Çok üstüne düşüyorsunuz:/

ay anasisin tabiki ilgileneceksin bizim milletin agzi da laf ya. hic uzulme tatlim senin anneliginde kendi eksikligini gormus hazmedememis demekki

Ağzı olan konusuyor ilgilenmesende çocuğuna bakmiyor derler.kulaklarini kaoa bosver

Sanirim aranizdaki iliski cok guzel oldugu icin dikkat çekiyor göze gelirsiniz dikkat edin felak nas okuyun. Iyi birsey gordulermi insanlar boyle cekememezlik alametleri bu laflar .

taşlarınızı hazırlayın ama insanlarla bir araya geldiğiizde neden çocuğunuzla oyun oynuyorsunuz.
bu bana çok itici geldi. çocuğa biraz kendi başına oyun kurması veya yaşıtlarıyla oynaması için olanak verin. sizde yüzünüzü biraz etraftaki insanlara doğru çevirin. çocuğa bakmamaya çalışın.

Allah kulunu yaratıp yanına alırken sevginin ölçüsüne mi bakıyormuş?
Çocugunu döverek yaşamına kast edenler kim?
Bakımsızlıkdan canına kast eden kim?
Allah bu canları bize Emanet ediyor bakın Emanet sev,say,koru diye.
Sakın üzülmeyin Allah ile araya giren kovuculara da itibar etmeyin.
Allah evladınızı saglıklı evlat vatanıma milletime güzel insan eylesin

O çocuğun ömrü bitmisse Allah sizin onu sevip sevmemenize mi bakacak?? Nasıl bir laf bu? Sevin doya doya sevin. Dibinizden de ayirmayin. Büyüyünce zaten okuluydu kursuydu yoklar yani. Kurallariniz net olduktan sonra siz çok seviyorsunuz diye simarmaz da merak etmeyin.

Sanirim aranizdaki iliski cok guzel oldugu icin dikkat çekiyor göze gelirsiniz dikkat edin felak nas okuyun. Iyi birsey gordulermi insanlar boyle cekememezlik alametleri bu laflar .
Doğru diyorsunuz. Güzel kızım elimden kaşığımı alıp beni severek yemek yediriyor bana, sanki ben bebekmişim gibi,onun bile oyununu oynuyoruz. Başkalarının yanında da sürekli beni kendine çekip,koklayarak uzun uzun öpüyor. Muhtemelen bunlar dikkat çekti..dua önerileri için sağolun, ayetel kürsi okuyordum ama felak-nas da okuyayım sık sık.

benzer durum benımde basıma gelmıstı
herkes kendı cocugunu kendı daha ıyı bılır etrafta munasebetsız ınsan cok
hıc aldırıs etme derım ben soyledıklerı soz cok agır ama oyle konusanlara ters bır bakıp dırek gorusmeye mesafe koydum
kım olursa olsun cocugumu yetıstırme tarzıma bana annelıgıme laf soyleyen kısı benım ıcın dıs kapının mandalıdır

artık nasıl bır acısı nasıl bır pısmanlıgı varsa ılgılenısıne bılgıne hasetlenmıs baska hıc acıklaması yok evladın tabıkı seveceksın ustune duseceksın .

Kimsemiz yok bizim burda,yurtdışındayız. Sık görüştüğümüz bir arkadaş,komşu falan da yok,doğal olarak kızım bize fazla düşkün. Biz de onunla çok güzel eğleniyoruz,ketlemiyoruz,herşeyi güzel güzel açıklayarak anlatıyoruz..koşan,hareketli çocuğa da “dur,yapma,etme” denmez ki,ona ayak uyduruyorum..
Bu yorucu günler de geçecek biliyorum ama çok değerli zamanlar,çok da keyifli..yeni yeni konuşurken onu dinlemek, bıcırıklıklarına hayran hayran bakakalmak bizim için paha biçilemez şeyler..biz de bunların farkındayız “aman durmuyor,etmiyor,yıldık” demiyoruz, o hareket etmek istiyorsa onunla hareket ediyoruz aslında..aşırı bi çocuğa tapar bi yaklaşımız da yok yani

bazen bana da yapıyorlar ki ben çok korumacı bir annede olduğumu düşünmüyorum ama merak ettiğim birşey bir tanıdığımızın evinde evin içinde merdiven var dubleks. oğluma enteresan gelmiş olcak ki alamadım merdiven başından. kapısı var kapattık ama bebeğimde o dönemde yavaş yavaş yürüyordu. arabasını mermerde sürüyor. bende oğluma hem müdahele edeceğim hemde görebileceğim bir pozisyonda yanına oturdum düşüp vurmasın başını diye insanlar ayıpsıyor beni bebeğim sürekli düşüyor küçük yeni yürüyor bırakıyımmı vursun başını mermere . yada şuan 23 aylık neredeyse koltuğu çıkıp zıplıyor dengesini kaydebiliyor. odada yalnız bırakmıyorum zıplarken yada sürekli sesleniyorum kontrol ediyorum. yani ben mi yanlış yapıyorum. insanlar çocuklarını kontrol etmiyorlarmı. yani korkumuyor musunuz sesi çıkmadığında ne yapıyor diye tamam kendine zarar verecek şeylere erişimi yok ama ev burası insan yaşıyor.

