• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok utaniyorum, ne yapmaliyim?

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.781
1.836
333
Iyi geceler hanımlar

Bi konu hakkında fikirlerinizi almak isterim. Son zamanlarda omuzlarımda agır bir yük hissediyorum. Şöyleki aşırı derecede utanıp sıkılıyorum. Daha çok mahcubiyet gibi.

Kısmet olursa yakın zamanda bir stajım var ve daha önce bu stajı yapmış benim bölümümden bir arkadasima yönlendirildim. Ama gelin görünki 2 cümle whatsappten yazıp sormaya utaniyorum. Cuma gününden beri erteliyorum. Artık yarına bıraktım. Bu arada arkadasla ayaküstü konusmuslugumuzda var, çok tatlı birisi yani reddetme tersleme durumuda yok. Ama ben kendimi yenemiyorum.

Bu en son ve en güncel olay oldugu icin detaylıca anlattım. Ama tek degil maalesef. Emaillere karşılık dahi yazamıyorum. Hatta öyleki açıp bakmak bile istemiyorum. Sürekli bir kaçıs halindeyim. Fikirleriniz benim için değerli; aynı yada benzer durumu yaşayanınız varmı?

Iyi geceler hanımlar

Bi konu hakkında fikirlerinizi almak isterim. Son zamanlarda omuzlarımda agır bir yük hissediyorum. Şöyleki aşırı derecede utanıp sıkılıyorum. Daha çok mahcubiyet gibi.

Kısmet olursa yakın zamanda bir stajım var ve daha önce bu stajı yapmış benim bölümümden bir arkadasima yönlendirildim. Ama gelin görünki 2 cümle whatsappten yazıp sormaya utaniyorum. Cuma gününden beri erteliyorum. Artık yarına bıraktım. Bu arada arkadasla ayaküstü konusmuslugumuzda var, çok tatlı birisi yani reddetme tersleme durumuda yok. Ama ben kendimi yenemiyorum.

Bu en son ve en güncel olay oldugu icin detaylıca anlattım. Ama tek degil maalesef. Emaillere karşılık dahi yazamıyorum. Hatta öyleki açıp bakmak bile istemiyorum. Sürekli bir kaçıs halindeyim. Fikirleriniz benim için değerli; aynı yada benzer durumu yaşayanınız varmı?

Banada olmuştu insan yeni birşeylere başlarken biraz korkuyor mu desem yani alışılmadık birşey olduğu için yeni bir sorumluluktan ister istemez kaçmak istiyor sanırım ama sen kendini toparla atik ol hevesin kaçmasın kesinlikle

Korkuları üstüne gitmeden yenemeyiz biliyorsun.
Faydası çok çünkü korkunun hiçbir şeye.
Telefon et,maillere bak,biraz duraksarsın sonra nasıl açıldığına sen de şaşırırsın,
Yolun açık olsun

Sanieim sen kendini o isi yapamayacagina dair kosullamissin yada stajini yaptigin isi sevmiyorsun bende de ayni durum vardi :( yapmam gereken departmanin isini anlayamadim ilgim baska yondeydi hep diger departmanin islerini bitiriyordum cokta mutlu oluyodum sonra yanlis departmanda oldugumu ogrendim aci gercek :işsiz:

Sanieim sen kendini o isi yapamayacagina dair kosullamissin yada stajini yaptigin isi sevmiyorsun bende de ayni durum vardi :KK43: yapmam gereken departmanin isini anlayamadim ilgim baska yondeydi hep diger departmanin islerini bitiriyordum cokta mutlu oluyodum sonra yanlis departmanda oldugumu ogrendim aci gercek :işsiz:
Gunaydin daha staja baslamadim, basvuru asamasinda yasiyorum bunlari

Ben çok minnettarlık duygudumda o duyguyu yaşarım yanlış birşey söyleyeceğim diye korkar ve mahçupluk hissedirm.

Ama derin nefes alıp yapmam gerekeni yaparım.

Sizin psikolojik bir durumda olabilir. ama kendine şu soruyu sormalısın. Neden mailleri açmak istmeiyorum.
Neden konuşmak istemiyorum?

Sonra bunları kendine açık açık anlat. Yapamıyorsan bir kağıda yaz.

Sorunlarını görmen onları çözmende yardımcı olacaktır.

Ben çok minnettarlık duygudumda o duyguyu yaşarım yanlış birşey söyleyeceğim diye korkar ve mahçupluk hissedirm.

Ama derin nefes alıp yapmam gerekeni yaparım.

Sizin psikolojik bir durumda olabilir. ama kendine şu soruyu sormalısın. Neden mailleri açmak istmeiyorum.
Neden konuşmak istemiyorum?

Sonra bunları kendine açık açık anlat. Yapamıyorsan bir kağıda yaz.

Sorunlarını görmen onları çözmende yardımcı olacaktır.

Ilk paragraf beni anlatıyor. Birisinin bana bir yardımı dokunduğunda kendimi çok mahcup hissediyorum, defalarca tesekkur edip nasıl karşılık vereceğimi bilemiyorum. Birde ne zaman karşılaşsak o anı hatırlayıp tekrar tekrar mahcup oluyorum.

bir donem bu kisi bendim..
ama artik degilim..
tecrubelerimden yola cikarsak..
kacmak kendine yapabilecegin en kotu sey..
sadece zaman kazaniyorsun..
ama bir taraftanda kendine guvenin azaliyor..
yapacagin seyi asla erteleme..
araman mi gerekiyor ara konus..
yapabildikce hafifleyeceksin..
mesela simdi hemen arkadasina merhaba de..
nasilsa yapacaksin bunu son ana kadar beklemek o stresle yasamak neden?
kactikca dibe batiyorsun.. korktugun her ne ise onun uzerine gitmeden olmaz..

18-19 yaşlarında iken bende de vardı bu durum. Özgüven eksikliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum kesinlikle. Staj yapıyordum ben de o sıralar bana aramam için bir kaç işyeri numarası verdiler, o kadar zor o kadar zor aradım ki anlatamam. Konuşacağımı düşündükçe heyecan bastı terledim ve arama tuşuna basmadan önce boğazımı temizlemekten mahvoldum o derece kendime güvensiz iki kelimeyi bir araya getiremeyecek kadardım. Karşındaki de senin benim gibi bir insan, böyle düşünmek lazım çekinmen için bir neden yok. Şu an işim telefon üzerine çatır çatır konuşuyorum valla çünkü kendimi telkin ettim üzerine gittim bu durumun sende gitmelisin.

Bence sosyal fobi oluşturmuşsunuz kendinize. Ama dur deyin, tek başınıza yapamıyorsanız yardım alın. Çünkü bu durum devam ederse özgüveniniz gittikçe dibe çöker ve her yapamadığınız şeyden sonra ayağa kalkmakta daha da zorlanırsınız. Ve bu haliniz ilişkilerinizi, kariyerinizi, tüm sosyal hayatınızı mahfeder.

Back
X