Çok üzülüyorum

LoadedGun

Evlivemutlu <3
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
5.984
90
113
Kızlar dertliyim bu aralar :) şu bayramda kim kimi arar nasıl olur ne olur derdini düşünüyorum çünkü iki taraf birbirini aramıyor , nişanlımı annemler aramıyor hiç hep kndilerine bekliyorlar damat sık sık arasın diye oda aranmadığı için aramak istemiyor. En son ben aradım kayınpederimle kayınvalidemi ben hep arayım istiyorum karşılık beklemiyorum , ama bnm ailemden yana çok sorun oluyor her gün bunun kavgası oluyor ..nişanlanınca sorunlar başladı sizin anlıcagınız ufak bişey bu ama çok yıpranıyorum , birde şu var bizim sülale biraz meraklı teyzemler annem falan hep faceteler , oradan nişanlımı takip ediyorlar yoki şte gec saatlere kadar internetdeymiş annemde zaten kolay dolduruşa gelir , araları açılıcak diye korkuyorum annem hergün kavga ediyor benimle çok üzülüyorum. İşte bütün bunlar yetmezmiş gibi bayram derdine düştüm yok kıyafet alıncak geline bilmem ne , bunlarla uğraşırken birde bizim aptal adetlerimizle uğraşıyorum. Herşey laf oluyor bizim tarafta oysa karşı taraf öyle degil benim bişeyime karışılmaz oğlum bilir deyip gecen insanlar , böyle olunca ailemden dolayı utanıyorum

ah canım olmaz olur mu.bizimkilerde damadını çok seviyorlardı ama nişanlılık suresince soğudular gibime geliyo. bizde ailede sorunlar yok. ama illaki damadın svemedikelri huyu çıkıyo bilmemne...
yalnız ailenin aramamasını garipsemedim. ne bileyim bencede damat arar sorar aile değil

Bayramlardaki kıyafet alınır koç alınır bilezik götürülr vs. vs .vs.

gozde1986
ah canım olmaz olur mu.bizimkilerde damadını çok seviyorlardı ama nişanlılık suresince soğudular gibime geliyo. bizde ailede sorunlar yok. ama illaki damadın svemedikelri huyu çıkıyo bilmemne...
yalnız ailenin aramamasını garipsemedim. ne bileyim bencede damat arar sorar aile değil​

Damat ararda aramıyor işte 2 tarafta yanaşmıyor o kadar erken başladıki bu sorunlar daha 1 ay bile olmadı nişanlanalı

bizde de büyüklere biraz da onlar beni arasın yaklaşımı yok, ikimiz de hep biz aramalıymışız gibi hissediyoruz. ben nişanlıma hiç baskı yapmıyorum, bana önemli bir konu gibi gelmiyor bu konu zira; zaten o bolbol arıyor anladığım kadarıyla:1: ama heyhat, ben telefonda konuşmayı sevmem -nişanlım dışında:1:-. haftada bir arasan iyi olur demişti; ama ben genelde iki haftada bir arıyorum. bazen soruyor aradın mı bu hafta diye, dur bugün arayayım diyorum :) bizim şansımız ikimiz de karşı taraftan beklemiyoruz. annem birazcık sorun yapıyor hep arasın istiyor düzenli olarak, ben de nişanlımı savunuyorum, konu kapanıyor :)

bayramlık, koç vs konusunda da koç konusu çıktı bir ara. ben de ne gerek var, düğün arefesi başınıza iş açmayın dedim, konu kapandı. zaten koç eti yiyemiyoruz ki biz dedim :1: çok asi davranıyorum sanırım :44:

Canım benim, Allah öncelikle sana kolaylık versin. İnşallah sorunsuz bu nişanlılık sürecini atlatırsınız... Bol bol sabır diliyorum sana.

Öncelikle bende sinir bozucu, stres dolu, sabır zorlayıcı bir nişanlılık dönemi yaşadım.
Seni bu konuda "demotive" etmek istemem, fakat bu günler kolaylaşmayıp daha da zorlaşacaklar.

Benim bir arkadaşım bana demişti ki "eğer sorun yaşamak istemiyorsan ve sorunsuz bir evlilik süreci geçirmek istiyorsan adetleri yapıcam diye kendini yorma sakın, en büyük sorun "şu yapılacak, bu adettendir bu gerekir" gibi mevzulardan çıkıyor. Bir de aileleri katmayacaksınız hiç birşeye, evlenen sizseniz, gelin & damat olarak herşeyinizi kendiniz bilecek, aileleri dışında tutacaksınız" demişti...

