• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yoruldum bu evlilkten.

sakın öyle bir şeye kalkışma bu sefer sadece kayınvaliden degil kayınvalidenin evi oldugu için görümcelerin de senin başına ekşiyecektir çoluk çocuk... Ne yap ne et bi bahane bul o evden taşın. Eli ayağı tutan hasta olmayan birine neden bakasınız ki????

Bende aynen oyle dedim zaten Allah düşürmesin öyle bir düşüncem yok kaynanam eli ayağ tutugu surece onla aynı evde kalmam...

canım eli ayağı tutuyo en çok da dili tutuyo maşallah ne yap et kocanı ikna et ayrı ev tutun ona mümkünse en az yarım saat yürüme mesafesi kadar olsa yeter çok uzakta olursa yarın birgün ölür kalır eşin sana hesap sorar herşeyi düşünmek lazım başına bişi gelse yanında oluruz yakın taksiyle hemen gidebiliriz vs diye ikna edebilirsin bence sende bitiyor eşinde sorun olmasında öbürü daha kolay üzülme herşey sana bağlı kadın isteyince başarır ne yap et o kadını bir başına bırak haketmiş ben ki çok merhametli biriyimdir hzur evi vs vermem bakarım derim eşime ama dır dır edip huzur bozarsa aynı evde kalmam derim şuan ayrıyızda bide benim kaynanam çok tatlı ailesi iyi çok şükür ..neyse canım öle işte ayrılmak derken umarım eşinden ayrılmaktan bahsetmemişsindir ben öle düşünmek istemiyorum
r

Benimde anlatmak istediğim o zaten eşime eli ayağı tutuyor neden bakcaksın ya diyorur m tabiki ihtiyacı olunca yanındayız ama bu kadarda olmaz ki bebek gibi ya oyle bir hal aldık alısverişe bile çıkmıyor herseyı illa birelir yapcak gircek kızına aldırcak eşime aldırcak... Hiçbirşry yapmıyor sozde yuruyemıyorum diyor sankı dag basındayız alısverıs 2 dk almıyor yakın artık tasıyamayana arabayla ble eve bırakıyorlar o kadar acındırıyor ki kendini kaç yaşında kadın ya ınsanda gurur olmaz mı nasıl diyebiliyor aç kaldım diye dolabın dolu bu nasıl nankorluk nasıl goz aclıgı anlamıyorum...

kaynanan sadece kıskançlık yapıyor eşin de kuzu gibi...ooh ne ala memleket.bir süreliğine anne babanın evine git kafanı dinle.eşine de gözdağı vermiş olursun.eğer seni gerçekten seviyorsa evi de değiştirir annesinin huylarını da..herşey eşinde biter.

Evet kıskanıyor zaten diğer konumu okursan anlarsın besledım buyuttum sana verdım demıstı sana.. Onun kocasını zaten leylekler getırmıstı.. Bensız uyuymaz bensız yapamaz esım oyle soyluyor ama ne benden vazgceıyo ne annesınden

ne kadar kötü bir durum ne tuhaf insanlar var yaaa:23:işin zor canım böyle kıskanç bir kaynana ile uğraşmak çok zor.eğer eşini ikna edebilirsen ayrı eve çık biraz uzağa taşın.gerçi bu kadın size orda da rahat vermez gibi geliyor bana :50:yada eşin annesine cevap vermeyi öğrenmeli.bebek gibi annesini nazlamayacak:20:Allah yardımcın olsun canım belki zamanla bu kıskançlığı azaları kaynananın seni oğlunun evlendiğini kabullenir ama olan sana olur.sen yinede onu fazla umursama kimseyi takma canım:31:

elleri ayakları tutan insanlar şu bana bakmıyo bu bana bakmıyo dedim mi ifrit oluyorum ben..

Senin nerene baksınlarr bakılcan neyin var ye iç yat aşşa..

görümcelerin demiş ya anneme bakıcaksınız bende bu gibi şeler yaşadım..

kaynanam 3-5 günlüğüne(3 eltiyiz bizde kalıyodu) kızına gittiğinde noldu gelinlerin sana bakmadımı kapıyamı attılar seni diyomuş.. yuhhh ya yuhhhh.. insan annesine böle bişe der mi yhaaa bana evladım dese evine ayak basmam evine gelmiş 2-3 gün kalıcak kalmaz çünki varsa yoksa oğulları kızına gezmeye giderdi ancak..
Benimki biraz arsızdı anlaşamıdığımızı bile bile onu istemediğimi bildiği halde inadından evime gelip aylarca kalıyodu bilerek yapıyodu söylüyoduda..

