Çok şükür ikizlerim dünyaya geldi ama evi terkettim..

öncelikle bebeişlerinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim...
kayınvalidenizin sizde kalmasını istemiyorsanız o sizde kaldığı zaman çocuklar ağlayınca alın kucağınıza
onun odasına doğru gidin her gece uykusunun bölünmesini sağlayın
bi kaç gece sonra kaçar zaten :1::1::1::1::1::1::1::1::1:

Kaynananıza sana güvenerek yapmadım bu çocukları demişsiniz ama çocuklara bakmıyor diye kızıyorsunuz çelişki içerisindesiniz bence
ayrıca kaynanıza ağzınıza geleni söylemişsiniz bu saatten sonra o da haklı duruma düştü bakmayacağım bana bunları bunları dese herkes onu haklı bulacak

daha 40'i yeni cikmis bebeklerin oldugu evde
sabah aksam kalinmaz
yayilip yatilmaz
hizmet beklenmez
bir kere bez degistirmekle sikayet edilmez

bakmamak kayinvalidenin en dogal hakki heleki hastaysa
ama o zaman evinde oturmali
geldigi zaman kisaca kalip gonul almali
kocaman kadin bunlari dusunemiyorsa konu sahibide en iyisini yapti

bence siz annenizin evinde kalmaya devam edin çünkü bir evliliğin sorumluluğunu kaldırabilecek kapasiteye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. evet kayınvalideniz hata yapmış olabilir, sizi kırmış olabilir keza kocanızda ama daha kırk günlük bebekleri alıp annenizin evine gitmenizi gerektirecek kadar vahim bir durum göremedim ortada.. şımarıklık yapmayın elinizde patlayabilir bugün olmazsa yarın...

Kaynananıza sana güvenerek yapmadım bu çocukları demişsiniz ama çocuklara bakmıyor diye kızıyorsunuz çelişki içerisindesiniz bence
ayrıca kaynanıza ağzınıza geleni söylemişsiniz bu saatten sonra o da haklı duruma düştü bakmayacağım bana bunları bunları dese herkes onu haklı bulacak

ben kayınvalideme ağzıma geleni söyledim telefonda..çnkü çocuklarıma 4 saat baktı ama kaynıma şikayet ediyor..ayıp değilmi..ağzıma geleni söyledimde ne oldu ertesi gün yine evime geldi..ne yüzsüz insan ya...evide o gün terkettim zaten..eşim aramış annesine eve git çocukların kırkı çıkacak kayınvalidem evde yalnız demiş..kaynanamda çıkıp gelmiş..çocukların kırkı çıkacak biliyor demek mi lazım..eşimede kızdım neden çağırıyorsun dedim..kendisi bilmiyormu dedim..hem annene kırgınım sinirlerimin geçmesini bekleyebilirdin..ben okadar kişiliksiz bir insanmıyım kırgın olduğum halde yüzüne gülmek zorunda bırakıyorsun beni dedim...kendisi gelseydi neden çağırıyorsun dedim..o günde geçmiş oturmuş iki bebekle annem uğraşmış..kadın yorgunluktan ağlıyor beni aradı..bu kadın ne yapıyor böyle adam kullanır gibi geçmiş beni seyrediyor dedi..kardeşimi aramış annem..kardeşimin ofisi var kız ofisi kapatıp anneme yardıma gitmiş..olcak işmi evde kaynana dururken..öyle sinirlendimki hemen eşimi aradım al götür anneni bu ne terbiyesizlik dedim..kızkardeşim ofisini kapattı geliyor o niye duyor al götür dedim..akşam eve gediğimde annen olmasın çok sinirliyim kalp kırırım kavga ederim dedim..zaten diğer torunu ona gelicekmiş kalmaya oda gitti evine..

