- Konu Sahibi ebrumelek12
Hatırlamak istemiyorum
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ailelerin bu kadar herseyin icinde olup evlenip kendi yuvasini kurmus olan cocuklarinin hayatlarina müdahale etmeleri cok yanlis, sorunlar genellikle hep böyle basliyor evliliklerde. Sonuc itibariyle kendi cocuklarinin evlilikletini mafetmekteler ve bir yuvayi böylecede yikim noktasina getirmekteler, nasil bunu yapabiliyorlar, nasil bu sekilde cocuklarina kiyabiliyorlar anlam veremiyorum..Öyle doluyum ki biryerde bırakmam lazım kendimi... Yoksa patlayacağım keşke demekten öyle yoruldum ki.. Hergün kalkıpta bugün acaba ne olacak demekten... Yoruldum bu evlikten sırtıma aldığım bu yükten kaynanmdan ailesinden çok yoruldum...
Bilindik bir hikaye ile başlıyım ayn apartmandayız malesef keşke diyorum zamanı geri alsam bu evde oturmayı kabul etmesem ama malesed ev bizim insan evi olduğuna üzülürmü evet ben üzülüyorum keşke kirada olsam tek derdim maddiyat olsa köpek gibi çalışırdım o kirayı ödemeye yardımcı olurdum... Nankörlük değil bu çöktüm insan 8 ayda çökermi ever ben çöktüm herkes güzelliğimi konuşurdu zamanında şimdi herkes anlıyor sanki saçımdaki aklar gözlerimin alt mosmor yaşlandın diyorlar bana...
Kaynanam tek kalıyor hergün bizde onun sorunları var hep ailemin içinde beni sürekli eşime şikayet etmeler.. Eşimin bazen bana kızması bazen ortada kalması... Genelde eşim anlayışlı ve hep benim yanımda olmasına rağmen olmuyor işte anne aile çok önemliymiş bunu çok iyi anladım... Ve burdan yeni evlenenlere nasihatm sakın sakın ben seviyorum ailesi önemli değil demesin... Ben öyle demiştim.Eşimin ailesi görgüsüz ne yemeği yiyilir . Öyle düzensiz pis bir aileydi.. Bunları görmezden gelerek etrafımdaki herkese kulak tıkayarak çok büyük dersimi almış oldum... Kalabalık bir aileye gelin geldim.. Eşim 6 kardeş 4 kız 2 erkek kızların hepsi yakın ve hepsinin 5şer 4er çocougu var... Birine ziyarete gitsem olmaz ne konuştuklarından anlIyorum ne kavga gürültüden...Biri çocugunu döver bayıltır buna tanıklık olurum ortada kopan kıyamet bendeki şaşkınlık.. Birinin çocugu ağlar onu sustururm.. Baş ağrısından başka birşey değil buda yetmez gibi yazın hergun camımın basında toplanır coluk cocuk suruler halınde susmak bilmezler utanırım cunku hep kavga eden gorumcemler bu duruma şikayet eden butun komsular.... Evden her cıktıgımda meraklı gozler nereye gdıyorum dye gelen sorular... Çok ortada girdim belki ama aileyi biraz tanıtıyım dedim. Baş sorunum kaynanam tek kaldıgı için butun gorumcemler ustumuze üşüştü annemi bakcaksınız biye. Kaynanam eli ayağı duzgun yüklü maaşı evi olan biri bu arada... Evini kapatıp oğullarının evinde kalma niyeti vardı evlilğimin ilk günlerinde geldi bende kaldı evim küçük alışmaya çalışacaktı.. Ama yapamadı utandı yatak odas yakın diye.. Kalmamış çünkü ben ona ısrar etmedim diye... Evet istemedim yan dairemde olmasına ragmen burnumuzun dibinde olmasına anlam veremedim.. Evim büyük değildi salonda yatıyordu.. Mantıklı bir insan zaten boyle bir niyet etmememesi gerekirdi... Normalde çalışan bir insanın 1bucuk aydır çalışmıyorum..Kaynanam bütün kinini oğluna kustu ben ona bakmıyormusum sormuyormusum(her aksam bizdedir bu arada) falan filan eşim kendi işi oldugundan sabahları kahvaltıya gelır... Gider annesinde yapar bende yapsa kıyamet kopar cunku.. Sadece pazar gunler bırlıkte kahvaltı yaparız oda cumartesı gunlerı annesıne 2 tane ekmek alır sanki sakat alamıyor... Bugunde yıne kaynanamda kahvaltı yapıyordu... Bu arada ne konussa ses gelır kaynanamın evinden... Kaynanamın soyled tek laf pazar gunu ac kaldım ekmeğım yoktu... Saçımı başımı yolasım geldi oğlu benle birgün kahvaltı yaptı diye söylediği lafa bak sanki kalkıp kendi alamazdı.. Dolabın dolu cebin dolu utanmadı oğluna o lafı söylerken... Eşim sustu morali bozuldu... Kapıdan çıkınca öyle bir of çekti ki ben duydum.. Aradım anlattı. Oda yoruldu bende yoruldum.. Evden çıksam kurtulamam peşimden gelir kaynanam ne yaparım bilmiyorum bu evlilik böyle yürümeyecek eşimi çok seviyorum ama yetmiyor bu baskıdan kurtulmak için tek çare ayrılmak belkide.
eşinle bütün bunlaruı açık açık konuştunmu peki??
Ailelerin bu kadar herseyin icinde olup evlenip kendi yuvasini kurmus olan cocuklarinin hayatlarina müdahale etmeleri cok yanlis, sorunlar genellikle hep böyle basliyor evliliklerde. Sonuc itibariyle kendi cocuklarinin evlilikletini mafetmekteler ve bir yuvayi böylecede yikim noktasina getirmekteler, nasil bunu yapabiliyorlar, nasil bu sekilde cocuklarina kiyabiliyorlar anlam veremiyorum..
Allah yar ve yardimcin olsun canim. Evliligini bitirmek yerine konuyu esinle konusmalisin bence, sonucta evliligi yikmak kolay ama onu yeniden yapmak zor. Sen sakin kolay yolu secme madem esini bu kadar cok seviyorsun..
eşinle bütün bunlaruı açık açık konuştunmu peki??
Evet konuştum eşim zaten yüz ifademden bile herşeyi anlıyacak kadar iyi tanıyor beni bende onu 7 yıldır birlikteliğimiz var... Oda annesinden sıkıldı ama anne bu sonucta atsan atılmıyor oda ortada kaldı.. Gel taşınalım diyorum annemi nasıl bırakyım dıyor. İki evi satp dublexs ev alalım ust kata annemı koyalım dıyor hiçbirşekilde istemiyorum bende bilsem sarayda yasayacagım yinede istemem...
diğer erkek çocuğu ne yapıyor buarada