Cok strese girdim

tahmin ettim.biçok ailede böyle sorunlar var aslında..durumu iyi olan ve kötü olan..eğer vijdanen siz kardeşinize yeterince yardım ettiğinize eminseniz,anneniz dahi olsa başlalarından etkilenmemelisiniz.sizin hayatınız eşini ve çocuklarınız🤷‍♀️☺️
Okadar yardım ettim ki hemde haddinden fazla.annem boyna bana yapıştırıyor sanki benim çocuğum.kardesim yıllardır benim üstümde.okadar yiprattilarki beni annemle kardeşim.hadi Allah korkusuna sabır sabır diyorum.benim yaptığımın binde birini görmedim.ama gereksiz yere de insan bukadar tüketilmezki.iki gündür seme gibiyim onlar yüzünden.birde eşim ses cikarmiyo diye o iyi ben fenayım.tamam ses cikarmiyo adam ama yazık degilmi.uc çocuğun masrafları ev geçindirmek.birde eşimin yanında fln hiç oralı olmuyorlar.cok gücüme gidiyo.ben kızınca veririz ederiz diyorlar sonra üstüne soğuk su ic

Slm arkadaşlar.cok canım sıkıldı.konu şöyle erkek kardeşim uzun süre işsiz kaldı.daha öncede konu açmıştım beni çok sikbogaz ediyor diye.neyse ensonunda iş buldu.yenimise girdi başka.bir şehirde.bu sefer uzun süre işsiz kaldığı için kendini toparlaması biraz zor oluyor.hep streside bana kalıyor.yeni bir şehirde yeni bir düzen kurduğu için paraya ihtiyacı oluyor.annemin ve babamın maaşı var.nekadra gönderselerde yetiremiyor.ven çalışmıyorum üç çocuk var.esim çok iyi bıri.ona çok destek.oldugu zmaanlar oldu.benim.kizdigim mesele ikide birde eşimden borç istiyor.aldigi zamanda birdaha üzerinde durmuyor.buna okadar çok tepki gösterdim ki şimdiye kadar.kizdigimi çok iyi biliyorlar.en sonuncu tuz biber oldu.kizdigimi bildiği halde üstünden iki gün geçtiği zaman haberim oldu.kardesim söyledi eşim kesinlikle lafını yapmiyr çok kızdım niye istiyorsun diye.okullar açıldı malum yazık günah degilmi.vericem diyo ve bir daha öyle kalıyor.anneme gelince annem güya istedigi için kızıyor ona.sonra ben isteyince bana düşman oluyor hiç konuşturmuyor.bu arada annem kendisi çok idarelidir.ben anneme hicbi sıkıntımı bildirmem.bildirsemde zaten yardım edeceğini sanmıyorum.en son aldığında beri çok çok sinir oldum.yapma diyorum şu hareketi.israrla bana söylemeden yapiyo.simdi yine vermiyor aldığını.esim bişey demiyo ama ben ister istemez utanıyorum.ayip degilmi.basinda annesi babası var.sonrada unutulup gidiliyor.annemede çok kiriliyorum.gecen bu konudan bahsetmeye çalıştım işte hep aynı şeyleri soyluyosunda bilmem ne Cat telefonu kaaptti yüzüme.sinirimden şişip şişip oturuyorum.esime birdaha vermiceksin dedim.insani zorla günaha sokuyorlar.bilmiyorum benmi yanlış yada kötü dusunuyorum
Valla zamanında hem çalışır hem okurdum ailemden para istemeye çok çekinirdim. Kişiden kişiye değişiyor demek ki. Siz sakince hem ailenizle görüşün hem de eşinizle. 3 çocuk tek maaş diyorsunuz kimsenin mi umrunda değil?

Valla zamanında hem çalışır hem okurdum ailemden para istemeye çok çekinirdim. Kişiden kişiye değişiyor demek ki. Siz sakince hem ailenizle görüşün hem de eşinizle. 3 çocuk tek maaş diyorsunuz kimsenin mi umrunda değil?
Değil malesef ben açımdan ölsem kimse inanmaz.annem iki maaşla hep kendini yoksul görür.bana bir TL'lik yardım yapsa beş TL olarak geri cikarir