akşam eşim geldi annesi yok gitti..benim annem ve kardeşlerim var..teyzemlerde çocuk hayırlamaya gelecekler o akşam..beyfendi ne anneme hoşgeldin dedi nede teyzemlerin gelmesini bekledi..biryere kadar gidicem dedi surat 5 karış..gitti..teyzemler geldi gitti o daha yok..kendi annesi gitti benimkiler kaldı yaderdi o..ama anlayış gösterebilirdi..üstelik teyzemler ilk kez geliyor bunu yapmasına gerek yoktu..annem çocuklar doğdu doğalı can parçalıyor bir hoşgeldin denilmezmi..onun annesi ne yapıyor yayılmaktan başka..o annesine hürmet istiyorsa hiçbir aydası olmadığı halde kusura bakmasın ben dünden isterim..adam olan o gün derdiki benim işim var kusura bakmayın teyzenlerde gelecekmiş alınacak birşey varmı derdi..bana müsade der çeker giderdi..benim çok ağırıma gitti bu yaptığı terbiyesizlik.bende yetti artık diyip o gün terkettim evi..şimdi dön diyorsa düzelmesi ve bazı şeyleri artık düzeltmesi lazım öyle değilmi..aile düzenimizin olması lazım..öyle hergün kalınmasının anlamı ne

bence siz annenizin evinde kalmaya devam edin çünkü bir evliliğin sorumluluğunu kaldırabilecek kapasiteye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. evet kayınvalideniz hata yapmış olabilir, sizi kırmış olabilir keza kocanızda ama daha kırk günlük bebekleri alıp annenizin evine gitmenizi gerektirecek kadar vahim bir durum göremedim ortada.. şımarıklık yapmayın elinizde patlayabilir bugün olmazsa yarın...

şımarıklık mı ? yani burda anlattıklarım yaşadıklarım ve benim tutumumu şımarıklık olarakmı değerlendiriyorsun..şımaracak kadar keyfim yerinde değil kusura bakma...

kaynanam hata yapmış olabilir beni kırmış olabilir..ne kadar rahat söylüyorsun bunu....olabilir diye bir şey yok..karşındakinden hep isteyeceksen yeri geldiğinde vermeyide bileceksin ozaman..

Son düzenleme:
canım baştan sona haklısın zaten anladıgım kadarıyla kayınvalidenden çok eşinin yaptığı çok üzmüş seni erkeklerin hepsimi böyle destek yerine köstek oluyorlar

kesinlikle çelişki içinde değilim..evet ona güvenip doğurmadım ben yavrularımı...zoruma giden bakmaması değil, bir yardım dahi etmemesi dört saat bakmakla şikayet etmesi kaynıma...bunun lafını yapması..bunlar ağırıma gidiyor..
birde utanmadan millete üç gün ben bakıyorum üç gün annesi bakıyor diyor..utanmaz..

ben bakamıyorum allah razı olsun hep annesi ilgilendi diyemiyor gururuna yedirip...

Son düzenleme:
eşim bu gün arıyor evine dön diyor..tamam çocuklar bakılsın istiyorsan orda kal bir süre ama ayrılık filan olmaz..ben neolacam diyor çocuklar babasızmı kalacak diyor..sen nasıl kadınsın bir kadın her şartta yuvasına sahip çıkar bırakır gidermi diyor...
evet belki haklı olabilir..ama okadar şeyler yaşandıki burda anlatamayacağım, şu dört senede yuvam için çok şey yaptım ben..böyle bir kalemde silip atan biri gibi görünsemde benim yaptığım fedekarlıklarıda her insan yapamaz..eşim bunları çok iyi biliyor..bazı şeyler birikti ve taşıyor artık bende..

bundan sonra ya doğru düzgün sürecek bu evlilik..mesela 5 dk mesafede oturmalarına rağmen sık sık bende kalmaları beni çileden çıkartıyor..yardıma ihtiyacım olduğunda herkes kenara çekiliyor..bu ne şimdi..ben enamiyim ozaman öyle değilmi ? bende böyle düşünürüm...kayınvalidemin bu kalma olaylarını kesmem lazım artık..inanın başka türlü içimden eve dönesim gelmiyor..soğuyorum..

