Kolay bir şekilde uyum sağlayabiliyorum. Zaten benzer çalışma alanlarında arıyorum işimi. Ama iş veren ve kyk kanunları arasında uçurum var.İşverenler konusu haklı çünkü çalışan tam eğitildiği ortama ayak uydurduğu anda işten çıkıyor ona bişey diyemem.
Ama çalışınca kyk kesildiğini hiç duymamıştım. SSK sız çalışın olmuyormu öyle bişey tam hakim değilim konuya.
Burs almıyorum. Kredi alıyorum.Burs herkese verilen birşey değil. İhtiyacı olana veriliyor. Çalışmanız halinde bursunuzun kesilmesi normal. Çünkü siz çalışarak: para kazanıyorum ihtiyaç durumu ortadan kalktı diyorsunuz.
Zaten kimin ihtiyacı yoksa burs kimin ihtiyacı varsa kredi çıkıyorBurs almıyorum. Kredi alıyorum.
İşin ironik yanı ise az önce kyk hazretleri bursunuz kesilmez krediniz varsa kredi kesilir dedi.
Sinirlendiğim şey "ihtiyacı olan öğrencilere neden sen 400 liraya ile geçinmeye mecbursun" tavrı. Neden çalışmam bir sürü "zorlu şartlar koşullar" ile imkansıza indirgeniyor?Bunda sinirlenicek bir durum yok borcunu ödüyorsun.ayrıca okul bittikten sonra daha rahat edersin.
Ben okurken kredi aldım ve aynı zamanda çalıştım. Zaten okul olduğu için part time işlerdi ve SSK yoktu haliyle. Belediyeye bile proje yaptığımı biliyorum taşeron olarak ama kimse de uyarmamıştır böyle böyle olursa kesilir diye.Kolay bir şekilde uyum sağlayabiliyorum. Zaten benzer çalışma alanlarında arıyorum işimi. Ama iş veren ve kyk kanunları arasında uçurum var.
Kyk kanunları ile hayat arasında da uçurum var.
Kyk kanunları ve öğrenci arasında da uçurum var.
Beni tam anlamadınız sanırım. Ben şuan okuyorum. 1.sınıfım. yaz tatilimi değerlendirip çalışmak istiyorum. Çalışırsam kesilecekmiş. İstediği türden bir işte şuan bulamıyorum.Çalıştığın için kredin kesildi mi
Seni anladım ama devlet duruma senin gibi bakmaz der ki "bu hanım kız kredi alıyor zaten e biz maaşının bir kısmını borcuna müteakip kessek kalan parayla rahat rahat şahsi ihtiyaçlarını karşılar "yani aileni düşünmez çünkü o farklı bir durum.
Ne yazık ki bu mümkün değilAyni firmayla iletisime gecip okul staji adi altinda calismak istediginizi belirtirseniz belki yardimci olurlar.
Stajda is kazasi sigortasi yapiliyor bunuda okul karsiliyor o yuzden kredi kesilme durumu olmuyor.
Ancak dedigim gibi yaparsanız ucret almayabilirsiniz sadece cv ye pozitif etkisi olabilir yahut her yaz ayni is yerine basvuru yaparsaniz mezun okduktan sonra istahdam ederler.
Kredi +400?Kredi+400. Ve tabii burs.beni yanlış anlama seni bir de ben sinirlendirmek istemem ama işin mantığı bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?