çok utanıyorum ama korkuyorum soruyorum

Tetkiklerin sırasında kolonoskopi yapıldı mı?

İbs teşhisini genelde kolonoskopiye gerek duymadan koyuyorlar
Ama kanama gibi şeyler kalın bağırsaktaki poliplerden de olabilir, daha ciddi bişey de olabilir
Bence önce genel cerrahiye başvurup hemoroid ve fissür olup olmadığından emin olmalı. Eğer onlar değilse bi gastroentereloji bölümüne gidip diğer tetkikleri de yaptırmalı..

İbs teşhisini genelde kolonoskopiye gerek duymadan koyuyorlar
Ama kanama gibi şeyler kalın bağırsaktaki poliplerden de olabilir, daha ciddi bişey de olabilir
Bence önce genel cerrahiye başvurup hemoroid ve fissür olup olmadığından emin olmalı. Eğer onlar değilse bi gastroentereloji bölümüne gidip diğer tetkikleri de yaptırmalı..

Moral bozmayı hiç istemem ama kolonla çok uzun bir geçmişimiz var, barsak konusunda kolonoskopisiz konulan hiç bir tanı güvenilir değil. Anneme de böyle dendi çatlak, fissür, hemeroid bilmem ne kolon ca teşhisi konduğunda iş işten geçmişti. Mutlaka kolonoskopi yaptırılmalı ve ilgili bölüm doktoru bakmalı, sinir oluyorum dahiliyecilerin bu üstten sallamalarına

Moral bozmayı hiç istemem ama kolonla çok uzun bir geçmişimiz var, barsak konusunda kolonoskopisiz konulan hiç bir tanı güvenilir değil. Anneme de böyle dendi çatlak, fissür, hemeroid bilmem ne kolon ca teşhisi konduğunda iş işten geçmişti. Mutlaka kolonoskopi yaptırılmalı ve ilgili bölüm doktoru bakmalı, sinir oluyorum dahiliyecilerin bu üstten sallamalarına

Allah rahmet eylesin
Ben de 4 farklı doktora gittim ama bana da kolonoskopi yapmadılar
Gerçi ben hayat tarzı ve beslenmemi değiştirince sorunlarım kalmadı sayılır. Yine de kesin teşhis için yapılması iyi olurdu. Bir ara her wc sonrası kan görmekten çok korkmaya başlamıştım

Allah rahmet eylesin
Ben de 4 farklı doktora gittim ama bana da kolonoskopi yapmadılar
Gerçi ben hayat tarzı ve beslenmemi değiştirince sorunlarım kalmadı sayılır. Yine de kesin teşhis için yapılması iyi olurdu. Bir ara her wc sonrası kan görmekten çok korkmaya başlamıştım

Neden yapmıyorlar anlamıyorum halbuki benim bildiğimden çok şey biliyorlar , altı üstü bir tetkik neden riske atıyorlar aklım almıyor

bi suredir midemde ve bağirsaklarimda bi sıkıntı vardi fazla uzatmiyim genel bir muayene için iç hastaliklarina gittim dertlerimi anlattim kapsamli kan idrar tahlilleri huzursuz bağırsak sendromum varmis birde demir depolarim boşmus...dr.verdigi ilaclarla midem ve bagirsaklarim duzeldi yalniz adetim on gun kadar gecikti ki cok duzenlidir bunada pek takilmadim ama asil korktugum nolur kusuruma bakmayin cok afedersiniz buyuk abdestimi yaptiktan sonra tuvalet kagidinda pembe adet kani gibi kan geldi beyaz akintiyla birlikte adet sandim bidaha olmadi bikacgun sonra tekrar ayni sey oldu ishal oldum sandim bi sıcaklik sanki altima kacirdim bi baktim akinti ve pembe kan az once buyuk abdesten sonra yine pecetede cok az pembe kan vardi yine bu makattan mi vajinamdan mi geliyo anlamadim bilen yasayan varsa kizlar lutfen yazin birde cuma gunune jinekologdan randevu aldim ama cok stres yapıyorum
Aslında anlatımınıza göre vajinanızdan geliyor olabilir. Anlamak çok zor değil aslında. hissettiğinizde tuvalet kağıdıyla sadece oraya dokundurup kaynağına yorum yapabilirsiniz. Kullandığınız ilaçların prospektüslerini okuyun yan etkilerine bir bakın. Huzursuz bağırsak sendromunda kabızlık oluyor muydu? Veya şu anda ishal veya kabızlık yaşıyor musunuz? Beyaz akıntıyla beraber gelmesi vajinal akıntı olabileceğini gösteriyor bence. Adetiniz 10 gün geciktiyse bir test alıp hamilelik durumunuza bakabilirsiniz. Belki onunla alakalıdır. Geçirdiğiniz hastalıklardan dolayı yaşadığınız stres yüzünden de gecikmiş olabilir ama.