Sizdede böle bişe olabilir hani yaşamasam olmaz dicemde yaşadım inadına yapıyolar bilerek..
sırf huzursuz ol diye..

ben görüşmüyorum artık antidepresanımı bile bıraktım.. kafam oldukça rahat
sen içlerinden kurtulamadığın sürece öyle gider canım mazallah bide ruhen hasta olursan ben gibi çok zor işin..

aynen katılıyorum sözünee aile çok önemlii vezirde ediyo rezilde..

elleri ayakları tutan insanlar şu bana bakmıyo bu bana bakmıyo dedim mi ifrit oluyorum ben..

Senin nerene baksınlarr bakılcan neyin var ye iç yat aşşa..

görümcelerin demiş ya anneme bakıcaksınız bende bu gibi şeler yaşadım..

kaynanam 3-5 günlüğüne(3 eltiyiz bizde kalıyodu) kızına gittiğinde noldu gelinlerin sana bakmadımı kapıyamı attılar seni diyomuş.. yuhhh ya yuhhhh.. insan annesine böle bişe der mi yhaaa bana evladım dese evine ayak basmam evine gelmiş 2-3 gün kalıcak kalmaz çünki varsa yoksa oğulları kızına gezmeye giderdi ancak..
Benimki biraz arsızdı anlaşamıdığımızı bile bile onu istemediğimi bildiği halde inadından evime gelip aylarca kalıyodu bilerek yapıyodu söylüyoduda..

Sizdede böle bişe olabilir hani yaşamasam olmaz dicemde yaşadım inadına yapıyolar bilerek..
sırf huzursuz ol diye..

ben görüşmüyorum artık antidepresanımı bile bıraktım.. kafam oldukça rahat
sen içlerinden kurtulamadığın sürece öyle gider canım mazallah bide ruhen hasta olursan ben gibi çok zor işin..

aynen katılıyorum sözünee aile çok önemlii vezirde ediyo rezilde..

hep başrol onlarda olsun ,o konuşsun,sen kendi evinde kadınlığını doyasıya yaşayamazsın ,sürekli diken üstünde olmak zor

ne ayıp yaaa ne biçim insanlar var aileye bak okudukça sinir oldum ewini taşırsan şehir dışı falan olması gerek sanırım...

okurken bile bi tuhaf oldum canım gerçekten çok üzüldüm ve sinirlendim. böyleleri insan değil kesinlikle.
benim fikrim eğer eşinle aranızda tek sorun bu kadınsa yuvanı yıkma derim. bu şekilde de yaşama ama. zaten yaşanmaz.
eşinle konuşup mutlaka halledin. taşınıp gidin şehir dışına. çekilir türden değil. adamı hasta eder valla.
:47::47:

