çok yazık olmuş bana..

Ben hayretler içerisinde okudum yazılanları. Ama malesef konu sahibina tepkili olanlar kendi tepkilerinin farkında değiller bana göre. Konu sahibi susacak, diğerleri boşan, yok bu yaşta çocuk mu olur falan filan diye ağzına geleni söylecek öyle mi?...

Yardım etmek zorunda değil kimse. Olumlu yapıcı birşey yazamıyorsan yardım etmeyebilirsin. Veya sert uslup kullanıyorsan karşındakinden ne bekliyorsun ki?...Etki-tepki...

Dul evi gibi demiş arkadaş..Alınanlar olmuş.Bu sözü bende sevmiyorum ama toplumumuzda kemikleşmiş bir deyim ne niyetle kullanıldığı çok açık yani...Deyimlerde yasaklansın bari!..

Bence herkes karşı tarafı suçlayacağına önce kendine bakmalı bende dahil. Hemen yargılıyoruz, kırıyoruz,döküyoruz. Yapıcı olamadığımız gibi kafasına vura vura eleştiri yapıyoruz sanki...Bu mübarek günlerde daha yapıcı ve hassas olmak gerekir.

Bunları ancak kendi kendimize söylüyoruz. Bende açmıştım bir konu beni boşadılar, suçladılar, Sadece taşa tutmadıkları kaldı. Yaşananlar burada klavyelere dökülüyor sadece yaşayanlar biz, yargılayanlar ise kk daki herşeyi iyi bilen sorunu çözen bilmişler.

hayır ben anlamıyorum evliliğin oturmamıs daha 8 aylık evliyken 6 aylık hamile olmak nedir ya? 2 aydr tanıdığndan adamdan cocukmu yaptın.. doğum kontrol yöntemlerindenmi haberin yok?.. pişmanlık yasaman cok normal düşünmeden hareket etmişsin snra olan arada kalan cocuklara oluyor ya ben onlara üzülüyorum.. sana kızdım bu yüzden.. diğer tarafa yasadğn sorunlara gelincede adam sosyal anlamda aktif biri sanrm sende ona ayak uydurmaya calıs basbasa bseyler yapalım demekten vazgec.. sende braz onun suyuna git.. o da snn cabaladğnı görünce zaten sana karsı daha anlayıslı olmaya calısacaktr.. hamilelikte zor tbi fazlasıyla duygusalsndr.. bunları kocanla otrp hallet..doğumdan sonra evden daha cok kopmasın..

Evet bir kişi daha konu açtığına açacağına pişman edilmiş. Ben anlamıyorum bu saldırganlığı ya. Evet keşke az sürede tanıdığı birisiyle evlenmeseydi, kısa sürede çocuk yapmasaydı, işinden ayrılmasaydı falandı filandı. Ama yapmış işte. Şimdi "boşanma cesaretin yok ne için evlendiğin de belli", "niye o kadar erken çocuk yaptın", "niye kısa sürede evlendin" vs. demenin ne anlamı var ki ? Olmuş işte. İlk mesajında yaptığı bi gaf için sağlı sollu girişmişsiniz resmen üstelik hamile. Foruma girerken anlayışınızı rafa mı kaldırıyorsunuz hanımlar:/

Evet bir kişi daha konu açtığına açacağına pişman edilmiş. Ben anlamıyorum bu saldırganlığı ya. Evet keşke az sürede tanıdığı birisiyle evlenmeseydi, kısa sürede çocuk yapmasaydı, işinden ayrılmasaydı falandı filandı. Ama yapmış işte. Şimdi "boşanma cesaretin yok ne için evlendiğin de belli", "niye o kadar erken çocuk yaptın", "niye kısa sürede evlendin" vs. demenin ne anlamı var ki ? Olmuş işte. İlk mesajında yaptığı bi gaf için sağlı sollu girişmişsiniz resmen üstelik hamile. Foruma girerken anlayışınızı rafa mı kaldırıyorsunuz hanımlar:/

Tammmda aynı şeyi söylemiştim içimden yazılanları okuyunca. Artık konu açmaya da korkar oldu insanlar :27: En iyisi her yoruma cevap vermemek ama görmek bile psikolojisini bozabilir insanın.

