Çok Takıntılıyım :( Hepinizin yardımına ihtiyacım var

kita

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
355
5
118
Diğer
Merhabalar
Öğrenciyim sınav hazırlığım var. Herşeyi kafama takıyorum en küçük bir olayı bile. biri bi laf söylese onu bütün gün düşünürüm ertesi gün birden yine aklıma gelir takarım sıkılırım. Mesela bugün çok iyi bi olay oldu seviniyorum ama tam mutlu olamıyorum sonradan hemen yüzüm asılıyor sıkılıyorum yani mutluluğu yaşayamıyorum hep kısa süreli mesela daha sınava 4 ay var ben eğer kazanırsam nasıl okurum ev mi tutarım yurtta mı kalırım param yeter mi hadi yerleşemezsem çok üzülürüm bilmem ne bi sürü şey herşeyi düşünüyorum. Derslerimde bile yavaşım bi konuyu anlamayınca günlerce o konuda kalıyorum sıkılıyorum başka konuya bile geçmek istemiyorum çünkü tekrar ona dönecem yine sıkılacam diye. Sadece ders konusunda da değil sadece ders olsa her öğrenci gibi sıkılıyorum geçer biter derim ama normal hayatta da böyleyim bazı arkadaşlarım bile derdi yaa niye sıkılıyorsun takma kafana diye ama ben hep takarım elimde değil.
Mesela sınavdan 1 gün önce gezi düzenleyecek okul ben sırf 1 gün sonra o sınavın geleceğini ve çalışmam gerktiğini bildiğimden ya o geziye gitmem evde otururum ya da gezi sınavdan sonra olursa giderim hep böyle. Bu huyum iyi aslında seviyorum ama yine de takıntılı olmam rahatsız ediyor.
Aranızda benim gibi olanlar var mı? Ben bazı konuları okudum ama antidepresan ilaçları önerilmiş ben hiç ilaç kullanmak istemiyorum çünkü çoğu uyku,dalgınlık gibi şeylere neden olduğu için dersimi etkiler diye hiç bişey kullanmak istemiyorum ama ilaç dışında öneri yapacak biri ya da benim gibi olan sonradan düzelenler var mı? Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Aslında bu takıntı değil bence. "Hayatı akışına bırakamamak" Su akar yolunu bulur merak etmeyin... Gamsız olmak gerek bazen. Bunu aşmak için çaba sarf etmelisiniz. Kişisel gelişim kitapları çok iyi geliyor. tavsiye ederim.. Sevgiler

bencede hayatı biraz akışına bırakmalısınız.benim arkadaşımda sizin gibi hatta cok cok daha fazlası ama inanın siz kendinize zarar verirsiniz böylelikle.arkadaşımın çok küçük hiç düşünülmicek sorunları oluyoo öyle bi takıyokii hem kendine eziyet ediyo hem bize cektiriyo.beni ve diğer arkadaslarımıda kötü etkiliyo cünkü bir araya gelince sırf onun sorunlarını konusuyoruz baska konuya gecsek bile ben napcam yaa diyo tekrar onun konusuna dönüyoruz.hatta bi arkadasım araya mesafe koydu onunla sebebide ne zaman ona mesaj atsam napıyosun diye saçma sapan seyleri takıyo kafasına sıkıldım artık moral vermekten diyo.sıkmayın kendinizi o yüzden biraz bırakın bakalım olayları kendi haline neler olcak kötü bisey olcağı yok ne olabilirki sadece kendinizi sıkarsınız sıkıntıdan hasta bile olabilirsiniz Allah korusun.

Önerebileceğin bir kitap var mı peki?

Evet haklısın. Ama ben sorunlarımı çok dile getirmem hep içimde yaşarım bu da bana sıkıntı veriyor. Akışına bırakmak en doğrusu tabi ama işte biraz kendmi zorlamam gerekiyor.
Bir de ayrı bi konu da açmayı düşündüm aslında ama benim sol göğüsümün üstünde bilye kadar bişey geliyor elime sağ alt tarafta da öyle acaba çok sıkıntı yaptıgım için mi böyle? Ablamda da vardı doktora gitti ama normalmiş adetle de alakalıymış bende doktora gitmedim ablamda da var diye bbabamın karnında var yani genetik sanırım ama bunu da takıyorum kafama

canım bende sınava gireceğim dönemde senin gibiydim herşeyi kafama takar durmadan sorgulardım.ne yazık ki sınav stresi insanı bu hale getiriyor.bence kendini çok fazla dinlememelisin...stres tüm hastalıkların(Allah korusun!) tüm sorunların başı.her gün kendine bir yada iki saat zaman ver ve o boş zamanında mutlu olduğun bir şeyler yap ben müzik dinler ve yazardım...beynini biraz olsun boşaltabilirsen her şey güzel olur :)

