cok umutsuzum.. dualariniz kabul oldu mu

osmanliyiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2015
21
4
35
Sevgili arkadaslar hic dualariniz kabul oldu mu..cok isteyipte cok dua edipte gercekten isteginize kavustugunuz oldu mu..ornekleri var mi hayatinizda.. hayatiniz cok kotu giderken birden aydinliga ciktiniz mi ..gercekten her karanligin sonrasinda bir aydinlik yasadiniz mi..

Sevgili arkadaslar hic dualariniz kabul oldu mu..cok isteyipte cok dua edipte gercekten isteginize kavustugunuz oldu mu..ornekleri var mi hayatinizda.. hayatiniz cok kotu giderken birden aydinliga ciktiniz mi ..gercekten her karanligin sonrasinda bir aydinlik yasadiniz mi..[/QUOT
Evet oluyo tabiki ama geç oluyo bir sabah kalkınca herşey süt liman olmuyo tabiki.
Duada ısrarcı sabırlı olmak gerekiyo allahu tealada zaten sıkıntıyı sabrımızı ölçmek için vermiyomu....

Mesela ben. Geçen cumadan beri sevgilimin araması için dua ettim ve benimle dua eden bi teyze var. Eski Sevgilim inatçıydı aramaz diyordum salı gunu beklemediğim bi anda aradı ama ben fırsatı değerlendiremedim orası ayrı

eğer birşey olmuyorsa daha iyisi olacağındandır.. kesinlikle inanıyorum bu söze Rabbim öyle yüce ki eğer hakkımızda hayırlısı değilse nasip etmiyor.

Ben Ağlayarak yalvararak aylarca ettigim duanın kabul olmadığına aylar sonra şükrettiğim cok oldu. O Yüzden artık dua ederken Allah'ım ben hakkımdaki Hayri ve şerri görmekten acizim, Sen bana hayırlı olanı nasip et diye dua ederim. Cünkü bazen bizim istediğimiz sey bizim sonumuzu hazırlıyor

Sevgili arkadaslar hic dualariniz kabul oldu mu..cok isteyipte cok dua edipte gercekten isteginize kavustugunuz oldu mu..ornekleri var mi hayatinizda.. hayatiniz cok kotu giderken birden aydinliga ciktiniz mi ..gercekten her karanligin sonrasinda bir aydinlik yasadiniz mi..
Evet oldu. Ama dilegim degil bana yapilanin aynisini bana yapanlar yasadi. O zamanlar cok uzulmustum niye boyle oldu diye. Haksizliga ugradigimi dusunmustum. Rabbim nr yasadiysam kimler yasattiysa ayni ruh halimi ve durumu mu onlara yasatti. Eden , buluyor

3 yillik bi iliskim vardi evlencektik o istedi diye tayin istedim sonra bikac gun sonra terketti baska biriyle cikiyor..berbat kucucuk bi ilcedeyim..hicbir sosyallik yok kafami dagitamiyorum...bu karanlik gunlerin bitmesini istiyorum..beklenekten inanmaktan yoruldum..mutluluk bu kadar mi zor yas 27 ...aylardir intihari dusunuyorum...hayatimda hicbir olumlu gelisme yok...bir bucuk yildir..sadece kopek gibi calisiyorum..bunu disinda beni hayata baglayan hic bisey yok.

Yillar once bir sene boyunca, yollarda , evde, namazlarin ardinda, isyerinde kisacasi nerdeyse her yerde ettigim bir dua vardi. İlla olsun diye dua ettigim. Hayirliysa gerceklessin diye degil, illa olsun dedigim.
Gerceklesti, belki tam hayalimdeki gibi degildi ama gerceklesti.
Ama hayat devam etti, duamin gerceklesmesinin ardindan tam anlamiyla huzur ve mutluluk gelmedi. Baska sorunlar cikti, baska imtihanlar geldi.
Yani sonuc olarak hayirlisini dilemek lazim. Hayirlisini dilemek ve tevekkul etmek lazim.
Biz neyin hayir neyin ser oldugunu bilemiyoruz.
Dua, sabir, tevekkul... Cok zor ama hayır icin sart.

