada insanlari bu sekilde assailamak yakisikalmaz degilmi

az önce söylediklerinize de şimdi söylediklerinize de katılıyorum.

Ama bu aşağılayıcı birşey değil ki, tezgahtarın görevlerinden biri de dağılan reyonları düzenlemektir. Öğretmenin veli toplantısı düzenlemek zorunda olması, gibi bir görev sadece.

mesleklerimiz haricinde hepimiz insanız her insanın iyisi kötüsü var değil mi.ama öyle konuşmalar olmuş ki yani hayret ettim.tamam yaptığı hoş değil ama yapmak zorundasın diye bi üslubu doğru bulmuyorum.tekrar söylüyorum hepimiz farklıyız birine doğru gelen öbürüne gelmeyebilir.sadece ben insanların acımasızlığına tahammül edemiyorum.

diger arkadaslar ne ya
ama kesinlikle bir densi

Arkadaşlar ! Ben kimsenin mesleğini aşağılamadım ! Bana yapılan bi saygısızlık var ona sinir oldugumu yazdım ve daha sonra arkadasların bazı anlatımlarıyla böyle satış personelleri oldugunu gördüm, yaşadım da..

Ben bu tarz insanları KINIYORUM . Niye ; Adam akıllı mesleklerini icra etmiyorlar, seni aşağı görüyorlar, saçma sapan kendini bilmez hareketler içinde bulunuyor BAZILARI ! ve gördüm böylelerini ben durduk yere bu kanıya varmadım yani..

(Hatta forumda var bi tane ; Dilekairili Bu arkadasın mesajlarını okursanız böyle insanların varlıgını görürsünüz , biz uydurmuyoruz !

İyileri yokmu tabiki var... Hatta geçen gün bi mağazada satış görevlisiyle baya sohbet ettik, satış görevlilerine %30 indirm yapılıyormuş, ne zaman gelirsen alablrsn istediğini indirm yaparız halledrz dedi..

Buda ayrı bi boyut yani..

Ben kimseyi yaptığı meslekten ötürü aşağılamıyorum, yapamadıgı meslegi seçip milleti aşagılayanları KINIYORUM !

malı satmaya çalışmak almak istemeyn adamada hiç yanaşmamak neden boşa çaba harcayıp enerjimi tüketeyimki neden herkese aynı muamele iki yüzlülük yapıcağına kafan rahat olsun ondan iyi 10 tane 1 liralık ürün satacağına 1 tane 11 liralık ürün sat 1 lira kara geç benim felsefem budur böyle konulardada kimseye acımam taviz vermem alıcaksa alır almıcağını anladığım zaman hiç uğraşmam sıkılsın gitsin diye üstüne giderim :)

nerden çıkardın şimdi haramı helali adamın parasınımı çalıyorum gasp mı ediyorum saçmalıyosun adam seçmessek nasıl para kazanıcaz yada satış yapıcaz bunu anlatırmısın benim gözümde oraya gelen herkes eşit değil o kadar basit benim şahsi fikrim bu benim kazanacağım para oraya gelen bazı insanlardan kat kat değerli babamızın hayrına 12 saat ayakta durmuyorum demi

ben o 2 liralık malların hizmetçisi değilim malesef haa 100 tane alacaktır tamam ama 1 tane alacaksa sorsun alsın ve gitsin benim görevim bu sen dedin diye ne biyere gelirim nede biyerden giderim bu kadar kendini kasma lütfen :)

O kadar yanlış düşünüyorsun ki,hangi yazdığını alıntı yapayım şaşırdım.

Bir kere,müşteri anlık veya günlük düşünülmez.Bir mağaza,sürekli müşterileri sayesinde ayakta durur.
Bugün 3 liralık ürün alan müşteri,yarın gelip 300 liralık ürün alır.Veya çevresine tavsiye eder,başka müşteriler yollar.
Bir gelen bir daha gelmeze,o mağaza iflah olmaz.

Artı,kimin pahalı ürün alacağını asla bilemezsin.
Öyle tanıdıklarım var ki,herşeyden para sakınır,mesela 20 liralık kazak alır ama ayakkabım kaliteli olsun der,deri olsun ama pahalı olsun,ona para verir.
Veya herşeyin ucuzunu alıp,gömleğim kaliteli olsun diyenler var çünkü ucuzu terletiyor veya kısa ömürlü oluyor vs...

