Çok üzüyorsun beni canım annem

kulkedisi30

Allah sabredenlerle beraberdir...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
5.344
6.214
198
kızlar nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum inanın
annem bişeyi kafasına aşırı takan birisidir. Depresyon bile geçirdi bu huyu yüzünden
babam herkesi kendi gibi zanneden babasından, kardeşlerinden yiğenlerinden kuzenlerinden yani tüm akrabalardan kazık yiyen ama yine onlardan vazgeçemeyen sürekli taviz veren çok saf kalpli çok sessiz bir insan
annem bu duruma çıldırıyor resmen
kardeşimde nişanlandı ve kız ertesi gün nişanı attı nedeni yok kaç kere konuştu kardeşim daha sonra kız hakkında baya kötü şeyler öğrendik
işte bu olaylar annemi bitirdi tüketti
her hafta giderim ağzından ya babam ya kardeşim çıkar
öyle üzülürüm öyle üzülürüm ki akşamları uyuyamam
bu yüzden hamileliğimin bile tadını çıkaramadım
hiç bişey konuşasım gelmiyor daha doğrusu artık annemle konuşacak bişey bulamıyorum zoruma gidiyor
benide bi süre önce eşimle sorunlarım olmuştu hatta en son annemle babamı çağırmıştım gelin götürün beni diye
sadece bir kere anlatmam yetti aylarcada onun üzüntüsünü çekti
şimdi hiç bişey anlatmıyorum ne olursa olsun

aynı benım annem....
hıc konusamıyorum artık onunla..
kafasına bırını takmısgelıp gıdıp bana onu kotu sekılde anlatıyor..
onu anlatmasada annesı babası kardeslerı...
anne bana kotuleme bana bızararı yok bana dokunmayan yılan bın yasasın dıyorum..
yok sen hep safsın gormuyorsun..
her hareketınden kıl kapmaya basladı o kısının gelıp gıdıp onu soyluyor..
anne yapma bak yuvamı etklıyceksın dıyorum ne alaakası var yuvanla dıyor..

ne yapacagımı bılemedım..
3 yıldır aynı kısıye takık..

senı cok ıyı anlıyorum..
annemle dertlesmeyı annemle sohbet etmeyı cok ozledım...
ama degıseceklerını sanmıyorum..
annene cok uzuldugunu soylesen bıle degısmıycek.. ben denedım cunku..
o yuzden annenın bu halıne alıssan cok ıyı olur tatlım..
hamıleymıssın bebeısını bır an once saglıklı elıne alırsın inş

teşekkür ederim canım amin.
evet annemle dertleşemiyorum sohbet edemiyorum
annem değişmez zaten baya bi süredir böyle
sanırım evde çoluk çocuk olmayınca uğraşacak bişey olmayınca kişilere takmış durumda hem kendine zarar veriyor hem bana
her gittiğimde mutlaka babamla kavga ececek bişey çıkarırlar benim yanımda yapmayın yeter diyorum yok
kardeşimin olayları onu mahvetti kardeşimde baya çöktü
gelirim giderim hep aynı şeylerden bahseder
benim evimede gelmez

kardesın yuzuk atmıs galıba dımı orasını pek anlamadım..
kardeısn kız mı erkek mı..
yanı olurbu yuzuk takmak kadar dogalbırsey aslında..
olmamıs yapamamıslar ve ayrılmıslar ama ıste anneler anlamıyor

erkek kardeşim
normal bi yüzük atma değildi bu nişanın ertesi günü hiç yoktan bi kapris yapmış kardeşimde dayanamamış artık ne istediyse takıldı alındı oysaki
kızın bi çok pisliği çıktı ortaya bilmiyorduk bi kaçını kardeşim biliyormuş annemler istemez diye söylememiş bize işte en çok ta ona kızıyor annem öyle birini ailemize nasıl layık gördü diye hem kızıyor hemde haline üzülüyor
mayıstada diğer kardeşim sözlenicek
oda erkek
ama daha 21 yaşında annem çok küçük diye istemiyor bi kaç sene bekleyin diyor kardşeim diretiyor olsun diye
şimdide ona takıcak korkuyorum ya

bence % 70 anne böyledir:) ߀nimkide böle maalsef Allahım takarda takar. hatta bazen anlamadığı konular olur misal kredi kartı... kapıda kart getiriyorlar kardeşime maaş kartı halbuki. adı karrt ya yok efendim o kredi kartı yine borç harç yapıcaksınız vs takıyor Allahım.. nişanlıma olan bişeyi anlatsam ona ayrı üzülüyor. hatta ben unutuyorum gelip anlatıyorum mutluyum vs o unutmuyor hala üzülüyor kurban olurum napaLımmm mutlulukları onlarla üzüntüleri de yakın dostlarımzla paylaşıcaz artık:)

evet üzüntümüzü paylaşamıyoruz çünkü dediğin gibi kaç yıl önce anlatmışım ayrıntılarını bile unutmuşum ama o her kelimeyi cümleyi hatırlıyor
oysaki anne dün ne yedin desem hatırlamaz :)
Allah sağlık sıhhat versin
en çokta üzüntüsünden derdinden kahrından hasta olucak ona üzülüyorum

en basitinden bi örnek vereyim
cildim çok çabuk bozuluyor benim özellikle 3-4 senedir böyle nedenini bilmiyorum bi gün düzgünse diğer bi gün bozuk yanaklarımda egzama var olur olmaz kızarıyor

şimdi bi yüzüme baktımı başımı çeviriyorum
senin ne derdin varda anlatmıyon bana bu yüzünün hali ne
hatta bikeresinde kız istemeye gidecez dediki utanıyorum o yüzünün hali ne nasıl götürecem ben seni diye nasıl ağlamıştım o gün

benim annemde cok takar...üzülür üzülür..
bir sey anlatmak özellikle olumsuz seyleri anlatmaktan her seferinde pisman olurum
anlatmamak en iyisi ama bazen boş bulunuyorum insan paylasmak istiyor aileden değerli neyimiz var ki...

Annelerin genetik özelliği bu :))
Aynı şeyi başa sarıp sarıp anlatmak her seferinde kurarak başka anlamlar çıkarmak :))

bizim çocuklarımızda bize böyle diyecek mi acaba :)
anne olmak cok ayrı her an cocukları icin atıyor onların kalbi
anlayabilmek bu asamada zor telaslanıyorlar üzülüyorlar hep mutlu görmek istiyorlar bizi ama tabi bu imkansız
bende böyle teselli ediyorum kendimi :)

ne biliyim ya
herşey çocuklarımız için tabi ama
insan kendini hasta edecek kadar da takar mı ya?
ona bişey olsa bizim daha çok üzüleceğimizi düşünemiyorlar mı?

kelin ilacı olsa... Allah onlara sağlık sıhhat, hayırlı ömür versin ama bize de güç versin..

ben anneme "lütfen üzülme sen üzülünce ben de burada üzülüyorum" diyorum.
"üzülmemek mümkünse sen bana üzülme" diyor:)
50 lerden sonra çocuklaşıyorlar,şefkat sırası bize geçiyor.

mesela fark ettiyseniz ben de yeni yazmaya başladım.annemle konuşamadığım için dert ortakları arıyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…