Mutlulugunuzu deger bilmeyen birine bagladiysaniz mutsuz olmaniz cok dogal sizde biriyle cikin kafa dagitin kisasa kissas yapin

Yillar once bir sene boyunca, yollarda , evde, namazlarin ardinda, isyerinde kisacasi nerdeyse her yerde ettigim bir dua vardi. İlla olsun diye dua ettigim. Hayirliysa gerceklessin diye degil, illa olsun dedigim.
Gerceklesti, belki tam hayalimdeki gibi degildi ama gerceklesti.
Ama hayat devam etti, duamin gerceklesmesinin ardindan tam anlamiyla huzur ve mutluluk gelmedi. Baska sorunlar cikti, baska imtihanlar geldi.
Yani sonuc olarak hayirlisini dilemek lazim. Hayirlisini dilemek ve tevekkul etmek lazim.
Biz neyin hayir neyin ser oldugunu bilemiyoruz.
Dua, sabir, tevekkul... Cok zor ama hayır icin sart.
Sevgili duha_can huzur istiyordum..en azindan hayatimda hicbi gelisme olmasa bile vermicekse bile umutlarim ve yasama sevincim olsun..oda yok..maddi manevi problemler cok zorlaniyor insan..hepsi ustuste geldi..bitermi bilmiyorum

Ne güzel işiniz var ..
değmeyen insanlar için üzülme. .
Ya nasip de ..

Sevgili duha_can huzur istiyordum..en azindan hayatimda hicbi gelisme olmasa bile vermicekse bile umutlarim ve yasama sevincim olsun..oda yok..maddi manevi problemler cok zorlaniyor insan..hepsi ustuste geldi..bitermi bilmiyorum

Hicbir sey sonsuza kadar surmuyor ki. İyi seyler de bitiyor kotu seyler de. Suresini bilemem tabi. Mevlana ya da Şems ikisinden birinin bir sözü vardi: Ne bu omur kalici ne de dertler. Bunun gibi bir seydi.
İcinde bulundugunuz durumdan hayirli bir sekilde kurtulmak icin dua edin. İnsallah en kisa zamanda kurtulursunuz. Ancak umutsuzluk , dua etme isteginizi sizden alir.

Hicbir sey sonsuza kadar surmuyor ki. İyi seyler de bitiyor kotu seyler de. Suresini bilemem tabi. Mevlana ya da Şems ikisinden birinin bir sözü vardi: Ne bu omur kalici ne de dertler. Bunun gibi bir seydi.
İcinde bulundugunuz durumdan hayirli bir sekilde kurtulmak icin dua edin. İnsallah en kisa zamanda kurtulursunuz. Ancak umutsuzluk , dua etme isteginizi sizden alir.
Evet dua da edemiyorum ..gerceklesmeyecegini dusunuyorum.

Oldu ama herkesin dediği gibi her şeyin hayırlısını isteyin o zaman olsa da olmasa da duanız kabul olmuş olur :)

3 yillik bi iliskim vardi evlencektik o istedi diye tayin istedim sonra bikac gun sonra terketti baska biriyle cikiyor..berbat kucucuk bi ilcedeyim..hicbir sosyallik yok kafami dagitamiyorum...bu karanlik gunlerin bitmesini istiyorum..beklenekten inanmaktan yoruldum..mutluluk bu kadar mi zor yas 27 ...aylardir intihari dusunuyorum...hayatimda hicbir olumlu gelisme yok...bir bucuk yildir..sadece kopek gibi calisiyorum..bunu disinda beni hayata baglayan hic bisey yok.

Seni cok iyi anlıyorum..Biliyorum söylemesi kolay yapması zor ama gerçekten iyi hissetmeye ve olumlu düşünmeye çalış..Allah ferahlik ve huzur versin..

Oldu :)))) Şükürler olsunki gerçekten tamda söylediğim gibi oldu.İnsanız unutuyoruz filan ama,ben ettiğim duayıda,sonra nasıl kabul olarak önüme geldiğinde hatırlıyorum iki konunun.Hiç umudunuzu yitirmeyin :KK15:

X