Çok Yönlü İnsan Nasıl Olunur ?

yeniyasam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
135
84
18
çok yönlü olmak karakterden gelen bir şey midir yoksa zamanla geliştirilebilir mi.. geliştirilirse ne yapmalıyım.

bir işi yaparken o bitmeden diğer işe geçiş yapamıyor sanki beynim. eğer geçiş yaparsam hata yapıyorum.
veya tv izlerken yanımda hakkımda konuşsalar duymam. bunun gibi..

bazı insanlar var. yanında 5 kişi olsa beşiyle muhabbet etse hepsinin konusu farklı olsa anında geçiş yapabiliyor.

hatta şu an bu yazıyı yazarken bile arkadaşım yandan bişey söyledi dur bişey yazıyorum diye susturdum . kafa veremedim söylediğine yazarken aynı anda konuşamıyorum

hayatı bile sırayla yaşıyorum..

Son düzenleme:
Olabilir.Kafaniz çok doludur.
stresli ve tempolu bir hayatiniz mi var?

Olabilir.Kafaniz çok doludur.
stresli ve tempolu bir hayatiniz mi var?

hayır aslında . ben stresli de olsam, her şey çok yolunda da olsa böyle .. anksiyete bozukluğu , obsesif kompulsif bozukluğum var ama bağlantılı olduğunu düşünmedim hiç.

Bu bir problem değil sanırım.

Dediğiniz gibi bazı insanlar aynı anda 2 işi yapamaz, bazıları 3 işi de kotarır.

Ben hep özellik olarak görmüşümdür bunları.

hayır aslında . ben stresli de olsam, her şey çok yolunda da olsa böyle .. anksiyete bozukluğu , obsesif kompulsif bozukluğum var ama bağlantılı olduğunu düşünmedim hiç.

Kalabalik ailede yasamak, stres, tempo, yapilacak isleri yetistirememek kafanin dusuncelerle dolu olmasi sonucu olusabiliyor bu durum. En sonunda beyin yorgun duşuyo birden fazla seye odaklanamiyor.

Dediginz rahatsizliklarinz icin ilac kullaniyomusunz?

Birde bu tur seyler ne kadar kafaya takilirsa okadar geri teper. Eger bu sizin yapinizsa yavas yavas degismeye calisin. Kendinize yüklenmeyin.

Pratik olmakla alakalı bir şey bence.Kimi insan öyle ,kimi değil .Ben pratiğim,aynı anda hem konuşup ,hem tv izleyip ,hem ders notu çıkarabiliyorum
Ama verimini de azaltabilir böyle şeyler ,tek işe odaklanıp düzgün yapmak daha iyi aslında,bilemiyorum.

Boşver senin gibisi daha iyi
Öteki türlü önüne gelen yükleniyor

aynı anda bi sürü şeyi yapabilirim. bu nedenle berbat cümleler kurduğum çok olur:) ama çok yoğunum. yapılacaklar listem hiç bitmez.

siz daha sakin yaşıyorsanız yani yoğunluğunuz olmadığı için böyle rahat oluyorsunuz sanırım

Aynı anda 10 iş birden yaparım ben, abartmıyorum. İyi bir şey mi tartışılır, bazen sevmiyorum bu yönümü ama yapım bu değiştiremiyorum. Problem şu oluyor, hiçbir şeye konsantre olmadığın için çok çabuk unutabiliyorsun yaptıklarını...Sanki bazı şeyleri yarım yarım yapıyor gibi oluyorsun. Böyleysen değerini bil yani kötü bir şey değil senin durumun keşke ben de olabilsem senin gibi. Tek avantajı bin tane işi çok kısa sürede yaptığın için her şeye bol bol vaktin yetiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…