Çok yorgunum..

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Herkese iyi akşamlar...
Lise 3'e gidiyorum ben.Bu devletin yaptığı saçma sapan şeyler bizi de etkiledi.Sabah 6'da kalkıyorum ders 7'de başlıyor.Buna bağlı olarak erken çıkıyorum (11.50) ama kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki.Seneye üniversite sınavına gireceğim ve dershaneye de gidiyorum.Hafta sonu da onun için 7'de kalkıyorum.Ve benim yaşadığım yerden dershaneye gitmek 1.5 saati buluyor otobüs ile.Kendime vakit ayıramıyorum bu aralar hep sınav var.Erken uyusam bile sabahları sersem gibiyim.Dil sınavına da hazırlandığım için fazlasıyla kelimede öğrenmem gerek ve öğrenirken odaklanamıyorum. Bu dönem nasıl geçecek bilmiyorum.Seneye de böyle olacak. Her şey üst üste geliyor başaramayacakmışım gibi geliyor.Arkadaşlarımla beraber olsam derslere doğru düzgün vakit ayıramıyorum çünkü eve geç gelmiş oluyorum.Ders yapıyorum bu seferde çok bunalıyorum.Okulda derecedeyim ben ve bunu korumam gerek.Seneye üniversite sınavında okul puanı çok etkili olacak.Önerilerinize çok ihtiyacım var.. :(

Ben sana en yakın örneği vereyim kendimi.
Okulum bana biraz uzak olduğu için bir de servizle gitmenin verdiği birşeyden sabah 6 da kalkardım 8 gibi ders başlardı ve 4e kadar dersim olurdu.
Okul bitince ise direk dersaneye giderim dersaneyle evim arası da öyle yabana atılacak vakit değil baya uzaktı akşam nerden bakarsan bak 10 gibi evde olurum.
O da yetmez diyerekten gecelere kadar ders çalışırdım.
Kimi zaman 4 saatlik uykuyla bile ayakta kaldığımı bilirim ben.
Sınav dönemleri sancılıdır evet ama ne kadar uykudan etkinliklerden işlerden kısarsan kardır senin için canım.
İnşallah hayırlısıyla gönlüne göre bir üniversite kazanırsın.

Hedefe giden yolda, çekilen çile kutsaldır. :16:

Bir zamanlar bizde senin şu an ki durumundaydık.

Sabretmekten başka bir seçeneğin yok.

Sadece birazcık sabır.

Ne demişler sabrın sonu selamet... :16:

Bu dönemin geçici olduğunu düşün ve kendini rahatlat...
Belirli zamanlarda, mesela haftada bir gün, seni en çok mutlu eden şeyi yap.. O günün büyük bir kısmını kendine ayır. Kendini ödüllendir.

Başaramayacakmışsın gibi düşünme. Böyle düşündüğünde, kaygıdan dolayı, kolaylıkla başarabileceğin şeyi bile yapamazsın.

Bir de, şimdi senden beklenen sadece derslerine çalışman. Başka bir beklenti yok.

Her şey zamanında güzel... Keyfini çıkar...

Ben şimdi, bir yandan çalışıp hayatımı idame ettirmeye çalışıyorum, bir yandan üniversite okuyorum.. 35 yaşındayım. Eskiden bir kez okuduğum şeyi anlarken, şimdi 3 kez tekrar tekrar okumam gerekiyor...

Bu arada eğitim sisteminin absürtlüğünü lanetliyorum. Çocuklar hem okul hem dershane'de bütün çocukluk ve ergenlik dönemlerini geçiriyorlar. Kendilerine vakit kalmıyor.
Sonra da hayıflanıyoruz yeni nesil merhametsiz diye... Merhamet mi görüyorlar ki göstersinler...