Okadar yardım ettim ki hemde haddinden fazla.annem boyna bana yapıştırıyor sanki benim çocuğum.kardesim yıllardır benim üstümde.okadar yiprattilarki beni annemle kardeşim.hadi Allah korkusuna sabır sabır diyorum.benim yaptığımın binde birini görmedim.ama gereksiz yere de insan bukadar tüketilmezki.iki gündür seme gibiyim onlar yüzünden.birde eşim ses cikarmiyo diye o iyi ben fenayım.tamam ses cikarmiyo adam ama yazık degilmi.uc çocuğun masrafları ev geçindirmek.birde eşimin yanında fln hiç oralı olmuyorlar.cok gücüme gidiyo.ben kızınca veririz ederiz diyorlar sonra üstüne soğuk su ic
hiç üzülme sen,valla .üzüldükçe onlar üstüne gelir.net ve kararlı ol.senin evin ayrı ve üç çocugunun geleceğini düşünmelisin.kardeşine vericeğine bankaya at yarın çocukların için kullanırsın..acıma acınacak hale düşersin🤷‍♀️

Değil malesef ben açımdan ölsem kimse inanmaz.annem iki maaşla hep kendini yoksul görür.bana bir TL'lik yardım yapsa beş TL olarak geri cikarir
O ne ya, aileniz de olsa bir yere kadar yani. Kendi çocuklarınıza yetişemiyorsanız tek maaşla gerekirse ailenize de tepkinizi gösterin. Çocuğa bakmak anne babanın sorumluluğudur anneniz de 2 maaşından birisine kıyıp yollasın çocuğuna. Kardeş olarak siz zaten fazlasıyla yapmışsınız.

Ben hayatimda 2 kez borc aldim enistemden ikisinide söylediğim tarihde veya oncesinde ödedim nekadar gönderme desede onlarda geçim derdinde kardesiniz biraz abartmis durumu artik borç aldığı icin utanma da kalmamış belliki.idare etmeyi kendi ayaklari üzerinde durmayi öğrensin.Abimden bile borc alsam öderim bana verdikleri parayla o ay belkide kendi ihtiyaclarindan kistilar diye düşünüyorum.Allah kardeşinde hayirlisini versin.Sen hic yanlış mi dusunuyorum diye kendini üzme cok haklisin her nekadar eşin bisi demesede insan mahçup olur bundan sora net bi dille uyar hepsini

hiç üzülme sen,valla .üzüldükçe onlar üstüne gelir.net ve kararlı ol.senin evin ayrı ve üç çocugunun geleceğini düşünmelisin.kardeşine vericeğine bankaya at yarın çocukların için kullanırsın..acıma acınacak hale düşersin🤷‍♀️
Bazen güç bela aldığım zamanlar oluyor onu da suçlanarak alınca acaba benmi yanlış düşünüyorum diyorum

Kimseye haddinden fazla iyilik yapmayın
Kardeşiniz artık çalışıyor nereye kadar destek olacaksınız idaresini bilsin.

İnanın çok da lazım değiller. İlişkinizi kesin gerekirse. Herkes kendi çıkarı kadar iyi başka biriyle. Anne olsa da kardeş olsa da aynılar. Parazit gibi kardeşim olacağına hiç olmasın daha iyi. Ben abimle senelerdir konuşmuyorum hiç de yokluğu koymuyor. Kendinden başkasını düşünmeyen nankörün teki, ailecek sömürücüler. Hep bana hep bize hayat felsefeleri olmuş. Sonra o yaptıklarınız da görünmemeye başlıyor. Hiç yapmam daha iyi.

eşinizizn aylık gelirir kaç buarada... ona göre yorum yapacağım. 30 binmi alıyor eşin 5 binmi mesela

Gereksiz yere olunca insanı geriyo bu işler.cok zor durumda olur ozaman kardeştir yabancıya gitmesin derim isteyincede suçlu hissediyorum kendimi
Yoo hissetme o şu anda yegenlerinin parasını alıyor ve geri vermiyor ve bundan rahatsız değil

Yoo hissetme o şu anda yegenlerinin parasını alıyor ve geri vermiyor ve bundan rahatsız değil
Ben zaten carlamasam alamam geri.her defasında böyle.esimin bişey demiyeceginin rahatlığıda var.bir demez iki demez.tutar biseye kızar der yine üzülen ben olurum

Kardeşinden istedim bugün herzamanki gibi annem yine çok tepki verdi
Üzülüyorum boyle oluncada.istemiyorum böyle şeylere girmeyi defalarca söylüyorum.kalsin dememi bekliyorlar.bir kalsın iki kalsinda hepte olmazki.beni maddi anlamda hiç sikismadigimi düşünüyorlar.

Anneme göre biz çok rahatız hep onlarin maddi sıkıntısı var
Siz hayır kurumu değilsiniz. Açık açık hayır diyip üstüne siz para isteyin. Utanacak birsey yok. Ailenizi ve huzurunuzu korumak zorundasınız. Anne ve baba olarak

Back
X