Çok yalnız ve tekim kaldıramıyorum

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Eşimin ailesi hatta sülalesi tarafından mobing yiyorum hatta ellerinden gelse boğacaklar gibi davranıyorlar.

Darlandım artık.

Kv ve kp ye bakmamışım
Üstüne vefat etti ikiside
Beni suçluyorlar..

Ki elimden gelenidenyaptım her zaman ama kültürnfarklışığından mıdır nedir hep daha fazlasını hep daha fazlasını istediler.

Olmayıncada iftiralar attılar işi gücü ırakıp akrabalaraftiralar attı kv üstüne de vefat edince herkes beni suçluyor. Bu arada kaza sonucu vefat etti.

Napmalıyım.
Bazen bir TV proğramımda çıkıp herşeyi. Anlatmak istiyorum

Eşinizin ailesine bakmadınız suçlamasını sadece aynı evde yaşamadığınız için mi yapıyorlar ?
Yani eşiniz ailesi yardıma muhtaç oldukları her konuda, ailesi için elinden geleni yaptı mı ? Çünkü evladı siz değilsiniz. Gönlünüzden gelirse yardımcı olursunuz tabi ki ama bu sizin mecburiyetiniz değil. Esinizin ailesi. Şahsi fikrim bu yönde.

Siz vicdanen rahatsanız kimsenin dediğini takmayın bence.

Eşinizin ailesine bakmadınız suçlamasını sadece aynı evde yaşamadığınız için mi yapıyorlar ?
Yani eşiniz ailesi yardıma muhtaç oldukları her konuda, ailesi için elinden geleni yaptı mı ? Çünkü evladı siz değilsiniz. Gönlünüzden gelirse yardımcı olursunuz tabi ki ama bu sizin mecburiyetiniz değil. Esinizin ailesi. Şahsi fikrim bu yönde.

Siz vicdanen rahatsanız kimsenin dediğini takmayın bence.
Kendi evleri olduğu halde evi kapatıp bana gelmek istediler onu kabul etmedim diye. Onun dışında vicdanım rahat ama insanlar çok acımasız

İnsanoğlu nankör sen her zaman elinden gelenin fazlasını yaptığına inanırsın ama karşı tarafa da bi türlü yaranamazsın. İçiniz rahat mı? Gerçekten elinizden geleni yaptınız mı? Tamam o zaman. Allahtan başka kimseye hesap vermiyceksiniz. Bol bol dua edin Allah sizi selamete çıkarsın inşallah

İnsanoğlu nankör sen her zaman elinden gelenin fazlasını yaptığına inanırsın ama karşı tarafa da bi türlü yaranamazsın. İçiniz rahat mı? Gerçekten elinizden geleni yaptınız mı? Tamam o zaman. Allahtan başka kimseye hesap vermiyceksiniz. Bol bol dua edin Allah sizi selamete çıkarsın inşallah
Elimden geleni yaptım ama hep aksi anlatıldı aksi söylendi

Kendi evleri olduğu halde evi kapatıp bana gelmek istediler onu kabul etmedim diye. Onun dışında vicdanım rahat ama insanlar çok acımasız
Tahmin etmiştim. Vicdanınız rahatsa boşverin dediğim gibi.
Şu hayatta kimse kimse ile yaşamak zorunda değil. Bazen anne babalar 80-90 yaşına kadar yaşıyor. Allah uzun ömür versin ama senelerce aynı evin içinde özgürce evliliğini yaşayamamak haksızlık asıl. Bunu kendi ailem için de düşünüyorum kadın erkek ailesi fark etmez. Ailelerin kendi evleri, düzenleri varken birlikte yaşamak fikri kabul edilmedi diye, tüm yapılan iyilikler bir çırpıda siliniyorsa söylenecek söz yok zaten.

Not: Ailelerin kendi evlerinde tek yaşayamayacakları sağlıksal durumlar hariç. O zaman başımızın üstünde yerleri var..

Evi barkı olan insan neden oğlunun evine yerleşsin ki? Hangi gelin bunu ister, çok saçma. Tabi ki siz doğru olanı yapmışsınız! Birine bakacak olsam evlenmez evde kalır kendi anama bakarım! Evliliğin amacı kocanın yaşlanan ailesine bakmak değil!

O aile çok biliyorsa ve rahmetlilerin de bakıma ihtiyacı varsa birleşip bir bakıcı tutsalarmış. Siz hiçbirini dinlemeyin, ağzı olan konuşur.

Benim kayınvalidem hastayken en son benim evimde vefat etti, kardeşlerinden yine bakmadın tribi yedim. Hiç umrumda değil, bana tavırlarından dolayı eşim hepsine küstü. Gerizekalılar, tavır aldılar diye eşim etkilenir sanıyorlardı herhalde. Kayınpederim ve eşimin ablalarıda cenazede bana tavır alanları gördükçe yanımda oldular. Hepten kudurdular. Eşimin ablaları kendileri bakmıyorken bana niye bakmıyorsun diye çemkirecek kadar çirkef değiller zaten. Sizde kardeşlerden böyle tavır alan varsa kendine dönüp baksın, sizi ilgilendirmez. Düğüne falan gitmeyin canınız sıkılıyorsa. Eşimin kuzeni evlendi geçenlerde. Onu çok sevdiğimiz halde babası tavrımızı bilsin diye gitmedik düğüne.

Ya işlaki düğün taziye kına nişan bişeyler oluyor

Sizin sagliginiza ve huzurunuza zarar verecekse gitmeyin. Ciddi söylüyorum. Sizin gibi insanlari taniyorum kimseye zararlari olmadigi halde böyle davraniliyor. Hic hak etmiyorsunuz. Sizin tek vazifeniz bu durumda kendinizi korumak. Size "bakmadi" suclamasi yapanlar niye esinize cemkirmiyor. Gekirse haddini bildirin herkesin, görüsmeyin ama kendinizi kouruyun

Eşiniz tek çocuk mu? Evi barkı bırakıp gelinin evinde yaşamak nedir ya oğulları kalsaymış onların evinde. Gelin bakmak zorunda değil bence kendi oğulları baksın siz zorunda olmadığınız halde elinizden geleni yapmışsınız kimse kusura bakmasın da size suç atacak bi durum yok madem çok düşünüyorlarmış kendileri baksaymış o laf edenler

Back
X