• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yoruldum artık

bir de
eğer şu saate kadar burada durmak benim görevimse bana yazılı olarak da gönderin diyebilir
yazılı olana usulsüz bir şey yapamıyorlar
Evet biliyorum bunu isler farkli boyut alir fazla ileri goturmek istemiyorum.Ama durmayacagim isimi bitirip cikacagim laf eden olursada dinlemeyecegim.Bakalim bereye kadar .Benim kizdigim nokta oradaki diger insanlarin ses cikarmayisi .

Herkes toplaniyor sohbet ediyor rutine baglanmis mutlaka idare odasina gidilecek ve birbirlerini de cagiriyorlar hadi toplaniyoruz diye mecburi gibi bisey eger uyulmassa ne isin var hemen godiyorsun veya herkes calisiyor sen hemen cikiyorsun diye arkamizdan laf ediliyor.Paraya gelince okulun geliri var kahvalti yapiliyor sadece ve bu o paralarla karsilaniyor ama bizden de para aliniyor yemiyorum desem ki ev de zaten kahvaltimi yapiyorum bu sefer su kadar pada icin mi bunu yapiyorsun bu okulun ihtiyaclari var vb bir suru laf edecek ve rezil edebilecek kapasiteye sahip insanla calisiyorum .
allah allah kime ne işim dersim bittiyse çıkarım
onu söyleyen arkadaşın varsa siz de durmayın o vakit deyin
eğer orada üstte arkadaşın dediği gibi ek ders ücret vs. almıyorsam niye durayım
bir devlet memuru saat beş dedi mi çıkar bir doktor nöbeti bitti mi çıkar gider özel sektör de çalışanın bile çıkış saati var
niye boş boş müdür odasında üç saat oturulsun
toplantı mı yapılıyor?
siz yeni atama öğretmen misiniz?
teknik veya meslek lisesi mi orası bölüm ve atölye şefleri mecburen fazladan dururlar öyle bir şey mi?
neye dayanarak tutuluyorlar okulda

Herkes toplaniyor sohbet ediyor rutine baglanmis mutlaka idare odasina gidilecek ve birbirlerini de cagiriyorlar hadi toplaniyoruz diye mecburi gibi bisey eger uyulmassa ne isin var hemen godiyorsun veya herkes calisiyor sen hemen cikiyorsun diye arkamizdan laf ediliyor.Paraya gelince okulun geliri var kahvalti yapiliyor sadece ve bu o paralarla karsilaniyor ama bizden de para aliniyor yemiyorum desem ki ev de zaten kahvaltimi yapiyorum bu sefer su kadar pada icin mi bunu yapiyorsun bu okulun ihtiyaclari var vb bir suru laf edecek ve rezil edebilecek kapasiteye sahip insanla calisiyorum .
Sorun sende canım bu aciklamalara göre.
Milleti çok fazla onemsiyorsun.neymis laf ederlermis...etsinler.sanki normalde etmiyorlar mi sanıyorsun.
Ohooo benim gorusume gore sen uzerinde hakimiyet kurulmasina çok açıksin sorun sende.
Orda geçirdiğin fazladan vakit ailenden evinden çaldığın vakit. İsterlerse tef calsınlar arkamdan 1 dk durman ben.bana ne. Neymiş arkamdan konusurlarmis çok da umrumda...
İnsanları bu kadar takmaktan vazgec.

Bence psikologa danışmanızda fayda var çünkü bu durum psikolojinizi ve hayata bakışınızı da derinden etkilemiş.
Millete bakmayın, takmayın.Ben de takarım, ama özgür ruhlu ve takmayan birini görünce vay be şu yaptığını yadırgadım ama ben yapamazdım demekki kafası rahat bir insan diyerek imreniyorum.
Her sey gayet iyi benim acimdan rahatsiz oldugum bir tek benmi budurumdan sikayetciyim neden digerleri cok uyumlu hayret ediyorum.