Allah nazarlardan korusun kuzunu İnsanlar inan bana ne dediklerini bilmeden,laf olsun diye konuşuyor.Sen bilinçli bir annesin ve çocuk dediğin küçükken oyun hamuru gibi yogrulmaya müsait bir varlık.İlgilenirsen ,iyi şeyler öğretirsen sen de onun neleri başardığını karşısına geçer görürsün.

Çocuk varsa ortamda ve kızımla ilgilenirse bırakıyorum ve oynuyor..ama yeni gittiğimiz bir evde çocuk benden zaten ayrılmaz ki ürküyor,kendi kendine oyun kurmak için de çok küçük..evde bazen kendi oyuncaklarına dalıyor ama bir de biz yetişkinler konuşurken o da ilgi bekliyor,çocuğu ittiremem ki öte git diye..sürekli görüşme olması lazım bahsettiğiniz şeyin mümkün olması için

Bence bunu söyleyen kişinin psikolojik sorunları var.kendi çocuğunu kaybettigi için tramvasi geçmemiş ve bu psikolojik durumu negatif sözlerle başkalarına aktarıyor. Maalesef böyle zorlu durumlarda psikolojik destek almayı ihmal ediyoruz. Bence siz bunu kişisel algılamayın kadının maalesef bilinçaltında bu olduğu için herkese bunu yansıtıyor

Bu arada çocuğumun kendi başına ve yaşıtlarıyla,başkalarıyla iletişim kurması için elimden gelenin çok çok fazlasını da yapıyorum. Haftada 4 gün müzik,oyun,spor gruplarına götürüyorum..yaşlı,çocuk,hayvan yeter ki etkileşim olsun diye her ortama da sokuyorum, bana yapışsın kalsın demiyorum.

İnsanlarda felaket tellalı mübarek ! Sevmeyi zaten Allah emrediyor niye alsın senden. Hayret bişey ya çok sinirlendim ne demek o öyle! Siz bol bol dua edin kızınız için özellikle özellikle nazar duasını , allaha güvenin siz, bişey olmaz.

Size benzer bi arkadasim var.
Butun kizlar toplaniriz, cocuklarimiz oynar ama onun oglan o cocuklarla oynamaz.
Arkadasim bizim yanimizdan kalkip oglunu eglendirir oynar.
Acikcasi onunla gorusmek bazen iskence gibi cunku cocuklarin ritmini bozup oglunun istedigine herkesi de uydurmaya calistigi oluyor.
Oglu simdi 3 yasina girecek bnm iki yasindaki kizim ondan daha guzel oynuyor baska cocuklarla.
Bencede cok pesinde gezmeyin.
Basina bisey geleceginden degil, alissin.
Hep anne baba eli uzerinde olmayacak.
4 ay sonra bagimsizlasma sureci baslamali mesela yavastan.

İyi de benim sizin gibi arkadaş çocuklarıyla biraraya gelme ihtimalim yok ki, arkadaşınıza da benzediğimi düşünmüyorum. Kendisiyle oynayan bir çocuk gördü mü gidip oynuyor, hatta dün iki çocuğa kızım söyledi,oynayalım diye,onlar yanaşmadı. O da geri bana geldi. Bahsettiğiniz gibi bir ortam yok yani bizim.
Sık gittiğimiz ve aşina olduğu kütüphanede beni kendinden uzaklaştırıp “baaay,kapı kapat,git hadi” diyerek kendi başına kitaplarla oyun kuruyor,kütüphanedeki görevliyle abla diyerek sohbet ediyor..benim kızımın ya da başkalarının ritmini bozduğum söylenemez yani..

İnsanlarla biraraya gelince kızımı ben oynatıyorum ya da onunla konuşuyorum.
İnsanlar muhtemelen buna takılıyordur. Birisi evime gelip sadece çocuğuyla ilgilense bende garipserim durumu. Çocuğunuzun özel ilgi isteyen bir durumu yokmuş. Arkadaşlarınızla bir araya gelince ortayı bulmaya çalışın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…