• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok sinirlendim ama haksızmıyım

Çok basit arkadaşlar daha neyin sorgusunu yapıyorsunuz.

Forumda Dini/Siyasi içerikli konular açmak yasak

ya bende bişeyi,anlamadım ..sadece dini içerikte bir konuda değil çoğu konuda tartışma oluyo ve tartışma olan konular kapanmıyo..ozaman her tartışma çıkan konudsa kapatılmalı bence..

bence de bende buna anlam veremedim bir sürü hakaret vs var iş dini içeriğe gelince tartışma ben düşüncelerine saygı duyuyorum ama durduk yere de tartışma çıkaran da çok yani onalra ne yapılıyor bilmiyorum ama

1. konuyu okudum oradaki bayan yanlış birşey yazmamış siz yanlış okumuş,anlamış ve yorumlamışsınız.
2. siz yanlış yazmayalım imlamıza dikkat edelim diyorsunuz ama bir sürü yanlış yazdığınız kelime var.
3. yani önce kendimize bakalım sonra karşımızdakileri yargılayalım.

1. konuyu okudum oradaki bayan yanlış birşey yazmamış siz yanlış okumuş,anlamış ve yorumlamışsınız.
2. siz yanlış yazmayalım imlamıza dikkat edelim diyorsunuz ama bir sürü yanlış yazdığınız kelime var.
3. yani önce kendimize bakalım sonra karşımızdakileri yargılayalım.

1. caiz değildir dmeiş arkadaş ben ona göre cevap verdim siz burada hata yok nasıl diyorsunuz ben de buna anlam veremedim
2.ben imlaya felan dikkat edelimd emiyorum yazdıkalrımıza dikkat edelim diyorum yani arkadaşın yaptığı haatyı yapmayalım diyorum yablış anlaşılmaya sebep veriyor çünkü bakın sorun oldu gördüğünüz gibi
3.zaten kendimimi de yargılamama gerek yok çünkü ben yanlış yazmasını kastetim yazdıkalrımda imla hatası olabilir fakat anlam hatası yok en aızndan
4. görüşünüze saygım sonsuz yine de teşekkür ederim

1. caiz değildir dmeiş arkadaş ben ona göre cevap verdim siz burada hata yok nasıl diyorsunuz ben de buna anlam veremedim
2.ben imlaya felan dikkat edelimd emiyorum yazdıkalrımıza dikkat edelim diyorum yani arkadaşın yaptığı haatyı yapmayalım diyorum yablış anlaşılmaya sebep veriyor çünkü bakın sorun oldu gördüğünüz gibi
3.zaten kendimimi de yargılamama gerek yok çünkü ben yanlış yazmasını kastetim yazdıkalrımda imla hatası olabilir fakat anlam hatası yok en aızndan
4. görüşünüze saygım sonsuz yine de teşekkür ederim

Bence siz "caiz" kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz. Ben de yanlış anladığınız konusunda arkadaşa katılıyorum.

:9::9::9::9: hülya gülümsemeler için sağol canım yüzümüz güldü :9::9::9: ayrıca şunu da belirteyim kimsenin kalbini kırmak istemem yukarıda da belirrttiğim gibi konuyu açarken kalbinizi kırcak bir söz sarf ettiysem özür dilerim yine de hakkınızı helal edin maksadım kimseye kırmak veya tartışma yaratmak değil bunu da belirteyim

Merhaba..!!

ORADA KONUYA CEVAP VEREN KİŞİ BENİM.. BAŞKASININ ADINA İSTİHAREYE YATMAK CAİZ DEĞİLDİR DEDİM.. HALA DA ÖYLE DİYORUM.. BANA İNANMIYORSAN İNTERNETTE ARATTIR BAŞKASININ ADINA İSTİHAREYE YATILIR MI DİYE... CAİZ KELİMESİNİN SÖZLÜK ANLAMI : Caiz görmek, uygun bulmak; caiz olmak; yapılması mahzurlu olmamak, dînen yasaklanmamış olmak gibi anlamlarda kullanılır. Bunun tersi olan caiz değildir sözü ise, caiz olmamak, yani yapılması mahzurlu olmak, doğru olmamak veya dînen yasaklanmış olmak demektir....

O HALDE BENİM YAZDIĞIM BİRŞEY Mİ YANLIŞ YOKSA SEN ANLAMINI BİLMEDİĞİN İÇİN Mİ YANLIŞ ANLADIN ACABA??

AYRICA BU FORUMDA NE OLURSA OLSUN DİN VE SİYASET İÇERİKLİ KONULAR NE OLURSA OLSUN KAPATILMAKTADIR.. İSTİHARE NEDİR? NAMAZ KILIP DUA OKUYUP DİLEK İÇİN YATMAKTIR.. YANİ İÇİNDE NAMAZIN DUANIN OLDUĞU BİRŞEY TABİ Kİ DİNLE ALAKALIDIR.. BEN ORADA DOĞRU YORUM YAPTIM VE BENDEN ÖTÜRÜ KAPATILMADI...

