Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çok üzüldüm kreşler hakkında duyduklarıma...

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
çocuklara yada bebeklere güvenmek lazım, genelde aileler çocuğunu gerçekten dinlemiyor, dinlemekten kastım o anlatsın siz dinleyin değil zaten çocuklar kendini yetişkin gibi ifade edemez. Ama bir çocuk yada bebek kötü şartlardaysa mutlaka bunu belli eder, hareketleriyle ifadesiyle, mutlu, mutsuz, hırçın ya da durgun çocuğuna göre değişir ifade edişi, işte o an bu kapris yapıyo beni özledide ondan böyle yapıyo gibi bahaneler bulmak yerine çocuğu her duyumuzla, hislerimizle dinlemeliyiz:hulya:

size kesinlikle katılıyorumm....şu temizlikçi konusundada çok şahit oldum ben ayrıldıktan sonra bu şekilde davranan insanlarrıı..ama bir gerçek var ki kreşler sosal açıdan çok büyük şeyler katarlar çocuklarınıza...sadece sık sık gidip görüşme yaptığınızda anlarsınız zaten insanların yaklaşımlarını ama bu kadar vijansz ortamlar yok inanınnn......

iftira attığına inanmıyprum o kişinin
çünkü benim kız kardeşimde kreşte çalıştı ...şöyle yemek yediriyoruz böyle aktivite yapıyoruz diyorlar ama hepsi yalan çokoprensleri bile yarından bölüp öyle veriyorlarmış hep makarna yediriyorlarmış ama eve liste gönderiyorlar
şu sebze yemeği var. böyle etli yemek var diye çocuğa sorsa bile anne çocuğunuz yemedi onun için mekarna yaptık yada çokoprens verdşik gibi yalanlar ...kardeşim çok dayanamadı yakın olarak gördüğü herkese söyledi çocuğunuz buraya getirmeyin diye ama herkese söyleyebilirmisin getirmeyin diye ...
en sonunda işten çıktı ve ona soran herkese tavsiye etmedi orayı ...
kamera sistemi olan bir yer varsa belki olabilir veliler dışarıdan izlesinler kendilerine güvenirlerse tabi...

kreşler özel oluyor para hesabı yapıyor diyelim ya devletin okula ne demeli kızmı anaokuluna yazırdım 6 yaşındaydı .çocuklara kahvaltı veriyorlar .
peki anaokulu öğretmeni olan çocuk psikolojisini anlayan sevgili öğretmen ne yaptı dersiniz ?25 tane çocuğun gözü önünde kaşık kaşık nutella yemiş hemde hergün ...bunu benim kzızm söyledi...başka bir velidende yaramazlık yapan çocukları yandaki fareli odaya kapatıyoruz demiş .çocuk uykusunda ağlayınca öğrenmiş annesi sormuş tabi kabul etmemeiş ...

ama okulun açıldığı gün işe başalmıştım ...işime adapte olamya çalışırken çocuğumun bu anlattıklarının fazla üstünde duramadım sattlerim uymuyordu ...daha sonraki zamanda veliler bir araya gelince konuştukça çıktı aaa benim çocuğumda söyülyordu falan diye ...yaşanmış bir hikaye iftira değil ...

yapmayın Allah aşkına.
çok komik ve ütopik şeyler söylüyorsunuz.
peki evde bırakrığınız bakıcının çocuğunuza yedirmesi için bıraktığınız çorbayı yediremediği zaman lavaboya döküp,hepsini yedirdim demeyeceğine nasıl emin olacaksınızboshayallersmile
benim kızkardeşimde özel bir kolejde anaokulu öğretmeni.
ne kadar özen gösterildiğini ben yakından biliyorum.
yok yarım çokoprens yok makarna.
bunlar hayal ürünü şeyler.
tabi eğer çocuğunuzu az para vericem diye size en uygun fiyatı veren ve neden x kurum 10 tl iken siz 5 tl siniz diye sorma gereği duymadığınız bir kreş değilse....

size sonuna kadar katılıyrm arkadaslar anasınıfı öğretmnym 3 yıl özel bir okulda calıstım öyle bir özen öyle bir alaka baska nerde vardr bilmem ama arkadasın dediği gibi üçün besin lafını yapmamak gerek mahalle arlarında ne olduğu belli olmayan kreslere değilde kalitesnden adından emin oldğnuz bir krese wern yavrularınızı

eğerki kreşe verıceksenız evladınızıı öyle bir güven verınkı asla sızden bişi saklamasın sırdaşı olun sızden laf cıkmıcanı benımsensın tembih edıolar ben olum 10 yaşında yemınle ancak ağlayarak anlatıor vurmammışlar ama korkutuoılarmış ve çocumun kekeledını nedeınını çözemıorduk alla cezalarnı versın salakların çocum bayanlar 10 yaşında ve kekelıor çok ağladım ben gunlerce 6 yıl gectı ancak öğrenıorummmmmmmmmmmmmmmmmmmm(((((((((

nerde ne olcanı kımse bılemes ben başıma gelenı anlatıorum asla çocum olsa kreşe kesınlıkle vermıcem aslaaa kekemelığe care bulamıoruz nilimsii hanımoyuzden kendı adınıza konuşun samsundakı kreşlerden en ıyısıydı benım verdiğim canım ama noldunu gördummm(

benim yaşadığım bir olayı hayal ürünü olarak yorumlamak sizemi kaldı ?
nasıl bir saçmalılktır ki bu... yalanmı söylüyorum ayrıca ucuz bir olduğunu da söylemedim bunun hakkındada saçma br yorum yapmışsınız .iki cocuğum ar var ne bakıcıya nede kreşe vermedim oçok fazla para kazandığım işmi bıraktım ve kendim bakıyorum ...
yorumlarınız daha dikkali olsın lütfen

