kişiseltiren yok ki zaten dediğin gibi o insan gıcıklık olsun diye dağıtsa bile ortalığı insanlara saldırmıyorum saldırmıyoruz mecbur toplancak zaten ben derdimi anlatamıyorum yada siz beni anlamak istemiyosunuz ben aa yeni sezonda ne varmış diye gelen bi müşteriyle ilgilenmem sorar yeni sezon ürünleriniz nerde ben yardımcı olurum beğendiği varsa alır yoksa almaz satacağım ürüne görede insana tavır takınırım benşnmle aynı maaşı alan insana bir gömleğe 200 tl ver diyemessin adam yüzüne bakmaz başka bişeye yönlendirirsin almıcaksada peşinden koşmassın 1000 tl lik müşteri gelir onda hareket alanın daha geniş olduğuu için daha rahat davranırsın 30 sayfada ne kadar yazı yazdıysam ana fikri bu
E yanlış burada zaten.
Bir insanın görünümünden nasıl cüzdanının içini görebiliyorsunuz?
Üzerindeki logolar mı size fikir veriyor?
Bakın abartmıyorum, birkaç ay önce başıma geldi.
Bir abiye için ayırdığım fiyatına tam 6 katına bir elbise aldım, hem de sadece satış temsilcisi ilgisiyle.
Hem de düşündüğüm bütçeyi kendisine söylemişken.
Şimdi ben mi kazandım, bunu söyleyin bana.
Ha sizin deyiminizle o adamın benim cebimdeki parayı da bilmesine imkan yoktu, özellikle dikkat ederim hiçbir şekilde kıyafetlerimde logo olmamasına.
Reklam panosu gibi gezmeyi sevmediğime göre, nereden anlaşıldı acaba, nasıl ayırt ediyorsunuz bunu, paylaşır mısınız?
Tanıtımın amacı budur, 'insanların ihtiyacı olmayan şeyleri var'MIŞ' gibi göstermek, o ürünle hayatlarının daha güzel olacağına inandırmak.
Ama siz şuan çok büyük bir sektörü yok sayıp, hedef kitlenizi kafanıza göre belirliyorsunuz.
Emin olun zaten çalıştığınız firmada bu ürünler üretilip fiyatları belirlenirken mağazanın bir kitlesi belirlenmiş potansiyel tüketici ve müşteri farkları ayırt edilerek ona göre derecelendirmesi yapılmıştır.
Sizin papatya falı bakar gibi o almaz, bu alırla yürümüyor sektörler...