• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirliyimm zoruma gitti..

Sizin hamileyken sigara içmeniz ayrı konu da, asıl mesele eşinizin size inanmaması ve takındığı tavır bence.
Eşiniz içiyor mu?

• Beğen
Reactions: anu
Sigara her türlü zarar benim annem de koy yerinde ayda 1,2 icermis 8 aylık bir 700 gr doğmuşum. .anne sütünü de asla emmemisim 29 yaşındayım evliyim ama hala babam bunu anneme sunar..senin yüzünden diye Dr sigaradan demiş. .Ayrıca anne sütü içemedigim için 19 yaşında dişlerim enkaza dönüştü ..21 yaşında alt üst kaplama yapıldı 70 yasinda teyzelerle sıra bekledim discide. .

Bende sütten çıkma ak kaşık değilim ama bitti dedim bitti sigara benim için. .Henüz bebek yok ama olursa anneme şart kostum sigara içip bebeği öpemez. .bencil olma ve 1,2 deme at o zikkimi yuvandan evladına ömür boyu cekmesin:KK12:

Sizin 8 aylıkken 800 gr doğmaniza doktor sigara yüzünden demişse eger o doktor diplomasını çöpe atsın. Yazık anneniz nasılda psikolojik baskı uygulamissiniz hepiniz..

Herkes nasılda sizin bebeginizi sizden daha çok düşünmüş. .

Bir bebeğe bir sey olacağı varsa oluyor. Yoksa günde 1-2 taneden birsey olacağını düşünmüyorum. Zira bununla ilgili ispatlanmis bilimsel bir çalışmada yok. Sigaradan nefret eden,sigara paketini bile görmeye tahammülü olmayan 2 anne tanıyorum ki çocukları astım hastası olarak dünyaya geldi. Burada yanlış anlaşılmasın sigara için bişey olmaz demiyorum.ama olacağı varsa oluyor.
Bu arada eşin saygısızlık yapmış sana.ama duzwlmeyecek bi konuda değil açıkçası.

Sağlıcakla alın kucağına bebeginizi. .

• Beğen
Reactions: anu
Sigarayi birakma cabaniz icin tebrik ederim lutfen o bikacida icmeyin burda esiniz size destek olmaliydi.Esiniz hatasini anlayacaktir normal muhabbetinizi yapiniz ama cokta bisey olmamis gibi davranmayin sakin zamaninizda da kirildiginizi konusun ve bebeginizi strese girerek sinir olarak onunda psikolojisini bozmayin.Esinizde bebege zarar gelecek dusuncesiyle fevri davranmistir,mutlu,saglikli hamilelik diliyorum.

Burda sigara icebilirsin yorumlarini okuyunca yuh dedim ya. 1000de 1 ihtimal cocuga zarar verecekse icmeyin şu zikkimi ölmezsiniz ya????!!!!! Hamile olmayan insanlara bile icmeyin deniyor. Burda ic 1- 2 tane deniliyor. Doktor bile demis. Yuh üstüne yuh yani.

Sen esin sana böyle davrandi diye sinirleniyorsun. O yavrunun su an sana kizmasi bile mümkün degil maalesef. Eve paket almak neyin nesi ki? Esiniz abartmis olabilir ama haksiz degil. İcmeyin şu zikkimi hamileyken. Bi kac ay sabredin.

ayda 1 2 tane sigara içti diye sizin prematüre doğmanız enteresan, anne sütü içmediniz diye dişlerin enkaza dönüşmesi dahada enteresan geldi bana
ben de anne sütü içmemşşim ama dişlerime bişey olmadı
herşey için annenizi suçlamasın babanız
benhiç içmedim kızım 2.700 doğdu, arkadaşım günde 4 5 tane içti, onun bebeği 3.800 doğdu
biraz da şans ve genetik bu işler

Size olmadı diye hiç olmayacağı olmadığını varsaymak daha da enteresan bence babama gerek yok annem de kendini suçluyor sigaradan dıyende Dr. .
Sigara erken doğumu tetikliyor bende bunlara yol açtı bende konu sahibini uyardım.dişlerim bebeklikte alınması gerekilen kalsiyumu alamadığım için sıkıntı olmuş bunu da uzmanı belirtti ben yaşadığımi bilirim
Ve bir anne adayını uyarırım size sorun olan nedir? Size olmamış bana oldu demek ki olasılık var ne diyelim iç iç ohh mu?

