- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.041
- 48
Artık fazla görmemeye çalışıyorum.cunku gidince stresten iki gün kendime gelemiyorum.ama bundan sonra kesin ve net tavrımi koyucam.hep günah diye diye sabrettikce olan bana oluyor.hayattan zerre zevk almiyorum
Hemde hiç düşünmüyorlar.sanki düşman gibilerŞunu unutmayalım;
Tamam anne, baba ve kardeş öz ailemiz. Ancak siz şuan evlisiniz ve birinci önceliğiniz ve sorumluluğunuz kendi çekirdek aileniz. Kendinizi bence onlara karşı sorumlu hissetmeyi bırakın. Onlar aman kızımız mutsuz olmasın, eşi ile bizim yüzümüzden sorun yaşamasın, mutlu olsunlar diye dert ediyorlar mı ?
Türk toplumu olarak şu aileden kopamama en büyük sorunlarımızdan birisi galiba. Koca koca adamlar evleniyor da annesinin sözünden çıkmıyor ve sonunda yuvasını bozuyor. Bunu anlayamıyorum.
Eğer evlendiyseniz, sizin tek önceliğiniz kendi çekirdek ailenizdir !!!
Aman birak kardesin yakasindan düssün artik egoist kendini begenmis sey anneniz sanirim kardesinizi cok simarttilar görüsmek zorunda degilsiniz seninde kendi ailen var size simdiye kadar destek olmadiysalar sizde onlara destek olmaycaksinizSlm arkadaşlar okadar yorgunum ki anlatamam.daha öncede erkek kardeşimle ilgili konu acmistim.hergun bana gelip dertlerini anlatan kazık kadar bir adam.neyse bu kardeşim askerliğini yapı geldi.ama ne yapmak her telefonda para istemeler.ben zaten bunalmisim cicuklarla.anneme ne desemde hiç anlamıyor.degisen hicbisey yok.askerden geldiğinden beridirde şimdide iş sıkıntısı.hep onların derdi.bunlari anneme söylüyorum annecim bak bu kadar yuklenmeyin üzerime diyorum.annem anlatınca hak veriyor ama sonra hemen onun yanında oluyor.anneme artık seyrek gitmeye başladım.ogullarina okadar düşkünki resmen bana dayadı oğlunu.kazik kadar adam hergun bende.hep iş sıkıntısı para sıkıntısı.hep bunalıyor sanki benim hiç sıkıntım yok.ev aldım tasinicam eşim çok sikisiyor haliyle ama benden medet umuyorlar.hep bı beklenti.esimin ailesinden herkes bir ihtiyacınız varmı diye soruyorlar.alinacak edilecek varmı soruyorlar.almalarindan geçtim.sormalari okadar mutlu ediyor ki beni .ama benim ne annem ne babam ne kardeşim bir kere bile dönüyorlar.halada benden beklenti içindeler.hatta babam hep ev alırsanız yardım ederim diyordu yıllarca.aldigimizda benim yüzüme açık açık benden bişey bekleme dedi.zaten beklemiyorum da.insanin hicmi içi sizlamaz.arkamda kimse yok eşime karşı çok mahcup oluyorum.yapsinlar diyede beklemiyorum da ama bı kerede sorar insan.varsa yoksa oğulları.hep maddi sıkıntıları var yıllardır.buyuk oğlunun gereksiz borçlarını kapattılar.kucuk oğlunun yine öyle.sanki ben evlat degil.birde hergun bütün dertlerini sıkıntılarını insanın üstüne kusarlar.anneme gidesim gelmiyor artık.cunku nezaman gitsem stres hep açık kapatmaca ve üstüne duyduğum kazık gibi laflar.bilmiyorum ne olacak bu halim çok bunalıyorum.millet anasından babasından huzur bulur bende hep stres.hep belli etmemeye hep açıklarını kapatmaktan öle yoruldum ki.hep onları dinleyeceksin.ama onlar hicbisekilde dinlemezler.kardesim okadar hayatımı etkilediki anlatamam.aslinda bunun tek suçlusu annem.yillardir anne lütfen benim üzerinden çek artık kazık kadar adam diyorum hala anlamıyor.ne desem boş bilmiyorum birşey dediğimde suçlu ben ölüyorum yapmasaydin etmeseydin diye kazık gibi laflarida yiyiyorum hep.
