• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok üzgünüm çokk çaresizimm:((

evlilik bir şans işidir bence hangimiz evlendiğimzdeki gibiyiz, hepimiz değişiyoruz. bu karşılıklı ailen size uygun biriyle seni evlendirebilir belki ama evlendiğinde o insanın değişmeyeceğini biliyorlarmı, aliyi araştırdılarmı kötü huyu varmı, neden bunlara önem vermiyorlar, eğer çok seviyorsan aileni kırmadan ikna et, ağlamakla olmaz babanı karşına alıp iyice konuş, sevgilinlede konuş herşey kafana yatıyorsa evlenirsiniz bu kadar ağlayıpta kendine ızdırap verme

Böyle bir durumu yaşamak gerçekten çok zor ancak her şey bence bir şekilde tatlıya bağlanacak gibi geldi bana. Umarım çok mutlu olursunuz çünkü duygusal bir insansın belli ki ve mutsuz olup da bir ömür içinde bu acıyla yaşamanı istemem.

ben bu cümleye takıldım. verdiği herhangi bir karar karşısında (doğru veya yanlış) yorum yapma hakkına dahi sahip olamayacaksınız. bence şuan çok aşırı bir sevgiyle bağlı olduğunuz için bazı şeyleri es geçiyormuşsunuz gibi geldi. bu konuda malesef ailenize hak vermemek mümkün değil. çok çok iyi düşünün, kendinizi onun yaşantısına uyarlamanız için çok büyük fedakarlıklar yapmak zorunda kalabilirsiniz. gerçekten buna hazır mısınız?

Kendimi hazır hissediyorum.ama sizlerde bilirsinizki yaşamakla sözde söylemekle arasında daglar kadar fark var bunun bilincindeyim.kim isterki kendini ateşe atsın bile bile,öyle degilmi?okadar çok seviyor ve istiyorumki.sabrımız kalmadı aştııı taştı çok zormuş heleki uzakta olunca babamda gelemsine izin vermeyince çok bunalıyoruz.
diyorum gel buluşalım zorda olsa, istemiyor babanın haberi olmadan sana laf gelir.:çok üzgünüm:

evlilik bir şans işidir bence hangimiz evlendiğimzdeki gibiyiz, hepimiz değişiyoruz. bu karşılıklı ailen size uygun biriyle seni evlendirebilir belki ama evlendiğinde o insanın değişmeyeceğini biliyorlarmı, aliyi araştırdılarmı kötü huyu varmı, neden bunlara önem vermiyorlar, eğer çok seviyorsan aileni kırmadan ikna et, ağlamakla olmaz babanı karşına alıp iyice konuş, sevgilinlede konuş herşey kafana yatıyorsa evlenirsiniz bu kadar ağlayıpta kendine ızdırap verme

İsteyen çok hadi diyorum söyle göz gezdireyim belki uyar bana nasip olur ama yapamıyorum olmuyor gözüm görmüyor alimden başkasını.aliyi araştırsalar keşke ama yapmıyorlar.Diyorumki araştırın diyinki bana bu çocuk şerefsiz namussuz işe yaramaz başım gözüm üstüne arkamı döner çekilirim bu işten.aglamakdan yaş kalmadıki gözlerimde ahh ahhh aşk acısı gercekden zorrmuş belki önemsiz basitt gelebilir ama yaşamyıpda içinde oluncaa zorrr

hakkından hayırlısı neyse rabbim sana onu nasip etsin. ama şunu asla unutmaki büyük sözü dinlemek (heleki evlilik gibi ciddi bir konuda) fayda getirir zarar getirmez. yarınların ne getireceği asla bilinmiyor. bir müddet ilişkini askıya al. kendine zaman tanı. bakalım neler olacak. hem ailende senin onları ciddiye aldığını görmüş olur. baktın onsuz yapamıyorsun o zaman ailene dersinki " bakın sizi kırmamak için elimden geleni yaptım ama aşkımı unutamadım ". yeniden değerlendirmelerini rica edersin. zaman herşeyin ilacıdır canım.