Aynıı benn benmde burcum akrep belki alakasız ama cok takarım herseyı kafama dusunmemek lazım gercekten ama işte elimizde değil ki

cnm benim okudugum kitaplar senin probleminle ilgili değil tam olarak. Ama şöyle diyebilirim hayatına akışına bırakmayla ilgili şeyler de geçiyor ben faydasını gördüm. Nil Gün ün kitaplarını öneririm. birçok kitabı var içine sineni al derim.

aynen,ben de snin gibiyin.ufacık şeyleribüyütür,herşeyden vazgeçebilirim.aslında hiç iyi değil.kendimize zarar eriyoruz.en iyisi bir psikoloğa gitmek.ben bile düşünür oldum bunu.
Allah yardımcın olsun.olacak olan oluyor,yaşanacak olan yaşanıyor.kader diye bir şey var,önüne geçemeyiz.en güzeli hayatımızın tadını çıkarmak.

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar anlaşılan kendimce boşvermeyi öğrenmem gerekiyor herşeyi zaman gösterecek Allah büyüktür.

günde 3 fincan papatya çayı içiyorum acayip sakinlik veriyor kafam rahat öneririm.

Tadı nasıldır peki? Midem bulanır mı başlarda, eğer yararsa sınava girmeden önce de içeyim heyecanlanmamak için.

tadı çok hafif su gibi şekersiz içebilirsin bir süre sonra zaten alışıyorsun su içiyormuş gibi oluyor.piramit çaylar varya liptonun ondan kullanıyorum ben.bende çok takardım herşeyi uyuyamazdım şimdi hiç düşünmüyorum hergece 1 de tak diye uyuyorum sabah 9 da uyanıyorum.ayrıca adet sancılarınıda hafifletiyor.

ama ılk başta 1 hafta kesinlikle kullanmalısın ondan sonra etkisini hissediyorsun.düzenli ve sürekli kullanımda işe yarıyor.sınavdan bir gün önce içersen işe yaramaz.

Anladım çok teşekkür ederim. Ben zaten sık nescafe içmemeye dikkat ediyorum. Normal çayı da 2-3bardak ancak bari papatya çayı alırım sabah öğle akşam içerim.

arkadaşlarımm bu takıntımın üstüne bi de stres, dikkat eksikliğim, halsizliğim başladı çok sıkılıyorum önerilerinize ihtiyacım var sınavda yaklaştı ne yapacam..

Önerebileceğin bir kitap var mı peki?

hayatı s*ktr etmenin yollarımıydı neydi bi kitap var onu okuyabilrsin rahatlatr en azından.
bende akrep burcuyum ve kendime göe takıntılarım vardı fakat oturup düşündüğünde
mantıklı olduğunda hiç canını sıkmaya değecek bişi olmadığını düşünüyosun boşvereceksin
kendine zarar ....Boşverrrrrrrr

Sorunlarımız seninle çok benzer.bende sınava hazırlanıyorum hemde 2. senem herşeyi kafama çok takıyorumm.En ufak sorunları bile kafamda büyütüyorum.Hatta ben bu aralar delirdiğimi düşünmeye başladım.Sebebi mi ?Geçen sene bizim sülalede,eş,dost,akraba çocuğu vs. o kadar çok giren olduki sınava ygs'de aralarında en düşük puanı ben aldım.lys'de ise hepsinden çok daha fazla puan aldım hatta alanım olmayan tm sınavına girdim yine tm'cilerden çok daha fazla puan aldım.Yazın lys açıklanmadan önce akrabanın kızı( ayrı şehirlerdeyiz ) bize geldi.Ama görmelisin bi havalar ,sürekli laf sokmalar.Ben 2.seneye kalırım gibisinden birşeyler söylesem kız hemen ''2.sene kalmak mı yok ölüm gibi ,2. seneye kalmak şöyle böyle kötü'' veya üniversite ile ilgili yanında hayaller kursam''sen hangi üniversiteye gideceksin ki!?'' gibi laf sokmalar.Başlarda takmıyordum ama bu aralar kızın söyledikleri kafamda yankı yapıyo sanki düşünmeden edemiyorum.Oturup mantıklı düşündüğümde ise yok ya diyorum kafama takmaya değmez bunları söyleyen kişi şimdi türkiyenin en kötü ünilerinin birinde dağın başında hemde 2.öğretimde okuyo ve bnm puanımı aşağılıyo yok takmıycam diyorum.Yinede aklıma geliyfff çok uzun oldu ama içimi döktüm arkadaşım sende takmamaya çalış boşver hiçbirşey bizden kıymetli ,geleceğimizden kıymetli değil !!!

İşte zararlı olduğunu bile bile sıkılıyoruz sadece kendimize zarar veriyoruz ama özellikle öğrencilerin ortak sorunlarındn sınavın yaklaştığını düşündükçe kalp atışlarım hızlanıyor. Aklıma getirmek istemesem de o gün glecek ve heyacanlanıp soruarı yapamazsm diye çok korkuyorum eylülden bu yana çalışıyorum erkenden bitkin düşüyorum daha çalışmak istesemde 11den snra başlıyorum esnemeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…