• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok zorcok

Bir dur hele sakin ol. Benim burda sinirlerim gerildi. Bu kadar panik bebeğe zarar. Onların hisleri çok kuvvetli. Çocuk stresten yeme ihtiyacı duyuyor olabilir. Küçük uçlu emzik al. Emziğe alıştır. Onun midesi minnacik. Ceviz kadar bile değildir. Dünden beri kilo almamış diyorsun. Kiloya takıntılı olma. Sağlığı önemli. Benim kızım 10 aylık olacak ve 7.5 kilo. Ama çok sağlıklı. Kilo değil mi hep olur. Sağlık olsun.

Nerde yaşıyorsunuz? Bebeğin cisli bez sayisi kac ve iki haftadır kilo almıyorsa kan ve idrar tahlili yaptırın, belki idrar yolu enfeksiyonu var kilo almasina engel oluyor...
Mama verdiğiniz halde mi almıyor... bol bol emzirin , sütünuz fazla geliyor olabilir kusuyorsa, reflusu olabilir yani bir doktora danışsaniz iyi olur...

Ayrica lütfen sinirlenmeyin sakin olun oda bu dünyaya alismaya çalışıyor

Nerde yaşıyorsunuz? Bebeğin cisli bez sayisi kac ve iki haftadır kilo almıyorsa kan ve idrar tahlili yaptırın, belki idrar yolu enfeksiyonu var kilo almasina engel oluyor...
Mama verdiğiniz halde mi almıyor... bol bol emzirin , sütünuz fazla geliyor olabilir kusuyorsa, reflusu olabilir yani bir doktora danışsaniz iyi olur...

Ayrica lütfen sinirlenmeyin sakin olun oda bu dünyaya alismaya çalışıyor

Evet reflusu var diye tahmin ediyorum, sut bogazindan inip cikiyor. Durmadan dik tutmamiz lazim yemekten sonra oda bisuru zaman aliyor diyroum ya emzirmeklen zaten tum gunum gidiyor sonra kusuyor durmadan camasir degistiriyorum.
Bezleri devamli degistiriyorum aslinda

Onuda yaptim almiyor emzigi.
Esimlede buyuk kavga ettim bunaltidan, toparlaniyorum suan anneme gitmeye
Şimdi daha 15 günlük . İlk 10 gün bebekler tartı kaybeder, sonra almaya başlarlar, seninki doğduğu kiloya anca ulaşmış demekki, yılma, istedikçe emzir. O şimdi dış dünyaya adapte olmaya çalışıyor, sadece açlık değil anne sıcaklığını almak içinde emmek istiyor. Sende bunalmakta haklısın lohusasın, sana yardımcı olacak birileri olsa iyi olur
Emzik farklı türleri dene mutlaka, sen aç olduğunu düşünerek mama verdikçe de kusuyor olabilir , benim kızımda tutmuyordu en son aventinkini tuttu, çok rahat ettim, uykuları düzene girdi
Allah kolaylık versin

Daha oncede konu acmistim,

Bebegim 2 haftalik, cok zorlaniyorum. Suttum cok az geliyor bebegim doymuyor. Ikide bir emek istiyor, tam uyudu dedim, indiriyorum geri acikiyor. Ve yedigi ictigini cogu zaman kusuyor ve bosuna yediriyorum. Depresiona giricem nerdeyse, yemek yicek vaktim bile yok kendime. Yardim edicek kimsem de yok.
Esimlede kavga ettim cok stressliyim. Toparlanip annemlere gitmeyi dusunuyorum ama ordada huzur yok. Napicami bilmiyorum, cocuguma iyi anne olamiyorum
Sen çokta iyi bir anne olacaksın.Birçok iyi bebeğini yalnız büyütüyor .Herşey çok yeni bebeğinin durumunu doktorundan öğrenebilirsin bana normal geldi arada erdiğini ćıkaracak ,sık sık emmek isteyecek, uyumayacak vs.birkaç ay sonra toparlayacaksınız . Bebeğiniz için enerjinizi toparlayın, yediğinize içtiğinizeyd dikkat edin,eşinizi takmayın bebişinize odaklanın herşey yoluna girecek buna inan.

Evet reflusu var diye tahmin ediyorum, sut bogazindan inip cikiyor. Durmadan dik tutmamiz lazim yemekten sonra oda bisuru zaman aliyor diyroum ya emzirmeklen zaten tum gunum gidiyor sonra kusuyor durmadan camasir degistiriyorum.
Bezleri devamli degistiriyorum aslinda
Bezi surekli degistiriosan doyuyodur bebisin Hele bide kakaliysa hc dusunme

Kilo almiyor ordan anladim, geliyor doktor arada eve tartiyor bakiyor iste. Elim ayagima cok dolaniyor. Bir gorsen oyle perisanlik cekiyorum ki. Bunaldim baya surda 2 hafta gecti sadece.
Ya iki haftada bebegin kilo aldığı nerde görüldü üstelik ilk haftalar kilo bile verebilir ayda bir bebek tartılır ayrıca kusmasida fazla sütü cikartiyo bence panik yapıp boşuna mama vermeyin bebekler bazen açlıktan deil gaz sancısı oldugundada emmek ister sutunuzun az çok olduğuna iki haftada karar veremezsiniz hele bi ay geçsin bakalım

