çok zor durumdayım

Bende kaç zamandır iş arıyorum ama bulamıyorum:)
Ufak bir çocuğum var kreşemi göndereyim gidip babannesinemi bırakayım.
Bir öğretmen evden pazarlama yapıyormuş ilgimi çekti araştırıcam.
İş önermeleri değil bazı şeylere böyle takılıp kalınması saçma..Benim de paraya ihtiyacım var bende farklı yerlerden kısıyorum kapattırmıyorum ama internetimi oda olmasa sıkıntıdan patlarım evde.

INSALLAH aradigin isi bulursun aradiktan sonra elbet bulunur,konu sahibinin cocugu 9 yasindaymis az cok kendini idare edebilir,
ve konu sahibinin 4 aydir kira odeyemiyorken kredi borcu icinde yuzuyorken evinde internet kullanmasi ne kadar normal...:51:

Vay arkadaş :)) Hiç bir şey değil kadının internetine takıldınız ya:))
İş versenize:) Uzaktan kolay onu kes bunu kes...

mesele sadece internet degil ki.
bu kadar gecim sikintisi cekip de calismamasi haliyle tepki cekiyor.
calismak icin bir cabasi yok cunku.
Calisacak ki tevekkul Allah'dan.

INSALLAH aradigin isi bulursun aradiktan sonra elbet bulunur,konu sahibinin cocugu 9 yasindaymis az cok kendini idare edebilir,
ve konu sahibinin 4 aydir kira odeyemiyorken kredi borcu icinde yuzuyorken evinde internet kullanmasi ne kadar normal...:51:
Amiin canım.Normal değil tabi ki o 40 tl ile 1 haftalık yemek masrafı çıkar doğru.Ama bazen olmuyor işte düşünsenize 9 yaşın da bir çocuk artık her evde pc var ,istiyordur illa ki.Sizin ekonomik durumunuz benim gelişim çağımdaki oyuncağımamı kaldı demez mi.Bak şuda olabilir çocuk için pc den daha farklı alternatifler neyse onu da söyleyebilirler.Benim istediğim fikir versinler şu yapılabilir bu yapılabilir diye.Sürekli suçlayıcı bir edayla yazmak cidden burda insanlar çok kırıyor birbirini.

sen ev almak için dişini sıkarsın sonra kocan boşar senı başka karı sefasını sürer hayat bu

bu yoruma elestırı yapılmıs genel olarak, bende de soyle bı ızlenım uyandırdı belkı bayanın derdı vardır bu yonde o sebepten ısyan etmıs olabılır bu konu ustunden...

Amiin canım.Normal değil tabi ki o 40 tl ile 1 haftalık yemek masrafı çıkar doğru.Ama bazen olmuyor işte düşünsenize 9 yaşın da bir çocuk artık her evde pc var ,istiyordur illa ki.Sizin ekonomik durumunuz benim gelişim çağımdaki oyuncağımamı kaldı demez mi.Bak şuda olabilir çocuk için pc den daha farklı alternatifler neyse onu da söyleyebilirler.Benim istediğim fikir versinler şu yapılabilir bu yapılabilir diye.Sürekli suçlayıcı bir edayla yazmak cidden burda insanlar çok kırıyor birbirini.

yok arkadasim kimse kimseyi suclamiyor ki calis dediler sadece bilmiyorum,
bence internet cocuklar icin faydali degil zaten buda bir bahane olur ve cocuk
pcden uzak kalip daha iyi seylerle ilgilenebilir yani yine bilgisayarla oynasin tamam ama internet sart degil...

mesele sadece internet degil ki.
bu kadar gecim sikintisi cekip de calismamasi haliyle tepki cekiyor.
calismak icin bir cabasi yok cunku.
Calisacak ki tevekkul Allah'dan.
Şimdiye kadar çalışmaması yanlıştı bence.İnsanın mutlaka yapabileceği iş vardır.
Ayrıca şunu da belirteyim bazı kesimler misal eşim önceden çalışmama müsade etmezdi şimdi şimdi daha ılımlı ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Alışkanlıklar var birde ,ben evde oturmaya alışmışım iş arıyorum ama sudan çıkmış balık gibi.
İşe çağırıyorlar özgüvenim yok,tecrübesizim çünkü.
Bunlar da var .

yok arkadasim kimse kimseyi suclamiyor ki calis dediler sadece bilmiyorum,
bence internet cocuklar icin faydali degil zaten buda bir bahane olur ve cocuk
pcden uzak kalip daha iyi seylerle ilgilenebilir yani yine bilgisayarla oynasin tamam ama internet sart degil...
Evet o gelmedi aklıma çocuk sadece pc de olan oyunlar ile idare edebilir.

