ÇOK ŞÜKÜR VAJİNUSMUSU YENDİM .....

sevdabuzer

hayat sürprizlerle gelecek inşallah
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
5.180
3.045
Arkadaşlar merhaba ne zamandır bu konuyu açmak istiyordum belki birilerine yardım ederim destek olurum diye....bugün eşim olaya el koydu ve benim ağzımdan uzunca bir yazı yazdı umarım sıkılmazsınız...

Vajinusmus veya Cinsel İlişkiye Girememek

Arkadaşlar her genç kız mutlu bir yuva, güçlü bir omuz ve sıcak bir yürek umudu ile evleniyor. Evlilik elbette bundan ibaret değil. Her yetişkin bireyin de beklediği gibi evliliğin bir de cinsel hayat kısmı var.

Bu cinsel hayat bazen çeşitli ruhsal veya bedensel problemlerden dolayı aksaya biliyor. Bu da evlilikleri olmusuz etkilemekte. Bu rahatsızlıklardan birtanesi de vajinusmus. Vajinusmus kısaca kadının geçmiş yaşantılarından dolayı cinsel beraberlik sırasında korkma, kapanma ve birlikteliğe izin vermeme eylemi olarak tanımlanıyor.

Öncelikle bekar iken tam olarak anlaşılmayan bir durum. Yani cinsel partner olmadan vajinusmus olup olamadığını anlama şansı yok, bir genç kızın. Elbette her işte olduğu gibi cinselliktede acemiliğin verdiği bir korku olabilir. Bu işin doğasında vardır. Ancak vajinusmusdaki tepkiler çok daha yoğundur ve kadın, her ilişki denemesinde ön sevişme kısmında yeterince arzulu olmasına rağmen iş penis ile vajinanın(kadın cinsel organı) birleşimine geldiğinde aşırı bir korku, kapanama ve ağlama gibi tepkiler vererek ilişkinin olmasını engeller.

Öncelikle bu konu tamamen ruhsal bir konudur. Yani kadının yetişme ortamı, geçmiş yaşantısı veya çocukluk ya da ergenlik dönemindeki her hangi küçük bir korku bu hastalığa yol açabilir. Yani şöyle düşünün küçük bir kız çoçuğu altını ıslattığı için annesi tarafından azarlanırken bir yandanda vajinusmus hastalığı bilinç altında tetikleniyor olabilir. Tabi ruhsal hastalıklar tamamen bireyseldir. Yani geçmişinde sizinle aynı yaşantıları yaşamış insanlar bu gün çok mutlu bir cinsel hayata sahip olabilirler.

Öncelikle bu bir rahatsızlık kesinlikle ilk işiniz bunun böyle kabul edip tedavi metodlarını aramak. Ne yazık ki KDD’ciler bu konuda pekte bilgi sahibi değil. Bu işlerle tamamen bu konuda profesyönelleşmiş psikologlar var. Sayıları az ve ne yazıkki sadece özel muanehaneleri var.

Zor bir durum kadın için, ancak bilinçli bir eş ile aşılmayacak bir rahatsızlık değil. Yeterki bir uzman eşliğinde kararlı adımlar atarak bu yolda yürünsün.

Peki tedavisi nasıl? ve çiftlere düşen sorumluluklar neler?

*Öncelikle bu bir rahatsızlık ve bir aile mahremi. Bunu ister erkek ister kadın bir üçünçü kişiye özelikle de aile büyüğüne anlatmamalı. Çünkü verecekleri tepkiler yapıcı değil çoğunlukla yıkıcı olur.

*Kadının tedavi için kararlı, erkeğin sabırlı olması gerekir. Erkekler unutmamlılar ki kadınlarımız yetiştikleri çevrelerin baskılarından ötürü bazı yanlış kodlamalar yapabiliyor. Bu eşiniz elinde değil.

* Bu tedavi zor bir tedavi açıkcası kapalı bir kafa ile bu sorunu çözmek zor. Çünkü doktorunuza her şeyi anlatmanız gerekiyor. Onun verdiği ödevleri birebir yapmanız gerekiyor. Gerektiğinde doktorunuza cinsel hayatınızı en ince ayrıntısına kadar anlatmanız gerekiyor.

Unutmayın sevgi ile örülmüş bir kaleyi hiç bir güç yıkamaz ama bir rahatsızlık varsa tedavi olmak gerekir. Ben burda bir buçuk yıl bu sorunu yaşamış ve üç ay önce tedavisi tamamlanmış mutlu bir yuva ve sağlıklı bir cinsel yaşamı olan kadın olarak yazıyorum. Pes etmeyin ve tedavi olmak içn kararlı olun.

