Çok üzgünüm..

Ruma43

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2018
76
283
93
40
Arkadaşlar 29 haftalik hamileyim düzenli kontrollerim devam ediyor 22 haftalikken bebegin hc degeri yani kafa ölçümü gerideydi risk gurubuna yakindi takip önerdi perinataloji uzmani..bu sure içinde herşeye daha cok dikkat ettim elimden geleni yaptim ancak bu hafta gelisim 10 gün geride görüldü tekrar ayrintiliya gonderdi doktorum ve sonuc kafa ve karin 10 gun geride ve risk gurubunda.. elimden ağlamaktan baska bişey gelmiyor baska hiç bir sikintisi yok plesanta iyi damarlar iyi kordon iyi ama bebeğim gelişmiyor..

Rabbim korktuğuna uğratmasın hiç bir anne baba ya kimseye. İnşaAllah gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlar bebeğin annesi..

10 gün geri olması çok fazla değil sanki

Yani benimki bir ara 15 gün geri kalmıştı da kimse uzmana vs göndermedi doğmadan da haftasına yetişti sonradan zaten

Kendisi 8 yaşında şu an

Doktorlar daha iyi bilir ama, geç döllenme olmuş olabilir mi acaba. Ben ilk kontrole gittiğimde reglim baya gecikmesine rağmen döllenme yeni olmuş demişti doktor. Hatta perinatologla birlikte son adet tarihini iki hafta ileriye almışlardı. Yoksa ileriki tarihlerde gelişim geriliği var zannedilir demişlerdi. Belki böyle bir durum vardır.

İyi de 10 gün normal diye biliyorum ben. 28 hafta civarından sonra oğlumun kafası 2 hafta ileriden, karın çevresi de 2 hafta geriden geliyordu aşağı yukarı. Takibimi de perinatolog yaptı. Normal dedi, ailede kimin kafası büyük dedi, kafası büyük olacak ama minyon doğacak dedi. Öyle de oldu. :) koca kafalı oğlum benim :dondurma: minnacıktı ama kafası büyüktü :) hala da öyle (20 aylık)

10 gün geride olması hiç sıkıntı değil niye boşuna üzülüp ağliyorsunuz. İki hafta önden yada geriden gelebilir ölçümler. Birincisi her bebek aynı kiloda doğmuyor. Kimi daha minyon kimi daha iri oluyor. Anne babanın anatomisine göre de değişir. İkincisi ölçümlerde yanılma payı var.
Ayrıca özel hastane ise kontrolleri yapan bazen abartiyorlar maalesef tahlil vs. İçin. Hele de ilk çocuksa tecrübesiz olunca anne baba korkuyor .
Devlette de bir doktora görünün bence. Ki anlattiğiniza göre herşey yolunda görünüyor.
Son olarak hamileliğinizin keyfini çıkarın.

Ben hamileyken prof. Bir doktora gidiyordum o hic demezdi birsey ultrason kağıdını verinc2 bacak boyu filan hep haftasından geri olduğunu görürdüm ben sorardim , 2 hafta geri olduğu zamnlarda oldu doktor merak etme 2 hafta hatta 3 bile normal dedi, hatta ultrasonda kilo 2800 çıkıyordu 3470 doğdu. Insallah sizde sag salim alırsınız kucağınıza

Allah sizden razi olsun hanımlar insallah değişir bazi seyler hayirlisini versin rabbim

10 gun geri diye mi bu kadar evham? Allah Allah. e bu herkeste olabilecek bi sapma. bi sonraki kontrolde aradaki zaman kadar gelisip gelismedigine bakilir

benim Kızımın bacak boyu ileride, baş çevresi bir hafta gerideydi... böyle her yanı başka haftadaydı. İlk çocuğumdu ve bu ne demek diye korkuyordum. Doktor sorun yok diyordu. 3200 demişti kilosuna 2.500 doğdu. Geriden geliyor cümlesi zayıf olacağını gösteriyormuş ben de doğunca anladım. Allah sağlık sıhhat versin rast getirsin inşallah

10 gun geri diye mi bu kadar evham? Allah Allah. e bu herkeste olabilecek bi sapma. bi sonraki kontrolde aradaki zaman kadar gelisip gelismedigine bakilir
Sadece 10 gün geride olmasi degil aslinda kafa cevresinin ve karin geride olmasi korkuttu bizi diger yerler normalken onlarin gelişmemesi allah muhafaza kotu bisey mi diye risk grubunda dediler bide iyice kotu oldum

Sadece 10 gün geride olmasi degil aslinda kafa cevresinin ve karin geride olmasi korkuttu bizi diger yerler normalken onlarin gelişmemesi allah muhafaza kotu bisey mi diye risk grubunda dediler bide iyice kotu oldum
tek bi doktorami gttin?

Bence boşuna üzmeyin kendinizi...
Bana da 2 hafta geride demişler, hiçbir sıkıntı olmadı çok şükür

Merak etmeyin gayet normal.
Ağlamayın üzülmeyin Allahın izniyle sağlıklı doğacak

Back
X