Öyle doluyum ki biryerde bırakmam lazım kendimi... Yoksa patlayacağım keşke demekten öyle yoruldum ki.. Hergün kalkıpta bugün acaba ne olacak demekten... Yoruldum bu evlikten sırtıma aldığım bu yükten kaynanmdan ailesinden çok yoruldum...
Bilindik bir hikaye ile başlıyım ayn apartmandayız malesef keşke diyorum zamanı geri alsam bu evde oturmayı kabul etmesem ama malesed ev bizim insan evi olduğuna üzülürmü evet ben üzülüyorum keşke kirada olsam tek derdim maddiyat olsa köpek gibi çalışırdım o kirayı ödemeye yardımcı olurdum... Nankörlük değil bu çöktüm insan 8 ayda çökermi ever ben çöktüm herkes güzelliğimi konuşurdu zamanında şimdi herkes anlıyor sanki saçımdaki aklar gözlerimin alt mosmor yaşlandın diyorlar bana...
Kaynanam tek kalıyor hergün bizde onun sorunları var hep ailemin içinde beni sürekli eşime şikayet etmeler.. Eşimin bazen bana kızması bazen ortada kalması... Genelde eşim anlayışlı ve hep benim yanımda olmasına rağmen olmuyor işte anne aile çok önemliymiş bunu çok iyi anladım... Ve burdan yeni evlenenlere nasihatm sakın sakın ben seviyorum ailesi önemli değil demesin... Ben öyle demiştim.Eşimin ailesi görgüsüz ne yemeği yiyilir . Öyle düzensiz pis bir aileydi.. Bunları görmezden gelerek etrafımdaki herkese kulak tıkayarak çok büyük dersimi almış oldum... Kalabalık bir aileye gelin geldim.. Eşim 6 kardeş 4 kız 2 erkek kızların hepsi yakın ve hepsinin 5şer 4er çocougu var... Birine ziyarete gitsem olmaz ne konuştuklarından anlIyorum ne kavga gürültüden...Biri çocugunu döver bayıltır buna tanıklık olurum ortada kopan kıyamet bendeki şaşkınlık.. Birinin çocugu ağlar onu sustururm.. Baş ağrısından başka birşey değil buda yetmez gibi yazın hergun camımın basında toplanır coluk cocuk suruler halınde susmak bilmezler utanırım cunku hep kavga eden gorumcemler bu duruma şikayet eden butun komsular.... Evden her cıktıgımda meraklı gozler nereye gdıyorum dye gelen sorular... Çok ortada girdim belki ama aileyi biraz tanıtıyım dedim. Baş sorunum kaynanam tek kaldıgı için butun gorumcemler ustumuze üşüştü annemi bakcaksınız biye. Kaynanam eli ayağı duzgun yüklü maaşı evi olan biri bu arada... Evini kapatıp oğullarının evinde kalma niyeti vardı evlilğimin ilk günlerinde geldi bende kaldı evim küçük alışmaya çalışacaktı.. Ama yapamadı utandı yatak odas yakın diye.. Kalmamış çünkü ben ona ısrar etmedim diye... Evet istemedim yan dairemde olmasına ragmen burnumuzun dibinde olmasına anlam veremedim.. Evim büyük değildi salonda yatıyordu.. Mantıklı bir insan zaten boyle bir niyet etmememesi gerekirdi... Normalde çalışan bir insanın 1bucuk aydır çalışmıyorum..Kaynanam bütün kinini oğluna kustu ben ona bakmıyormusum sormuyormusum(her aksam bizdedir bu arada) falan filan eşim kendi işi oldugundan sabahları kahvaltıya gelır... Gider annesinde yapar bende yapsa kıyamet kopar cunku.. Sadece pazar gunler bırlıkte kahvaltı yaparız oda cumartesı gunlerı annesıne 2 tane ekmek alır sanki sakat alamıyor... Bugunde yıne kaynanamda kahvaltı yapıyordu... Bu arada ne konussa ses gelır kaynanamın evinden... Kaynanamın soyled tek laf pazar gunu ac kaldım ekmeğım yoktu... Saçımı başımı yolasım geldi oğlu benle birgün kahvaltı yaptı diye söylediği lafa bak sanki kalkıp kendi alamazdı.. Dolabın dolu cebin dolu utanmadı oğluna o lafı söylerken... Eşim sustu morali bozuldu... Kapıdan çıkınca öyle bir of çekti ki ben duydum.. Aradım anlattı. Oda yoruldu bende yoruldum.. Evden çıksam kurtulamam peşimden gelir kaynanam ne yaparım bilmiyorum bu evlilik böyle yürümeyecek eşimi çok seviyorum ama yetmiyor bu baskıdan kurtulmak için tek çare ayrılmak belkide.
sanki beni anlatmışşın hemen hemen aynı durumumuz:(

hep böyle oluyor zaten erkeğin ailesi hayatın merkezinde kadınınki 2. plan sanki senin ailen yok başlarının çağresine bakıyolar demi ama oğlan annesinin nazı şikayeti bitmiyor

