Cok üzülüyorum

Bu arada çocukların yaş grubuna göre çok güzel kitaplar var görümceniz bunun farkında değil herhalde daha yaşı değil dediğine göre. Benim oğlumun epeyce bir kitabı var hatta boyama kitapları var henüz 4 yaşında olmasına rağmen çok güzel boyama yapıyor. El alışkanlığı oluştu, ablasının karne aldığı gün okula gittik oğlum evdeki kitaplarıyla o kadar haşır neşir ki o da bütün sene ders yapmış neden ona karne vermiyormuş öğretmen diye ağladı sınıfta öğretmende ona hemen bir paket yaptı resimli birkaç kitaptan oluşan bu da senin karnen dedi öptü bunlara bak olur mu çalış ben sana sonra bu resimlerin ne olduğunu soracağım dedi sonra bütün sınıf gerçekten karne almış gibi alkışlayınca oğlumun havasını görmeniz lazımdı onun o mutluluğu bile yetiyor insana.

iyide annesi düşünmüyorsa size ne allah aşkına..neden görümcenin çocuğunu yetiştirme derdine düştünüz ki ..kadın belli normal değil perde bile açmıyormuş çocuğu verir mi hiç..kendi gibi birini yetiştircek işte..Bence başka uğraşı bulun kendinize herkes kendi çocuğuna baksın üzülmeye gerek yok bunun için

Tabi ki anne olan her daim çocuğunu merak eder. Ama bu merakı çocuğun rahatı ve konforu için abartmamak lazım.

Çocuk yabancılık çekmediği müdetçe aile bireylerinden biri dışarı çıkarabilir gezdirebilir. Bu mantıkla bakınca çalışan annelerin çocukları sadece haftada birgün dışarıya çıkabilecek.

Çocuğunla ilgilenmeyen bir kadın onun yengeyle gezmesine izin vermeyecek bu mümkün mü ? O kadar kıymetli olsa adam gibi bakar.

Bence bu kadın depresyonda.Perde kapalı oturmak, gün ışığından kaçmak, çocuğun bakımı yapmamak (alt temizliği vs) ciddi şeyler. Bence eşiniz direk kardeşiyle asla sizi karıştırmadan konuşsun. Çok üzüldüm yavruya :(

iyide annesi düşünmüyorsa size ne allah aşkına..neden görümcenin çocuğunu yetiştirme derdine düştünüz ki ..kadın belli normal değil perde bile açmıyormuş çocuğu verir mi hiç..kendi gibi birini yetiştircek işte..Bence başka uğraşı bulun kendinize herkes kendi çocuğuna baksın üzülmeye gerek yok bunun için

Bir insandan, küçük bir insandan bahsediyorsunuz. İyi bakamıyorsa bu tavırları o küçük insanın tüm ömrünü mahvedecekse, o kadının çocuk yetiştirmesine izin bile verilmemeli.

Bu mantıkla isteyen çocuğuna eziyet etsin, nasılsa bizim değil öyle mi ?

Buralarda dayak konusu olunca önüne gelen basbas bağırır, peki bu duygusal şiddet değil mi ?

İçinde az insanlık olan bile bir çocuğun burnu bile aksa kıyamaz, hasta olduğunu düşünür üzülür. Bunun içinde doğurmak gerekmiyor, sadece insan olmak yeterli.

Seni çok tebrik ediyorum konu sahibi, insanlığın ve duyarlılığın için. Konunun üstünde dur. Eşini, kayınvalideni aklı başında kim varsa bilgilendir. Ama lafa bana izinvermiyordan girme. Gün ışığından bahset, perdeden bahset, altının kirli olmasından bahset.