Allah yardımcın olsun canım... Geçecek bu günler...
:34:

aslında 11.50 de çıkıyorum demişsin bu çok iyi.geldiğinde 1-2 saat uyusan dinlensen sana iyi gelir bence.dersaneye de hafta sonu gidiyorsun galiba.aslında diğer üniversiteye hazırlanan arkadaşların yanında çok da kötü bir durumda değilsin.hafta içi bol bol zamanın var.sanırım senin sorunun daha çok erken kalkmak zorunda olman.akşam mesela 10 da yat.hafta içi öğleden sonra aralar vererek 3-4 saat ayır çalışmaya.hafta sonu da sabah gidiyorum demişsin eğer o zaman da öğlen geliyorsan cumartesi öğlen arkadaşlarınla çık.o gün çalışma pazar da yine hafta içi gibi olsun.
aslında lise 4 olsan bu kadar çalışma yetmez tabi ama bu sene için yeterli olur bence.bol bol da zamanın var.hatta hafta içi bütün öğlen boşsun.3-4 saat çalışırsan epey zaman ayırabilirsin kendine.başarılı bir öğrenciymişsin de hiç korkma sen başaracaksın bence.

11:50'de çıkman müthiş birşey. Ben LYS'ye hazırlanırken 9daki ders için sabahın 8inde sevise binerdim yine de hiç bir gün yetişemezdik okula o kadar uzun sürüyordu yol, sonra 4'te okuldan çıkar eve gider üstümü değiştirir. 5.30'dan 10.30'a kadar dersaheneye giderdim. Haftasonları da benzer şekilde sabah 10'dan akşam 12lere kadar dersim vardı ve ben dershaneden de okuldan da birşey alamazdım çünkü sürekli sıramın üstünde uyuyor olurdum. O saatten sonra eve dönünce de canım hiçbirşey yapmak istemezdi boş boş zaman geçirirdim evde.

Ne zaman dershanede derslere girmemeye, okula gitmemeye başladım, o zaman oturup kendi kendime çalışabilecek konuları kavrayabilecek zamanı ve enerjiyi buldum. O yüzden tavsiyem kendini bu kadar yorgun hissediyorsan daha 11.sınıftayken bu kadar zorlama kendini. Zaten sene ye çok daha fazla zaman geçireceksin dershanede, yazın başlarından itibaren 9.sınıftan başlayıp tüm konuların üstünden geçecekler, şimdiden bu kadar sıkmanın anlamı yok. Onun yerine zorlandığın bir ders varsa ondan özel ders alabilirsin ya da dile hazırlanmak istiyorsan dil kurslarına git, bıktırma kendini şimdiden.

Tabi son senede konuları yetiştirme üzerine söylediklerin tm ile ilgili diğer bölümlerde durum nedir yetişir mi yetişmez mi konusunda fikir yürütemem.

Ah o dönemler ne çileli, ne zor, ne illet dönemler... 12 saat eve dönemediğim günlerimi bilirim okul ordan dershane vs... ÜZerinden 3 yıl geçti hala dün gibi yaşadıklarım. Hayatımızda büyük bir iz bırakıyor ne yazıkki. Zihnini toplaman için pharmaton u öneririm şahsen bütün sene en büyük yardımcımdı

İlayda, daha bugün ben de lise kazanma sınavları üstüne liseyi yüksek ortalama ile bitirme çabaları sonra ÖSS(benim zamanımda adı buydu), daha sora üniversiteyi iyi derece ile bitirme çabaları, şimdi yüksek lisans yapıyorum...Çığlık atasım vardı bugün :)

Sana tavsiyem kendini çok zorlama, okul derecesi yapacaksan, okula odaklan, günde 100 soru çözsen yeter bence, hatta sadece bilemediğin konuları tamir etmeye yönelmelisin. Lise 3 ten bu kadar sıkarsan kendini, seneye çalışacak gücü bulamazsın. 11:50 de çıkman harika birşey, ben lisedeyken, sabah 7 de kalkıyordum evden okula gitmek 1:15 dk sürüyordu, sonra 9 da ders başlıyordu. Akşam saat 4 'te çıkıyordum, eve varana kadar ancak 5.30 oluyordu, 7 ye kadar yemek....8 den 12 ye ders, sabah yine aynı stres...

Bence 11:50 harika bir şans! Program yaparak herşeye zaman bulabileceğin bir dönemdesin aslında. Dediğim gibi çok yüklenmeyerek kendine.

Dil sınavı için de, ingilizce kelime ezberleyerek öğrenmeye çalışırsan kalıcı olmaz, okumaya çalış bol bol, internetten ya da dil öğrencilerinin kitaplarından okumalar yap, okuya okuya gelişecektir, arada ingilizce film izle vs.

Çok yüklenme kendine, ayarında bu senin tadını çıkar:)

Back
X