Annem ortalığı idare edemiyor.kardesim ne dediyse onun yanındadır şimdi.sonra ben bişey dersem benim yanıma geçer.kizistirir yani ortaligi.sonrada içinden çıkılmaz bir hal alıyor boyle .annemde bana karşı garip bir düşmanlık var.kiz çocuğuyum diye babamın evinde bile çok şeyden koştuğu olurduAman birak kardesin yakasindan düssün artik egoist kendini begenmis sey anneniz sanirim kardesinizi cok simarttilar görüsmek zorunda degilsiniz seninde kendi ailen var size simdiye kadar destek olmadiysalar sizde onlara destek olmaycaksiniz
İşte ben onları çok düşünmekten oldu bole.iki maaslari var ama sorsanız sersefillerdir.hic paraları yok çarşı pazarları yok.ne için oglanlarinin saçma sapan borçları için.simdiye kadar hep onları düşündüm.ecimdekini böldum götürdüm.bugun annem hiç aramadı normalde aramadan duramazdı.demekki iyi dolduruşa geldi .oturdular annecik ogulcukSiz de fazla düşünmeyin. Eşiniz gelince güzel bir akşam yemeği masası kurun ve keyfinize bakın. Bunları düşünmeyi de kafanızdan atın. Unutmayın çok küçük bir problem bile olsa sürekli kafanızı meşgul ederse zamanla çok büyük bir probleme dönüşür.
Aile olduğu için yoksa yabancı olsa hiç takmam.bende o 20 lirayı napacaklar bakalım diye aldım aslında.cunku kendileri benden alınca hep unuturlar gelmezAilesi bu şekilde sorunlu olan sadece sen değilsin. O yüzden "herkesin ailesi huzur veriyor bi tek benimkiler böyle "diye düşünme. Annesiyle babasıyla gorusmeyen bir sürü insan vardır bu forumda da.
Hazır kusmusken arayıp sorma bir süre. Borç fln kesinlikle verme zaten. Sizden 20 TL yl bile geri bekleyen insanlara neden borç veresiniz. Araya mesafe koyun cagirirlarsa bi bahane uydurup gitmeyin. sonuçta ailedir atsan atılmaz satsan satılmaz ama mesafe her zaman iyidir
Ben sizi çalışıyor zannettim maddi yardım yaptığınızı okuyunca. Bana çok ters böyle şeyler hadi aileniz size aynı şekilde her sıkıntınız da hem maddi hem manevi yanınızda olsa ki bu bile aileye ve evlenip gitmiş kıza haktır bende kızıma ileride yardımcı olmak istiyorum herşeyinde tabii Allah ömür verirse inş. Anca böyle durumlarda yapılabilir. Neden kendinizden bu kadar taviz verdinizBen çalışmıyorum.ama sürekli başları sikissa bana koşarlar.yaransam iyi bir lafta tikiyolar sonrada.gecenlerde çok sıkıştım alt tarafı 20 lira aldım vericem dediğim zamanda da verdim benim verdiklerim hiç geri gelmedi şimdiye kadar.ama hiç kalsın fln demediler.anne baba bu yaa sonuçta.hadi hep eşim bilmesin diyorum.sabir sabır.basim sikissa anama babama kosamam.allahta dusurmesin
Hic ugrasma ailenle annen bile senin yaninda degilse destek olmuyorsa mesafe koyun araniza bu türkiyeyi anlamiyorum zaten erkek cocuklari olunca cok seviniyorlar ne var ki affedersin pi...si olunca önemli birisi mi olunuyor? Kardesine baksana erkek ama adam olamamis merhamet olamamis vicdan desen o da yok hep kendini düsünen biri olmus önce annelerde egitim baslanmasi lazim bu kadar erkek cocuklari cok simartmasina anlam veremiyorum, üzülme mesafe koyun araniza kardesiniz de dirt pirt sürekli sana gelip dertlenmesin seninde derdin var yazik günah yaAnnem ortalığı idare edemiyor.kardesim ne dediyse onun yanındadır şimdi.sonra ben bişey dersem benim yanıma geçer.kizistirir yani ortaligi.sonrada içinden çıkılmaz bir hal alıyor boyle .annemde bana karşı garip bir düşmanlık var.kiz çocuğuyum diye babamın evinde bile çok şeyden koştuğu olurdu
