Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kizlar merhaba baslikdada yazdigim gibi cok yorgun gergin bikkin stresliyim. Bebegim ayin 9 unda 4.ayi doldurdu hala huysuz surekli mizmiz kucakta durmuyor yere yatiriyorum durmuyo uyurken zaten surekli salliyorum yalnizim esim gece gec geliyor en cok 3-4 saat uyuyorum oglumda gaz sancisi vardi gecip gecmediginide bilmiyorum ondan mi degil mi nolur bana bir akil dayanamiyorum ne yaparsam yapiyim kendimi rahatlatamiyorum cocugu oyalamak icin hic takatim yok boyle olan anneler varmi siz neler yapiyorsunuz?
Kızımın sancısı tutunca sırtüstü uzanıyorum üzerime yüzüstü yatırıyorum isterse emiyor isterse uyuyor ama hemen rahatlıyor ve huzursuzluğu bitiyor. Eşim evdeyse o şekilde ikimiz de uyuyoruz.
Benimki yuzustu uzanmaktan nefret ediyor hemde 24 saat surekli huzursuz oyle belli bir saatte gazi tutup sanci cekmek degil belki abartiyorum sanicaksiniz ama gercekten 24 saat salliyorum uyusa bile sallamazsam uyanir disariya cikamiyorum misafir alamiyorum temizlik yemek hicbisey yapamiyorum uyurkende uyanikkende hep agliyor dayanma gucum kalmadi sanki her tarafim agri icinde
Benimki yuzustu uzanmaktan nefret ediyor hemde 24 saat surekli huzursuz oyle belli bir saatte gazi tutup sanci cekmek degil belki abartiyorum sanicaksiniz ama gercekten 24 saat salliyorum uyusa bile sallamazsam uyanir disariya cikamiyorum misafir alamiyorum temizlik yemek hicbisey yapamiyorum uyurkende uyanikkende hep agliyor dayanma gucum kalmadi sanki her tarafim agri icinde
Bir arkadaşım da aynı sizin gibiydi duşa bile giremiyordu. Yazık yavrum çığlık çığlığa idi 6.ayda bir anda kesildi bebeğinin ağlamaları. İnşallah sizinki daha kısa sürede geçer. Sallanan bir alet alsanız şu kendiliğinden sallanan ana kucakları gibi. Etkisi olur mu ki?
Onlarin sallanmasi benimkine hafif gelir anlamiyo hafif sallanmaktan peki o arkadasinizda sürekli salliyormuydu salladiysa sıkınti gectikten sonrada bebis sallanmayi istedimi yani aliskanlik kaldimi guzel dilekleriniz icin cok tsk ederim
Ayağında kucağında Sallıyordu, kurutma makinası, aspiratör çalıştırıyordu, kaşık kaşık kimyon yiyordu ama hiçbiri kesin çözüm olmadı ne yazıkki. 6.ayda hepsi geçince çok uslu bir bebek oldu bildiğim kadarıyla alışkanlık olmadı bir şey. şimdi 2 yaşında yaşıtlarına göre de oldukça uzun ve sağlıklı. Hala emiyor annesini.
İnşallah canım hiç sıkma canını. Kuzucuk da canı yandığı için yapıyor şartlar değişince emin ol farklılaşıyorlar hemen. Benim kızımın sancısı olduğunda da beni ayağa kaldırıp sallanmamı istiyor yapana kadar da ağlıyor kızıyor ama sancısı yoksa sakin sakin yatıyor.
Burnunu temizliyormusunuz? Burnu tikali olunca da yapıyor. Bizim de oyleydi ama 2 ay bittikten sonra baya rahatladi. Simdi de 7 aydayi dis sikintilari basladi. Benimki ben oturur vaziyette kucagimda meme agzinda oyle uyuyor. Gazi bitiyor dişi basliyor. Ek gidaya gectik herseye alerji oluyor. Ona ağlıyor. Cennet annelerin ayaklari altinda diye bosuna denmemis . Ben de kendime cocugu olmayan cocuk diye aglayan nice insanlar var diye teselli veriyorum. Ama sabredin gitgide rahatloyor. Yada bu sekilde yasamaya alisiyoruz belki de bilemiyorum ama artik cok daha iyi hissediyorum kendimi. 3 saat uyumak bile yetiyor artik.
