İlayda, daha bugün ben de lise kazanma sınavları üstüne liseyi yüksek ortalama ile bitirme çabaları sonra ÖSS(benim zamanımda adı buydu), daha sora üniversiteyi iyi derece ile bitirme çabaları, şimdi yüksek lisans yapıyorum...Çığlık atasım vardı bugün :)
Sana tavsiyem kendini çok zorlama, okul derecesi yapacaksan, okula odaklan, günde 100 soru çözsen yeter bence, hatta sadece bilemediğin konuları tamir etmeye yönelmelisin. Lise 3 ten bu kadar sıkarsan kendini, seneye çalışacak gücü bulamazsın. 11:50 de çıkman harika birşey, ben lisedeyken, sabah 7 de kalkıyordum evden okula gitmek 1:15 dk sürüyordu, sonra 9 da ders başlıyordu. Akşam saat 4 'te çıkıyordum, eve varana kadar ancak 5.30 oluyordu, 7 ye kadar yemek....8 den 12 ye ders, sabah yine aynı stres...
Bence 11:50 harika bir şans! Program yaparak herşeye zaman bulabileceğin bir dönemdesin aslında. Dediğim gibi çok yüklenmeyerek kendine.
Dil sınavı için de, ingilizce kelime ezberleyerek öğrenmeye çalışırsan kalıcı olmaz, okumaya çalış bol bol, internetten ya da dil öğrencilerinin kitaplarından okumalar yap, okuya okuya gelişecektir, arada ingilizce film izle vs.
Çok yüklenme kendine, ayarında bu senin tadını çıkar:)