• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok zordayım

Sadece meme değeri yüksek çıktı. Zaten 1 sene önce akciğer ca geçirdi o şimdi iyileşti üstüne tam gideceğim zaman bu çıktı. Mamografi çektirildi bir şeyler görünüyor ama tam değil yarın ultrasonla belli olur artık. Biliyorum kanser olunca her şey hızlı ilerliyor babam diyor ben bakarım biz varız vs ama bakınca hiçkimse yok. Yemin ederim annemin yanında tek ben varım arayan soran bile yok. Herkes diyor biz varız sen git. Babam daha kendi anne babasına sabrı yok hastane konularda boşandığı kişiyi mi bakacak anlamıyorum? Babam zaten hep alem beni sıkıştırmaktan öldü. Gidicen mi gidicen mi hiçbir şeyden haberi olmadığı için sadece arayıp ağladığımı bilir başka bir şey yok. Bilmiyorum kafam çok karışık normalde cumartesi gitmem lazımdı ama yarın kötü çikarsa nereye gidicem? Herkes sadece akıl veriyor çözüm bulan yok artık allaha da isyan ediyorum neden hep bize veriyorsun diye. Bu sınavı da geçti artık
Şimde öncelikle ezbere konuşmakta istemem doktor da değilim sadece hasta yakını olma deneyimiyim var bunu belirteyim. Sizi anlıyorum gerçekten çok zor. Ama kanser hasta ve yakınları şunu bilir. tamamen iyileşti demek için en az 3 yıl beklemek gerekir. Sonuçlar temiz çıksada hasta bu süreçte belli periyodlarla çağırılır. ‘Kitle’ olarak görebiliyorlar çünkü. Hücrelerin tamamının kanserli olmadığı yeniden çoğalma olup olmaması ile ilgili. Yani Meme ca değerinin yüksek olması kanserin geri döndüğü anlamına gelir. Rahimde kalınlaşmada orada da bir şeylerin olduğu yönünde mesaj veriyor yani görünen olasılık akciğer kanseri metastaz yapmış. Üstelik 1 den fazla organda. Şu anda hızlıca bu tablonun netleşmesi ve tedaviye odaklanılması herşeyden kıymetli ve önemli.

Şimde öncelikle ezbere konuşmakta istemem doktor da değilim sadece hasta yakını olma deneyimiyim var bunu belirteyim. Sizi anlıyorum gerçekten çok zor. Ama kanser hasta ve yakınları şunu bilir. tamamen iyileşti demek için en az 3 yıl beklemek gerekir. Sonuçlar temiz çıksada hasta bu süreçte belli periyodlarla çağırılır. ‘Kitle’ olarak görebiliyorlar çünkü. Hücrelerin tamamının kanserli olmadığı yeniden çoğalma olup olmaması ile ilgili. Yani Meme ca değerinin yüksek olması kanserin geri döndüğü anlamına gelir. Rahimde kalınlaşmada orada da bir şeylerin olduğu yönünde mesaj veriyor yani görünen olasılık akciğer kanseri metastaz yapmış. Üstelik 1 den fazla organda. Şu anda hızlıca bu tablonun netleşmesi ve tedaviye odaklanılması herşeyden kıymetli ve önemli.
Akciğer ca dağılmamıştı ki. Annem dağılmadan ameliyat oldu. Dağılma gibi durumu olmadı yani. Hadi dağıldı diyelim 1 yıldır tahlilleri güzel nasıl dağılabilir. Yeni doktora gittik doktor kanser markeri testi yaptı orda meme değeri yüksek çıktı. Yani bu doktorun mu bilinçsizliği bilmiyorum. 4 aydır boştaydık şimdi tam gidecem her şey iyi dedik bide meme çıktı başımıza. Neden gitmiyor bu dertler bilmiyorum

Doktor değiştirdik yani önceki doktor sadece akciğer tomo çekerdi bu doktor kanındaki o değerlere de baktı. Bize önceden söyleseydi zaten biz direkt peşine düşerdik. Ki ben sağlık olarak aşırı pimpirikli biriyim 1 saniye beklemem çözümü varsa. Ben anlamıyorum dünyamız alt üst oldu