Seni çok iyi anlıyorum kızım şu an 3.5 aylık bide 17 aylık oğlum var evi bok götürüyo uykusuz ve stresliyim sinir ayrı bi yandan kocam kendi birileri yapıyo işten gelince ben aç geziyom şekerim düşüyor sinir basıyor o zaman ve ben kızımı uyutmak için hiç bir çözüm bulamıyorum ama banyo yaptırıyorum. Sonra fönle kurulayıp sıcak sıcak giydiriyorum o zaman bi nebze banyo ve fön rahatlatıyor dene bi istersen ben her akşam yıkıyorum
Seni çok iyi anlıyorum kızım şu an 3.5 aylık bide 17 aylık oğlum var evi bok götürüyo uykusuz ve stresliyim sinir ayrı bi yandan kocam kendi birileri yapıyo işten gelince ben aç geziyom şekerim düşüyor sinir basıyor o zaman ve ben kızımı uyutmak için hiç bir çözüm bulamıyorum ama banyo yaptırıyorum. Sonra fönle kurulayıp sıcak sıcak giydiriyorum o zaman bi nebze banyo ve fön rahatlatıyor dene bi istersen ben her akşam yıkıyorum
Çok uzuldum durumunuza. Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Yalnız çocukla uğraşıyorsunuz ve bu bir süre sonra bunaltıyor. Durmayan çocuk olunca ne yapsan nafile. Bir kısır döngü oluşuyor. Dinlenemeyen anne gerginlestikce cocugada yansıyor. Keskr size faydası olacak biri olsa yanınızda. Birkaç saat rahatlasaniz size doping olurdu. Benim kizim su an 21 aylık. Aynen huzurusuz çok uyumayan bir bebekti hala öyle. 3-4 ay civarı salladim bende. Ama sonra baktım sallamak eziyet oldu uyuyacagi yere gülüyor kipirdiyor. ona da bana da yazık dedim kestim sallanmayi. Gogsumde emerken uyuyor 6 aylik tan beri. İyice uykusunun gelmesini bekleyin. Biraz yuzgeri koyup önüne ses çıkaran birşeyler. Bir ıslak mendil paketi çıkarıp oyalamaya çalışın. Hem kasları gelişir. Hem yorulmuş olur. Bnyo her aksam yaptırın. Açık hava imkanı oldukça çıkarın size de iyi gelir. Ve kesinlikle uyku düzeni oluşturun.max 1.5 İki saate bir uykusu gelir o dönemde çocukların. Düzene uydunuz mu o da rahatlar sizde. Ben saatli yatirdim. Hala da öyle gider. Hem çocuklar düzeni sever. Neyle karşılaşacağını bildiği için daha rahat geçişler yapar. Sabah kaçta kalkiyorsa üstüne bir buçuk iki saate yakın vakit koyun. Uyandiktan sonrada aynen. Böyle böyle düzene geçer insallah. Ama sallanmayi kesin bence. Ne olsa uyuturken zorluyormus. Bu dönemde azıcık emip sonra pispisla yatarsa ilerde işiniz kolay olur.