Annem oglanlarini bana çok yapistirdi.annecim gönderme bunalıyorum dedikçe dahada çok gonderdi.hep onun istediği gibi oldu.cok baskı uyguladi.ama artık kaldıramıyorum.Ben sizi çalışıyor zannettim maddi yardım yaptığınızı okuyunca. Bana çok ters böyle şeyler hadi aileniz size aynı şekilde her sıkıntınız da hem maddi hem manevi yanınızda olsa ki bu bile aileye ve evlenip gitmiş kıza haktır bende kızıma ileride yardımcı olmak istiyorum herşeyinde tabii Allah ömür verirse inş. Anca böyle durumlarda yapılabilir. Neden kendinizden bu kadar taviz verdiniz
Annem hiç bana destek değil.ben ondan illaki para pul istemiyirum.esimin ailesi hep sürekli birşeyler yapıyorlar.esimi kayiriyorlar.bazen acitasyin yapıyorum bakalım napacaklar diye.anlatiyorum anneme babama maddi sıkıntımız var diyorum işten çıkarılma durumu var eşimin diyorum.allah yardım eder diyorlar geçiyorlar babam zaten hemen evi satarsiniz diyor.allahim inşallah muhtaç etmez beni onlara.nerdeyse anamdan emdigim sütü ödedim o dereceyim.insan kırılıyor arkamda ana baba olmayınca.hani bişey yapmasalar ama sorsalar bişeye ihtiyacınız varmı diye o bile yetecekHic ugrasma ailenle annen bile senin yaninda degilse destek olmuyorsa mesafe koyun araniza bu türkiyeyi anlamiyorum zaten erkek cocuklari olunca cok seviniyorlar ne var ki affedersin pi...si olunca önemli birisi mi olunuyor? Kardesine baksana erkek ama adam olamamis merhamet olamamis vicdan desen o da yok hep kendini düsünen biri olmus önce annelerde egitim baslanmasi lazim bu kadar erkek cocuklari cok simartmasina anlam veremiyorum, üzülme mesafe koyun araniza kardesiniz de dirt pirt sürekli sana gelip dertlenmesin seninde derdin var yazik günah ya
Kardeşime para vereceksin gezecek hava atacak etrafına.hani bende çalışıyor olsam tamam.esim bir dediğimi iki etmez hep evimize alır eder.onlarda bizde çok para var sanıyorlar.Ya aslında güçlü olandan medet ummak gibi bir şey bu. Eşiniz, işiniz, eviniz vs var ise diğer kardeşlere maddi manevi destek olmanız beklenir. Birçok aile böyledir zaten. Çok bunaltıcı bir şey ama aile olmak böyle bir şey.
Diğerlerinin hali vakti iyi olsaydı aileniz size yardım ederdi. Kardeşinize pek yol yordam öğretilmemiş galiba. Çünkü hem zor durumda hem bir yerden başlayamıyor. Acizlik tüm insanlar için zordur ama erkekleri oldukça gergin yapar
Aynen öyle dert küpüne döndüm.surekli hergun bir dertleri var.ben zaten kendi cocuklarima zor yetiyorum.artik hicbiseyden zevk almiyorum.yeni evime bile hevesim yok.cunku hicbiseye sevindirmiyorlar insanı.evlendim evleneli hep oğullarının stresini bana boşalttı.hep bir para sıkıntıları var.haftada birgün yemeğe gidiyordum artık onuda kestim.nezaman gitsem yok yoksullar gibi aglanmalar.hep eşime karşı açıklarını kapatmaktan yoruldum.birde napsamda bir kerede memnun olmuyorlar.gecen babam kardeşime kızmış benim hiç hayırlı evladım yok dedi.bende hayırsız evlat kategorisine giriyorum.elimdekini avucumdakini hep onlara sıvadim.calismiyirum etmiyorum.daha napicam bilmiyorum.dusundukce yaptıkları haksızlıkları deliriyorum.anne baba işte atsan atılmaz sarsan satilmazAilen eviniz var diye hasetlik ediyor bence babanızın hemen evi satarsınız demesinden belli.Ben olsam böyle aileyle görüşmezdim galiba ya , evlat ayrımı desen var , kendi evladını dert küpüne çevirme desen var , bencillik var , kıskançlık var.Görüşmezdim yani.Ömür kısaltır bu tipler.