Annen senin okuduğun ilde tedavi olamıyor mu? Yada sen annenin yaşadığı şehitde okuyamıyor musun? Yatay geçiş yapsan… daha önce de gidememiştin… yıllar geçiyor zaman geçiyor. Bir ilde buluşmanız lazım. Annen emekliydi diye hatırlıyorum

Akciğer ca dağılmamıştı ki. Annem dağılmadan ameliyat oldu. Dağılma gibi durumu olmadı yani. Hadi dağıldı diyelim 1 yıldır tahlilleri güzel nasıl dağılabilir. Yeni doktora gittik doktor kanser markeri testi yaptı orda meme değeri yüksek çıktı. Yani bu doktorun mu bilinçsizliği bilmiyorum. 4 aydır boştaydık şimdi tam gidecem her şey iyi dedik bide meme çıktı başımıza. Neden gitmiyor bu dertler bilmiyorum
Ya maalesef böyle oluyor. Benim anneminde temiz çıkmıştı. Kontrol randevusu 3 ay sonra idi. Gittik ca değerleri yüksek. Bakıldı biyopsi ultra son pet 4 bölgede vardı. Doktor hatası değil. Kanseri yapan vücudun kendi hücreleri. Saçı, tırnağı uzatan hücre içindeki DNA bu kez kanserli hücrelere çoğal emri veriyor. Yani vücudu böyle çalışıyor. Çok üzgünüm ama doğrudan söylemem en doğrusu heralde. Yeni bir kanser olma olasılığı bildiğim kadarıyla nadiren mümkün. Büyük olasılık Metastaz yapması. Buda şu demek; hücreler mutasyona uğradı güçlendi çoğaldı.. Bundan sonraki savaş çok daha çetin olacaktır. Bunu bilmeyen herkes uzaktan konuşuyor. Ama zaten istesenizde gidemeyeceğiniz bir tablo olduğunu düşünüyorum ben. Umarım yanılıyorumdur. Dediğim gibi doktor değilim sadece önünüzü görmenin size daha iyi geleceğini düşündüğümden bilimsel bir çerçeveden çıkarım yapmaya çalışıyorum.

Yazmışım ya yarın tanısı olacak. Tanısı olursa bu işleri biliyor musunuz bilmem de direkt ameliyat kemoterapi gibi sürecekler oluyor. Kemoterapi alan insan da sağlıklı da olsa eskisi gibi olmuyor. Biliyor musunuz bu işleri? Bu dönem full staj var hocalarım geçen sene bir şey yapamadığı için dondurdum zaten birde diyor kolaya kaçıyor diye. Sen iyi misin neyin kolaya kaçması? Gitmek istiyorum demişim 3 yıl sen mi okudun okulu? Birde diyor sen zaten okulu uzatmışsın keyfime mi uzatmışım okulu annem geçen sene akciğer kanseri olmuş demişim ya la havle. Dayım yardımcı olsa sence buraya kadar gelip yazar mıyum? Konunun başinda demişim ya dayım sadece bu dönem bu kız gidecek dedi yengem ses bile etmedi bir şey olursa ben gelirim gibisinden siz iyi misiniz ya? Birisi zor durumda olmasa buraya gelip yazar mı. Hem okuduğunu anlamıyorsun hemde gelip laf yapıyorsun şöyle vasıfsız kesim bana yorum yapmasın sizin görüşlerinize ihtiyacım yok

İki yıl önce amcam pankreas kanserinden üç haftada hastanede hayatını kaybetti. Hastaneye yatışı yoğunbakım tüm süreçleri maalesef gözümle gördüm. Babaannemi de meme kanserden kaybetmiş biriyim.

Böyle abuk sabuk siz bunları yaşadınız mı biliyor musunuz sanki gibi şeyleri yazmayı da kes. İnsanlar kanser hastası halleriyle mecburen işe gidiyorlar çalışmak için. Amcamın çocukları maalesef üç hafta biri okuluna biri işine devam etti. Akıl istemişsin bu kadar insan akıl veriyor.