Sorun sende canım bu aciklamalara göre.
Milleti çok fazla onemsiyorsun.neymis laf ederlermis...etsinler.sanki normalde etmiyorlar mi sanıyorsun.
Ohooo benim gorusume gore sen uzerinde hakimiyet kurulmasina çok açıksin sorun sende.
Orda geçirdiğin fazladan vakit ailenden evinden çaldığın vakit. İsterlerse tef calsınlar arkamdan 1 dk durman ben.bana ne. Neymiş arkamdan konusurlarmis çok da umrumda...
İnsanları bu kadar takmaktan vazgec.
Arkadan konusma ile kalir umarim yapmayacagi cirkeflik yok .Ama durmayacagim bakalim ne olacak burdan yazacagim.

Yok diyorsan ben böyle yapamam kuzucuk gibi bir insanım. Korkarım cekinirim diyorsan o zaman dersin mesai bitişi kursa yazıldim oraya gidiyorum.

Benim de zaman zaman böyle aidiyet hissi hissedemediğim ortamlar olur, herkesin olur.
Şartlar gereği dişimizi sıkar katlanırız, katlanılabilir kılmaya çalışırız.Örneğin o ortam içinde sevmediklerimizi görmezden gelip sevdiğimiz şeylerle ilgilenmeye çalışırız.Veya şartlar el veriyorsa o ortamı terkederiz.
İşinizi değiştirebilirsiniz.Ama böyle insanlar ve ortamlar her yerde kaçarak nereye kadar.
Kendi tecrübeme dayanarak yapabileceğiniz en iyi şeyi söylüyorum:Yargılamamak.
Empati kurun, neden onları farklı görüyorum onları bana itici gelen davranışları sergilemeye iten ne?
Siz de farklı bir bakış açısı kazanmak adına onlara uyabilirsiniz bir süre.Bu adapte olmanızı da kolaylaştırır; İnsanlar birbirini tanıdıkça.

allah allah kime ne işim dersim bittiyse çıkarım
onu söyleyen arkadaşın varsa siz de durmayın o vakit deyin
eğer orada üstte arkadaşın dediği gibi ek ders ücret vs. almıyorsam niye durayım
bir devlet memuru saat beş dedi mi çıkar bir doktor nöbeti bitti mi çıkar gider özel sektör de çalışanın bile çıkış saati var
niye boş boş müdür odasında üç saat oturulsun
toplantı mı yapılıyor?
siz yeni atama öğretmen misiniz?
teknik veya meslek lisesi mi orası bölüm ve atölye şefleri mecburen fazladan dururlar öyle bir şey mi?
neye dayanarak tutuluyorlar okulda
Bi anlasam bunlari anormal biyer kimse ilk atama falan degil ustelik yaslar bile ileri ama kimsenin de sesi cikmiyor hepsi sindirilmis .Bir ben kaldim benimlede cok ugrasti tartistim basdemeyince gondermeye kalkisti ama onun elinde olmadigi icin sustu .Bir de bu cikti basimiza ama dinlemiyecegim fazladan kalamam.

Benim de zaman zaman böyle aidiyet hissi hissedemediğim ortamlar olur, herkesin olur.
Şartlar gereği dişimizi sıkar katlanırız, katlanılabilir kılmaya çalışırız.Örneğin o ortam içinde sevmediklerimizi görmezden gelip sevdiğimiz şeylerle ilgilenmeye çalışırız.Veya şartlar el veriyorsa o ortamı terkederiz.
İşinizi değiştirebilirsiniz.Ama böyle insanlar ve ortamlar her yerde kaçarak nereye kadar.
Kendi tecrübeme dayanarak yapabileceğiniz en iyi şeyi söylüyorum:Yargılamamak.
Empati kurun, neden onları farklı görüyorum onları bana itici gelen davranışları sergilemeye iten ne?
Siz de farklı bir bakış açısı kazanmak adına onlara uyabilirsiniz bir süre.Bu adapte olmanızı da kolaylaştırır; İnsanlar birbirini tanıdıkça.
Evet farkli bir bakis acisi.

Back
X