ben kayınvalideme ağzıma geleni söyledim telefonda..çnkü çocuklarıma 4 saat baktı ama kaynıma şikayet ediyor..ayıp değilmi..ağzıma geleni söyledimde ne oldu ertesi gün yine evime geldi..ne yüzsüz insan ya...evide o gün terkettim zaten..eşim aramış annesine eve git çocukların kırkı çıkacak kayınvalidem evde yalnız demiş..kaynanamda çıkıp gelmiş..çocukların kırkı çıkacak biliyor demek mi lazım..eşimede kızdım neden çağırıyorsun dedim..kendisi bilmiyormu dedim..hem annene kırgınım sinirlerimin geçmesini bekleyebilirdin..ben okadar kişiliksiz bir insanmıyım kırgın olduğum halde yüzüne gülmek zorunda bırakıyorsun beni dedim...kendisi gelseydi neden çağırıyorsun dedim..o günde geçmiş oturmuş iki bebekle annem uğraşmış..kadın yorgunluktan ağlıyor beni aradı..bu kadın ne yapıyor böyle adam kullanır gibi geçmiş beni seyrediyor dedi..kardeşimi aramış annem..kardeşimin ofisi var kız ofisi kapatıp anneme yardıma gitmiş..olcak işmi evde kaynana dururken..öyle sinirlendimki hemen eşimi aradım al götür anneni bu ne terbiyesizlik dedim..kızkardeşim ofisini kapattı geliyor o niye duyor al götür dedim..akşam eve gediğimde annen olmasın çok sinirliyim kalp kırırım kavga ederim dedim..zaten diğer torunu ona gelicekmiş kalmaya oda gitti evine..

akşam eşim geldi annesi yok gitti..benim annem ve kardeşlerim var..teyzemlerde çocuk hayırlamaya gelecekler o akşam..beyfendi ne anneme hoşgeldin dedi nede teyzemlerin gelmesini bekledi..biryere kadar gidicem dedi surat 5 karış..gitti..teyzemler geldi gitti o daha yok..kendi annesi gitti benimkiler kaldı yaderdi o..ama anlayış gösterebilirdi..üstelik teyzemler ilk kez geliyor bunu yapmasına gerek yoktu..annem çocuklar doğdu doğalı can parçalıyor bir hoşgeldin denilmezmi..onun annesi ne yapıyor yayılmaktan başka..o annesine hürmet istiyorsa hiçbir aydası olmadığı halde kusura bakmasın ben dünden isterim..adam olan o gün derdiki benim işim var kusura bakmayın teyzenlerde gelecekmiş alınacak birşey varmı derdi..bana müsade der çeker giderdi..benim çok ağırıma gitti bu yaptığı terbiyesizlik.bende yetti artık diyip o gün terkettim evi..şimdi dön diyorsa düzelmesi ve bazı şeyleri artık düzeltmesi lazım öyle değilmi..aile düzenimizin olması lazım..öyle hergün kalınmasının anlamı ne

eşin gerçekten ayıp etmiş insan saygı göstertiyor ise kendi ailesine de aynı saygıyı bekliyor..Üstelik emekeri de varmış..

Şuan eşin arıyor mu gelmen için ?

kaynanan neden hergün size geliyor evine hiç mi gitmiyor bende anlayamadım:44:
açıkcası kaynanan da olsa istemiyorsa senin çocuklarına bakmak zorunda değil bunun için kimseye kırılma:50: ama hergün senin evine gelmesi çok anlamsız bu konuda haklısın ama eşin nasıl annesine gelme evime diyebilir ki bunu da düşün
çok fevri davranmışsın bence daha sakin olup bu sorunu çözmeye çalış canım mutlaka bir çıkar yol bulursunuz:31:

ccanım önce sakin ol ne olur...anladığım kadarıyla k. validenin sık sık sana gelmelerini kalmalarını kesmeye çalışıyosun.. bence haklısında artık 2 çocuğun var. bi düzen oluşturman gerek...aslındda sana yardım etseb ile bence çok sıkılmışsın istemiyosun bu konuda da haklısın... ama lohusalıktan ve yorgunluktan fazla tepkilisin... eşinle yardımlaşarak halledeceksiniz o zaman tatlım...annene ihtiyaın var biliyorum ama senin annen benim anneme dönmeden işleri toparlamalısın ... bi şekilde destek almadan büyütebilirsen hiç kimsenin başı ağrımaz.. özelliklede senin.. bak gör daha güzel büyüteceksin bebişlerini .. benim öyle olmuştu. ilk oğlumu annemelrle falan büyüttüm .. eşimle aram bozuldu bi düzenim olmadı.. oğlum biraz büyüdü annane diye ağlama krizlerine giriyodu .. 2. ve 3. bebeğimi yalnız büyüttüm kimseyle çok sıkı fıkı olmadım kafam daha rahatlamıştı tatlım.. eşinden yardım alarak büyüt bi de bakıcın varmış zaten .. sonuna kadar sana hak veriyorum düzenin olmalı...