Demesi kolay diyorsunuz ama İnAnın beterini yaşadım. Sürekli uykusuz bir anneydim. İki üç aydır duzeldik dedim hamileyom ve iki haftadır kizim hasta uykuları yine bozuldu. Ve size tavsiye 9. Aydan sonra gece sudan başka birşey vermeyin. İnAnın çok rahat edeceksiniz. Ben 1.5 yaşında biraktirsim gece beslenmesini. Çok pişman oldum. Dinlenip enerji depolamak kadar güzeli mi var. Çocuğuna da yetebilmek için bazen azıcık nazdan aglamasina katlanıp sonra rahatlığını surersin emin ol. Arkdaslarimin çocukları 9. Ayda bıraktı gece beslenmesini on günde alıştı çocuklar. 9-6 arası kesintisiz yatarlarmis. Sonra yine emzirip bir iki saat daha yatatmış. Benim kizim öyle inatçı ki 1.5 ayda alıştı. Pes etme kendine ınan güven. Sallanmayi biraktir arkdasim. Yoksa böyle devam eder. Okuduğum kadarıyla. Çocuklar 3-5 ayliga kadar nasıl uyutursan uyut sorun değil ama sonraki aylar tekrarlanan her davranış alışkanlık yaparmis
Çok uzuldum durumunuza. Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Yalnız çocukla uğraşıyorsunuz ve bu bir süre sonra bunaltıyor. Durmayan çocuk olunca ne yapsan nafile. Bir kısır döngü oluşuyor. Dinlenemeyen anne gerginlestikce cocugada yansıyor. Keskr size faydası olacak biri olsa yanınızda. Birkaç saat rahatlasaniz size doping olurdu. Benim kizim su an 21 aylık. Aynen huzurusuz çok uyumayan bir bebekti hala öyle. 3-4 ay civarı salladim bende. Ama sonra baktım sallamak eziyet oldu uyuyacagi yere gülüyor kipirdiyor. ona da bana da yazık dedim kestim sallanmayi. Gogsumde emerken uyuyor 6 aylik tan beri. İyice uykusunun gelmesini bekleyin. Biraz yuzgeri koyup önüne ses çıkaran birşeyler. Bir ıslak mendil paketi çıkarıp oyalamaya çalışın. Hem kasları gelişir. Hem yorulmuş olur. Bnyo her aksam yaptırın. Açık hava imkanı oldukça çıkarın size de iyi gelir. Ve kesinlikle uyku düzeni oluşturun.max 1.5 İki saate bir uykusu gelir o dönemde çocukların. Düzene uydunuz mu o da rahatlar sizde. Ben saatli yatirdim. Hala da öyle gider. Hem çocuklar düzeni sever. Neyle karşılaşacağını bildiği için daha rahat geçişler yapar. Sabah kaçta kalkiyorsa üstüne bir buçuk iki saate yakın vakit koyun. Uyandiktan sonrada aynen. Böyle böyle düzene geçer insallah. Ama sallanmayi kesin bence. Ne olsa uyuturken zorluyormus. Bu dönemde azıcık emip sonra pispisla yatarsa ilerde işiniz kolay olur.
Demesi kolay diyorsunuz ama İnAnın beterini yaşadım. Sürekli uykusuz bir anneydim. İki üç aydır duzeldik dedim hamileyom ve iki haftadır kizim hasta uykuları yine bozuldu. Ve size tavsiye 9. Aydan sonra gece sudan başka birşey vermeyin. İnAnın çok rahat edeceksiniz. Ben 1.5 yaşında biraktirsim gece beslenmesini. Çok pişman oldum. Dinlenip enerji depolamak kadar güzeli mi var. Çocuğuna da yetebilmek için bazen azıcık nazdan aglamasina katlanıp sonra rahatlığını surersin emin ol. Arkdaslarimin çocukları 9. Ayda bıraktı gece beslenmesini on günde alıştı çocuklar. 9-6 arası kesintisiz yatarlarmis. Sonra yine emzirip bir iki saat daha yatatmış. Benim kizim öyle inatçı ki 1.5 ayda alıştı. Pes etme kendine ınan güven. Sallanmayi biraktir arkdasim. Yoksa böyle devam eder. Okuduğum kadarıyla. Çocuklar 3-5 ayliga kadar nasıl uyutursan uyut sorun değil ama sonraki aylar tekrarlanan her davranış alışkanlık yaparmis
Maalesef dedigin gibi yorgun olunca stres de oluyor besigi biraktirmayi bende istiyorum ama daha hala sancilari devam ediyor rahatlayamadi 6.ayda gececek insallah diye bekliyorum o zaman hem yavas yavas oturmaya baslar daha cok hareketlenip yorulur 2 dedigin yontemleri hep denedim 2 saatte bir uyuyor gozler kipkirmizi illa sallanicak cok huzursuz zaten ama maalesef kesinlikle uyumuyor sancisi devam ettigi icin rahatlamasini bekliyorum bebegimle disari cikmam imkansiz kucakta durmayi sevmiyo bebek arabasindan nefret ediyor bazen annem gelip kaliyor o zaman baya rahatliyorum ust katimda kayinvalidem oturuyo inan ugrayip 2 dk sevip gidiyo hatta bazen bikac gun hic ugramiyor onun yuzunden esimlede geriliyorum hersey ust usde geliyor anlican 9.ayda nasil sadece su verilirki gece emmek isterse acikirsa cocugu uyutamazsinki aglar durur yatmadan once karnini iyice doyurarakmi aceba su sıkıntili donemi bir atlatsam herseyi yavas yavas yaparim insallah tsekkur ederim tavsiyelerin icin
Maalesef dedigin gibi yorgun olunca stres de oluyor besigi biraktirmayi bende istiyorum ama daha hala sancilari devam ediyor rahatlayamadi 6.ayda gececek insallah diye bekliyorum o zaman hem yavas yavas oturmaya baslar daha cok hareketlenip yorulur dedigin yontemleri hep denedim ama maalesef kesinlikle uyumuyor sancisi devam ettigi icin rahatlamasini bekliyorum 9.ayda nasil sadece su verilirki gece emmek isterse acikirsa cocugu uyutamazsinki aglar durur yatmadan once karnini iyice doyurarakmi aceba su sıkıntili donemi bir atlatsam herseyi yavas yavas yaparim insallah tsekkur ederim tavsiyelerin icin
Aynen canm. Çok zor dönem. Allah sabrını artırsın insallah.
