Çok Yoruldum..

mery5685

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2014
1.243
638
333
32
Yaklaşık 1 yıldır bir hastanede sözleşmeli olarak tıbbi sekreterlik yapıyorum.
Haftada 3 bazen 4 nöbetim oluyo , bir bayanın kaldıramayacağı bir sürü yük var üstümde.
En ağır birimi üzerime yüklediler , bir erkek bir bayan çalışıyoruz.
Bazen erkekler gece kalkıp gidiyor tüm sorumluluk benim üzerime yükleniyor. Toplu kazalar ölümler olduğunda tek başıma kaldıramıyorum.
Stres yapınca direk mideme vuruyor, son bir aydır stresten yaşamadığım şey kalmadı diyebilirim.
Uyku düzenim zaten yok , işimin belirli bir düzeni de yok. Aramızdan biri izin alsa gecenin bir vakti de olsa aranır çağrılırım.
Yetkili yerlere defalarca durumumu izah ettim ama resmen oyalanıyorum aylardır..
Hasta insanlara hitap etmek o kadar zor ki , hakaret küfür şiddet bir çok şey yaşadım.
Artık kaldıramıyorum ayrılmak istiyorum işten yalnız 3 yıllık bir sözleşme imzalamıştım işe girerken.
Şimdi istifamı verdiğimde istifamı kabul etmeme gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?
Tazminat almak isteseler benden ne kadar tazminat alabilirler ?
Aklımı karıştıran çok şey var çünkü üç kez sözlü olarak işten ayrılmak istediğimi söyledim böyle birşeyi kabul etmeyeceklerini söylediler.
Sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim lütfen bana bir çıkar yol gösterin.
Yarın işe gidecem akşamdan beri dua ediyorum ne olur başıma bir iş gelsin işe gitmeyeyim diye

Bunları kitabımdan senin için yazıyorum ...

Kanuna göre, süresi belirli olsun veya olmasın, sürekli iş sözleşmelerinde işçi aşağıdaki hallerde dilerse sözleşmeyi, belirli süreli sözleşmelerde sürenin bitiminden önce, belirsiz sürelilerde ise fesih bildiriminin süresinin geçmesini beklemeksizin feshedebilir. (İş kanunu Madde 24)

Bu durumlarda sözleşmeni feshedebilirsin : 1.Sağlık nedenleri
2. Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri
3. Zorlayıcı nedenler

Yani kısaca haklı bir sebebi varsa işçi sözleşmesini fesh edip istifa edebilir

Saygılar

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende şimdi ihbar tazminatını araştırdım maaşıma göre 740 tl ödemem gerekiyor.
İki katını da öderim yeter ki alnımın akıyla kurtulayım bu işten
Teşekkür ediyorum nicom ya biraz olsun içimi rahatlattın

Evet canım ihbar tazminatı doğru.
Rica ederim canım boşuna mı gördük o dersi lazım olmaz sanıyordum ama oldu

Evet canım ihbar tazminatı doğru.
Rica ederim canım boşuna mı gördük o dersi lazım olmaz sanıyordum ama oldu

benim aklım bu tür şeyleri hiç almıyo ya yasal haklarım neler onları bile bilmiyorum araştırmıyorum öyle saf saf fazladan çalışıyorum işte

benim aklım bu tür şeyleri hiç almıyo ya yasal haklarım neler onları bile bilmiyorum araştırmıyorum öyle saf saf fazladan çalışıyorum işte

Beni kimse ezemez abim avukat dedim mi valla !

sanırım biri bana çok içten bir şekilde dua etti .
Şuan şok içindeyim ne yapacağımı bilemedim
Kim duâ ettiyse Allah bin kere razı olsun.
İstifa etmeme gerek kalmadan çalıştığım servisin değiştirildiği haberini verdiler şuan
Rabbim'in hikmeti ne kadar büyük ne büyük bir dertten kurtardı beni
Yinede yarın gidip tüm şartlarımı konuşup öyle karar vermek istiyorum bana duâ edin

Yarın işe gidecem akşamdan beri dua ediyorum ne olur başıma bir iş gelsin işe gitmeyeyim diye

Zor durum olabilir ama dua kapın açık olursa görürsün o zaman keşke işe gitseydim de bu olmasaydı dersin
Büyük konuşmayın altından kalkamazsınız sonra

hadi hayırlı olsun

Zor durum olabilir ama dua kapın açık olursa görürsün o zaman keşke işe gitseydim de bu olmasaydı dersin
Büyük konuşmayın altından kalkamazsınız sonra

çok haklısınız ama Allah kimseyi çaresizlikle sınamasın , aylardır ne yaşadığımı bir ben biliyorum birde Rabbim.
Duâ kapılarım açıkmış ki Rabbim böyle zorlandığım bir anda sonuçlandırdı işimi.

iş derdinden çok işsizlik derdi de var bende artık nolursa olsun modundayım anlıyorum ama işte beterinde beteri var
hayırlısı olmuştur umarım

iş derdinden çok işsizlik derdi de var bende artık nolursa olsun modundayım anlıyorum ama işte beterinde beteri var
hayırlısı olmuştur umarım

bir ara aynı durumdaydım sonra kendimi böyle bir ortamda buldum Rabbim in imtihanıydı başlarda hiç zorlanmadım sabrettim ama gün geçtikçe benden sağlığımı almaya başlayınca pes ettim yine bana elini uzatan Rabbim oldu düşmeme izin vermedi.
Her kapıyı açan duâ sizinde en güzel kapılarınız açılır umarım , kimseyi darda bırakmasın.
Çok teşekkür ederim inşAllah

İnşAllah, işte bilemiyoruz bizim için ne hayırlı ne kötü. olsunda nolursa nolsun diyoruz canımıza tak edince, sonuçta böyle oluyor
Rabbim daha büyük imtihanlardan korusun
Hayırlı günler

Okurken üzüldüm ama sonraki gelişme sevindirici gerçekten . Bundan sonra istediğin gibi olur umarım

işten attır kendini
geç git sebepsiz gitme
herşeye koştıurma

işten attır kendini
geç git sebepsiz gitme
herşeye koştıurma

hastayken rapor almayıp sürünerek çalıştığımı biliyorum
Hepsi benim iyi niyetimden oldu bunun bilincindeyim ama Rabbim sabrımın mükafatını verecek inşallah çok az kaldı.
Çalıştığım servis değiştirildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…