Son düzenleme:
kesinlikle çelişki içinde değilim..evet ona güvenip doğurmadım ben yavrularımı...zoruma giden bakmaması değil, bir yardım dahi etmemesi dört saat bakmakla şikayet etmesi kaynıma...bunun lafını yapması..bunlar ağırıma gidiyor..
birde utanmadan millete üç gün ben bakıyorum üç gün annesi bakıyor diyor..utanmaz..

ben bakamıyorum allah razı olsun hep annesi ilgilendi diyemiyor gururuna yedirip...

canım kayınvaliden madem bakamıcak ne diye size geliyor onca saat oturuyor yada kalıyor?? Eşine sakin bir şekilde anlatsaydın acaba seni anlayabilirmiydi? bu arada eşinin surat yapması çooook normaal hayatta annelerine laf söyletmezler haksız bile olsalar!!
Eşinle başbaşa bir konuş anlat eminin o seni çok iyi anlayacaktır. annenin evine gitmiş olmanda öyle evi terk etmek gibi görünmedi bana sen haklı olarak bari annemde kalayım orda daha iyi bakılır diye gitmişsin bunu eşine böyle izah edebilirsin..
kayınvalidene gelince umarım size gelmesinden rahatsız oldugunu anlamıştır da bi daha gelirse az oturur gider!!

eşim bu gün arıyor evine dön diyor..tamam çocuklar bakılsın istiyorsan orda kal bir süre ama ayrılık filan olmaz..ben neolacam diyor çocuklar babasızmı kalacak diyor..sen nasıl kadınsın bir kadın her şartta yuvasına sahip çıkar bırakır gidermi diyor...
evet belki haklı olabilir..ama okadar şeyler yaşandıki burda anlatamayacağım, şu dört senede yuvam için çok şey yaptım ben..böyle bir kalemde silip atan biri gibi görünsemde benim yaptığım fedekarlıklarıda her insan yapamaz..eşim bunları çok iyi biliyor..bazı şeyler birikti ve taşıyor artık bende..

bundan sonra ya doğru düzgün sürecek bu evlilik..mesela 5 dk mesafede oturmalarına rağmen sık sık bende kalmaları beni çileden çıkartıyor..yardıma ihtiyacım olduğunda herkes kenara çekiliyor..bu ne şimdi..ben enamiyim ozaman öyle değilmi ? bende böyle düşünürüm...kayınvalidemin bu kalma olaylarını kesmem lazım artık..inanın başka türlü içimden eve dönesim gelmiyor..soğuyorum..

Öncelikle gözün aydın ve Allah analı babalı büyütsün canım..
Kayınvalide ile ilgili sıkıntında haklısın, madem bebeklere bakmak,alt değiştirmek çok zor, ölüyorsun bitiyorsun, e o zaman ne diye hergün oradasın ve dahası gece bile kalıyorsun? Sen sıkıntıya gelemiyorsun da, seni evinde gece gündüz ağırlayan insana sen neden sıkıtnı yaratıyorsun?

Ama bir yandan eşinin durumu da zor. Ne desin ki annesine, "artık biz de kalmayacaksın,yardım etmeyeceksen hiç gelmeyeceksin" gibi konuşamaz. Ama mesela ara ara annesine msjlar vererek senin haklarını koruyabilir. Gece kalacağı zaman "hadi anne, ben seni eve bırakayım" demek, sizde olduğunda "anne biraz daha desteğini bekliyoruz, kolay değil eşimin ikiz bebekle uğraşması" demek gibi.

Ama onun dışında direkt bişey söylemesini bekleme canım, birkaç adım atsın ve seni anlasın ilk etapta yetmez mi?
Bak benim eşimin üvey annesi var, birkaç yerde yazdım, denk gelmişsindir belki. Kızım domuz gribi olduğunda 1 gün, ben ameliyat olduğumda yarım gün bakmadı kızıma. Bu 2 durum dışında da benim talebim olmadı zaten kendisinden. Geçenlerde de doktorum bana "3gün kalkmadan yatman lazım, ödem yapmış vücut" dedi. Kızım var, yatamam dedim.
Eşim diyor ki "annen veya kardeşin baksın çocuğa"..
"E senin annen baksın" dedim. "O nasıl baksın,torununa bakıyor şu an" demez mi..
Sanki torununa bakmıyorken, benim kızıma yarım gün sahip çıkmıştı..
Demek istediğim şu, olay senin annen-benim annem noktasına gelince anlaşmak zorlaşıyor. Düşün ki benim ki üvey k.valide, gene de "senin annen" şeklinde tabir kullandığımda adam sahiplenip korunuyor. Ve seninki öz anne.