Evet 9. Ayda uyutmadan evvel karnını güzelce doyuruyor. Yerse yoğurtmeyve muhallebi veriyorlar. Sonra her uyanmasinda sakince ben yanındayım ağlama diyor su veriyor. Bir şekilde uyutmaya caliisyorlardi. Biri kendi yatağında pispisla diğeri kucakta yapmıştı. Inan ilk geceler çok direniyorlar. Sonra pes edip yatiyorlardi.ve küçükken daha çabuk alisiyorlar. Büyüdükçe direncleri artıyor. Ben sütum az emdiği kadar emsin fikriyle emzirdim. Ama 1.5 yaşında tak ettiği bir an oldu. Gece boyu mizirdadi sebepsiz. Artık acda olamaz onunla ilgisi yoktu emindim. Süt yok artık gece dedim ve azaltma azalta biraktirsim. 4-5 kez kalkıyordu. İkide bir verdim. Sonra hepten kestim ama bizim süreç cidden zordu. Onların on güne alismisti. Daha küçük oldukları için. Ve o çok aglamalari ınan bize çok suuryor. Max 5 dk alıyorlar. Sonra umudu kesiyorlar
Aynen canm. Çok zor dönem. Allah sabrını artırsın insallah.
Evet 9. Ayda uyutmadan evvel karnını güzelce doyuruyor. Yerse yoğurtmeyve muhallebi veriyorlar. Sonra her uyanmasinda sakince ben yanındayım ağlama diyor su veriyor. Bir şekilde uyutmaya caliisyorlardi. Biri kendi yatağında pispisla diğeri kucakta yapmıştı. Inan ilk geceler çok direniyorlar. Sonra pes edip yatiyorlardi.ve küçükken daha çabuk alisiyorlar. Büyüdükçe direncleri artıyor. Ben sütum az emdiği kadar emsin fikriyle emzirdim. Ama 1.5 yaşında tak ettiği bir an oldu. Gece boyu mizirdadi sebepsiz. Artık acda olamaz onunla ilgisi yoktu emindim. Süt yok artık gece dedim ve azaltma azalta biraktirsim. 4-5 kez kalkıyordu. İkide bir verdim. Sonra hepten kestim ama bizim süreç cidden zordu. Onların on güne alismisti. Daha küçük oldukları için. Ve o çok aglamalari ınan bize çok suuryor. Max 5 dk alıyorlar. Sonra umudu kesiyorlar
Canım öncelikle Allah kolaylık versin. Gaz sancısı için yemeklerinde kimyon kullan yada azıcık ye. Ayrıca fazla gazlı çocuklar için eczanelerde değişik şuruplar veya çaylar var. Rezene çayı falan uykuya da yardımcı oluyor sanırım. Eczacıya sorarsan yardımcı olur. İnşallah işe yayar.
Bebeğimin ben eve döndüğümde huzursuz olduğunu beni özlediğimi fark ettim biz hergün beraber duşa giriyoruz sıcak suyun altında beraber takılıyoruz. Bebeğim 9 aylık oldu hala aynı moddayız huzursuzluğu ve siniri bitti