Benim anladığım konu sahibi arkadaş sadece dertleşmek için açmış konuyu, hani bazen sadece dinlenilmek istiyor insan psikolojisi, anlatınca rahatlıyor. elektraya ile aynı düşüncelerdeyim bende, evlilik oturana kadar zor oluyormuş cidden, ama her zorlukta hemen boşansaydı insanlar evli kimse kalmazdı.

elektraya .!.:
ben ortada çok büyük bir problem göremedim.eşin gibi erkek çok ,yani arkadşlarıyla gezen onlarla vakit geçiren,eşle takılmaktan pek hoşnut olmayan.ona uyum sağlamaya çalışabilirsin ya da ilgisini çekecek aktiviteler önerebilirsin.daha çok yenisiniz ortak zevkleriniz vardır mutlaka henüz ortaya çıkmamış.

ev, eşya olayını hiç takma canım.bunlar konfor sağlar ama mutluluk getirmez.elindekilerle mutlu olmaya çalış.daha sonra daha iyilerini alabileceğin günler de gelir çok önemli değil.

"cinsellik berbat,o istese de ben istemem" demişsin.e o zaman berbat olur zaten.renk katacak fantaziler deneyebilirsin.senin için de bir heyecan olur.eşin sana daha çok ilgi gösterir.istediklerini de çatır çatır alır bak görürsün.

ne güzel vajinismusu yenmişsin bebek bekliyorsun bunun ne kadar kıymetli olduğunu herkesten önce senin bilmen lazım.onun için hazırlıklar yapıp gelecek mutlu günleri hayal edebilirsin.ona daha iyi bir anne olmak için konuyla ilgili kitaplar okuyup internetten araştırmalar yapabilirsin.

başka ne kalmış.aa bak bir şey kalmadı.bütün sorunlar çözüldü gitti.

bu ne demek ya dul kadin evi ne ddnek arkadas
sen evlenio ayrilmadin diye ( HENUZ ! )sen cokmu deger gorup dunyalar onune serilmesi gereken kadinmisin bak demekki degilmissin
insanlari bu sskilde gorursen yorumlarsan dusunursen bunlari yasamaya mecbursun ayretten oh olsun
senin gibi bencil ve vicdansiz bir kadinin aksi bi durum yasamasi iyi olmazdi
dul kadin evi gibi
demekki iyi olmus size
yarin dul kadin evinin resimlerini evim guzel evim kismindan gorursunuz
insanlari bu sekildr siniflandirdigin surece hayata bu sekilde bakrigin surece zaten manevi anlamda mutlu olmayacaksin huzursuz olacaksin icinde yasadigin durum kucumsedigin durumu yasamana dusmene de az kalmis kucuk hanim..

millet dul kadin lafina neden bu kadar takip konuyu neden bu kadar dallandirip budaklandirip olayi tamamen baska tarafa cekti anlam veremedim.bazi sozler vardir artik dilimize oturmus..istesende cikartamazsin.kotu niyetle soyledigini dusunmuyorum arkadasin dul kadin lafini..halkimiz hep der bunu,dul kadin gibi evlendi,dul kadin gibi gitti diye..simdiki bosanmis veya esi vefat etmis bekar kadinlar dugun dernekle evlenip,evini bastan asagi yepyeni duzuyor.aa eskiden oyle degilmis.bi nikah,bide bohcani al adamin evine git..ondan yerlesmis dilimize.yoksa gunumuze yapilan bi atif degil.arkadasta derdini anlatirken belki soyleyecek bisey bulamadi onu soyledi..asagilamak falan gormuyorum ben.tabi soylemeseydi daha iyiydi.benimde bosanmis arkadasim var ve cok guzel bi dugunle evlendi,evi deseniz oyle...takmayin bu kadar kucucuk seylere yaa..konuyu tamamen saptirmissiniz..