cnm ben ailenin haklı olduğunu düşünüyorum.çok takdir edebilirler.çok iyi bir insan da olabilir.ama onlar senin üzülmeni istemezler.öyle bir insanla evlenmek seni üzecektir sonunda.şuan çok seviyorsun sonunu düşünemiyorsun.onunla evlenirsen yıllar geçtikçe artık çekemez olacaksın.anladığım kadarıyla çok sıkı bi ailede büyümemişsin.onu taşımak sana zaman geçtikçe çok zor gelecek.bunları çok iyi düşün.bu aşkın ömrünün sonuna kadar hiç değişmeyecek değil.emin ol çok değişeceksin.aynı evde yaşadıkça onunla sıkılmaya başlayacaksın.benim kardeşimin erkek arkadaşı da mesela herşeye karışır.hep benim dediğim doğru der.birşey karaysa karadır.siyah dedirtemezsin.onun bildiğidir doğru olan hep.ailem tanır.çok da severler.ama hep söyleriz.bu çocukla bir ömür geçiremezsin.geçmez.asla geçmez.aynı evde yaşamak sürekli onun baskısı altında olmak hayatı boyunca birinin doğru bildiğiyle yaşamak ve söz hakkı bile olmamak çok çok kötü bişey olur.bunları çok iyi düşün lütfen.şuanda hiçbir şey gelmez gözüne.ama sonunda üzülen sen olursun.taşıyamazsın.ailesiyle aranda bir tartışma olsa suçsuz da olsan suçlu durumda olursun.hiç sesini çıkaramazsın.başta çok sever ve gösterir zaman geçtikçe evdeki kadın olursun sadece.belki yanlış düşünüyorumdur ama bunları göze almanı tavsiye ediyorum.unut demek kolay unutmak zor biliorum ama unutmasan da kalbine gömmeye bak bence.21 yaşındaymışsın daha.çıkmak biriyle onun tarafından kıskanılmak güzel.maço bi erkek benim de hoşma gider açıkçası.ben de çok severim.sert erkeği.ama evlilik çok ayrı.hayatın boyunca katlanabilir misin bunlara.

cnm ben ailenin haklı olduğunu düşünüyorum.çok takdir edebilirler.çok iyi bir insan da olabilir.ama onlar senin üzülmeni istemezler.öyle bir insanla evlenmek seni üzecektir sonunda.şuan çok seviyorsun sonunu düşünemiyorsun.onunla evlenirsen yıllar geçtikçe artık çekemez olacaksın.anladığım kadarıyla çok sıkı bi ailede büyümemişsin.onu taşımak sana zaman geçtikçe çok zor gelecek.bunları çok iyi düşün.bu aşkın ömrünün sonuna kadar hiç değişmeyecek değil.emin ol çok değişeceksin.aynı evde yaşadıkça onunla sıkılmaya başlayacaksın.benim kardeşimin erkek arkadaşı da mesela herşeye karışır.hep benim dediğim doğru der.birşey karaysa karadır.siyah dedirtemezsin.onun bildiğidir doğru olan hep.ailem tanır.çok da severler.ama hep söyleriz.bu çocukla bir ömür geçiremezsin.geçmez.asla geçmez.aynı evde yaşamak sürekli onun baskısı altında olmak hayatı boyunca birinin doğru bildiğiyle yaşamak ve söz hakkı bile olmamak çok çok kötü bişey olur.bunları çok iyi düşün lütfen.şuanda hiçbir şey gelmez gözüne.ama sonunda üzülen sen olursun.taşıyamazsın.ailesiyle aranda bir tartışma olsa suçsuz da olsan suçlu durumda olursun.hiç sesini çıkaramazsın.başta çok sever ve gösterir zaman geçtikçe evdeki kadın olursun sadece.belki yanlış düşünüyorumdur ama bunları göze almanı tavsiye ediyorum.unut demek kolay unutmak zor biliorum ama unutmasan da kalbine gömmeye bak bence.21 yaşındaymışsın daha.çıkmak biriyle onun tarafından kıskanılmak güzel.maço bi erkek benim de hoşma gider açıkçası.ben de çok severim.sert erkeği.ama evlilik çok ayrı.hayatın boyunca katlanabilir misin bunlara.

