• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok tedirginim kızıma bulaşır mı:(

Dilruba2387

Rabbime sonsuz şükür ki seni bana verdi..ipeğimmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
226
73
18
37
Merhaba arkadaşlar. İki yaşına girmek üzere olan bir kızım var. Dedesi zona hastalığı olmuş. Suçiçeği virüsüne sebep olan aynı virüs yetişkinlerde stres ya da bağışıklık sisteminin zayıfladığı durumlarda ortaya çıkıyormuş. Babamın dört beş gündür alnında ve kafasında kırmızı lekeler oluşmaya başlamış. Daha sonra içi su dolu kabarcıklar çıkmış. Pazar günü kızımla bayağı oynadılar. Başım ağrıyor halsizim diyordu dedesi ama biz zona geçirdiğini bilmiyorduk. Bugün teşhis koyulmuş aşısı varsa korkma diyorlar. Kızım o gün dedesini sarıldı öptü. Zaten zona olarak değil de suçiçeği olarak bulaşabilirmiş.ben de korktum. Bilmeden kızımla oynadılar yemek falan yedirdi babam. Sonradan öğrendi. İnşallah bulaşmaz kızıma suçiçeği olarak. Aşı korur diyorlar. Doktoru yla konustum. Yaralara temas etmedi ise korkma dedi. Bu durumda bilgisi olan başına böyle bir şey gelen var mı acaba

Yapılacak birşey yok olan olmuş canım. Rabbim çaresiz dert vermesin su çiçeği olsa bile dünyanın sonu değil. İnşallah aşı korur sen de kızının bağışıklık sistemini geliştirmeye bak. Babana da çok geçmiş olsun o da üzülmüştür şimdi...

Hastalığı geçirmesi bu hastalığa ömür boyu bağışıklık kazanması demek. İlerde kızlarımın hamileyken bu tarz hastalıklara yakalanma olasılığı daha korkunç geldiğinden çocukken atlatmalarını istiyorum. Aşı oldukları için hafif atlatırlar . Korkulacak bişey yok

Geçmiş olabilir de olmayabilir de su çiçeğini çıkarmış kurtulmuş olur.
Arkadaşımın kızına anneannesi zonayken baktı bakacak başka kimse yoktu geçmedi ona
Bekleyeceksiniz yapacak birşey yok
Bir tek kızınız için değil su çiçeği olmamış herkes için risk var

İnşallah öyledir. Gerçi evet suçiçeği çıkarmus olacak korkma diyorlar. Ama kızım çok hasta oldu bu yıl. Ateşi çok yükseliyor hastalığında. Korkuyorum da. Benim de dayımın çocuklarına ananem bakıyordu zona oldu. Mecburen yine o baktı. Onlara da geçmedi. Bakalım artık iki haftada belli olurmıs. Çok dağılın

Su çiçeği geçirmesinden korkmanıza ne gerek var ki? Geçmeyecek bir hastalık değil bu sonuçta. Korkmayın bu kadar..

Su cicegi gecirmesi aslinda kotu degil..hatta ne kadar erken yasta olursa o kadae iyidir.
Ilerki yaslarda daha agir geciriliyor cunku..
Mesela benim esim ilk dogum yaptigimda hastaneden kapti adam 30 yasinda su cicegi gecirdi ve kabarcik cikmayan tek bir noktasi bile yoktu..siz dusunun ne fena..
Panik olmayin yani

Su ciceginden korkmayin hem asisida varmis
Bnm oglumun asisi yoktu kendi kendine su cicegi oldu geciyi gidiyo korkmayin rabbim dermansiz dert vermesin

Su çiçeği aşısı ne kadar yeni yapılmışsa o kadar kolay atlatıyorlar. Geçen yıl ablamın oğlu ( 7 yaşında) oldu. Bir hafta ateşi vs uğraştılar. Kardeşine de bulaştı tabi (2 yaşında) aşısı yeni olduğu için sadece bir gece ateşi çıktı. Doğru düzgün döküntüsü bile olmadan geçirdi. Hatta ablam onun daa su çiçeği olduğunu bile anlamamiştı.

Su cicegi gecirmesi aslinda kotu degil..hatta ne kadar erken yasta olursa o kadae iyidir.
Mesela benim esim ilk dogum yaptigimda hastaneden kapti adam 30 yasinda su cicegi gecirdi ve kabarcik cikmayan tek bir noktasi bile yoktu..siz dusunun ne fena..
Panik olmayin yani
Çok teşekkürler

Panik olmayin yani
Çok teşekkürler
Su çiçeği aşısı ne kadar yeni yapılmışsa o kadar kolay atlatıyorlar. Geçen yıl ablamın oğlu ( 7 yaşında) oldu. Bir hafta ateşi vs uğraştılar. Kardeşine de bulaştı tabi (2 yaşında) aşısı yeni olduğu için sadece bir gece ateşi çıktı. Doğru düzgün döküntüsü bile olmadan geçirdi. Hatta ablam onun daa su çiçeği olduğunu bile anlamamiştı.
Evet canım öyle söylüyorlar çok teşekkür ederim

Panik olmayin yani
Benimde tanıdığımın eşi çıkardı. Çok zorlandı. Ama annem anlatıyor biz küçükken çıkarmışız aşımız olduğundan hafif döküntü ve ateşle atlatmışız. Bakalım belki de bişey olmaz.

Panik olmayin yani

biz küçükken annem bu tarz bulaşıcı hastalık geçiren çocukların yanına özellikle götürürdü bizi, erken yaşta geçirelim diye.

ama şimdiki aşıların koruyuculuğu daha fazla sanırım, benim oğlanlar aşı dışında özel bir tedbir almamama rağmen hiç geçirmediler.

biz küçükken annem bu tarz bulaşıcı hastalık geçiren çocukların yanına özellikle götürürdü bizi, erken yaşta geçirelim diye.

ama şimdiki aşıların koruyuculuğu daha fazla sanırım, benim oğlanlar aşı dışında özel bir tedbir almamama rağmen hiç geçirmediler.
Benim annemde oyle yaparmis bu yuzden 4-5 yaslarinda atlatmisim..
Bilmiyorum ki benim cocuklar gecirdi su cicegi..asi belki biraz daha hafif olmasini sagladi..ikiside ayni anda olmustu..zorlanmistim ama iyiki olmuslar diuorum simdi)

Back
X