iki defa doğum yaptım benim evimde ben yokken kayınvalidem eltimler ve görümcemler kaldı neden ??? eltim ve görümcem doğum yaptı herkes yine bende bayram olur bende gurbetten misafir gelir bende doğum yaptım geldim evime bana bir yatak yapılmadı yatayım diye saat 12 de geldim eve 13 gibi arkadaşlarım bebek görmeye geleceklerini söylediler evdeki 3 koca kadın bir yerlerini kıpırdatmadı bben sezeryanlı halimle kaltım kek börek yaptım ben kalkınca utandılarda gelip yardım ettiler... misafirler geldi başka bir gün kayınvalidem oturdu misafir gibi tabağındakileri yedi çayını içti ben hizmet ettim ve daha kırkım çıkmamıştı... gelende kendi misafirleriydi ben burda kalıyorum buraya gelin dedi kendisine gelmek isteyen misafirlere hemde bana sormadan... ama annem kendi evini yaşlı ananemi bırakıp bana bakmaya geldi camı pencereyi evi temizledi yemekleri yaaptı kayınvalidemde bi güzel yedii...ohhhhhooooo anlatsam daha neler var birde geçenlerde diyorki sen tabi iyi geçinirsin kocanla sana karışan yok kocanı sana karşı dolduran yok...allah var kayınvalidem hiç karışmaz kimseye kötülük yapmaz laf söylemez çok şükür ama ona göre kocamla iyi geçinme sebebim sadece onun oğlunu doldurmayışıymışşş... sen öyle san diyorum içimden ...:33: 11 senelik evliyim ve eşimi çok seviyorum şimdi bazılarınız sen enayimisin neden kendini kullandırtıyosun falan diyecek biliyorum ama bence ben enayi değilim sadece akıllı oynuyorumm.. 11 senedir eşime kayınvalidemle ilgili tek şey söylemedim ama çok şükür eşimde artık gördüü annemin ve benim yaptıklarımızı görünce kendi annesinin yapmadıklarını farkettii... sonuçta şimdi eşim kullandırtma kendini diyor bana onlar sana yapmıyor sen de onlara yapmak zorunda değilsin diyor...

ama baştan senin annen söyle benim annem böyle deseydim ters teperdi ben eşimi iyi tanıyorumm sabrettim ve rabbimin izniyle kazandım...

konu sahibi arkadaşım öncelikle bebişlerin sağlıklı hayırlı uzun ömürlü olsunn... sakın seni eleştirdiğimi sanma herkesin hayatı ve yaşam koşulları başkadır sen sana göre doğru olanı yapmışsın ben eşimi tanıdığım için ona göre davrandım ve eşim 3 senedir herkesin ne olduğunu anladı allah yardımcın olsun ama sakın kayınvalide için yuvanı yıkma derim ben... bebişlerini öpüyorumm...

Seni çok iyi anlıyorum, benzer şeyleri bende yaşadım. Sen öfkene yenik düşmüşsün eşinin pek kabahati yok gibi geldi bana, sana boşver demiş sadece, iki bebeğin bakımı daha zordur bunalman normal ve lohusalık psikolojisinden ötürü de çok hassassın. 5 dk lık mesafede oturuyorsa kalmasına ne hacet var, burada haklısın sürekli yapıyormuş bir de, sanki uzakta oturuyormuş gibi. Bakıcın varsa annenden de yardım isteme derim. İleride çok zor oluyor tecrübe ile sabittir. Şimdiki aklım olsa kendim yardım almadan büyütürdüm diyorum ama bebekliğinden beri zor bir çocuk.