Sıkı bi ailem yok ama herşeyimiz yerinde zamanında olur.dışarı çıkmayız keyfe göre gezemeyiz annesiz tek gidemeyiz.ama babam herzaman insan içine girin öz güveniniz olsun dik olun herşeyi bilin diye bize destek olur cahil bi ailem yok çokda gevşek degillerdir.abilerim serttir,eniştelerim akrabalarım sadece babam daha moderndir ona bi laf getirmezsek utandırmazsak serbestiz gibi.
Alısıgım yani sıkılıga sertlige.bi insan nekadar sert olabilirki evin içinde başbaşa.
evet haklısın zaman geçtikce sadece evdeki kadın olunuyor bu herkezde gecerliki,öyle degilmi.çünkü ben çalışmıyorum okumuyorum bi meslegim yok desemki daha secici rahat olayım hareket edeyim.
benim istedigim hayat düzenli başımdaki erkegin korkusuzca herşeye kanat gererek başımda durması sevmesi ben herşeyi evimde yaşayım mutlu huzurlu o tarz bi insanla ben ancak olabilirim Allah korkusu olsun kadına kadınlıgını hissettirecek erkekligini göstere bilcek biri olsun.dışarda olan davranısı hayata bakış açısı bana olan özel davranısı ailesine benim ailem düşünceleri çok olgunca gerektigince.yani ben diyorum bu işte benim erkegim bu olmalı.gelde bırak bu erkegi :1no2:içim elvermiyorrrr:çok üzgünüm:

Alısıgım yani sıkılıga sertlige.bi insan nekadar sert olabilirki evin içinde başbaşa.

aman diyim büyük konuşma. allah korusun ne kadar sert olacağını tahmin bile edemeyebilirsin. hem seçici olmanız için illa master- doktora yapmanız gerekmiyor ki yerimseniben anladığım kadarı ile kararınız kesin. inşallah beklentilerinize birebir karşılık verecek doğru kişidir. hakkınızda hayırlısı olsun yerimseniben

kesinlikle doğru söylemişsin canım. mesajımı yazdıktan sonra okudum mesajını. bir erkek genelde fikrini söyleyemezsin karşımda der ama fikrini söyleyene de saygı duyar. hem konuşamican, fikir söyleyemeyeceksin, onun memleketine gidip ailesine hizmet edeceksin(yanlış anlama hizmet güzeldir )de bir süre sonra ben ne yapıyorum diyebilirsin. çünkü sen alışık değilsin. 21 yaşındasın daha. kaç kere yer yatağı yaptın? (sakın bu devirde kaldı mı demeyin, arkadaşım doğuya gelin gitti yapıyor) kaç kere kalabalık aileye yemek yapıp çamaşır yıkadın? yanlış anlama sakın canım amacımız seni soğutmak değil sadece karşına çıkabilecek ihtimalleri söylüyoruz daha objektif bakabilmen adına.

