• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yoruldum bu evlilkten.

çok bunalmışsın canım belli. daha yeni evlisin zamanla düzeltirsin belkide herşeyi. evliliğin ilk zamanları çok zordur. öyle ayrılma lafları etme sonuçta eşinle bir problemin yok.

çok bunalmışsın çok iyi anlıyorum seni. aymı şeyleri yaşadım biliyorum benzer bir ailesi var eşiminde ve anlaşamıyoruz. uzun uzun yazmayacağım sana önerim şu. insanlar değişmez değişse de senin istediğin yönde dğişmez senin tek çözümün kayınvalideden uzak bir yerde oturmak. hergün içli dışlı olmak zor katlanılır bir durum. eşinle açıkca konuş ve ne kadar yıprandığını anlat birbirinize değer veriyorsanız ayrı uzak bir ev talep et. annesi ile yine ilgilenir haftada bir gelirsiniz falan seninde kafan dinlenir. yakın mekan çok zor insan gün olur kendi annesi ile bile anlaşamaz ki eşinin ailesi ile daha zor

Allah yardımcınız olsun gercekten isiniz cok zor.
İnsanın hayatına neden bu kadar müdahale etmek isterler anlamam. Ne isi var evi varken sizde?
Benim bir yakınım aynı sizin dediginiz gibi cekiyor tek bir farkla o kayınvalidesinden degil, kendi annesinden eziyet görüyor.
Oglunu bakıyor annesi evleri oldukca yakın kadın mutfak alısverisinden, dogalgaza, elektirige kadar öder ama yine de bana elalemin cocuklarını övüyor, bir türlü yaranamadım su anneme diyor.
Bir yere gitmek isterim 10 kere arıyor nerdesin, evine gel, dısarı cıkma, ne isin var arkadasta vs. vs.
Evimdeki herseye karısıyor bir gün gitmesem darılıyor diyor.
Öz anne gibi degilde kaynana gibi tavırları. İnsan kendi annesine katlanamazken kaynanaya katlanmak zorunda olması cok zor gercekten.

Bence sen ailene geri dön eşin oh ne güzel rahatlığa alışmış anası yanında , kaderim der çekersen sen bilirsin ama her gün mutsuz olmak için şu dünyaya gelmedik, şartların yerine gelene kadar babaevinde kal, hata yapmışsın , ama bu durumu değiştirebilirsin

ayy canım ya valla ne desem ki ortada çekilmez bi kaynana fertleri veee çok sevilen eş ve evlilik Rabbim kolaylık versin