hayır ben anlamıyorum evliliğin oturmamıs daha 8 aylık evliyken 6 aylık hamile olmak nedir ya? 2 aydr tanıdığndan adamdan cocukmu yaptın.. doğum kontrol yöntemlerindenmi haberin yok?.. pişmanlık yasaman cok normal düşünmeden hareket etmişsin snra olan arada kalan cocuklara oluyor ya ben onlara üzülüyorum.. sana kızdım bu yüzden.. diğer tarafa yasadğn sorunlara gelincede adam sosyal anlamda aktif biri sanrm sende ona ayak uydurmaya calıs basbasa bseyler yapalım demekten vazgec.. sende braz onun suyuna git.. o da snn cabaladğnı görünce zaten sana karsı daha anlayıslı olmaya calısacaktr.. hamilelikte zor tbi fazlasıyla duygusalsndr.. bunları kocanla otrp hallet..doğumdan sonra evden daha cok kopmasın..

olayi derinden bilmeden boyle yorumlar yapmak yanlis geliyor bana.en yakin arkadasim evlendigi gece hamile kaldi ustelik korundugu halde..demekki olacagi varmis yoksa kendisi 1 sene dusunmuyordu.cok sevdigi tanidigini zannettigi esi de tam bir hoduk,ana-baba kuzusu,onlarin dedigine gore hareket eden biri cikti.yeni evli,hamile,berbat gecen bi hamilelik ve boyle bir koca..gun yuzu gormedi.suan bosanma asamasindalar.cahil falanda degildir.okumus calisan,kac kisiyi cebinden cikaracak,cesaretli,kendine ozguveni cok yuksek biridir..ama hayat bu iste.korundugun halde hamile dekalabiliyorsun.deli gibi severek evlendigin adami meger hic tanimadigini da analaybiliyorsun.

Konu sahibi cok duygusal imis. Cevap yazan arkadaslar ise tamamen agresif. Boyle mı yardımcı oluyor kadın, kadına?
Kadıncağız hamile... İsterse evlenir evlenmez yapar bebeğini isterse 10 yıl sonra. Ben bekar oldugum halde biliyorum ki birisini tanımaya bir ömür yetmeyeceğini. Yoksa si evli hanomlar eşlerinizi 4 4 lük tanıyor musunuz?
Kimse kimseyi tamamen taniyamaz.
Kadıncağızın eşi fazlasıyla cimri ve konu sahibi hamile oldugundan biraz özen istiyor göremediği icin de üzülüp ağlıyor. Ne yazık ki empatiden yoksun arkadaslarımız kalkıp onun eskilerin benzetmesi olan bir sözüne takılıyor.
Zorda olana boyle mı yardım ediyorsunuz?
Pes...

Konu sahibi cok hakli
ortada bir yardim yok ki
asagilama kinama var

her insanin hayati karakteri sartlari bir degil
yargilamak neden ?
kimisi evlenir 3 yil cocuk yapmaz kimisi ilk geceden hamile kalir
isteyerek veya kazara..

niye yaptin neden yaptin demenin bu saatten sonra anlami var mi?

dul kadin gibi evlenmek de deyimdir
bunda alinacak bir sey yoktur...

konularda cimbizla bir kelime seciliyor ona takiiyor insanlar
butune bakmiyorlar

konu sahibinin banlanmasi da ayri bir olay arkadas.
polemikten ceza aliniyorsa polemik karsilikli yapilan bir seydir tek tarafli olmaz

daha yazacak cok sey var da susayim en iyisi....

yalnız kızlar atladığınız bişey var,ben iki mesajımda da gayet düzgünce yorum yaptım arkadaşa ve bana da hiç cevap vermedi..gayet net sorular sordum,öneri sundum..boşnmak için sebep yok,eşinle konuş dedim ...ne saldırdım ne bişey yaptım.sadece erken çocuk sahibi olmanın da tartışmaya etki edeceğini söyledim..bu fa bile alınabildi! evet 2-3 kişi dul kadın lafına takmış olabilir ama o da bunların hassas noktası olamaz mı?hani konu sahibi hamile,hassas ya diğerleri de ayrılmış olabilir değil mi? evet eskiler dul kadın lafını deyim olarak kullanırdı ama artık yeni nesil bu tarz itici söylemleri bırakmalı bence..lütfen bu lafta bişey yok deyip geçmeyin.hani diyorsunuz ya empati yapın,sert yazmşsınız diye konu sahibi de biraz empati yapmalıydı...konuya yazan biri olarak tepkilerine şok oldum ben.şimdi tekrar 2 cevabıma da baktım,ne demişim diye....

bir de o dul kadın olayına takan arkadaşın beğenisine bir bakın,demek ki sadece öyle düşünen o değilmiş..

bende dul kadına takıldım ve esınden ayrı yasıyan bırısı olarak gayet guzel bır evım var hıcbırseyımde eskı degıl .