Benimle aynı sıkıntıları paylaşan var peki siz napıyorsunuz bazen kaynanamı sevmöeye calısyorum ama olmuyor bunları duydukca sınır oluyorum işte

canım yapılacaklar belli.önce eşine güzellikle herşeyi tüm çıplaklığıyla anlat.neler yaşadığını nelere katlandığı,onu çok sevdiğini sadece onunla olmak istediğini söyle.o evi kiraya verip çıkabilirsiniz ya da satıp yeni bir ev alabilirsiniz.bunlar çok imkansız şeyler değil.ha annesi yine arada size gelse de en azından görümcelerinden ve veletlerinden kurtulursun.baya uzak bir yere taşınırsanız o kadar gelemez k.validen de kar olur yağmur olur gözü yemez.
millet eşi için nelere katlanıyor bu fedakarlığı da yapsın eşin senin için.binlerce kişi var böyle k.valideyle oturup ya da yakın oturup sonra ayrılan.
eşin güzellikten anlamazsa dırdıra başlarsın o da olmazsa ben bu şekilde yaşamayacağım der babanın evine gidersin.başka ev olmadan da dönmem dersin.seviyorsa zaten şartını kabul eder.kaldı ki bir sürü çocuğu var bir tek bir değil ya eşin.

aynı hatayı bende yaptım cnm..5 erkek 3 kız olan 8 kardeşli aileye, aile önemli değil benim eşim çok iyi diyerek gittim..aynı sorunlar..kalabalık-çocuklar-ses-gürültü-o gürültüde onların keyifleri-evi dağıtıp kıran çocuklara rağmen rahat oturmaları....vs..vs..
kayınvalidem hergün hasta ama hergün öleki bazen sabah acile gidiyor akşam yine acile gidiyor o kadar yani..annelerinin o hastalığında şurda indirim var burda çok güzel şeyler var diye giyim kuşam konuşan kızlarının kibirleri...maddiyat sıfır güya erkekler bakıyor..o erkekte hep benim kocam oluyuor..Ve kayınvalidem bu durumdan hiç rahatsız değil, abileri bu çocuğa yardım etsin modunda değil..
eşimi seviyorum ama bu aralar aynı senin gibi sevmek yetiyormu diye düşünmekteyim..
Allahtan ben bir oturmuyorum..uzağım..eltim var bir oturan...
zaten eltimin yerinde olsam ben değil 3 sene 1 ay durmazdım o aileyle...

Aynı sorunları bende yaşadım halende yaşıyorum inan bu sorunu çocuğun olmadan çözmezsen sonrası çok zor ben panikatak hastası oldum insan aman idare ederim bişe olmaz diyor ama çok yanlış çünkü tahmin bile edemiyeceğin hastalıklar insana geliyor inan eşinden bile gıcık kapmaya başlayabilirsin
bence sorunun kaynağı kaynananda olsa asıl soruna sebep veren eşin herşey erkekte bitiyor bak bunun altını çizelbilsem kalın şeritle çizecem
eşinle konuşucaksın tabi tatlı dille oda annesine sınırlarınızı belirtecek ve size karışmamasını sağlayacak kaynanan başlarda daha çok tepki verebilir ama bir süre sonra size müdahale edemiyeceğini anlayacak ve geri çekilecek sonuçta siz koca insanlarsınız ve özgürsünüz bunu kaynana hissetirirn
eğer eşin bunu beceremezse gözdağı vermek için ailenin yanına git senin yokluğunu hissedip ve kararlığını anlasın sonra seni seviyorsa zaten elinden geleni yapacaktır
Allah yardımcın olsun

hep başrol onlarda olsun ,o konuşsun,sen kendi evinde kadınlığını doyasıya yaşayamazsın ,sürekli diken üstünde olmak zor

canım inan ki ben evime kimseyi davet edemiyordumm..
çekiniyordum kendi evime arkadaşımı çağıramıyordum.. gelmekde istemiyolardı zaten kaynanamın huyunu bilenler o gidince geliris diyolardı :(
patavatsız ne dediğini bilmeyen biriydi..
bugün evimde doyasıya misafir ağırladım istediğim gibi yedirdim içirdim sohbet ettik..
insanın evinee istediği zaman istediği insanı ağırlaması ne güzel bişimiş yahuuuuu
birilerine göre hareket etmemek, sürekli ya bişi derde misafirimin kalbini kırarsa? ya saçma saçma konuşursa? ya ona buna yediriyosun oğlumun parasını derse?(bi kahve bisküvinin bile hesabını yapan biriydi) bunları düşünmemekkk ne güzelmiş..

benim eşim ameliyat oldu 2 yıl önce evime eşimin arkadaşları eş dost ziyarete geliyordu gelen giden çok oldu ağır bi ameliyattı.. gelen
herkese hizmetimi sonsuz ettim çayı kahvesi pastasııı bana kaynanam ne her gelene bişe veriyosun buraya yemeyemi geliyorlar verme dedi kahve yaparken fincanları kaldırdı vermim diyee insan mı şimdi bu?
eve gelene bir kahve verilmez mi? ayıptır ya ahh neler gördümm ben neler..