cnm bak tamam güzel diyorsun.hayatının erkeğini bulduğunu düşünüyorsun.ama senin o bahsettiğin sıkı bi yaşam değil sertlik değil.tatlım seni soğutmak gibi niyetimiz elbette yok arkadaşın dediği gibi.ama heryerde görüyoruz.herkes sadece evdeki kadın olmuyor.benim ailemde çok kişi var öyle.çocukları evlenecek neredeyse hala genç aşıklar gibiler.en basiti annem babam.babam annemi hep el üstünde tutmuştur.çok sever.hatta annem sıkılır bazen ilgisinden.benim rahmetli oldu şimdi ama dayım yengemi öyle çok severdi ki.yengem dayım vefat ettiğinde hani beni hiç bırakmazdın hani çok sevdiğini söylerdin diyerek ağladı.evdeki kadın olmadı yengem hiç.seni sahiplenmesine gelince öyle bir sahiplenir ki sen bile inanamazsın.kaçmak istersin zamanı gelince.neler var hayatım dikkat et.neler görüyoruz.ne büyük aşklar görüyoruz.her dediğine he diyebilmek,hep susmak,kendi haatını başkasının nyönetmesine izin vermek çok zor gelebilir sana.ailesinden biri üstüne geldi sinirlendirdi hep içine kapanıp ağlayacaksın Allah korusun da.şikayet edebilecek misin.annen böyle söyledi diyebilecek misin.annesine küçük bi söz söyleyebilecekmisin sinirlenince.hayır.hep kendine yapacaksın.hep kendin üzüleceksin.böyle olsun istemem.aşk çok güzel bir duygu.aşkından vazgeçmek çok zor.ama ileride bu durumlarla muhakkak karşılaşacaksın.aşk bittiğinde de yanında olmaktan mutlu olacağın anlayışlı biri olması çok önemli.bir ömür geçirmek bir insanla basit bişey değil.aa ben aşığım o hayatımın erkeği dersen eğer pişman olursun.kültür farklılığı çok önemli.onlar öyle demez tabiki de ama zamanla sen (lütfen yanlış anlama) köle miyim diyceksin belki.cnm ii düşün.unutmaya çalış.lütfen.ne aşklardan vazgeçiliyor.ileride çok üzülebilirsin.herşeyi göze aldım aşkım hepsini kabul edebilecek kadar büyük dersen de söyleyeck bişi yok.hayırlısı olsun.

herkezin dediklerini degerlendirmeye çalışıyorum.hatta sizlerin bile inanın okuyunca insan bi duraklayıp düşünüyor gözden geçiriyor ama kahretsinkiiii aşk sevgi duygularım hepsini bastırıyooorrr.
Teşekkür ederim hepinize benimle bu derdimi paylaştınız

arkadaşlar babam alimi görmemişti biliyordu ama.bu akşam ben bi salaklıkmı diyim nediyim yaptım ve alimin iki resmini masa üstüne ekledim görsün diye.
gece görmüş bakmış birde benim resmime bakmış ahh şunun güzelligine bak nekadar asil kızım var.bide alinin resmine bakmış(aslınca çok yakışıklı karizmatik biri)demişki bunun içinmi agladı benim kızım günlerce yazıklar olsun.güleyimmi aglayımmı bilemedim bu tepkisine bilemedim.
alimi msjla bilgilendirecektim nasıl karsıladı babam annem bırakmadı dur bakalım hevesini kırma erkektir o gurur yapar.
paylaşmak istedim sizlerle işte okuyan yorum yapan ve benimle o güzel mantıklı düşüncelerini paylaşanlara teşekkür ederim.

İnsan gerçekten aşık olunca hiçbirşeyi gözü görmüyor, herşey istedigimiz gibi olmuyor maalesef:kahve:

Ailelerinde istemesi çok önemli cnm...

Gerçekten hayatını geçirecegin insanın bu olduguna karar verdiysen ,ailene onu tanıt.. Unutma hiç bir aile ne kadar kötü olursa olsun evladını üzmek istemez...

Hayırlısı olsun hakkında:1hug:

İnsan gerçekten aşık olunca hiçbirşeyi gözü görmüyor, herşey istedigimiz gibi olmuyor maalesef:kahve:

Ailelerinde istemesi çok önemli cnm...

Gerçekten hayatını geçirecegin insanın bu olduguna karar verdiysen ,ailene onu tanıt.. Unutma hiç bir aile ne kadar kötü olursa olsun evladını üzmek istemez...

Hayırlısı olsun hakkında:1hug:

istemez tabikide.ailem benim üzülmemi istemiyor ilerde uzaklık malum.Alim ise ben bi evladı baba annesinden ayıramam herşey gönül rızasınla olmalı diyor.kaldım caresiz arada.inanırmısın en ufak saçma bir konu bile beni çookk büyük mutluluga eriştiriyor.:asigim::asigim::asigim::asigim::utangac:
Allahım sen utandırma bizleri:Saruboceq:

Back
X