Aynen.. Arabamı yeniledim. Evde yapılması gereken eski eşimin üşengeçlikten hep sonra diye ertelediği değişiklikleri tadilatları yaptırdım.

Dul kadın evine çaya beklerim canım ...

Pek çok dul var burada. Bir kısmı yolunda gitmeyen evliliğine dur diyebilmiş. Bir kısmı eşini kaybetmiş. Ama kendi ayakları üzerinde durmaya, çocuklarını büyütmeye çalışan kadınlar.

Bu sayfada her gün şiddete, aldatmaya, varlık içinde yokluğa boyun eğerek yaşayan kaç kadının öyküsünü okuyoruz. Ki bu aysbergin görünen yüzü. Buralara ulaşamayan ne hayatlar var. " Dul kadın" yaftasıyla topluma diretilen ön yargılar erkek hegemonyasının ürünü.

Diretme erkeklerden ama SUNUMU KADINLAR YAPIYOR..

Verilen mesaj ne? Kır dizini otur. Öldürülesiye dövülsen de otur. Çocuklarınla aç kalsan da otur. Aldatılsan da, 3 tane kuman olsa da. Evde çalış, dışarıda çalış, paranı erkeğine ver. Erinin izin verdiği kadar konuş, harca.

Yoksa .... Dul kadın olursun.

Kadının kadına yardımı bu kadarmış diyenler.. Haklısınız. Kadın kadının dostu olamiyor görüldüğü gibi..Çok şey beklemeyin. "dul kadın evi" tabiri bunun en tipik göstergesi

Not:Sadece bu başlık için değil genel olarak diyorum ki eğer konu sahibi konusu ile ilgili yorumlar istiyorsa kendi derdini anlatırken yorum istediği insanların bir kısmını rencide edecek ifadelerden kaçınmalı.

Dul bir annenin kızıyım. 2 tane de abim var.

Çok şükür evimizde eski bir şey yok.

Annem üçümüzü de okuttu iki abim üniversite mezunu ben de bu sene kazandım.

Küçümsediğiniz dul dediğiniz kadın mutsuz, saçma sapan bir evliliğe mecbur olmadığı için hepinizden daha üstün.

Çok da mutluyuz, mis. Siz mutsuzluğunuzu atlatmaya çalışın bence.

Son düzenleme:
"dul kadın gibi evlendirmem" derler, bunda hakaret nerdedir ki? genelde dul kalan kadın ikinci evliliğini daha şatafatsız ister.. "dul kaadın evi gibi derler".. artık eşyalardan, gösterişten daha çok önemli olan şeylerin, bilincinde olan kadındır bence.. ayrıca bu cümle deyim gibi olmuş.. bence konu sahibi ayrı alıngan, yorum yapanlar ayrı alıngan.. her konuda bir tartışma yaşanır oldu, cümleler arasında kelimeleri cımbızlamak yerine konulara odaklanırısak yardımcı oluruz diye düşünüyorum insanlara.

canim durumuna cok uzuldum:-(
ilk baslar benim esimde aynen anlattigin gibiydi surekli arkadaslariyla disatidaydi gunde toplam 10 saat goruyordum oda uyurken ozamanlar ben birde calisiyordum, 1bucuk sene calistim evliligimde,
az daha esimle bosanma noktasina geliyoduk,
sonra biraktim isimi su an iyiyiz,