Bu konuda sıkıntısı olan arkadaşım varsa bu topikte her sorusuna dilim döndükçe cevap vereneui kendime görev bildim. Arkadaşlar bende bu rahatsızlığı yaşamış biriyim saygı çerçevesinde size burdan yardımcı olmak için bu sayfayı açtım.

Rahatsız olan arkadaşalara şimdiden umutla söylüyorum kızlar tedavisi var yenebilirsiniz. Sabır edin boyun eğmeyin mutsuz günleri eşinizle beraber sıfırlayacaksınız. Yeterki kararlı olun

ben çok şükür yendim artık normal evli çiftler gibiyiz yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara yardım etmek isterim bu konudan dolayı çevremde boşananlar oldu çözümsüz görenler oldu ama bunun bir çözümü var inanın yeterki

Merhabalar ben de bu rahatsizligi 2.5 yil çektim ve 4 ay önce bu konuyla ilgili diğer topic sayesinde yendim. Bu arada hamilelik ve düşük süreçlerim oldu o yüzden çok sik deneyemedik o yüzden hala ilk yaparken korkularim ve kendimi kasmalarim oluyor ve sadece yendigim pozisyonda yapiyorum başka biseye cesaret edemiyorum. Bir de zevk almadigim için henüz hiçbir zaman zevk almicakmis gibi hissediyorum hala, bu konuda. Ne yapabilirim. Bu düşünce ve hala tedirgin olmak beni cok uzuyor, tavsiyelerini nelerdir

Merhabalar ben de bu rahatsizligi 2.5 yil çektim ve 4 ay önce bu konuyla ilgili diğer topic sayesinde yendim. Bu arada hamilelik ve düşük süreçlerim oldu o yüzden çok sik deneyemedik o yüzden hala ilk yaparken korkularim ve kendimi kasmalarim oluyor ve sadece yendigim pozisyonda yapiyorum başka biseye cesaret edemiyorum. Bir de zevk almadigim için henüz hiçbir zaman zevk almicakmis gibi hissediyorum hala, bu konuda. Ne yapabilirim. Bu düşünce ve hala tedirgin olmak beni cok uzuyor, tavsiyelerini nelerdir
canım bende yeneli 3 ay oldu açıkçası bazen bende korkuyorum özellikle istek olmadığı zamanlar ama hep tekniğim derin derin nefes almak sonrasında zevk almaya başlıyorum

canım bende yeneli 3 ay oldu açıkçası bazen bende korkuyorum özellikle istek olmadığı zamanlar ama hep tekniğim derin derin nefes almak sonrasında zevk almaya başlıyorum
Hmm anladim cnm kafada bitirip psikolojik olarak rahatlatmak gerekiyor gerçekten kendini peki çok afedersin ama gerçekten ilişki esnasinda zevk alabiliyor musun ben bunu çok kafama takiyorum hicbir zevk alamiyorum diye kendimi eksik hissediyorum ama vajinismus gibi galiba bu da kafaya taktikca daha da zorlasiyor:KK43:

Hmm anladim cnm kafada bitirip psikolojik olarak rahatlatmak gerekiyor gerçekten kendini peki çok afedersin ama gerçekten ilişki esnasinda zevk alabiliyor musun ben bunu çok kafama takiyorum hicbir zevk alamiyorum diye kendimi eksik hissediyorum ama vajinismus gibi galiba bu da kafaya taktikca daha da zorlasiyor:KK43:
evet ilişki esnasında ilk 30 sn baskı ve birazcık acı oluyor sonrasında zevk alabiliyorum kendni hiç eksik hissetme sonuçta biz bu aşamaya gelmek için allaha hergün yalvarıyorduk zamanla aşılacak bir durum bir anda olmuyor bendede hep başta korku oluyor tam ilişki esnasında derin derin nefes alıyorum kendime telkinlerde bulunuyorum sen zaten yenmedinmi bunu şimdi neyin korkusu bu diye

Benim evlenen tüm arkadaşlarım vajinusmus oldu, insan bilinmezden korkarmış derler ya benim kafamda çok büyüdü , 34 yaşında bekarım ve düşüncesi bile beni korkutuyor evlenince ne yapıcam diyorum , yani sanki ölümcül bir acı gibi kafamda...​

X