Öyle doluyum ki biryerde bırakmam lazım kendimi... Yoksa patlayacağım keşke demekten öyle yoruldum ki.. Hergün kalkıpta bugün acaba ne olacak demekten... Yoruldum bu evlikten sırtıma aldığım bu yükten kaynanmdan ailesinden çok yoruldum...
Bilindik bir hikaye ile başlıyım ayn apartmandayız malesef keşke diyorum zamanı geri alsam bu evde oturmayı kabul etmesem ama malesed ev bizim insan evi olduğuna üzülürmü evet ben üzülüyorum keşke kirada olsam tek derdim maddiyat olsa köpek gibi çalışırdım o kirayı ödemeye yardımcı olurdum... Nankörlük değil bu çöktüm insan 8 ayda çökermi ever ben çöktüm herkes güzelliğimi konuşurdu zamanında şimdi herkes anlıyor sanki saçımdaki aklar gözlerimin alt mosmor yaşlandın diyorlar bana...
Kaynanam tek kalıyor hergün bizde onun sorunları var hep ailemin içinde beni sürekli eşime şikayet etmeler.. Eşimin bazen bana kızması bazen ortada kalması... Genelde eşim anlayışlı ve hep benim yanımda olmasına rağmen olmuyor işte anne aile çok önemliymiş bunu çok iyi anladım... Ve burdan yeni evlenenlere nasihatm sakın sakın ben seviyorum ailesi önemli değil demesin... Ben öyle demiştim.Eşimin ailesi görgüsüz ne yemeği yiyilir . Öyle düzensiz pis bir aileydi.. Bunları görmezden gelerek etrafımdaki herkese kulak tıkayarak çok büyük dersimi almış oldum... Kalabalık bir aileye gelin geldim.. Eşim 6 kardeş 4 kız 2 erkek kızların hepsi yakın ve hepsinin 5şer 4er çocougu var... Birine ziyarete gitsem olmaz ne konuştuklarından anlIyorum ne kavga gürültüden...Biri çocugunu döver bayıltır buna tanıklık olurum ortada kopan kıyamet bendeki şaşkınlık.. Birinin çocugu ağlar onu sustururm.. Baş ağrısından başka birşey değil buda yetmez gibi yazın hergun camımın basında toplanır coluk cocuk suruler halınde susmak bilmezler utanırım cunku hep kavga eden gorumcemler bu duruma şikayet eden butun komsular.... Evden her cıktıgımda meraklı gozler nereye gdıyorum dye gelen sorular... Çok ortada girdim belki ama aileyi biraz tanıtıyım dedim. Baş sorunum kaynanam tek kaldıgı için butun gorumcemler ustumuze üşüştü annemi bakcaksınız biye. Kaynanam eli ayağı duzgun yüklü maaşı evi olan biri bu arada... Evini kapatıp oğullarının evinde kalma niyeti vardı evlilğimin ilk günlerinde geldi bende kaldı evim küçük alışmaya çalışacaktı.. Ama yapamadı utandı yatak odas yakın diye.. Kalmamış çünkü ben ona ısrar etmedim diye... Evet istemedim yan dairemde olmasına ragmen burnumuzun dibinde olmasına anlam veremedim.. Evim büyük değildi salonda yatıyordu.. Mantıklı bir insan zaten boyle bir niyet etmememesi gerekirdi... Normalde çalışan bir insanın 1bucuk aydır çalışmıyorum..Kaynanam bütün kinini oğluna kustu ben ona bakmıyormusum sormuyormusum(her aksam bizdedir bu arada) falan filan eşim kendi işi oldugundan sabahları kahvaltıya gelır... Gider annesinde yapar bende yapsa kıyamet kopar cunku.. Sadece pazar gunler bırlıkte kahvaltı yaparız oda cumartesı gunlerı annesıne 2 tane ekmek alır sanki sakat alamıyor... Bugunde yıne kaynanamda kahvaltı yapıyordu... Bu arada ne konussa ses gelır kaynanamın evinden... Kaynanamın soyled tek laf pazar gunu ac kaldım ekmeğım yoktu... Saçımı başımı yolasım geldi oğlu benle birgün kahvaltı yaptı diye söylediği lafa bak sanki kalkıp kendi alamazdı.. Dolabın dolu cebin dolu utanmadı oğluna o lafı söylerken... Eşim sustu morali bozuldu... Kapıdan çıkınca öyle bir of çekti ki ben duydum.. Aradım anlattı. Oda yoruldu bende yoruldum.. Evden çıksam kurtulamam peşimden gelir kaynanam ne yaparım bilmiyorum bu evlilik böyle yürümeyecek eşimi çok seviyorum ama yetmiyor bu baskıdan kurtulmak için tek çare ayrılmak belkide.
Ailelerin bu kadar herseyin icinde olup evlenip kendi yuvasini kurmus olan cocuklarinin hayatlarina müdahale etmeleri cok yanlis, sorunlar genellikle hep böyle basliyor evliliklerde. Sonuc itibariyle kendi cocuklarinin evlilikletini mafetmekteler ve bir yuvayi böylecede yikim noktasina getirmekteler, nasil bunu yapabiliyorlar, nasil bu sekilde cocuklarina kiyabiliyorlar anlam veremiyorum..
Allah yar ve yardimcin olsun canim. Evliligini bitirmek yerine konuyu esinle konusmalisin bence, sonucta evliligi yikmak kolay ama onu yeniden yapmak zor. Sen sakin kolay yolu secme madem esini bu kadar cok seviyorsun..

eşinle bütün bunlaruı açık açık konuştunmu peki??

Evet konuştum eşim zaten yüz ifademden bile herşeyi anlıyacak kadar iyi tanıyor beni bende onu 7 yıldır birlikteliğimiz var... Oda annesinden sıkıldı ama anne bu sonucta atsan atılmıyor oda ortada kaldı.. Gel taşınalım diyorum annemi nasıl bırakyım dıyor. İki evi satp dublexs ev alalım ust kata annemı koyalım dıyor hiçbirşekilde istemiyorum bende bilsem sarayda yasayacagım yinede istemem...

Ailelerin bu kadar herseyin icinde olup evlenip kendi yuvasini kurmus olan cocuklarinin hayatlarina müdahale etmeleri cok yanlis, sorunlar genellikle hep böyle basliyor evliliklerde. Sonuc itibariyle kendi cocuklarinin evlilikletini mafetmekteler ve bir yuvayi böylecede yikim noktasina getirmekteler, nasil bunu yapabiliyorlar, nasil bu sekilde cocuklarina kiyabiliyorlar anlam veremiyorum..
Allah yar ve yardimcin olsun canim. Evliligini bitirmek yerine konuyu esinle konusmalisin bence, sonucta evliligi yikmak kolay ama onu yeniden yapmak zor. Sen sakin kolay yolu secme madem esini bu kadar cok seviyorsun..