zannedersem calismiyorsun,
boyle anlayissiz eslere inanamiyorum ya
kendisine gelince herseyi alilar hanimlarina gelince para yok zaman yok
moralim yok,
buneyaaa bejar adam gibi takilmayami calisiyorlar nedir-.-
sinir oldum valla eski gunlerim geldi aklima,
elimize bir miktar para al bunu idare et bakseeen,
ama bi okadarinida sirf kendine harciyosun,
ickilere para verecegine o parayi kumbaraya,
cocugunuza ilerde isteklerini alirsiniz-.-
bence acil konusun esinizle,
isteklerini belirt biraz duygusal yaklas acindir kendini hamileyimde neden bukadar anlayissizsin
bu sicaklarda beni neden bunaltiyisun yavrunu dusunde,
insallah duzelirsiniz,
evinde esyalara gelince hersey zamanla olur onu dert etme;-)

canim durumuna cok uzuldum:-(
ilk baslar benim esimde aynen anlattigin gibiydi surekli arkadaslariyla disatidaydi gunde toplam 10 saat goruyordum oda uyurken ozamanlar ben birde calisiyordum, 1bucuk sene calistim evliligimde,
az daha esimle bosanma noktasina geliyoduk,
sonra biraktim isimi su an iyiyiz,

zannedersem calismiyorsun,
boyle anlayissiz eslere inanamiyorum ya
kendisine gelince herseyi alilar hanimlarina gelince para yok zaman yok
moralim yok,
buneyaaa bejar adam gibi takilmayami calisiyorlar nedir-.-
sinir oldum valla eski gunlerim geldi aklima,
elimize bir miktar para al bunu idare et bakseeen,
ama bi okadarinida sirf kendine harciyosun,
ickilere para verecegine o parayi kumbaraya,
cocugunuza ilerde isteklerini alirsiniz-.-
bence acil konusun esinizle,
isteklerini belirt biraz duygusal yaklas acindir kendini hamileyimde neden bukadar anlayissizsin
bu sicaklarda beni neden bunaltiyisun yavrunu dusunde,
insallah duzelirsiniz,
evinde esyalara gelince hersey zamanla olur onu dert etme;-)

Peki eşin nasıl değişti.Para konusunda eşimle bir sorunumuz yok yanı bana karsı bır cımrılığı yok,buara maddı sıkıntımız var o ayrı.Evde olmasını nasıl sağladın.

ben konu sahibine, ''çocuk sahibi olmak için acelen neydi'' diye sordum ama bu kesinlikle yargılamak amaçlı değildi. ''keşke bu kadar acele etmeseydin, önce evliliğini oturtsaydın'' demek istemiştim ama yazı dilinde yanlış anlaşılmalar olabiliyor.

dul kadın konusunda da bence yanlış anlaşılma oldu. konu sahibinin boşanmış insanları aşağılamak için böyle yazdığını düşünmüyorum. çünkü kendisi de eğer durumu olsa boşanabileceğinin sinyallerini vermiş zaten.

dul kadın diye boşanmış kadına denir, boşanıp da tekrar evlenen kadınların tekrar evlenirken bir genç kız kadar hevesle yeni ev düzmek istemeyeceği varsayımından yola çıkarak yazılmış bi cümle bence.

Peki eşin nasıl değişti.Para konusunda eşimle bir sorunumuz yok yanı bana karsı bır cımrılığı yok,buara maddı sıkıntımız var o ayrı.Evde olmasını nasıl sağladın.

kiskandirdim:-D
arkadaslarimla bulusuyordum biyerlere gidiyorduk
süsleniyordum hamileydim bende ozamanlar,
8 aylik oluncada miz miz oldum:-D
oram agriyo buram agriyo canin sunu cekti yanimda kal cocuk heran gelebilirmis dedim,
dogumdan sonra zaten tasinicaktik hic vaktimiz olmadi birbirimize ,
daha sonra naz yaptim cocuga yalniz bakamiyorum yardim et falan,
aldigim kilolari verdim su an kendisi habire suraya gidelum buraya gidelim diyo:-D

bence esiniz size zaman ayirmiyosa siz kendibize zaman ayirin arkadasinizla takilin cikin gezin,
habirde yatak iliskiniz esinizde piskolojik olabilir acaba birsey olurmu bebege,
benimde karnim cikmaya basladiktan sonra 2 haftada bir oluyodu o is;-)
uzme kendini bence hamileliginin verdigi piskolojide var;-)

Back
X