Son düzenleme:
bazılarının doğruları bazılarına yanlış gelebilir.açıkçası perdeleri kapatıyor çocuğa güneş göstermiyor cümlesini çok abartılı buldum. bu derece piskopat bir görümceniz varsa eşi yada aile büyükleri neden olaya müdahale etmiyor.kadını tedavi ettirmiyor???

belki dışarı çıkarıyordur siz bilmiyorsunuzdur.

bu arada bende çocuğumu yengesine teslim edip dışarı yollamazdım.ne münasebet.siz kendi çocuğunuz olunca gezdirirsiniz rahat rahat.

kendi cocugum olsa tabiki gezdiririm ben onu eve kapatamam.Afedersiniz insanlar kopeklerini bile gezdirmiyormu ki bu bir bebek.
bazilari neden karisiyorsun demis
cunku karismam lazim, evet koca burnumu sokmam lazim.
cunku o cocuk hic gun yuzu gormuyor
gunes nedir bilmiyor
aksama kadar annesiyle o karanlik evde oturup tv bakiyor.
ben herseyi bizzat goruyorum
ve asla karismadan duramam.
cocuga yemek bile yedirmiyor
ben gidiyorum elimde birseyler goturuyorum
ben yedirdim diyor
ama bebis ben daha vermeden gelip elimden aliyor oturup yere yemeye basliyor.Allah askina kalb dayanirmi
demeyin oyle karismayin diye
destekleyen arkadaslarada cok tesekkur ederim beni anladiklari icin.
benim cocugum olsa o cocuk beni yine ilgilendirirdi.Yani cocugum yok diye ona sarmis sanmayin lutfen.

anlattıklarına göre görümcen hiç normal değil evde perdeleri çekip karanlıkta oturması hiç dışarı çıkmaması çocuğunu aç bırakması temizliğine yapmaması görmezlikten gelinecek davranışlar değil:26:eşi yada aileden başka birileri bunların farkında değil mi kimse görümceni uyarmıyor mu:44: bence bir büyüğü bu kadınla konuşmalı gerekirse tedavi olmalı yavrucağa bende üzüldüm

kayinvalidem hic birimize karismaz
ne yapiyorsaniz yapin modunda
sadece ben ve esim birseyler yapmaya calisiyoruz.

okudukça sinir oldum:47:
konu sahibi çok haklısın sakın o yavrucağı sahipsiz bırakma çünkü annesi ciddi bir bunalımda ve o çocuğa en büyük kötülüğü o yapıyor.
burda bazı arkadaşlar sanane sen karışma filan demiş ya hayretler içinde kaldım. yav iyi okuyun bu mesele çocuk emaneti meselesi değil sorunlu bir annenin çocuğunu nerdeyse ölüme terketmesi!!!!
hanımlar annelik sadece çocuğu doğurup ortaya salmak değildir bu zihniyetteki bir sürü insan yüzünden şimdi burnumuz bişeyden çıkmıyor bu ülkede!!! çocuğunun fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarını karşılayamayan bir kadın anne falan olamaz kimse kimseyi kandırmasın ben 4 aylık bir bebeğin annesiyim can atıyorum büyüsün de sosyal becerilerini geliştireyim, ek gıda nasıl vereyim anne sütüne 3 yıl devam edeyim bağışıklığı gelişsin diye gözünün içine bakıyorum üzmüyorum ağlatmıyorum ki travma yaşamasın diye... eğer ben de kızımı 3 yaşında çoktan tuvalet eğitimi alması gereken bir yaşta 12 saat b.klu bezle bırakacaksam, bir gram güneş göstermeyip ilerde hastalıklı ve gelişmemiş bir çocuğa sahip olacaksam, yedirmeyeceksem, iki kelam edip çocuğu geliştirecek becerim yok diye tv karşısında et kafa olsun diye oturtacaksam o cin gibi hayat dolu çocuğu sorunlu sağlıksız bir bireye dönüştüreceksem ben anne falan olamam devlet gelsin alsın benden daha iyi bakar çocuğa!

konu sahibi arkadaşım ben senin yerinde olsam sosyal hizmetleri çoktan aramıştım hiiiiiç acımam böylelerine gitsin tedavi olsun o çocuğun hayatı o kadının sözde anneliğinden daha önemli...
Aylin arkadaşım hayat böyle işte... Allah böyle sınav ediyor, sen sabret vakti geldiğinde mükemmel bir anne olacağından eminim...