Son düzenleme:
kızlar bende kimseden yardım beklemeden çocuklarımı büyütmek istiyorum..ama malesef şu anda çalışıyorum..mesleğim ve iş yerim çok rahat..aldığım maaşta iyi..şu anda bu paraya ihtiyacım yok ama ya ilerde olursa..dünyanın binbir türlü hali var ilerde işi bıraktığım için pişman olmak istemiyorum..

ama bir taraftanda çocuklarımı kendim büyütmek istiyorum..annem bakıyor ama oda çok yoruluyor..yarın bir gün hasta olsa yada herhangi birşey, kendimi affetmem...çelişkim var bu konuda...siz ne yapmamı önerirsiniz..şu an inanın sağlıklı düşünemiyorum..birde işi bıraksam evde olsam bu kez kaynanam benden hiç çıkmaz..heralde evde kafayı yerim diyorum..

eşim dün anneme geldi annemler yoktu..çocuklarla ilgilendik..öyle tavır filan yapmadım ama şikayetlerimi söyledim..hatta giderken iyi ayrıldık..bu seferde kendime kızdım neden iyi ayrıldık diye..güya ağırlığımı koyacaktım ama onada içim acıdı..ben ne yapacam siz olmadan çocuklar olmadan falan filan dedi..baya bişeyler söyledi..içim acıdı ve iyi davrandım..hatta şakalaştık ayrılırken..sonrada kendi kendime pişman oldum..ne merhametliyim hemen yumuşuyorum dedim..böyle ağırlıkmı konulur dedim..ya kızlar bir bilseniz kafamdaki hiçbir düşünce net değil..hatta neyi doğru neyi yanlış yaptığımı, ne yapmam gerektiğini bile bilmiyorum...

çalışsam bir türlü, çalışmasam bir türlü, eşime ağırlığımı koyayım bir süre dönmeyeyim diyorum bu kez eşime içim acıyor...yumuşuyorum hadi döneyim diyorum olanlar aklıma geliyor...

Öncelikler inşallah bebişlerine sağlıklık mutlu bir yaşam versin ana babasıyla
Gereksiz bir gerginlik içinde buladum seni. lAhusalık Döneminden olabilir. Bence insanlar kayınvalide veya annelerine güveerek bebek yapmamalıdır. Sen ne kadar ben kendimde bakarım büyütürüm diyorsanda annene ve kayınvalıdene bebeklere bakme konusunsa sorumluluklar vermekistiyorsun.
Kayınvaliden bebeklerine bakmıyor diye suçlaman eve gelmesin demen çok yalnış geldi bana.Ev onun oğlununda evi. Elbette gelinin torunlarını oğlunu görmeye gelecek. İnsnlar zaman geçtikçe yaşlanıyorlar bedenleri kafaları olayları sesleri kaldırmamaya başlıyor.Bebek yapmak karı kocanınseçimiyken bakmakonusunda büyüklerini suçlaman çok yanlış.Özellikle bakacaksa gelsin bakmayacaksa gitsin demek çok kaba ve menfaatçı geldi bana.Bu durumda senin annen olsa aynı şeyi söylermiydin bir düşün.
Karı koca verdiğiniz bebek kararı bebeklere dönüşmüş olabilir. Ama butür süprizler olabiliyor ve bebek büyütmek çok zor. Bu kararı verirken zorluklarınıda oturup düşünmüşsünüzdür.
Evi terk etmen konusuna gelince yalnış yapmışsın. Anne baban bile olsa 2 çocukla ne kadar rahat olabilirsin ki ayrıca eşin anladığım kadarıyla iyi düşünceli biri. Sana anam bakmak zorunda değil diye sert te çıkabilirdi. Ara bulma yolunda davranmış eşin.Biraz kapris yapıyorsun gibime geliyor. Evini terk ettin eşin kimbilir neler düşünüyor.Sen ben onlara yapacağımı bilirim onları yola sokarım diyorsun ama yanılıyorsun. Seda Sayandan duymuştum sizin sümüğünüzü atmayıp kapıya koyduğunuz kocalarınızın s.... yiy..... 100 tane kadın çıkar diyordu.
Araya zaman sokmadan evine dön ve beklentisiz bir şekilde bebeklerine iyi kötüde olsa bak.Sadece sen bak annenide alma yanına.Yarın öbürgün eşinle tartışma olsa annen mi öğretiyor olacak soğukluk girecek aranıza.Zaman geçip sen yatışınca eve dönmek isteyeceksin bukez kocan tavir yapacak sana bu kez daha ağır gelir yaşadıkların.
Şunu düşün bu bebekleri kimseye güvenerek kimseye sorarak yapmadın. buşekilde mutlu ol.

Son düzenleme:
Back
X