Annen senin okuduğun ilde tedavi olamıyor mu? Yada sen annenin yaşadığı şehitde okuyamıyor musun? Yatay geçiş yapsan… daha önce de gidememiştin… yıllar geçiyor zaman geçiyor. Bir ilde buluşmanız lazım. Annen emekliydi diye hatırlıyorum
Çok denedim ama okulum uzuyordu hiçbir yol olmadı hiçbir şeyi oturtamadık. Akciğer bitti şimdi meme üstümüzde karabulut var. Zaman geçiyor yaş aldıkça okula gitmek istemiyorum daha nasıl olucak bilmiyorum. 1 sene sonra hiç gitmek istemicem

İki yıl önce amcam pankreas kanserinden üç haftada hastanede hayatını kaybetti. Hastaneye yatışı yoğunbakım tüm süreçleri maalesef gözümle gördüm. Babaannemi de meme kanserden kaybetmiş biriyim.

Böyle abuk sabuk siz bunları yaşadınız mı biliyor musunuz sanki gibi şeyleri yazmayı da kes. İnsanlar kanser hastası halleriyle mecburen işe gidiyorlar çalışmak için. Amcamın çocukları maalesef üç hafta biri okuluna biri işine devam etti. Akıl istemişsin bu kadar insan akıl veriyor.
Çocukları diyorsunuz ben tek çocuğum işte sorun o zaten. Başka kardeşlerim olsa ya da doğru düzgün babam olsa yanımızda sorun yok. Kimsemiz olmadığı için Böyle konuşuyorum. Desteğim olsa yanımda güvenebileceğim biri zaten böyle olmaz

Çok denedim ama okulum uzuyordu hiçbir yol olmadı hiçbir şeyi oturtamadık. Akciğer bitti şimdi meme üstümüzde karabulut var. Zaman geçiyor yaş aldıkça okula gitmek istemiyorum daha nasıl olucak bilmiyorum. 1 sene sonra hiç gitmek istemicem
Okulu aldırın, 1 yıl uzarsa uzasın zaten böyle de uzuyor. En azından fazladan ders verirler yine uzar.

Annen yanına neden gelemiyor.

Okulu aldırın, 1 yıl uzarsa uzasın zaten böyle de uzuyor. En azından fazladan ders verirler yine uzar.

Annen yanına neden gelemiyor.
Dayımlarla konuştu annem ben napıcam dedi gitmezse gitmesin okula dedi bildiğiniz. Yengeme kendimiz dicekmişiz gelsin yardım etsin diye o demediyse cidden böyle dedi. Babamda ısrar ediyor sen git sorun olursa ben bakıcam vs diye

Dayımlarla konuştu annem ben napıcam dedi gitmezse gitmesin okula dedi bildiğiniz. Yengeme kendimiz dicekmişiz gelsin yardım etsin diye o demediyse cidden böyle dedi. Babamda ısrar ediyor sen git sorun olursa ben bakıcam vs diye
Benim sorum farklı. Dayı vs değil. Annen senin okuduğun şehire neden gelmiyor…

Okuduğum şehirde buradaki gibi doktor imkanı vs yok. Burda evimiz var kendimizin orda kirada baş edemeyiz o kadar gelirimiz yok
Hangi bölüm okuyorsunuz. İş güç sahibi olamayacak bir bölümse boşverin basit işler bulup çalışın. Siz gelemiyorsunuz o yanınıza gelemiyor, annenizle olmak istiyorsunuz. Çalışın daha iyi😬

Ama ileride annem için yaptım bak böyle oldu vs diye üzülmeyin. Kendi tercihiniz olsun

1.5 senedir benden başka kimse yok. Yengeme biz söyleyince de mi gelip bakacak? Okula da gitmesem hayatım sekteye uğradı zaten 1 senedir ne yapıcam daha yaşım ilerliyor. İki arada bir derede kaldım bilmiyorum
Ben de meme cayim. Çok şükür iyiyim şuan.Rutin takiplerim sürüyor.Ama @cileklipasta95 arkadaşın dediği gibi kimse sizi kapıda beklemiyor malesef.Tedaviden gelip çocuğa ders calistiriyordum daha bire başlamıştı... Henüz ortaya çıkan bişey yok dediğinize göre.Ama kemoterapi zamanı birileri olmalı..