şimdi okuun açıldığı gün işe başladım yazmışsısnız..
gibi yorumda gelebilir ...çocuğumla ilginemiyeceğimi anladığımdan andan sonra işten ayrıldım ...bunada hayal ürünü diyen çıkıcakmı acab ?
ikinci çocuğumada çoooksonra doğurdum ...

ya uf bende bir kreşe başlattım ama çok korkuyorum ALLAHım vicdan versin bu insanlara offfffffffff içime sıkıntılar basıyor.. doktorlar çocuğunuz sosyalleşsin diye bas bas bağıırırken ticarethaneye dönmüş bu kreşlerde biz nasıl rahat bırakıcaz yavrumuzu.. akşama kadar ne yaşadığını bilmiyorum.. ama bu onun iyiliği için canı çok sıkılıyor.. çok korkuyorum kıymetlimi incitirler diye...

valla benzer bişey benimde başımdan geçti, oğlumun ilk gittiği anaokulda bildiğin devletin öğretmeni lahana bebekleri dövüp, uslu durmazsanız sizide böyle döverim diye sindiriyormuş çocukları, ben o okuldan oğlumun hareketleri değiştiği durgunlaştığı için almıştım, ne ağlıyodu ne gülüyodu, iyi ki almışım ama yinede iş işten biraz geçmişti sanırım, ve bunu daha bir sene sonra anlatabildi oğlum, o kadar ağladım ki,
ilk okul tecrubesi olduğu için acemiydikte malesef, ama şimdiki öğretmenini çok seviyoruz, malesef öğretmeninde iyisi olduğu kadar kötüsüde var, çocuklarla uğraşmak gönül işi, kimse bu çocuklarla ilgili işleri para için yapmamalı, çocukları sevmeyen bu işi para için yapanlar işte böyle sonuçlar doğuruyor malesef

ama devleet ait anaokullarında yemek konusunda yalan söylendiğini sanmıyorum, girip yemekhaneye bakabiliyorsunuz çünkü ne yemek var ne yok, yemek yerken çocukları görebiliyorsunuz, bide devlet anaokullarında denetim daha iyi, bence özellikle müdüre dikkat etmek gerekiyor, iş onda bitiyor çünkü, öğretmenler kadar hatta belki daha fazla yöneticilerde çok önemli
ama sanırım özel kreşler daha bi kapalı kutu, sıkı takip etmek lazım

valla bana hayal ürünü gibi geldi.
hatta şehir efsanesi.
hiç bir özel okul ya da kreş,çok merdivenaltı yerlerde değilse çocuklara yarım bilmem ne veripte evet yediler diyecek ,ya da çocuğunuzu dövecek cesarete sahip değildir.
çocuğunuzu sizin kadar el üstünde tutmayabilirler.
siz akşama kadar bir kaşık yesin diye peşinde dolanırsınız,ama kreşlerdeki tecrübeli öğretmenler bunun çocuğun inatlaşmasından başka bir işe yaramayacağını bilir.
siz ih dese yanına koşarsınız ama kreşlerde işler başka türlü yürür.
kendi başlarının çaresine bakabilmeleri öğretilir önce.
ve genelde bazı veliler kendileri gibi bakılmadığı gerekçesiyle çocuğu kreşten alıp,kreşe de ağzına geleni sayarlar.
sizin anlattığınız şeyler benim başıma gelse soluğu savcılıkta alırdım.
çocuklar aç bırakılıyor diye.
bu kadar basit değil yani.
her meslek grubunda iyiler kötüler var.
eğer çocuğunuzu aileden tanıdığınız birine bırakmayacaksanız,evde dört duvar arasında ne olduğu belli olmayan bir insana bırakmaktansa kreşlere bırakmak her zaman daha güvenlidir.
bu benim fikrim tabi....

