2,5 YAŞINDA BİR KIZIM VAR. ZAYIF İŞTAHSIZ BİR ÇOCUK. BEBEKLİĞİNDEN BERİ BÖYLE. HEP ZAYIF BÜYÜDÜ. BOYU UZUN. BEN 6 AY SIRF ANNE SÜTÜ VERDİM. HİÇ MAMA VERMEDİM ÇOK ŞÜKÜR VERMEK İSTEMEDİM. ÇOK KİLO ALMIYORDU AMA DOKTORU SAĞLIKLI DİYORDU ZATEN AĞLAYAN HUYSUZ BİR ÇOCUK DEĞİLDİ. SONRA EK BESİNE BAŞLADIK YİNE HEP KENDİM YAPTIM. DIŞARDAN YOĞURT BİLE ALMADIM NE MAMA NE O KAVONOZ MAMALARI KATKI MADDELİ OLDUĞU İÇİN VERMEK İSTEMEDİM. DOKTORU NİYE KAFANA TAKIYORSUN SAĞLIKLI YA DİYORDU RAHATLIYORDUM.o kadar üztüne düştüm ama hep zayıftı halada zayıf.
şimdi kreşe gidiyor öğretmeni yemeklerini yediğini iştahsız bir çocuk olmadığını söylüyor. ama evde ben bişey yediremiyorum. uğraşıyorum uğraşıyorum yok. en sonunda pes ediyorum çünkü sinirleniyorum ve kızımı üzmekten çekiniyorum.
eşimde dün diyorki biz yemek yedirmeyi beceremiyoruz çocuk aç. o kadar kızdım ki nasıl beceremiyorum kim beceriyor. yemiyor ne yapayım onu üzüp bağırıp çağırayım mı elimden geleni yapıyorum. kızıma çok düşkünüm gözümden sakınır ayırmam. üzmemeye çalışırım arada kızıyorum ama hep frenliyorum. ama eşime yaranamıyorum. dün bir akrabanın bebeğini gördük tombiş onu görünce öyle dedi.
ben kötü anneymişim gibi davranıyor. bazen diyorki çocuğu sen mi büyüttün. geceleri uykusuz kalıp sabah işe giden oydu sanki. bir kere demedim ki hasta olsun huysuz olsun ben yatayımda sen bak ikimizde işe gidiyoruz. zaten bırakmam dayanamam. ama bu nasıl zihniyet anlamıyorum. çok dolmuşum paylaşmak istedim.
aynen kendimi görüm sizde.yaklaşık 3 kilo doğdu.sezeryanla.düşük kilo ve sezeryanda bir neden olabilirmi,bilmiyorum.bende 6 ay emzirdim.lokmaları süresiz ağzında tutardı.ağlardım.doktor bir sağlık sorunu yok derdi.Abartmıyorum hakkaten kuş kadar yerdi.
DERİMKİ;bir tatlı kaşığı bal,pekmez.küçük görmeyin bunu.sonra dışarıda yedirin,kandırarak.çocuğun farklı olduğunu ve desteksiz yemeyeceğini kabul edin.benim kızım 7 yaşından sonra değiştirdi bu huyunu.şimdi 10 yaşında gece 1'kadar tıkınıyor.sadece sevmediği şeyeleri ben ağzına tutuyorum.Ama ben biraz pes etmiştim.siz etmeyin.çocuğum yaşıtlarından kısa.Vitamin takviyelerini arştırın.Dengeli besin verin.zaten az yedikleri için seçimlerimiz dikkatli olmalı.Allah kolaylık versin.