Durumuna uzuldum. Bu durumdan elbette feraha cikarsin. Ama oturdugun yerden "Allahim yardim et" diyerek degil. Calisip cabalayarak feraha cikabilirsin ancak. Cocugun cok kucuk degil ki oyle elini ayagini baglasin. Is yapmak istersen bulursun, bulamiyorsan kendini asan islere bakiyorsun demektir. Tecrube isteyen masa basi isler elbette bulamazsin. Daha ufak ama ihtiyac olan islere bakman gerekir. Sen bir yerden basla da sonra daha iyisini bulursan cikarsin arkadasim. Ama bana calismaya gonlun yokmus da vicdanini rahatlatmak istiyormussun gibi geldi. Sen bilirsin, senin yuvan. Esin ve sen bu vaziyetten memnunsaniz tabii ki devam edin, bize laf dusmez. Allah yardimcin olsun.

Hiç bir şey yapamıyorsanız, marketlerde promotörlük yapın, haftanın iki günü, günlük 50 lira, hafta sonları hem de.

Şimdiye kadar çalışmaması yanlıştı bence.İnsanın mutlaka yapabileceği iş vardır.
Ayrıca şunu da belirteyim bazı kesimler misal eşim önceden çalışmama müsade etmezdi şimdi şimdi daha ılımlı ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Alışkanlıklar var birde ,ben evde oturmaya alışmışım iş arıyorum ama sudan çıkmış balık gibi.
İşe çağırıyorlar özgüvenim yok,tecrübesizim çünkü.
Bunlar da var .

evet canım .konu sahıbının sımdıye kadar hıc calısmaması
ozguvenını yıtırmesıne sebep olmus .
calısmaya sımdı gozu yemıyor .korkuyor kendıne guvenmıyor .
"ben ne ıs yapabılırım kı "dıye dusunuyor.
ama bıran once kendını toparlayıp bır yerlerden baslaması sart
askerı ucretle bıle calıssa,en azından mutfagının erzagını
faturalarını kapatabılır .
çare sadece oturarak dua etmek ıle olmaz .
çareyi kendı arayacak .herseyı yapacak kı ,sonra tevekkül edıp
Allah'a el acacak.

evet canım .konu sahıbının sımdıye kadar hıc calısmaması
ozguvenını yıtırmesıne sebep olmus .
calısmaya sımdı gozu yemıyor .korkuyor kendıne guvenmıyor .
"ben ne ıs yapabılırım kı "dıye dusunuyor.
ama bıran once kendını toparlayıp bır yerlerden baslaması sart
askerı ucretle bıle calıssa,en azından mutfagının erzagını
faturalarını kapatabılır .
çare sadece oturarak dua etmek ıle olmaz .
çareyi kendı arayacak .herseyı yapacak kı ,sonra tevekkül edıp
Allah'a el acacak.

ASKERİ ücret değil, ASGARİ ÜCRET.

Allah yardımcın lsun.
Umarım sen de elinden geleni yapıyorsundur.
Kim ister sıkıntı çekmeyi.

Benim komşum köyden gelmiş, ilkokul mezunu.1 ay içinde ismeğin kurslarından iş sahibi oldu.Şimdi hastanede çalışıyor.
Azim ve gayret de şart tabi..

Mesela birçok firma artık işkur desteğinden faydalanabilmek için istihdam destekli
kurslar açıp, başarı ile bitirenleri işe yerleştiriyor. Bazı elektrik elektronik firmaları
montaj atölyelerinde bayanları istihdam ediyor çünkü böylece devlet desteği alıyor.
Bunların hepsini çevremden biliyorum. Konu sahibi eğer benim bulunduğum ildeyse
yardımcı olabilirim bu işler için. Annemin tüm ilkokul mezunu komşuları ki bunların içinde
yılların ev hanımları var, doğudaki köyünden başka büyük il görmemiş ve evlendiğinde
ilk defa şehre gelmiş olan küçük bebekli yeni gelin de var... Hepsi azimli, kararlı. Hatta
hep birlikte dışarıdan ortaokulu bitirmek için başvuruda bulunmuşlar...

İnşallah sana da nasip olur. Tekrar Allah yardımcın olsun.

burdaki yazıları okurdum ve genelde yorum yapardım ama hiç konu açmamıştım o kadar kötü o kadar çaresiz hissediyorum ki artık kendimi sizlerle paylaşıp rahatlamak istedim.şöyle anlatayım 6 ay önce eşim bi kredi çekti evimiz kira bu arada ama biraz zorlansakta ödeme gücümüz vardı ..vardı diyorum çünkü şu anda çok zor durumdayız kredi kartlarının hiç birini ödüyemiyoruz kirayı4 aydır veremedik offfff inanın ne anlatacağımı bile bilemiyorum kelimeler boğazımda düğümleniyor..biraz karmaşık anlatıyor olabilirim ama kusura bakmayın...kısacası şuan tüm maaş nerdeyse krediye gidiyor üstüne bide kartların asgari ödemeleri bile çok yükselince işin içinden çıkamaz olduk bütün borçları bir yere toplayıp yeni bir kredi istedik ama malesef vermediler inanın çoook ama çok zor durumdayız çaresizlik çok kötüymüş ..offff allahım nasıl bir çıkmaz bu..derdimi buraya yazıp biraz olsun rahatlamak istedim okuyan herkese teşekkür ederim..allah kimseyi çaresiz bırakmasın..