bi suredir midemde ve bağirsaklarimda bi sıkıntı vardi fazla uzatmiyim genel bir muayene için iç hastaliklarina gittim dertlerimi anlattim kapsamli kan idrar tahlilleri huzursuz bağırsak sendromum varmis birde demir depolarim boşmus...dr.verdigi ilaclarla midem ve bagirsaklarim duzeldi yalniz adetim on gun kadar gecikti ki cok duzenlidir bunada pek takilmadim ama asil korktugum nolur kusuruma bakmayin cok afedersiniz buyuk abdestimi yaptiktan sonra tuvalet kagidinda pembe adet kani gibi kan geldi beyaz akintiyla birlikte adet sandim bidaha olmadi bikacgun sonra tekrar ayni sey oldu ishal oldum sandim bi sıcaklik sanki altima kacirdim bi baktim akinti ve pembe kan az once buyuk abdesten sonra yine pecetede cok az pembe kan vardi yine bu makattan mi vajinamdan mi geliyo anlamadim bilen yasayan varsa kizlar lutfen yazin birde cuma gunune jinekologdan randevu aldim ama cok stres yapıyorum
HAMİLE OLABİLİR MİSİN ?

tesekkurler hepinize cok sagolun acı yada agri hic yok demir ilacindan dolayi siyah diskinin rengi ama vajinami makattan mi geliyo nasil anlicam kızlar tuvalete cikinca oluyor
Demir ilacı kabızlık yapabiliyor,tabi dışkının rengini de değiştirebiliyor.
Geçmiş olsun,muhtemelen çatlak vardır normal zamanda olmayıp sadece büyük tuvaletten sonra oluyorsa.
Doktorunuz gerekli tedaviyi düzenler.

Canlar ibs için kesinlikle stresten uzak duracaksınız. Bunu ben de zor başardım maalesef. Ama bitki çayları rahatlatıyordu bağırsklarımı.
Maalesef çok zor bi hastalık markete gidiyordum sabah hiçbir şey yok sonra orda bağırsaklardan hareket ses, kendimi eve zor atıyordum.
Beslenmeye de dikkat edin. Acı ve baharattan uzak durun mutlaka. Çok çok geçmiş olsun.

Neden yapmıyorlar anlamıyorum halbuki benim bildiğimden çok şey biliyorlar , altı üstü bir tetkik neden riske atıyorlar aklım almıyor

çok biliyorlarda ondan.
bizi de çatlak ameliyatı yapıp yollamaya kalkmıştı bir tanesi kaybedeceğimiz zamanı düşündükçe hala sinir oluyorum.

Gecmis olsun konu sagliksa utanilack bisey yok ki burda utanmadan neler nler yaziliyor...sizinki sagliginiz soz konusu
Evli misiniz

en sağlıklı cevabı doktor vercek tabiki onu beleyin. muayenede kolay ve kısa zaten boşuna endişe etmeyin

korkulacak bi muayene değil o evet
doktorunuzun teşhisini bekleyin biz ne desek boş

Canım aynısını yaşadım benim bagirsaklarımdan olduğu ortaya çıktı kolonoskopi ile baktılar sonuç bagirsaklarımdan bir çok yara olduğu ortaya çıktı. Antibiyotik verdiler toparladım ama yine de tekrarlar diye korkuyorum.Size de çok geçmiş olsun.

aynı sorun ben de vardı kolonoskopi yaptırdı doktorum hemen hemoroid çıktı çok şükür tedaviyle kanamam geçti ihmale gelmez yaygın bit kanser türüdür kolonoskopi şart bence emin olmak için

cevaplarınız için çok tesekkurler dunden beri cok stres yaptim ve bagirsaklarimdaki hareketlilik artti ama her wc de kontrol ettim ki cok sık giriyorum buyuk abdestte hiç kan yada pembelik yok cok sukur dr.stres yaparsan bagirsaklarinda ki sikayet daha da artar demisti ama yinede kontrole tekrar gidicem

Birinci ihtimal kullandığın demir ilacının hatırası onlar. Ikinci ihtimal ise değişen bağırsak düzeninin hemoroid veya anal fissur olarak dışa vurumu. Üçüncü ihtimal ise ano-rektal ve kolon bölgesinde bir harabiyet. Hekiminize gidin gaitada kan çok vahim bir durum değil genel bosaltim sistemi proplemeleri belirtilerindendur. Benjm oyum ilkine net hatirlayamasamda demir ilaçlari gaitayi bir şekilde değiştiriyordu. Geçmiş olsun no panik:KK14:

bana niyeyse ülseratif koliti hatirlatti şikayetleriniz

Back
X