Şimdi "keşke onu dinleseydim" diyorum!
:31:
Aileler [her iki taraf içinde geçerli] ne kadar içindeyse, o kadar sorun çıkıyor.
Çünkü her iki tarafta (genelde anneler) "benim dediğim olsun - benim istediğim yapılsın" istiyor.
Fakat unuttukları birşey var ki kendi evlatları burada evleniyor ve onların mutluluklarına gölge düşüyor.
Eğer sen nişanlın ile kavga edersen bu kavgadan ne senin annen ne de nişanlının annesi etkilenecek...
Sadece sorunları siz yaşamış olacaksınız.

Benden sana tavsiye, yok o aramamı istiyor veya aramamı istemiyor diye hareket etme.
Sen içinden nasıl geliyorsa karşı tarafa öyle harekette bulun, fakat çokta taviz verme.
Nişanlını karşına al ve bunları onunla da konuş, birlikte karar verin ne yapacağınıza.
Yoksa ilerde hep bunlar daha da büyüyerek sorun haline gelmeye başlar...
ama en büyük çözüm senin ve nişanlın arasında olacak iletişim...

Tekrardan sana Allah'tan bol sabır ve yardım dilerim canım.
Zor ama bir o kadarda zevkli bir süreç, inşallah sende nişanlın ile alnınızın akıyla atlatırsınız bu günleri :34:

teşekkür ederim kızlar karşı tarafın böyle ufak tefek şeylerle uğraşmadığını görünce annemlerde böyle yapmasın istiyorum

bizde de büyüklere biraz da onlar beni arasın yaklaşımı yok, ikimiz de hep biz aramalıymışız gibi hissediyoruz. ben nişanlıma hiç baskı yapmıyorum, bana önemli bir konu gibi gelmiyor bu konu zira; zaten o bolbol arıyor anladığım kadarıyla:1: ama heyhat, ben telefonda konuşmayı sevmem -nişanlım dışında:1:-. haftada bir arasan iyi olur demişti; ama ben genelde iki haftada bir arıyorum. bazen soruyor aradın mı bu hafta diye, dur bugün arayayım diyorum :) bizim şansımız ikimiz de karşı taraftan beklemiyoruz. annem birazcık sorun yapıyor hep arasın istiyor düzenli olarak, ben de nişanlımı savunuyorum, konu kapanıyor :)
bizde konu kapanmıyor hergün açılıyor , bnm annemi göndereyim öğretsin biraz annen konu kapatmayı

bizde konu kapanmıyor hergün açılıyor , bnm annemi göndereyim öğretsin biraz annen konu kapatmayı

konuyu ben kapatıyorum canım. düşüncelerini söyle, noktayı koy. istediğini söylesin ondan sonra :) tanımıyorum tabi ki anneni ama ben böyle yapıyorum. yoksa büyükleri mutlu etmek imkansız :20:

Madem oyle damatlari gec saate kadar facete, koskoca evil barkli annenler ne ariyorlar facede :19:

hic etkilenme bu tarz sozlerden, bazi adetleri bende hic sevmiyorum ama ne yapacaksin...denize dusen yilana sarilir. :14:

Son düzenleme:
Canım nişanlın küçük olduğu için arasa daha güzel olur çünkü aileler önem veriyor böyle şeylere
Şimdi daha yeni n işanlısın çok az bir süreç geçmiş
Düğüne yakın gör sen bunlarda sorun mu
Bayramda adettir yapılır evet ama bilezik takılsa tabi güzel olur ama artık pek takan yok
uygun dille bayram alışverişine cıkcakmıyız desen yeterli olur anlar kayınvaliden
sıkma kendini inan bunlar problem değil..

