Çok üzülüyorum bu duruma:(((

omrygtm

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2017
104
90
13
28
Merhaba kizlar..sadece icimi dokmek istiyorum ve biraz olsun teselli istiyorum..ben 2 senelik evliyim ..3 aylik bi oglum var dogum yaptigim ilk gun annem geldi 40 gun bizde kaldi ben toparlanana kadar bana yardimci oldu ve bebek bakmayi bilmedigim icin bebegime bakti...neyse 40 gunun sonunda annem artik yasadigi sehre donecekti esim ve benide davet etti..gittik (esim babamla ayni isi yapiyo ha orasi ha burasi fark etmiyo ordada isini cevirebiliyo) ordada 1 aydan fazla kaldik..benim sıkıntım şu ben evin tek kızıydim nazli buyutuldum anneme aşırı baglıyım naparsam yapayim annem aklimdan cikmiyo..biz bugun evimize donduk ama aklim hep annemde güçlü bi kadin olmaya calisiyorum kendimi teselli ediyorum ama olmuyo tabii..simdi siz evlenmeseydin o zaman diceksiniz esimede cok asigim..ama annem hasta fel fitigi,kemik erimesi,omuzlarda kireclenme,yuksek tansiyon anlicaniz ne ararsaniz var..ve benim aklim hep onda keske ayni sehirde yasasaydik yaa.sizce napmaliyim..nasil bir yol izlemeyliyim onlarin yasadigi sehri esim sevmedigi icin oraya tasinmak istemiyo...annemi bu kadar takmam duygusalligimdanmi yoksa abartiyomuyum bilmiyorum..napcagimida bilmiyorum hep boyle hayat gecmezki

Son düzenleme:
Sen derdini dert mi sanırsın sendeki derdi nimet sayanlar var...
Bebeğinin tadını çıkar belki aynı şehirde olacaksın ama aran bozuk olacak önemli olan kalpler bir olsun kaderinde varsa taşınırsin zaten
Sagol canim annemde cok uzuluyo torunundan ayrildigi icin..evime bebegime adapte olmaya calisiyrm ama bi turlu olmuyo

Annenizi sevmeniz anormal bir durum elbette ki değil..
Lakin artık siz evli ve üstelik annesiniz...
Annenizin yaşadığı şehire taşınır iseniz bu bagimlilik duygusunu aşmak zorlaşır..
Bana göre bu durum hafifleyene kadar çok çok uzun süreli kalmayın..
Nasıl ki burda annesine bağımlı eşler eleştiriliyor ise sizin de bu durumunuz zamanla eşinizi bunaltabilir...
Bence bebeginize odaklanmalisiniz.

Kiminin annesi cok iyi olur ama hastadir evlat hep annesini dusunur aklinda kalir. Kiminin annesi kotudur evlat ayirir ezer, evlat yine hep annesini dusunur ama daha baska duygularla. O da rahat bulamaz. Ikisinin arasi yok canim. En azindan senin annen iyi bir insanmis.

Son düzenleme:
Bak ben annemlerdeyiz ama evimi eşimi özledim annen anasıyla mi duruyor dünyanın düzeni bu sen annesin bunun farkında ol sarıl kocana bebeğine git yat sütun azalır çocuğunun sana daha çok ihtiyacı var duygusal olma salla gitsin annenin hastalıkları belli yaştaki herkesde var takma

bebeğinize odaklanın lütfen ,en büyük meşgale olacaktır ,dönüp kim napıyor diye bakamaz mısız bile ,
ayına göre takip yapın ,tepkilerinin ölçün ,bir günlük tutun yaptığı değişik bir hareketi yazın

SiZi anlayabiliyorum.Bende ailemin tek çocuğum üniversite hayatıda dahil hiç ayrı kalmadım ailemden evlenene kadar.İlk bir yıl uça uça gidiyordum anne evine,gidince dönmek istemiyordum dönünce günde iki üç defa uzun uzun telefonda konuşuyordum.Sonra kızım doğdu ikinci yılımızda,bebek hakkında ozamanda kadar hiç bir fikrim yoktu, annem sadece iki gece kalabildi işten güçten dolayı,sonra on beş gün kayınvalidem kaldı.Şimdi dörtbuçyk yıl oldu evleneli anneme gidince seviniyorum yine ama evime dönmek için resmen gün sayıyorum evim gibisi yok gözümde zamanla alışıyorsun,bebeğinle biraz başbaşa kalın vakit geçirin sizede çok iyi gelecektir ve büyüdükçe zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Zamanla geçer yeni gelmişsiniz bu şekilde hissetmeniz normal ama artik bebegin peşinde koşmaktan düşünmeye fırsatınız kalmaz zamanla az zaman taniyin kendinize

Güle güle büyürğn bebeğinizi
Annede bel fotıüı var, kireçleme var, yüksek tansiyon var ama pek güzel baktırmışsınız kendinizi kadına.
Acaba bu anneden ayrılamamak değil de bebeğin sorumluluğunu almaktan korkmak mı?
Bana öyle geldi.

Artık siz de bir annesiniz.Bebeğinizle ilk defa baş başa kalıyorsunuz.Onunla oyalanırken vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.Hatta annenizi düşünmeye bile fırsat olmayacak bazen.
Aynı şehirde olmak bir süre sonra sıkıntı verebilir.
Özledikçe onlar gelir veya siz gidersiniz.
Yeni doğum yaptığınız için biraz daha duygusalsınız.
Sizin ve bebişinizin sağlıklı ve mutlu olduğunu her duyduğunda, anneniz kendini daha iyi hissedecektir.
Bu yüzden, bebekli yeni hayatınıza odaklanın.

2 senedir nasıl alışamadın evliliğe aileden ayrılmaya anlayamadım..evlenmeseydin demeyin demişsin ama kusura bakma da evlenmeseydin yani..bunun bi çözümü yada tesellisi yok bana biraz şımartılmış geldin

Çok abartıyorsunuz. Hepimiz annemize düşkünüz ama kendi yuvamız düzenimiz var. Herkes yuvadan uçuyor gidiyor. O saydığınız hastalıkların hepsi benim annemde de var artı bir de şekeri var. Ama gidip de dibinde yaşamam nasıl ki kaynanamın dibinde yaşamayacağım gibi.
Eşiniz annesine bu kadar düşkün olsa "anneci erkekler evlenmesin" denirdi.
Yani demem o ki kendini törpüle, sen de bir annesin artık ve çocuğunla biraz yalnız kal.

Back
X