Doktor günde 3 tane içeblrsn demesine rağmn hiç içmedm ayda bi iki tanenin bi zararı olcagını düşünmedim. Usulünce sölese dert etme ama tavrı çok kışkırttı beni :KK43:
Hiç bir doktor hamileyken sigara içilmesini önermez bir ikincisi kendimi haklı buluyorum demişsiniz değilsiniz o minnacık yavruyu hiç düşünmüyormusuz mazallah bi yerinde bir sorun olursa bunun vicdan azabıyla nasıl başa cıkacaksınız eşiniz bunları düşündüğü için böyle tepki vermiştir ve konu cocuksa erkekler rica etmez zaten. Ha bir ikiden bişey olmuyor diyorsunuzda diyelim ki norml kilosunda dogdu hiç bir şeyi yok (inşallah) ama sigaradan dolayı sütünüzün tadı değişiyor bebek gazlı kolik bir bebek oluyor biraz büyüyüncede çok mızmız huysuz huzursuz bir bebek oluyor.

Son düzenleme:
Bilemedim bak şimdi.Doktorda günde 3tane vücuttan atılr fazlası kalır dedi. Ona güvenerek hiç takılmadm bende. Şaşırdm bak :/

Bunun doğru bir bilgi olmadığını biliyorum, bizim hocalarımız sanki bu yönde bir sey söylemisti. Baska bir doktora sorun bence.
Esiniz de hakli, daha önce bu konuda tartıstıysanz siz sözler verdiyseniz sibirlenebilir. Karnınızdaki onun da çocuğu sonuçta, burada hep babalık rolüne giremiyorlar diye konu açarlar ama esiniz bunun bilincinde.
Siz de içmeyiverin ölmezsiniz ya, hatta içmezseniz daha sağlıklı olursunuz. Cocuk doğunca da emzirme asamasnda icmemeniz gerekiyor. Daha sonrasnda da sigara icince kıyafetlerinizi degistirip bir dus alıp sevmelisiniz cocugunuzu. Minicik ciğerleri var, anne olarak biraz onu da düsünün

Dün başka bir sigara içen hamile kadın konusuna da yazdım üşenmeyeceğim buraya da yazacağım.
Eşinin tepkisi sert ve abartılı evet, ama ben de eşim bir aylık bebeğin yanında dumanı suratına üfleye üfleye sigara içse kavga çıkarırım. Bir zevkiniz uğruna onun çocuğuna duman gönderiyorsunuz resmen.
Doktoruna göre de değişiyor ayrıca, benim kuzenim hamile kalmak istediğinde doktora gitmişti ve doktor korunmayla beraber sigarayı da bırakmalısın demişti. Günde üç paket içerdi bıraktı.
Ha sigaraya hiç bulaşmadan buradan vikvik ediyorum da sanma. Ben de günde bir paket içerdim. Sonra halam akciğer kanserinden zayıfladı, boğazı delindi ve tanınmaz bir halde öldü. Doktor sigaradan dedi ve sigarayı bıraktığı 10 sene olmuştu. Hani bir yılda vücut kendini yenilerdi? Tüm bunları görünce ben de artık bahanelerin arkasına sığınmamaya karar verdim. Altmış yaşında kadını kanser eden şeyin, daha minicik ve daha güçsüz bir canlıyı etkilemeyeceğine inanıyor musun? İlk besini zehir oldu resmen çocuğun. Doktor iç dese bunu sizin düşünmeniz lazım. Daha yeni oluşan minicik ciğerine zehir yolluyor hem de annesi.
Kesinlikle gerçekte bırakmalısınız.
Bıraktığım altı ay oldu ve stres ben de yaşıyorum ama içmiyorum. Ki ben hamile değilim, motivasyonum kendi bebeğim de değil. .Şu an ama stresliyim diyemezsininz, siz bir annesiniz. Bence bir tane bile içmeyin

Doktor bile günde 3 tane içebilrsn demesine rağmn ayda 2 tane içmektn zarar gelmez eminimki bence abartmayalım arkdşm.

bu cevap doktordan doktora değişiyor biliyorsunuz değil mi.

doğrusu ne bilemem, sanırım kişi kendine göre karar vermeli.

ama arada sigara içebilirsin diyen doktor da var,
tatlı yedi diye burnundan getiren doktor da var.