Bigun hastalık napicam diye üzülüyorum.dusundukce başım dönüyor.ama ne desende anlamıyorlar.esime karşı çok mahcup oliyorum.basimda muhafız gibi kardeşimAilen eviniz var diye hasetlik ediyor bence babanızın hemen evi satarsınız demesinden belli.Ben olsam böyle aileyle görüşmezdim galiba ya , evlat ayrımı desen var , kendi evladını dert küpüne çevirme desen var , bencillik var , kıskançlık var.Görüşmezdim yani.Ömür kısaltır bu tipler.
Naptınız bu konu da biraz rahatlayabildiniz mi sorunlardan sıyrılabildiniz mi?Slm arkadaşlar okadar yorgunum ki anlatamam.daha öncede erkek kardeşimle ilgili konu acmistim.hergun bana gelip dertlerini anlatan kazık kadar bir adam.neyse bu kardeşim askerliğini yapı geldi.ama ne yapmak her telefonda para istemeler.ben zaten bunalmisim cicuklarla.anneme ne desemde hiç anlamıyor.degisen hicbisey yok.askerden geldiğinden beridirde şimdide iş sıkıntısı.hep onların derdi.bunlari anneme söylüyorum annecim bak bu kadar yuklenmeyin üzerime diyorum.annem anlatınca hak veriyor ama sonra hemen onun yanında oluyor.anneme artık seyrek gitmeye başladım.ogullarina okadar düşkünki resmen bana dayadı oğlunu.kazik kadar adam hergun bende.hep iş sıkıntısı para sıkıntısı.hep bunalıyor sanki benim hiç sıkıntım yok.ev aldım tasinicam eşim çok sikisiyor haliyle ama benden medet umuyorlar.hep bı beklenti.esimin ailesinden herkes bir ihtiyacınız varmı diye soruyorlar.alinacak edilecek varmı soruyorlar.almalarindan geçtim.sormalari okadar mutlu ediyor ki beni .ama benim ne annem ne babam ne kardeşim bir kere bile dönüyorlar.halada benden beklenti içindeler.hatta babam hep ev alırsanız yardım ederim diyordu yıllarca.aldigimizda benim yüzüme açık açık benden bişey bekleme dedi.zaten beklemiyorum da.insanin hicmi içi sizlamaz.arkamda kimse yok eşime karşı çok mahcup oluyorum.yapsinlar diyede beklemiyorum da ama bı kerede sorar insan.varsa yoksa oğulları.hep maddi sıkıntıları var yıllardır.buyuk oğlunun gereksiz borçlarını kapattılar.kucuk oğlunun yine öyle.sanki ben evlat degil.birde hergun bütün dertlerini sıkıntılarını insanın üstüne kusarlar.anneme gidesim gelmiyor artık.cunku nezaman gitsem stres hep açık kapatmaca ve üstüne duyduğum kazık gibi laflar.bilmiyorum ne olacak bu halim çok bunalıyorum.millet anasından babasından huzur bulur bende hep stres.hep belli etmemeye hep açıklarını kapatmaktan öle yoruldum ki.hep onları dinleyeceksin.ama onlar hicbisekilde dinlemezler.kardesim okadar hayatımı etkilediki anlatamam.aslinda bunun tek suçlusu annem.yillardir anne lütfen benim üzerinden çek artık kazık kadar adam diyorum hala anlamıyor.ne desem boş bilmiyorum birşey dediğimde suçlu ben ölüyorum yapmasaydin etmeseydin diye kazık gibi laflarida yiyiyorum hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?