cok takintiliyim :((

takintiliii

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
17
0
6
35
Kahramanmaraş
Biraz sacma ama sizinle paylasmak istiyorum surekli ablamlarla bazi benden büyük arkadaslarimla konussamda yetmiyo bana..
Ben 170 boylarinda uzun sacli esmer sayilan biryim. Arkadaslarim araasinda beni begenirler agir havali derler okudugum okul da iyi bi okul ama oZguvenim az ben bunu bi atlatamadim bi kac kisi icinde rahat olunca konusyrm cok ama cok insan icinde olmuyo, kendimi begenemiyorum genellikle, useniyorum her seye ugrastigim bi spor var ama herkesin icinde mac yapamiyorum yapamazsam edemezsem atamazsam diye dusunuyorum caldigim bi enstruman var ama yarim gittim cok bilmiyorum useniyorum ailemde dedi sen sklrsin calma diye, arkadas gazina cok geliyorum, pat lafi soyleyemiyorum sacma mi bu sozu soylemem diye dusunuyorum, yeni insanlarla tanisirken surekli aklimda sorular oluyo acaba hakkimda ne dusunuyolar beni sevdiler mi falan, enerjim dusuk oluyo yakin arkadaslarimi cok begeniyorum ama cogu arkadasim beni daha guzel iyi buluyo belkide oyledir ama inanmiyorum buna, biri ovunce kizariyorum hemen insanlar beni begendiklerinde inanmiyorum, kucuk seyleri takiyorum kafama ama umursamaz havali ukala gorunuyomusum, off offf dolu dolu olmak istiyorum her yonden gelismek ozguvenim yerinde olsun istiyorum cevremdekilerin dediklerine gore fiZigimde yuzumde bi kusur yokmus ozguvenimin yerinde olmamasi icin bi neden yokmus ukalalik gibi gelmesin lutfen:S biseyler soyleyin benim icin

Ayni durumdayiz.. benimde hic oz guvenim yok.. ama biri bana demisti.. eline kagit ve kalem al. Hakkinda positif ve negatif olan seyleri yaz.. negatif olanlari ise hayatinda degistirmeye calis

bunun için artık seminerler bile var..bence internetten araştırıp onlara gidebilirsin..ya da bu takıntılı halini üzerinden atmak için öncelikle psikolağa gitmeni tavsiye ederim.

özgüven için güzellik şart değildir unutmayın...

bol bol kitap okuyun,bilginiz arttıkça özgüveninizde artacaktır..

sosyal aktivitelerde bulunun,sinemaya,tiyatroya,konserlere gidin..

tek başınıza gidip biryerlerde oturmakla alışverişe çıkmakla başlayın,siparişlerinizi kendiniz vermeyi,ödemeleri kendiniz yapmaya başlayın..

üşenmeyin,gençsiniz enerjik olmanız lazım..

Usenmesem her sey cok daha iyi olacak evet

bende senin gibiydim,halada biraz olsun öyleyim,ama şunu farkettim ki hiçkimse kusursuz değil. herkesin iyi ve kötü yönleri var. beni sevenler oldu,hal ve hareketlerimle beni küçümseyenler oldu, bazense sözlerimi aşırı önemseyenler oldu. Bende bu yüzden acaba şunu söylesem doğrumu yaparım,şunu giysem ne derler diye diye içimden geldiği gibi yaşayamıyordum. gene var bu huyum üstümde ama eskisi kadar değil. Sana tavsiyem olabildiğince farklı ortamlara gir,Belki kurslara yazıl, kısa dönemlide olsa bi işe gir mesela. Bu senin kendine olan saygını artıracaktır. Bende böyle oldu. Girdiğim her ortamda hem yeni şeyler öğrendim ve olabildiğince çok konuda cahilliğimi giderdim,hem de farkettimki herkes benim gibi. Derslerimde hocalarım bir şey sorunca sırf sınıftan çekindiğim,yanlış bir şey söylesem gülerler diye düşündüğüm için çok şey kaybettiğimi farkettim.Halbuki insanoğlu bu,Deneyerek ve hatalar yaparak öğreniriz. Değil mi bakın;yürümeyi bile öğrenirken düşüp sonra geri kalkarız. Ne gereği var hata yapacağım diye çekinmeye,Hatalarla yaşıyoruz zaten. dediğim gibi olabldiğince çok ortama gir çık,ve bil ki sen muhteşem olamasan da diğer insanlar da en az senin kadar muhteşem değil. hepsinin her konu hakkında bi düşüncesi var iyi veya kötü. yeri geldiği zaman tabiki insanların dediklerini önemseyeceksin ama bu durum seni kıracaksa o konuyu boşver gitsin.

Benım gibi biri var demek kendi sorunlarımı hep geçtim saçma saçma diye :) yalnızım sanıyodum :) teşekkürler gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…