kusura bakmayın ama herkes ay verilmez ay verilmez diyor. öncelikle o sizin malınız değil çocuğunuz olsa da. çocuk da olsa biraz anneden ayrılmayı bilmeli. başka güveneceği birileri olmalı. sizin yaptığınız sağlıklı değil ki. ki arkadaş 10-15dk gezdirmeden bahsediyor. diyorsunuz ki sen çocuk yap bak. ne kadar egoist bir düşünce. bundan benim anladığım. ben sadece kendi çocuğumla ilgilenirim, gerisi umrumda değil.demek bu!

konu sahibi arkadaşım, bence sen haklısın ve ısrar etmek zorundasın çünkü çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi tehlikede. eğer yeterince ilgi görmezse zekası da gelişemez ve sosyal sorunları olur. asosyal olur, fobileri olur. vs vs
lütfen ısrar edin. yanlış anlamayın ama kötü de olsanız ısrar edin çünkü konu bir çocuğun sağlıklı gelişimi. enişteyle konuş, eşinle konuş, hatta görümcenin bile tedaviye ihtiyacı var. annenin her yaptığı doğru değildir.

duygularıma tercüman olmuşsunuz teşekkürler...

kadının normal olmadığını bile bile çocuğu kendi kaderine terket diyorsunuz yani?? vicdanınız nerde sizin? siz hazmedebilirsiniz belki ama konu sahibi ve bizim gibi kadınlar gözlerinin önünde bir yavrucağın çürümesini hazmedemezler. annesi diye her türlü işkenceyi yapacak değil. öyle bir hakkı yok. vatandaşlar olarak yaşadığımız devletin şartlarını kabul ederek o ülkenin vatandaşı oluruz. şartlardan biri de kötü muamele karşısında ebeveynlikten feragat etmektir. dağ başı değil orası kimse kimsenin malı da değil annesi bile olsa!!!

carmenares caniiim cok guzelll bir yorum yapmissin cok tesekkur ederim.
ben asla kayitsiz kalamam
benim cocugum degil banane diyemem.
kendine baska ugras bul , kendin cocuk dogur diyen bir kac arkadasima diyecek lafim yok malesef.
ben inaniyorum ki onlarda boyle bir durumla karsi karsiya kalsalar benim yaptigimi yaparlar.

ve bugun aldim gezdirdim yavruyu.
bize getirdim iyice yemek yedirdim
karnini tika basa doldurdum valla oyun oynadik sonra goturdum geri.

Sizi çok iyi anlıyorum.
Bunu istemekte hakkınız.
Belki abiniz ile hediye gönderebilirsiniz yeğeninize.

3 ve 1 yaşında iki minik oğlanın teyzesiyim.
Ablamla eniştemi taktir ediyorum.
Yeğenlerimin yeni evli bir amcası var bazen onlarla oyun parkına gönderirler büyük oğlanı.
Küçük olanı da bazen annaneye, bazen bize bırakırlar.
Bazen iş çıkışları benim evime gelir bırakırlar çocukları birlikte oynarız. Uyku vakitleri gelince gelip teslim alırlar.
Ben evli değilken de yeğenimi alır saatlerce yürürdüm onunla sohbet ederek.
Daha küçükken bebek arabasıyla dolaştırırdım.
Altınıda temizlerdim, banyoda yaptırırdım, uyuturdum da.
Annesi kıskanmazdı. Aksine o oğluna bakarak anlardı ona nasıl muamele edildiğini ve mutlu olurdu.
Yengenizinde yapması gereken bu.
Çocuğunun gözleri parlıyorsa Sizinle vakit geçirdikten sonra doğru kişiyledir bunu bilmeli.
Çocuk için özellikle birici derece yakınlarıyla bağ kurmak çok önemli ve sağlıklı.

