Mugecim ben de gerçekten çok üzüldüm. Şu an güçlü hissetmeyebilirsin ama geçecek, dönüşeceksin, zamanla hem acın azalacak, hem sen daha güçlü bir kadına dönüşeceksin. İlk sarsıntıları atlattıktan sonra daha sağlam olacak adımların inan bize. Zamandan başka ilacı yok bunun..
Bir yerlerde okumuştum, eşleri tarafından ihmal edilen ve evliliklerinde bir şeylerin hep eksik kaldığını hisseden insanlar (özellikle de kadınlar) ayrılık/aldatılma veya eş ölümü karşısında, mutlu evlilikleri olan insanlara göre başlangıçta daha fazla sarsılırlarmış genelde. Çünkü ilişkilerinde hep bir eksiklik hisseden bu kişiler, düzelecek umuduyla daha önce defalarca yeniden şans ve daha fazla emek vermiş olduğundan, daha büyük hayal kırıklığı yaşayabilirlermiş. Şu anda da bu yüzden belki de bu kadar canın yanıyor. Ama iyi yanı ise, bu insanlar, eğer olanı reddetmeden kabullenir ve yaslarını tutarlarsa, mutlu evliliği olan kişilerden çok daha kısa sürede, çok daha güçlü olarak ayağa kalkarmış. Yani ayrılık/aldatılma ya da ölüm fark etmez, şu an ne kadar sarsıcı olursa olsun, bu ayrılığın yasını tutman daha kısa sürede daha güçlü olarak ayağa kalkmanı sağlayacak.
Yani bence uzaklaşmakla çok doğru yapmışsın. Şu an acın ne kadar derin olursa olsun, unutma ki bu acı senin iyileşmene, kendini onarmana ve hayata yeniden umutla başlamana hizmet ediyor. Baş edemediğini hissettiğin noktada uzman yardımı al olur mu.. Zamanla tamamen geçecek ama umarım için, bir an önce birazcık da olsa soğuyabilir...