artik bunu asmaliyiz kizlar anneler calisiyor babalar calisiyorrrrr peki ihdiyarlar cocuklar ne olacak bakima muhtac insanlar tabiki evde yanliz bakiciya birakmakmi istemem niye derseniz ben birakip gidecemm evdeki nasil davranir bilemem ama kires huzur evi olmali bunu yurt disinda yasayan biri olarak destekliyorum cünkü kimin nasil olacani allah bilir devlet eliyle iyi kontrol edilmeli bu alanlar huzur evleri huzur evi olmali kreslerde kres gibi egitim alanlari olmali cocuklar sosyallasmalilar yoksa bakici ne verebilirki yasadigim yerde ihdiyarlar var kimi tüm günlük huzur evine gidiyor kimide aksama kadar devlet evinden aliyor evine birakiyor ihdiyarlari cocuklarda öyle aksama kadar kres var yarim günlük var istedigine göndere bilirsin ben kizimi krese gönderdim iyiki göndermisim diyorum cok yönlü bir cocuk oldu cok sosyan bir cocuk birde insan sevgisi biliyor evde bakicida olan cocuk sadece dünya onun etrafinda dönsün istiyorrr sosyallesemiyor sonucta kresler cokkkkkkk olmali ama konrolde devletin elinde olmali bir hata yapildiginda devlet yakasina yapismaliiii bayada büyük ceza vermeliki aileler huzurla cocuklarini krese biraka bilmeli

çocuklarınızı kreşe vermeyin diye bir fikir sunmadım... eğer yazdıklarımı kendi yorumunuzu katmadan okursanız daha doğru anlarsınız ...
benim çocuğumu aç bırakıyorlar demedim kardeşimin çalıştığı kreşte masrafları kısmak adına yarımveriyyorlar ...dedim
anaokulundada çocuklar zeytin,peynir ,süt gibi kahvaltı ürünler i yerken öğretmeni çikolatayı kaşıklamış çocukların hepside ağzı açık bakıyormuş ...bütün çocuklar çikolayı sever bu davranış doğru değil ...
dedim
yaramazlık yaparsanız yandaki fareli odaya kapatırım dediğinide okul kapanmak üzereyken başka birini nçocuğu rüyasında ağlayınca annesi anlamış dedim... tekrar etmeme gerek var mı? anlatabildimm ?
siz çocuğunuzu kreşe de verin anaokulunuda anlamk istediğiniz kadarını anlıyorsunuz.. anlamsız ısrarınız da saçma geldi ...
siz hala hayal ürünü , şehir efsanei diyorsunuz ...

sanki her kreş kötü gibi genelleme var bu yazıda. hiç alakası yok gayet güzel kreşler var her yönden çocuga çok şey katan kreşler. burda böyle yazarak sanki bütün kreşler sizin kardeşinizin çelıştığı kreş gibi yansıtmayın bilgilerinizi sadece o kreş üzerine verin olurmu insanların kafasını böyle olumsuz şeylerle karıştırmayın. çünkü bir çok insan çalışıyor ve kreşe bırakıyor çocugunu.

ben sizin gördügünüz kres icin bir sey diyemicecem görmedim ben yurt disinda yasadigim icin burdaki ortamin türkiyede olmasi icin istedim
sadece kres deyil benim dedigim okuduysaniz huzur evleri sosyal alanlar hakkinda konustummm burdaki sistemin türkiyede olmasini cokkk isdedim mesala okuldan sonra cocuklar evde deyil okulda ders yapiyor oynuyorlar burda kreste diyetisyenlerin tavsiyesiyle menu hazirlaniyor ve listeyi bizede veriyorlar keske bu konuda birileri bizleri duysa türkiyedede böyle olsa senin cocugun benim cocugum deyil her kezin cocuguna iyi bakilsin cünkü artik annelerin evde durma imkani yok calisiliyor ilerde anne babamizda ihdiyarlayinca isimizide birakamiyacagimiza göre saglik personeli basinda huzur evleri olmasini cok isterim cocugumu annemizi babamizi birakabilecegimiz huzurlu bir yerin olmasini kim istemezki aslinda birileri duysada burdaki sistemi görseler türkiyede uygulasalar hata yapan oluncada cezasi agir olsa senin cocugun benim cocugum diye hic düsünmedim cocuklar hepimizin cocugu gelecegimiz onlar bizimmm

Yapmayın arkadaşlar bir kaç kötü örnek için bütün kurumları karalamayın çok ayıp oluyor.

bakın anlamak istediğizin kadarını anlayıp yorum yapıyorsunuz kardeşimin çalıştığı kreşten bahsedip soran bir çok kişyede çocuklarını o kreşe vermemlerini söylüyor dedim ...

çalıştığı kreş diyorum

anlaşılla bilmek adına daha ne yapmam gerekecek... araştırıp öyle verin ... para hesabı yapmayın ,bunlar sizin çocuklarınız sıksık gidip kontrol edin ve gördüğünüz aksamaları belirtin ...anlaışmadığını düşünüp suistimale uğrayabilirsiniz böyle yerlerde mevcut ...üstelik göz boyama adına bir takım yanlış aktarmalarda yapılıyor ...

doğru düzgün okunmadan yapılan yormların ardı arkası kesilmiyor ...

çalışan anne para hesabı yapmaz zaten ama evde oturup sadece çocuk bakmaktan sıkılıp kreşe veren kişiler tanıyorum işte bu kişle ucuz olsun diye düşünüyorlar ...çocuklaınıza iyi bakmayabilirler ...dikkate alıp araştırsanız zararamı uğrarsınız ...

kreşlerin en önemli derdi ödediğiniz-ödeyeceginiz paradır..cocuk 2. belki de 3. plandadır maalesef durum budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…