"Emanetin canı burnundadır" demiş bazıları. Unutuyorlar ki o çocuk Allah'ın emaneti anne babaya da ait değil.
Bir de Allah kimseye göstermesin fakat hayatın gerçekleri var.
Başımıza her şey gelebilir.
Bebeklerde anne babalarını kaybededilirler.
Teyzeler, amcalar, halalar eğer onu tanıyorlarsa, karşılıklı iletişimleri varsa o süreç çocuk için daha kolay geçer.
Aile olarak tabiiki herkes normal ise, birlikte vakit geçirmek önemlidir.
Ben de çok üzüldüm yeğeninize.

Son düzenleme:

"Emanetin canı burnundadır" demiş bazıları. Unutuyorlar ki o çocuk Allah'ın emaneti anne babaya da ait değil.
Bir de Allah kimseye göstermesin fakat hayatın gerçekleri var.
Başımıza her şey gelebilir.
Bebeklerde anne babalarını kaybededilirler.
Teyzeler, amcalar, halalar eğer onu tanıyorlarsa, karşılıklı iletişimleri varsa o süreç çocuk için daha kolay geçer.
Aile olarak tabiiki herkes normal ise, birlikte vakit geçirmek önemlidir.
Ben de çok üzüldüm yeğeninize.

İşte tam da bu.

Geçen aylarda Datça'da bir kaza olmuş, annesi babası ölmüş bebek kurtulmuştu. Hatta açık alanda bir gece geçirmişti, hatırlarsınız. Burada da o konuyla ilgili topicte açılmıştı.

Gönül, akıl her zaman çocuğunun başında olmayı ister. Ama ya olunumazsa ? Çocuğunu en yakınlarına bile emanet etmeyenler, Allah'la senet mi yaptılar ölmeden yavrumu büyüteceğim diye. Çok korkarım böyle iddialı laflardan, birgün yaradanın bir tokatını yemekten korkarım.

Hep derim bana birşey olursa çocuğumu can arkadaşım büyütecek. Ne babası, ne halası ne de vs. Çocuğum sadece teyzesinin. Çünkü ona hala, anneanne, babaanne değil anne lazım, arkadaşım ona benden iyi annelik yapar.

Çok acı ama bir gün emanet edilmeyen yengeler, teyzeler, halalar o çocuklara annelik yapabilirler. Hayatın bize ne getireceğini kim bilir ?

Son düzenleme:
yazılanlardan görümcenin ruhsal çöküntüde olduğu anlaşılıyor.bana göre görümce tedavi ettirilmeli.sürekli karanlıkta oturmakçocuğuyla ilgilenmemek,çocuğu aç bırakmak anormal.anne tedavi ettirilmeli ki,yeğen de sağlıklı yetişsin:34:

Tamam iyi düşünmüşsünüz de o annesi, istemiyorsa zorla güzellik olmaz.
Ben olsam bi daha teklif etmem, kendi dilerse rica edebilir benden diye düşünürüm.

Tamam iyi düşünmüşsünüz de o annesi, istemiyorsa zorla güzellik olmaz.
Ben olsam bi daha teklif etmem, kendi dilerse rica edebilir benden diye düşünürüm.

yanlış düşünüyorsunuz, ortada normal bir durum yok çünkü. üstelik konu sahibi yabancı da değil.

kendine baska ugras bul , kendin cocuk dogur diyen bir kac arkadasima diyecek lafim yok malesef.
ben inaniyorum ki onlarda boyle bir durumla karsi karsiya kalsalar benim yaptigimi yaparlar.

sağol canım içimden geçenleri yazdım:)
ne iyi etmişsin valla içim ferahladı, o çocuk ilerde sana minnettar olacak bir gülümseme bile onun gelişiminde ne kadar önemli...