çaresizim demişsiniz.çözüm aramıyosunuz.iş bulun kendinize aartık 1 kişinin çalışmasıyla borç ödenmiyor.ayrıca hepimiz aynı durumdayız kredi ödüyoruz ev araba alıyoruz
çocuklarımızı bırakıp çalşıyoruz çünkü mecburuz. yani sizde destek olun

Hangi şehirdesiniz, bulunduğunuz çevre nasıl bilmem ama mutfak masraflarınızı çıkaracak, ev kiranızı ödeyecek kadar bile para kazanabilirsiniz. Çocuk bakanlar, marketlerde ürün tanıtımı yapanlar vs..

sadece allah razı olsun denmesi gerek diyenleri alkışlıyorum :46:
haklısınız sadece bi söz yeter dimi.o zaman herkes sölesin geçsin gitsin.biz konu sahibine demotive etmeye çalışmıyoruz.çabalaması gerektiğini sölüyoruz.tabi herkesin kısıtlama ve bakış açısı bambaşka.çalışmadan allah kolaylık versin demekle yetinenler inşallah sadece bu söz elleriniz kollarınız bağlı oturuken yeter hayırlı günler size :1:

maddi sıkıntıdayım diyene evde oturan birine anladığım kadarıyla özgüveni olmayan birine çalışabilcen işler var evde oturmana gerek yok demek moral bozucu olmuş vay be dünyaya bak :1:

bizde zor zaman geçirdik önümüzde zor zamanımız bile olucak kredi alıcaz çünkü hatta ebn şehir değiştiricem.herkes diyo ünv mezunusun iş bulamazsan valla tezgahtarlık yaparım gerekirse yerleri silerim yinede eşime destek olur o evin geçinmesini sağlarım diyorum.evde oturup ah vah demekle bişey olunmuyo.herkesin kendi karakteri ve kendi düşüncesi tabi :31:

Kesinlikle katiliyorum... Hayat bu her zaman gulluk gulistanlik olsa ne anlami kalir zor zamanlarin...
Hem Allah`in bizi ne zaman ve nasil SINAYACAGI belli olmaz... Allah saglik sorunlari vermesin insallah, saglikla sinamasin...
Aksi halde maddi sorunlar her zaman asilabilir...

Ilk olarak soyle bir okudum da kim ne yazmis etmis diye...
Konu sahibi bir SIKINTISINI bizlerle paylasmis ve herkes kendince dusundugunu yazmis..
Herkeste bir `nedir bu ahkam kesme` seklinde, `akil verme` seklinde sitemler olusmus...
Oncelikle bu insan buraya bir konu aciyorsa her turlu elestiriye ve yoruma acik olmali... Herkes ayni acidan bakmayabilir ayni soruna veya ayni olaya...
Bende calismasi gerektigi dusuncesindeydim, ne yani simdi yanlis mi dusunuyorum oldu?

Herkes bir kalemde bir baskasinin fikrini curutme pesinde...
Bu yanlis, herkes fikrini paylasir, konu sahibide kendi aklina hangisi yatarsa onu uygulamakta veya ondan ders almakta ozgurdur.
Kimse kimseye birseyi direktif olarak soylemiyor ki, dusunce olarak paylasiyor... Eger biz dusuncelerimizi paylasmayacaksak ve fikirlerimizi ozgurce burada yansitamayacaksak o zaman hic konular acilmasin, hic yorumlar yapilmasin... Bu kadar sahsilestirmenin anlami yok...

Kimse kimseyi yargilama ozgurlugune sahip degildir. Hepimiz hayatimizin belirli donemlerinde birseyler yasiyoruz...
Gerek sorunlar, gerek SIKINTILAR, gerek mutlu, gerekse uzuntulu gunler...
Herkesin derdi kendine agir, herkesin zor zamani kendi cikmazidir...
Ama biz burada bir birimizin daha dusuncesine saygili davranmaya calismazsak, sorunu olanlara nasil fikrimizi anlatipta derdine bir sekilde derman olacagiz???

Kaldi ki, dedigim gibi kimse burada karisindaki insani yargilar vaziyette konusmamis.
Internetini kapatmasini onermisler, sizce kotu bir oneri mi bu?
Zaten aksi bir durum varsa, konu sahibide buna yanit vermis... Sebeplerini aciklamis...
Niye baskalari bu duruma bu kadar tepki gosteriyor onu anlamadim dogrusu...

Herneyse, benimde ustume vazife degil zaten.. Niyetim kimseyi kirmak veya uzmek degil..
Sadece fikirlerimi paylasmak istedim...
Zor durumda olan herkese Allah yardimci olsun insallah, kimseyi de saglik sorunlari ile SINAMASIN...
Herkese saygilar... :42:

Back
X