Bu söylediğin mantıkla yürüseydi,3 liraya 5 liraya ürün satan züccaciye,çorap veya takı mağazaları hiç açılmazdı.
Onlar ne yapsınlar o zaman gelen müşterinin yüzüne bakmamaları lazım :)

Ve evet maaşınızı müşteriler ödüyor.Bir mağazaya müşteri gelmezse satış olmaz.Satış olmazsa,mağaza sahibi nasıl maaş ödeyecek ? Cebinden mi ?
Üstelik ne kadar çok müşteri gelirse,o kadar çok satış elemanı işe alınır.Haftasonu part time elemanlar gerekir,yeni iş kapısı açılır.

Ve müşteri gezer,bakar,karıştırır.
Çalıştığın mağazaya bir gözatarsan,mesela siyah üzerine bordo şal desenli bir gömlek var diyelim.
Kimse kapıdan girip siyah üzerine bordo şal desenli gömlek arıyorum demeyecektir.
Bazı ürünler siyah pantolon veya kahverengi kaban aramak gibi spesifik aranmaz.Gezerken görüp beğenilir,o şekilde satılır.

Ben alışveriş yaparken sürekli peşimde gezip,ellediğim askıları düzelten elemanlardan çok rahatsız olurum mesela.
Baktığım kazakları katladığım halde gelip düzeltenlerden de...Müşteriye bu duygu verirseniz,bakmadan çıkar.
Soyunma odasına gittiğimde,orayı toplayan elemanın,başka müşterinin arkasından söylenmesi de beni rahatsız eder.
Bir de mağazaya hakim olmayan,ürünlerden haberi olmayan elemanları mazur görmem.
Bir şubede beğendiğim ürünü,diğer şubede sorduğumda yok diyorsa,bense biraz bakınca bulabiliyorsam,o eleman iyi satıcı değildir.

Arkadaşlar ! Ben kimsenin mesleğini aşağılamadım ! Bana yapılan bi saygısızlık var ona sinir oldugumu yazdım ve daha sonra arkadasların bazı anlatımlarıyla böyle satış personelleri oldugunu gördüm, yaşadım da..

Ben bu tarz insanları KINIYORUM . Niye ; Adam akıllı mesleklerini icra etmiyorlar, seni aşağı görüyorlar, saçma sapan kendini bilmez hareketler içinde bulunuyor BAZILARI ! ve gördüm böylelerini ben durduk yere bu kanıya varmadım yani..

(Hatta forumda var bi tane ; Dilekairili Bu arkadasın mesajlarını okursanız böyle insanların varlıgını görürsünüz , biz uydurmuyoruz !

İyileri yokmu tabiki var... Hatta geçen gün bi mağazada satış görevlisiyle baya sohbet ettik, satış görevlilerine %30 indirm yapılıyormuş, ne zaman gelirsen alablrsn istediğini indirm yaparız halledrz dedi..

Buda ayrı bi boyut yani..

Ben kimseyi yaptığı meslekten ötürü aşağılamıyorum, yapamadıgı meslegi seçip milleti aşagılayanları KINIYORUM !

indirimi aldın hemen o çok iyi bir satış temsilcisi işte senin gibi müşteriler yüzündende böyle davranıyorum şimdi insqan ayırmış olmadınmı indirim yaptı iyi oldu başkası kötü sende kendi çıkarlarını gözetiyosun bende aramızdaki fark ne benim bunu açık açık söylemem mi ne çektiysem her doğruyu her yerde söylemekten çektim zaten neyse

bunda bişey yok evet müşteri dağıtıyor birileri topluyor yoksa pazar yeri olur orası öğretmensiniz herhalde siz sizinde mecbur olduğunuz şeyler vardır haklısınız :) öğretmenim

aslında onlarda müşteriyle ilgilenmek istiyorlardır yani kenarda pısırık çalışan gibi görünmek istemiyorlardır yada onlarada patroncukları öyle ilgilenin başında durun müşterinin falan diyorlar belki...yani belki diyeceğim ama istisnalar o numunelik uyuz edenler ayrı tabi..uğraşma demesi bencede garip olmuş sonuçta o mağazayı gezmek belki ruj bakkarken gözüne başka şey takılıp almak isticeksin belki bunuda düşünmeliydi..helede omzuna dokunduğu an çekmesini istemeliydin..nerde nasıl davranacağını bilmeli herkes.ayrıca o hani niye diyemedim sonradan gelir kelime aklıma diyorsun ya o huy bendede çok var..beklenmedik olaylarda kalıyor insan malesef..sonra o ortamdan başka ortama geçince zamanla kendine öfkelenip şunu diyebilirdim aslında diyorsun ama iş işten geçiyor..boşver eğriyi doğru herzaman yapamazsın..

Back
X