Yemek falan vermiyor mu çocuğuna :53:
Tıka basa doyurdum diyince sanki çocuk aç kalıyor gibi söylemişssiniz, sizi anlıyorum ama hiç bir anne çocuğunun kötü olmasını istemez, cani bir anne değilse..
Ben olsam 3 yaşında çocuğu bende vermem herkeze, mutlaka çıkarıyordur, siz 24 saat yanında değilsiniz sonuçta görmeyebeilirsiniz..
Anne olan görümceniz, bence çok müdahale etmeyin, ben olsam fazla müdahaleden rahatsız olurdum yani

okudukça sinir oldum:47:
konu sahibi çok haklısın sakın o yavrucağı sahipsiz bırakma çünkü annesi ciddi bir bunalımda ve o çocuğa en büyük kötülüğü o yapıyor.
burda bazı arkadaşlar sanane sen karışma filan demiş ya hayretler içinde kaldım. yav iyi okuyun bu mesele çocuk emaneti meselesi değil sorunlu bir annenin çocuğunu nerdeyse ölüme terketmesi!!!!
hanımlar annelik sadece çocuğu doğurup ortaya salmak değildir bu zihniyetteki bir sürü insan yüzünden şimdi burnumuz bişeyden çıkmıyor bu ülkede!!! çocuğunun fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarını karşılayamayan bir kadın anne falan olamaz kimse kimseyi kandırmasın ben 4 aylık bir bebeğin annesiyim can atıyorum büyüsün de sosyal becerilerini geliştireyim, ek gıda nasıl vereyim anne sütüne 3 yıl devam edeyim bağışıklığı gelişsin diye gözünün içine bakıyorum üzmüyorum ağlatmıyorum ki travma yaşamasın diye... eğer ben de kızımı 3 yaşında çoktan tuvalet eğitimi alması gereken bir yaşta 12 saat b.klu bezle bırakacaksam, bir gram güneş göstermeyip ilerde hastalıklı ve gelişmemiş bir çocuğa sahip olacaksam, yedirmeyeceksem, iki kelam edip çocuğu geliştirecek becerim yok diye tv karşısında et kafa olsun diye oturtacaksam o cin gibi hayat dolu çocuğu sorunlu sağlıksız bir bireye dönüştüreceksem ben anne falan olamam devlet gelsin alsın benden daha iyi bakar çocuğa!

konu sahibi arkadaşım ben senin yerinde olsam sosyal hizmetleri çoktan aramıştım hiiiiiç acımam böylelerine gitsin tedavi olsun o çocuğun hayatı o kadının sözde anneliğinden daha önemli...
Aylin arkadaşım hayat böyle işte... Allah böyle sınav ediyor, sen sabret vakti geldiğinde mükemmel bir anne olacağından eminim...

duygularıma tercüman olmuşsunuz teşekkürler...

kadının normal olmadığını bile bile çocuğu kendi kaderine terket diyorsunuz yani?? vicdanınız nerde sizin? siz hazmedebilirsiniz belki ama konu sahibi ve bizim gibi kadınlar gözlerinin önünde bir yavrucağın çürümesini hazmedemezler. annesi diye her türlü işkenceyi yapacak değil. öyle bir hakkı yok. vatandaşlar olarak yaşadığımız devletin şartlarını kabul ederek o ülkenin vatandaşı oluruz. şartlardan biri de kötü muamele karşısında ebeveynlikten feragat etmektir. dağ başı değil orası kimse kimsenin malı da değil annesi bile olsa!!!

Ya Allah aşkına bırakın bu işleri..Lütfen gerçekçi olun..Kadının kendi çocuğu ne yapabilir zorla elinden mi alacak. Akraba diyemi ilgilenmek zorunda.?Sokaktaki bütün çocuklu evleri gezsin madem iyi olmayanları seçer bakar..Benimde yeğenlerim var ben de annesinden izin alıyorum çünkü annesi ama izin vermezse bişey yapmıyorum napabilirim söylermisinz? He bu arada siz hayatınızda kaç çocukla ilgileniyorsunuz? Malum o kadar çok kötü durumda çocuk var ki etrafımızda? Kaçını gezdiriyorsunuz, yedirip içiriyorsunuz?

Back
X