Merhaba..!!

ORADA KONUYA CEVAP VEREN KİŞİ BENİM.. BAŞKASININ ADINA İSTİHAREYE YATMAK CAİZ DEĞİLDİR DEDİM.. HALA DA ÖYLE DİYORUM.. BANA İNANMIYORSAN İNTERNETTE ARATTIR BAŞKASININ ADINA İSTİHAREYE YATILIR MI DİYE... CAİZ KELİMESİNİN SÖZLÜK ANLAMI : Caiz görmek, uygun bulmak; caiz olmak; yapılması mahzurlu olmamak, dînen yasaklanmamış olmak gibi anlamlarda kullanılır. Bunun tersi olan caiz değildir sözü ise, caiz olmamak, yani yapılması mahzurlu olmak, doğru olmamak veya dînen yasaklanmış olmak demektir....

O HALDE BENİM YAZDIĞIM BİRŞEY Mİ YANLIŞ YOKSA SEN ANLAMINI BİLMEDİĞİN İÇİN Mİ YANLIŞ ANLADIN ACABA??

AYRICA BU FORUMDA NE OLURSA OLSUN DİN VE SİYASET İÇERİKLİ KONULAR NE OLURSA OLSUN KAPATILMAKTADIR.. İSTİHARE NEDİR? NAMAZ KILIP DUA OKUYUP DİLEK İÇİN YATMAKTIR.. YANİ İÇİNDE NAMAZIN DUANIN OLDUĞU BİRŞEY TABİ Kİ DİNLE ALAKALIDIR.. BEN ORADA DOĞRU YORUM YAPTIM VE BENDEN ÖTÜRÜ KAPATILMADI...

sen caiz değildir diyorsun ben de o halde ben bu durumu yaparım arkadaşı kırmamak için yine de diyorum sen de diyorsun ki günah olduğu halde yapacakmısın yani diyorsun ben bu çelişkiyi çözemedim asıl ? yine de görüşünden ötürü ve paylaşımından dolayı sağol !

sen caiz değildir diyorsun ben de o halde ben bu durumu yaparım arkadaşı kırmamak için yine de diyorum sen de diyorsun ki günah olduğu halde yapacakmısın yani diyorsun ben bu çelişkiyi çözemedim asıl ? yine de görüşünden ötürü ve paylaşımından dolayı sağol !

arkadaşım sen gerçekten okuyarak mı cevap veriyorsun? ben sana 3. şahıs için istihare caiz değildir (yani; dinen uygun değildir) dedim.. sen de bana olsun sonuçta günah değil gibilerinden cevap verdin.. ben de sana dedim ki. günah değil diye dinen uygun olmayan birşey mi yapacaksın dedim.. burada bir çelişki yok.. kaç yaşındasın sevgili arkadaşım nasıl olur da okuduğunu bu denli analiz edemiyorsun aklım almıyor.....

caiz değildir = uygun değildir = günahtır

belki şimdi anlamışsınızdır:1:

yok arkadaşım anlatamıyoruz... kaç kişi daha açıklama yapmış ama anlamıyor... konu silinmiş değil sonuçta yorumlar orada duruyor.. ben hala nasıl anlamaz hayret ediyorum.. çelişki diyor neresi çelişki dediklerimin yahu?

yok arkadaşım anlatamıyoruz... kaç kişi daha açıklama yapmış ama anlamıyor... konu silinmiş değil sonuçta yorumlar orada duruyor.. ben hala nasıl anlamaz hayret ediyorum.. çelişki diyor neresi çelişki dediklerimin yahu?

Bende kendisinden bahsedilen arkadaş nerede diyordum

Sende gelip açıklamanı yapmışsın.

Umarım arkadaşımız artık anlamıştır.

Konu kapatılımının seninle alakası olmadığını
:9:

Çelişki yok tabii ki, tek sorun "caiz" kelimesinin anlamını yanlış bilmesi.

konu sahibi arkadaşım kusura bakma ama 2sayfadır takip ediyorum artık dayanamadım gülmeye başladım :1::1::1:
2sayfa boyunca sizin dışınızda yorum yapan herkesin aynı fikirde olması, sizin olayı anlayamamış olduğunuzu göstermez mi sizce?
bu forumdaki arkadaşlar ve yöneticiler cidden sabır taşı olmalı... Allah onlara kolaylık versin.

hepinizin yorumlarına baktıkça ben de sizlere gülüyorum bu durumdan da hoşnutum hepinize birer alkış ve teşekkürler bu konuyu da burada sonlandırıyorum artık daha fazla da muhattap olmak istemiyorum siz de anlamamakta direniyorsunuz yorum yapmazsanız sevinirim artık teşekkürler anlamk istemiyorsunuz siz de ben de uğraşamaycağaım şekerler :9:

Back
X