Cok stresliyim cookkk :(

masallah canım guzel almış....demekkı sutun yetıyor sen sıksık emzırmeye devam et...sarılığı test yapmadan anlar doktorlar...eger yuksekse test yaparlar zaten.....çok sevındım senın adına
Ayy cok sagol cnm valla icim ferahladi. Oglum bu iki gündür daha cok emmeye basladi şükürler olsun ki... insallah sutum daha cok yarar da daha fazla toparlanir yavrum :)); Allah razi olsun cmm benim ;)

Ayy cok sagol cnm valla icim ferahladi. Oglum bu iki gündür daha cok emmeye basladi şükürler olsun ki... insallah sutum daha cok yarar da daha fazla toparlanir yavrum :)); Allah razi olsun cmm benim :KK66:

toparlanır annesı oyle çabuk zaman gecerkı sen bıle anlamazsın ...sağlıklı süreçlere ınş....

Aç bebek Ağlar durmaz.ayrıca ilk haftalarda her ağladığında meme verebilirsin(memeni kahverengi kısmı ile vermeye çalış yavaş be hava yutmadan emer).Kolik sancılarında ise hep emmek ister bu doyamadığı anlamına gelmez reflek olarak Sergilediği bir davranıştır.

Canim bebegim emzirdikten hemen sonra uyuyo, bide senin dedigin gibi dik tutmaya cakisiyorm ama oglum cok kucuk korkuyorm bide benim oglum surekli dilini cikariyo dilini yaliyo dik tutunca omuzuma hemen yalamaya basliyo bulduğu ilk seyi, bende mikrop felan kapmasindan korkuyorm. Acikcasi dilinin surekli disarda olmasi da beni korkutuyo :KK43:
Ayy yavrum aç olabilir annesi benimki de aç olunca yüzümü boynumu emiyor hep daha sık emzir onu ve korkma senden mikrop kapmaz:) ve kendini de ben bebek bakamıyorum bilmiyorum vs diye şartlama. Hiç birimiz bilmiyorduk bebeğimiz doğduğunda ama yavaş yavaş herşeyi öğreniyoruz. Eğer çok uyursa uyandır sürekli emzir yine uyut. Her emzirmeden sonra omuzuna yasla belini ovala ve poposuna elinle vur minik minik. Günde bi 10 dk uzandir ayaklarına karnina masaj yap. Ayaklarını karnina doğru yavaşça bastır çek bu şekilde bi kaç kez tekrarla. Benim bebegim de yarın 40 günlük olacak :)

canım önce bir sakin ol stress yaparsan sütün azalır ve bebeğin bu stressi his eder.öncelikle iyi bir çocuk doktoru bul komşulara sorusdur.sonrası annelik iç güdülsel bir seydir sen yaparsın cok fazla büyüklerin sözünü değilde ebelerin doktorların sözünü dinle sağlık ocağındaki ebelerde cok yardımcı olabilirler.bebeğin erken doğmuş az gücsüz bu yüzden emip yorulması normal.sen yinede yılmadan her 2 saatde bir emzir iyi beslen cok cok cok su ic .evet yeşllik vs.da önemli ama sütün ana temeli sudur.bebeği emzirirken omuzuna bir ağızlık bez koy temiz olsun yada temiz baska bir bez böylelikle mikrop kapmaz ve evet onu omuzunda dik tut gezdir hafif sırtına ovala veya pışpışla arada bir karnının ovala saat yönünde karnı ayaklrı sicak olsun .gazı cıkmadan yatırma sakın ebeye sor bir gün sana görstesin gazın en kolay nasıl cıktıgnı .umarım yakın zamanda düzeni bulursunuz.canım sen hemen bir ebeye git ve bastan sona herseyi sro onlar tek tek anlatırlar ve doktorunada düzenli git . not bir iki damla elma yağ karnına ve ayaklarına mucize yaratır;) gaz maz kalmaz

Back
X