Senin nişanlının yaptığıda saygısızlık.
Çok havalanmış galiba. Ne demek birazda onlar arasın.
Küçük olarak araması gereken o.
Hele ki bayramda, annen mi arayacaktı? Birde elini öpsün bari kadın.

ailenizden değil nişanlınızdan utanın..siz nişanlınızla evlenmeye mecbur değilsiniz ki nişanlınız aramayarak bu şekilde davranıyor.ailenizi yüceltin.ileride nişanlınıza karşı ne kadar hor gösterirseniz evlendkten sonra aileniz o kadar horlanır..bırakın adetlerinizi yerine getirsinler,zorunluluklarını yapsınlar.sizi seviyorsa adetlerinizi seve seve yerine getirir,burun kıvırmaz.ayrılacak sizden diye korkmayın,aileniz için sizi terkedecekse hiç sizinle biraraya gelmesin..kız evi naz evidir,nazlı olacak olan damat değildir..bugünlerin kıymetini bilin ,iyi değerlendirin..ulaşılır değil ulaşılmaz olun..siz kim kimi arar diye düşünmenizdense nişanlınızın ailenizi daha ne kadar mutlu ederim diye düşünüp,hareket etmesi grekir..ailenizi nişanlınıza ezdirmeyin..damatlık görevini yerine getirsin..

bayramda sen nişanlının ailesini aramalısın
nişanlında senin anne ve babanı aramak zorunda
bu kesinlikle böyle olmalı:)
bizim burada kız evine oğlan evi ziyarete gider bayramda
ailelerde bu şekilde bayramlaşmış olur
adetleri bilmiyorum ama ben çok severim ne bilim tatlı uğraşlar
gibi gelir bana ama tabi bilemem daha o yolda olmadığım için :)

tamam kızlar sorun çözüldü :) teşekkür ederim yorumlar için , nişanlımın da haklı olduğu çok yer var ama bugün güzelce konuştum onunla aslında annemler onu çok seviyor fazla ilgi bekliyorlar , tek sorun bu . Allah daha büyük dert vermesin .

Allah a şükür nişanlımın da utanılcak bir yanı yok onca şeye ragmen herzaman yanımda oldu , ailemin destegi yokken onun destegi vardı :) Yorum yaparken biraz dikkatli olalım :34:

ailenizden değil nişanlınızdan utanın..siz nişanlınızla evlenmeye mecbur değilsiniz ki nişanlınız aramayarak bu şekilde davranıyor.ailenizi yüceltin.ileride nişanlınıza karşı ne kadar hor gösterirseniz evlendkten sonra aileniz o kadar horlanır..bırakın adetlerinizi yerine getirsinler,zorunluluklarını yapsınlar.sizi seviyorsa adetlerinizi seve seve yerine getirir,burun kıvırmaz.ayrılacak sizden diye korkmayın,aileniz için sizi terkedecekse hiç sizinle biraraya gelmesin..kız evi naz evidir,nazlı olacak olan damat değildir..bugünlerin kıymetini bilin ,iyi değerlendirin..ulaşılır değil ulaşılmaz olun..siz kim kimi arar diye düşünmenizdense nişanlınızın ailenizi daha ne kadar mutlu ederim diye düşünüp,hareket etmesi grekir..ailenizi nişanlınıza ezdirmeyin..damatlık görevini yerine getirsin..

:46::46::46::46::46::46:

Söylenecek her şey söylenmiş.

tamam kızlar sorun çözüldü :) teşekkür ederim yorumlar için , nişanlımın da haklı olduğu çok yer var ama bugün güzelce konuştum onunla aslında annemler onu çok seviyor fazla ilgi bekliyorlar , tek sorun bu . Allah daha büyük dert vermesin .

Allah a şükür nişanlımın da utanılcak bir yanı yok onca şeye ragmen herzaman yanımda oldu , ailemin destegi yokken onun destegi vardı :) Yorum yaparken biraz dikkatli olalım :34:

cnm sorununun çözüldüğüne çok sevindim :46: biz burda dertlerimizi yazarken sanki herşeyi yaşanıldığı gibi anlattığımızı sanıyoruz ve karşımızdakilerin bizi anlamasını bekliyoruz olumsuz yorumlar çok oluyor takma kafana yaşanılanı sadece sen biliyorsun. nişanlılık gerçekten çok zor bir süreçmiş yaşadıkça anlaşılıyor daha bir ay ne ki benim nerdeyse bir sene olacak ve sorunlar hat safhada inş beklemezde bir an önce evlenirsin cnm ya diyorlar ya nişanlılık 6 ay olmalı bencede bu söz çok doğru yoksa uzadıkça afedersin ama b..ku çıkıyo işlerin o şunu dedi bu bunu dedi birsürü şey ah ah ben şu bir seneyi geçirdimde önümüzdeki yaza kadar nasıl sabredecem bilmiyorum valla cnm allah tüm nişanlılara kolaylık versin:31::31:

Back
X