Tuvalet Eğitimi Çok uzun süre çiş tutmak

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

elifada01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
434
371
103
38
Merhaba, kızım 3 yaşında, bu bayram 3 gün değerlendireyim tuvaleti öğrensin istedim ilk kez bezini çıkardık başka bez yok dedik hep anlattık. Önce birkaç defa üstü başı çiş oldu sonra da 15 saat, 12 saat çişini biriktirip tutmaya başladı. Yani yaptığında lazımlık yarılanıyor. Çiş tutmanın kötü bir alışkanlık olduğunu enfeksiyona ve böbrek rahatsızlığına sebep olabileceğini öğrendim. Tuvalete götürüyoruz yapmıyor. Yapınca ödüller de veriyoruz. Çişini geldikçe yapması için ne yapmalıyım bilmiyorum.

4. gündeyiz çok fazla tutmadı bugün, kaka yapmaktan korkuyor bir organı falan sanıyor bezliyken görmemişti ondan belki de, durmadan oturup kalktı bi de, uf kötü kokuyor diyip duruyor bezliyken hızlıca atardık. Çiş yaparken de zorlanıyor kaygılı

Merhabalar. Aynı durumdayım 3 gündür eğitimdeyiz ama 18 saat boyunca çişini tüttü en son daha fazla tutamayıp altına kaçırıyo. Sağlık problemi olmasından korktuğun için bezini takmak zorunda kaldım tekrardan. Siz ne yaptınız?

Merhabalar. Aynı durumdayım 3 gündür eğitimdeyiz ama 18 saat boyunca çişini tüttü en son daha fazla tutamayıp altına kaçırıyo. Sağlık problemi olmasından korktuğun için bezini takmak zorunda kaldım tekrardan. Siz ne yaptınız?
Meraba, 17 gün önce bezi çıkarmıştık hiç bağlamadık, altına kaka çiş yaptığı da oldu lazımlığa da. Yapamıyorum diyor, sıkışırsa yapıyor günde 2 kez falan çiş yani. 37 aylık geri beze dönmek istemiyorum yaşı ilerledi. Bana söylenen; bol su içir, yapmasa da 2-3 saatte oturt, ödül telefon falan verme bunları yapmaya çalışıcam. Başta çok ödül verdik yanlıştı belki de.

Back
X