Annesi dışında en ufak bir sorunumuz bile yok.. Bazen kaynanam diğer oğluna kalmaya gidiyor 3 gün nasıl huzurluyuz eşimde öyle ama ne zaman annesi geliyor... Hep kafasında annesi ay acaba yemek yedımı ay bakıyım ablamdan geldımı falan filan bebek gibi üstüne düşüyor eşim düşmesede hemen bıraktınız benı dıyor kaynanam bır annen var bakmıyosun dıyor ne yaparız bilmiyorum bazen diyorm boşansam seni annene versem sevınır dıye... Bunu kaynananmada soylemstım tartsmıstık dger konumda yazıyor zaten.

canım eli ayağı tutuyo en çok da dili tutuyo maşallah ne yap et kocanı ikna et ayrı ev tutun ona mümkünse en az yarım saat yürüme mesafesi kadar olsa yeter çok uzakta olursa yarın birgün ölür kalır eşin sana hesap sorar herşeyi düşünmek lazım başına bişi gelse yanında oluruz yakın taksiyle hemen gidebiliriz vs diye ikna edebilirsin bence sende bitiyor eşinde sorun olmasında öbürü daha kolay üzülme herşey sana bağlı kadın isteyince başarır ne yap et o kadını bir başına bırak haketmiş ben ki çok merhametli biriyimdir hzur evi vs vermem bakarım derim eşime ama dır dır edip huzur bozarsa aynı evde kalmam derim şuan ayrıyızda bide benim kaynanam çok tatlı ailesi iyi çok şükür ..neyse canım öle işte ayrılmak derken umarım eşinden ayrılmaktan bahsetmemişsindir ben öle düşünmek istemiyorum

ahh cnm bende karşılıklı oturuyorum çok zor bilirim.
snnkiler kadar olmasada bnmkide kendi çapında fenadır yanii
sana çözüm bulamıyorum maalesef.
kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi.

canım haline cok üzüldüm , bellki cok yıpranmıssın . bazı şeyleri değiştiremezsin ama bazılarını değiştrimek senin elinde. ama bunun için çok güçlü olman gerek yoksa mahfolursun hasta olursun.
..öncelikle çok güzel bi kızdım resmen yaşlandım demişssin. bi kendine gel. kuaföre git. bakımını eskisi gibi yap unutma tekrar toparlanıp eski güzelliğine kavuşabilirsin ve aynada kendini yine eskisi gibi gördükçe eminim daha iyi olcaksın..
..kendi ailenle ilişkilerini daha bi sıklaştır.ne bileyim ailenle olmak, onlarla konuşmak psikolojik olarak seni daha iyi hissettirir.
..eşinle konuşacaksın bazı sorunlarını.ama bu konularda eşinide rencide etmeden büyük bi sabırla ve emin adımlarla eşine dediklerini yaptırmalısın.vardır elbet bi zayıf noktası.hassas konular oldugundan fazla dırdırcı olmakta yada nebileyim herşeyi koyun gibi kabul etmekte kendine en büyük kötülüktür.

çok şükür eşinle sorunun yok o da olsa hiç dayanılmaz bi durum olur
ne kadar yakın olursan o kadar devam eder daha da kötü olur
tek çözüm uzaklaşmak
eşini bunun için ikna etmelisin
yeni evlisin ayrılık lafı bile yakışmaz
Allah yardımcın olsun hayırlısını diliyorum senin için ;)

eşinle bütün bunlaruı açık açık konuştunmu peki??

Eşinle konuşup bu durumdan olan rahatsızlıgını dıle getırmelı ve ayrı eve cıkmayı kendı evınızı kıraya vermeye ıkna etmelısın yoksa kısa zamanda sen sen olmaktan cıkarsın tahammulsuzlesır kendınden bıle nefret edersın ben neye donustum böyle dıye ve esındende sogursun benım bu hale gelmemı gormedı ve durumumu sıkıntımı onemsemıyor dıye...Umarım hersey duzelır Allah guc kuvvet ve sabır versın sana.:16:

kaynanan sadece kıskançlık yapıyor eşin de kuzu gibi...ooh ne ala memleket.bir süreliğine anne babanın evine git kafanı dinle.eşine de gözdağı vermiş olursun.eğer seni gerçekten seviyorsa evi de değiştirir annesinin huylarını da..herşey eşinde biter.

Evet konuştum eşim zaten yüz ifademden bile herşeyi anlıyacak kadar iyi tanıyor beni bende onu 7 yıldır birlikteliğimiz var... Oda annesinden sıkıldı ama anne bu sonucta atsan atılmıyor oda ortada kaldı.. Gel taşınalım diyorum annemi nasıl bırakyım dıyor. İki evi satp dublexs ev alalım ust kata annemı koyalım dıyor hiçbirşekilde istemiyorum bende bilsem sarayda yasayacagım yinede istemem...

sakın öyle bir şeye kalkışma bu sefer sadece kayınvaliden degil kayınvalidenin evi oldugu için görümcelerin de senin başına ekşiyecektir çoluk çocuk... Ne yap ne et bi bahane bul o evden taşın. Eli ayağı tutan hasta olmayan birine neden bakasınız ki????

Sakın sabır edip katlanma bu erkeklere yaranılmaz dert çeke,çeke hasta olursun kaynana lafı ağır olur ,annemin kiracısı genç kadın kaynanasından dolayı panik atak hastalığına yakalanmış ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kendisi yardım sever temizkalpli kaynanaya karşılık verememiş sürekli yutmuş

Back
X