hayat bana 7 sene rötarlı geri döndü baştan başladı...
Rabbim böyle sıkıntı içinde olanları görsün beni nasıl görüp yüzümü güldürdüyse herkesin yüzünü güldürsün inşallah..

valla anlaşılan bu sorunun çözümü yok.eşinin yapabileceği fazla bişey yok.annesi anlayışsızsa o ne yapsın.sizin yapabileceğiniz şey bari eşinle aranı bozma.bide onunla kavga edersen iyice sinirlerin bozulur. git pazar ekmeği sen al kayınvaldene.yaptığın birşeyi onada götür.sonra evinde güzel bi kahvaltı hazırla.eşine annenin ekmeğini aldım onada bişeyler götürdüm de.emin ol eşinle daha huzurlu olursun.eşinin içi rahat edince seninle daha güzel vakit geçirir.belkide bu yöntemle sorunun üstüne gitmelisin.mesela cumartesi akşamı eşinle biryerlere gitme planı yap.bugün akşam çıkalımmı de.ama akşam çıkıcaz ya bari gündüz annemle oturayım canı sıkılmasın de.kayınvaldeni çağır,birşeyler yiyin için oturun.akşam da çıkıcaz deyin.eşin böyle olunca içi rahat ederek çıkar huzurunuz bozulmaz belki.böyle birşeyler yapın işte.durumdan kurtuluş yok gibi.belki böyle planlarla biraz düzeltebilirsiniz durumu

Eşimle çok konustum kalın kafalı halal bildiğini okuyor.. Annesine bebek gibi davranıyor. Sinir oluyorum kaynanam dinç biri yaşlı değil işte gidiyo anne yemek yedınmı.. Bize gelir anne sen vallahi açsın ya niye ac dursun durumu bızden ıyı oturdugu yerden para gelıyor. Birikimini yapıyor mutfagını dolduruyor.. Etinden cerezine bazen bakıyorum onun dolab daha dolu... Yok efendım bızden kalkıyor kapıya kadar gıtmeler anne ben acyımmı kapını demeler. Bu kadarda olmaz kı ya bu kadar yuz verrsen olacagı bu kaynanamda oyle biri ki ... Bazen kahvaltıya cagırıyorum gıdıyo zeytn getıyor benm zeytınım guzel degıllmıs... Eşim akşam geliyor yemek yemıyor sadece meyve ay oglum acmısın sana evden peynır getırm ye... Anne burda kıtlıkmı var dedım bende sukur bı peynırım var yanı... Birbirileri üstüne inadına boyle bır hakımıyet var... Bu durumda cok yoruldum eşime bazen dyorum keske evlenmeseydık sen annenden nasıl ayrıldın dıye.. Aklı hep onda cunku yedıgi her yemekte pazar kahvaltı yapıyoruz aklım annemde yıyemıyorum dıyordu.. Ondan sonra cok buyuk kavga ettık şimdi birşey demiyor ama huzursuz eşimin piskolijisi ole bozulduku apartmanda kımseyı gormek ıstemıyor tanıdık falan....

Aslında suc eşimde herseyını annesıne anlatıyor dun bır komsu kavga etmıs gıtmıs annesıne anlatmıs resmek anne ogul dedikodu yapıyor.. Erkek adamsın sen dıyorum hadı kadın yaptı sana yakısıyormu dıyorum ama tabıkıde değişen hiçbirşey yok...

Eşimin bir kere elli kesildi cok az yanı gunluk olan seyler kaynanam kıaymet kopardı benım nıye haberım yok dıye yuhh dıyorum ya yuhhhh

Son düzenleme:
bence kayınvalideniz getiriyim mi dediğinde ses etmeyin belki eşiniz olmadığını farkeder evlendiğini....eğer sürekli kavga etmeeniz gerekirse edin ama kavga deediğim ağır bir şekilde konuşarak(illaki indilti demek değil) yane konuştuğunuz kelimeleri öyle özenli seçin ki ben ne yapıyorum demeli sen ailene bakıyorsunda senin çocuğun ben ne oluyorum çocuk istemiyordun niye yaptık vs. ama direkt tartışma şeklinde değil

Back
X