Ben de meme cayim. Çok şükür iyiyim şuan.Rutin takiplerim sürüyor.Ama @cileklipasta95 arkadaşın dediği gibi kimse sizi kapıda beklemiyor malesef.Tedaviden gelip çocuğa ders calistiriyordum daha bire başlamıştı... Henüz ortaya çıkan bişey yok dediğinize göre.Ama kemoterapi zamanı birileri olmalı..
Sizinle özelden konuşabilir miyiz rica etsem bu kanser için

Sizinle özelden konuşabilir miyiz rica etsem bu kanser için
Ben size açıklamıştım ama anlaşılmamış sanırım. Yanlış yönlendirme yaşamayın diye tekrar anlatmak istedim. Annenizin meme kanseri olma ihtimali çok nadiren yaşananan bir olay. Meme ca değerinin yüksek olması demek akciğer kanseri met yapti demek. Yani O hala akciğer kanseri. Alacağı tedavi çok başka olacak. Meme kanserleri görece hafif seyrediyor. Bir de sizde 2. Kez görülme vardı var direnç gelişmiş oluyor. Yani hanımefendi ile sizdeki süreçler bambaşka. tanı süreci değerlendirildikten sonra önce cerrahi değerlendirmesi olur. Alınabilecek olanlar alınır. Sonra kemo verilir. Memede rahimde alındıklarında tekrarlamıyorlar. Kemoya da yanıt veriyorlar. En kötü senaryoda bile tedavi olanakları çok geniş merak etmeyin. Çok geçmiş olsun 🙏🏻

Buraya yaklaşık 1 ay önce evden gittim diye konu açmıştım. O konunun üstünden annemin akciğer tomosu temiz çıktı bende üniye devam edicem diye karar verdim zaten annemde gitmemi istiyordu. Fakat yeni bir sorun çıktı bu seferde annemin kanında meme kanseriyle ilgili testi yüksek çıktı. Artı olarak rahim kalınlaşması var dendi. Meme için mamografi çektirdik ultrason falanda çekilecek 1 ay sonra. Bugünde doğum doktorunq gittik oda biyopsi yapıcam rahminden dedi. Fakat ben cumartesi gidicem annem tek kalacak. Geçende dayımlar geldi eşiyle dayım dedi ki bu sefer gidecek mecbur dedi annemde laf attı yanımda kimse yok gidecek tabi ama gibisinden. Kimseden ses çıkmadı yengemden falan insan yalandan ben gelirim ciddi bir şey olursa vs der. Şimdi yarın meme için gidicez biyopsi içinde uyutulması riskli olabilir başka yere sevk edebiliriz dedi. Yani anlayacağınız gideceğim zaman yine her şey üst üste geldi. Alışveriş vs yapacaktım hepsi kaldı. Gitmemek bana artık koymuyor çünkü annemin yanında kimse yok ama annem git ne olursa olsun diye tutturuyor. Yine 2 arada bir derede kaldım kendimi artık intihar etmek istiyorum artık bardağın son damlası her şey iyi giderken birden birşeyler çıkıyor. Babamda diyor ben annenin yanında olurum sen git. Fakat annem babamı istemiyor o beni daha çok strese sokar vs diyor( annem babam ayrı)Annem bildiğiniz kimsesiz gibi kalacak. Her şeye ben koştururken yoruluyoruz yetişemiyoruz da. O kadar kötü düşüncelerdeyim ki. Galiba gitsem de yine bişeyler sıkıntılı çıkcak ve geri gelicem gibi hissediyorum. Artık duygularım çok kötü. Bu durumda nasıl bırakıp giderim ordaki hayatıma adapte olurum bilmiyorum. Ben napıcam ya? Gerçekten kimse yok laf attığımız halde yok. Kadın zaten ameliyatlı bana ne kadar kötülükte yapsa aşırı üzülüyorum anneme kimse tek kalmamalı.
annenizin sizinle birlikte gitme şansı yok mu? öyle de böyle de olmuyor ama sizin hayatınızı kurmanız gerek. büyük fedakarlık ile yarınlarınızı da garantileyemezsiniz maalesef. ben sizin yerinizde olsam okuduğum ilde tüm tuşlara basardım. belediyeler destekliyor sorunu olan insanları. hayırseverler de belli sürede yardımcı olur.

yardıma ihtiyacınız varsa yardım isteyin. hayat tek kişilik değil. her şeyi sırtlamayın. herkes en güzelini yaşamalı.

Back
X