Eğer emzirdiğin için stresli ve sinirliysen,ki uykum tatlı zorlanıyorum yazmışsın o zaman bebeğini sütten kesebilirsin.Türkiyede pek yadırgasalda o vücut senin,sen bir bireysin.Emzirmek seni Mutsuz edebilir,ve sadece bebeğimi emzireyim aman emzirdi desinler diye emzirmek zorunda değilsin.Artık Mamalarda gayet gelişmiş,emzirmesen de bebeğini sıksık kucağına alıp ona sıcaklığını hissettirebilrsin.Sütten kesip mama verdim diye uykuya düşkünüm diye kötü anne olmazsın Asla...sen iyi bir annesin ve bebeğini düşündüğün kadar kendini de düşünmek zorundasın,Mutlu Anne-Mutlu Bebek

Fışkırtarak mı kusuyor sızıntı şeklinde mi? Fışkırmıyorsa problem yok. Süt çok geliyordur. Ondan kusuyordur.
Yalniz kalmayin ya aileniz gelsin ya siz gidin. Siz sadece logusasiniz. Anneliginizi sorgulamayin. Gayet iyi bir annesiniz.

Ama dogum yaptiniz kan kaybettiniz. Sinirlerinizin bozulmasi da halsizlik de cok cok normal. Yalniz kalmayin. Bir de baska doktorla gorusun. Doktor bana her agladiginda meme verdigim icin kizmisti. Alistirma aglamayi huy edinmesin demisti. 3 saatten once verme dedi. Bir de hizli kilo almasin artam yag hucreleri omur boyu yok olmaz. Omur boyu sismanlik egilimi olur...

2 haftada bebek zaten ancak doğduğu kiloya döner.
Çünkü doğumdan sonra bir iki gün içerisinde, doğum kilosunun ortalama yüzde onunu kaybeder ve bu sürede onu tamamlaması beklenir.
Emin olun aç olsa kusmaz, demek ki karnında bir şeyler var ki çıkarıyor.
1.ay dolduğunda hala kilo almamışsa, o zaman mama takviyesi yaparsınız.
Çok zor bir dönem, haklısınız ama yavaş yavaş adapte olacaksınız.
Bu sürede bebeğinize değil ama en azından size bakacak biri lazım.
O sebeple ailenizin evine gitmeniz çok mantıklı.
Yemeğiniz hazır olur, banyo yaparken bakılır vs.
Üzülmeyin, hepimiz geçtik o dönemden ve lohusalık böyle bir şey.
İnanın geçecek, biraz zaman ve sabır.

Ah canım benim bebegim 5 aylik oldu cok sukur bende aynı şeyleri yaşadim buna lohusalikarşılık depresyonu deniyor hormonlarla kaynaklı birde yeni bi hayata alışmaya çalışıyorsun sorumluluklar artıyor ama alisiyorsun hele bide büyüdükçe saba baktıkça masum masum yanına annen gelsin tada yakının daha kolay atlatirsin sıkma cannı hepsi geçiyo. güvendiği birine bırakınca bebegini markete git hava al çok kapama kendinide.

S
Daha oncede konu acmistim,

Bebegim 2 haftalik, cok zorlaniyorum. Suttum cok az geliyor bebegim doymuyor. Ikide bir emek istiyor, tam uyudu dedim, indiriyorum geri acikiyor. Ve yedigi ictigini cogu zaman kusuyor ve bosuna yediriyorum. Depresiona giricem nerdeyse, yemek yicek vaktim bile yok kendime. Yardim edicek kimsem de yok.
Esimlede kavga ettim cok stressliyim. Toparlanip annemlere gitmeyi dusunuyorum ama ordada huzur yok. Napicami bilmiyorum, cocuguma iyi anne olamiyorum
sürekli kusması varsa bir pediatriste danışsanız iyi olur. Alerji reflü gibi problem varsa rahatlamazsınız kolay kolay. Mama vermekten vicdan azabı duymayın. Mamalar çocuğun gelişimi için hazırlanmış formüle edilmiş süttür. Kilo almamasından daha iyidir. Ayrıca sizin iyi olmanız, uyumanız gerekir ki yeterince iyi anne olabilesiniz. Lütfen toplumun sadece emzir ne olursa olsun emzir baskısından kurtulup hekiminizin yönlendirmesine göre hareket edin. Annenizin yanına gitmek iyi gelecektir. En azından yemek yersiniz biraz uyursunuz.

ilk hafta genelde bebekler kilo kaybeder sonra onu geri alır bi ay sonraki kilosuna bakarak kilo alirsa eğer o zaman sütün yettiği anlaşılır.
lohusa psikolojisi farklı bende lohusayim ama su bi gerçek ki ne kadar moralinizi yuksek tutarsanız siz de bebeğiniz de o kadar iyi atlatirsiniz.

Back
X