benim bir tanıdığımın doktoru 2. kısma giriyor. o kadar azarlıyor ki anne adayını, kadın korkusundan Karataycı kesildi :)

sanırım sizinki gibi doktor az bulunur.

aldığın o sigara ne sana ne de eşine zarar verirdi.ancak o karnındaki masum yavruyu zehirlerdi.eşin paketi kırarak iyi yapmış.ikiniz de konu olarak haklı ama tavırlarınızla haksızsınız.nasıl ki sen bebeğini düşünerek sigarayı bıraktın,o da içtiğini düşünüp babası olarak endişelenmiş.bu kadar büyütme bence onunla sakince konuş ve bize anlattığın gibi anlat içmediğini.

Size olmadı diye hiç olmayacağı olmadığını varsaymak daha da enteresan bence babama gerek yok annem de kendini suçluyor sigaradan dıyende Dr. .
Sigara erken doğumu tetikliyor bende bunlara yol açtı bende konu sahibini uyardım.dişlerim bebeklikte alınması gerekilen kalsiyumu alamadığım için sıkıntı olmuş bunu da uzmanı belirtti ben yaşadığımi bilirim
Ve bir anne adayını uyarırım size sorun olan nedir? Size olmamış bana oldu demek ki olasılık var ne diyelim iç iç ohh mu?
Bana sorun olan bişey Yok da sende ki bu sinir nedir? git başkasına çemkir bi zahmet

karnında çocugunu büyütüyosun ya hala eşinle yarış derdindesin zaten o söylemese de hiç içmemen lazımdı. günde 3 defa içebilirsin doktorun da aklına şaşayım. o zaman günde 1 kadeh de rakı içebilinir nasılsa az ın zararı olmaz. ben de erkek olsam hmaile eşimin gizili sigara paketini bulsam o şekilde sinirlenir ve söylediklerine de inanmam. herkesten önce çocugunuzu düşünün

eşiniz kızmakta kesinlikle haklı ama üstünüze yürüyecek kadar yapmamalıydı tabi bu konuda suçlu ben erkek olsaydım eşimde sigara içseydi bende çok sinirlenirdim ayrıca sigaranın biri ikisi olmaz onun zararı direk bebeğnize geçiyor bebeğinize zarar verecek şeyler yapmayın

Sizin 8 aylıkken 800 gr doğmaniza doktor sigara yüzünden demişse eger o doktor diplomasını çöpe atsın. Yazık anneniz nasılda psikolojik
Neden baskı yapalım hanimefendi sigara yararlı da biz mi bilmiyoruz? Ayrıca haydi annemin 1980 lerde Dr Aptal dı yanlış bilgi verdi..Cem ficicioglu (kadın has.tüp bebek uzmani) milliyetçi röportajini okuyun..oda çöpe atsın tabi ..adam bırak 1 2 içilen ortamı bile asla diyor.
Erken doğum
Düşük kilo doğum vs sebeb olduğu herseyi yazmış ve demiş ki 1 tane ıle 20 tane arasında fark yoktur hangisinin zararının dokunacağını bilemeyiz hiç icmemesi en güzelidir. Tabi ki içmeyen birinde de oluyor ama neden riske girelim ve sonra keşke demeyelim. Anneme yazık demişsiniz ya
Iste bu konu sahibine yazık olmasın 1 tane içiyorum diyor ama bebek allah korusun öksürse o çocuğun babası her an kadını suçlayacak içmeseydin diye 1 .2 nolmus demiyecek. .
Anne de ay ne alaka demiyecek benden ötürü diye Kahrolucak çünkü hastalıklarda önce suçlu aranır sigara da zararlı ve yasak ve bu suçluyu da önce anne arar çünkü onun canından parça ve kendini affedemez. .böyle olmasın bırak diyoruz kötü mü diyoruz yoksa bize ne?

Bende sana birçok makale yollardim ama buradan sigarayı savunuyor gibi bir izlenim olacağı için vazgeciyorum. Kesinlikle içilmesi gerekir-hemfikiriz. Ama sizin düşük doğumlu olarak dünyaya gelmeniz sigaradan değil arkadaşım. Tabiki annenize yazık, kaç yaşınıza gelmissiniz hala annem ayda 1 2 sigara içti diye bahsediyorsunuz.eminim anneniz de kendini sucluyordur.

Sağlıklı günler dilerim size.

Back
X