Cokkorkuyorum ppsikolojikm bozuldu

esmacannn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
150
26
31
Bir bucuk ay sonra evleniyorum sozumden beri o kadar heyecanliydim ki herseye karsi o kadar hevesliydimki nisanlimin ailesine annecim babacim ablacim diye cevrelerinde dolasirdim. Ama o kadar seyler yaptilar ki bana her hevesimi kursagikda biraktilar halledilri yapılır diye terslendim nisanlim tarafimdan ben arnavutum elbisler dikilir nisanlik ve ailesi iki elbise dikikiyor diye demedikleri kalmkalmadi senij su elbiselrin fakan diye. Altinlar alincak benim takacagim set baja bile sorulmadi ben cok severim bide kendi kafalarına göre yuzuklerimizi bile aldilar. Getircegim ceyizlere bile kuzeni yengesi karisti onu getircen falan diye tersleyince hakaretler ettiler ne nisanlim ne de ailesi bana inandi. nisan icin bohcami bile zorla yaptilar. Hep laf solediler hicbirseyde ailesi yanimda olmadiLar. Heo nisanlimi doldurdular simdi evimiz oldu goresim gelmiyor kaynanamla yanyana evler nisanlimda heves etmiyosun gelmiyosun diyor ama heyecanim cok tamam da tartismaktan korkuyorum artik bu sole olsaydi desem nisanlim tartismaya goturcez ailesiyle karsilasmaktan korkuyorum cunku aramizi bozmalarindan korkuyorum psikpsikolojikm bozuldubresmen evimi görmek istemiyorum

Nereli nişanlın? O arnavut göçmen değilse zor olur bu iş Ben de arnavutum biz severiz gösterişi bizim gibi göçmen olmayanlar bu tip şeyleri gereksiz görür ama bizim adetlerimiz de vardır yerinde olsam onlar sana 2 laf ediyorsa sem 5 laf et üste çık ezdirme kendini ileri de daha da çok ezilirsin

Bir bucuk ay sonra evleniyorum sozumden beri o kadar heyecanliydim ki herseye karsi o kadar hevesliydimki nisanlimin ailesine annecim babacim ablacim diye cevrelerinde dolasirdim. Ama o kadar seyler yaptilar ki bana her hevesimi kursagikda biraktilar halledilri yapılır diye terslendim nisanlim tarafimdan ben arnavutum elbisler dikilir nisanlik ve ailesi iki elbise dikikiyor diye demedikleri kalmkalmadi senij su elbiselrin fakan diye. Altinlar alincak benim takacagim set baja bile sorulmadi ben cok severim bide kendi kafalarına göre yuzuklerimizi bile aldilar. Getircegim ceyizlere bile kuzeni yengesi karisti onu getircen falan diye tersleyince hakaretler ettiler ne nisanlim ne de ailesi bana inandi. nisan icin bohcami bile zorla yaptilar. Hep laf solediler hicbirseyde ailesi yanimda olmadiLar. Heo nisanlimi doldurdular simdi evimiz oldu goresim gelmiyor kaynanamla yanyana evler nisanlimda heves etmiyosun gelmiyosun diyor ama heyecanim cok tamam da tartismaktan korkuyorum artik bu sole olsaydi desem nisanlim tartismaya goturcez ailesiyle karsilasmaktan korkuyorum cunku aramizi bozmalarindan korkuyorum psikpsikolojikm bozuldubresmen evimi görmek istemiyorum
Bakiyorumda sanirim suc birazda kadinlarda. E adamlar gosteriyolar yuzlerini yinede evleniyoruz. Ne diyim insallah her sey gonlunuzce olur

Evlenince daha büyük sorunlar yasamayacaginizdan emin misiniz? Belki bu evliligi biraz ertelemek daha iyi olabilir

nisanlılık süreci çiftlerin ve ailelerin birbirini tanıması sürecidir. mümkün olduğunca aileler ılımlı yaklaşmalıdırlar birbirlerine, eğer bu süreçte problemler çıkıyorsa, evlilikte bu problemler tekrar gündeme gelecektir. önemli olan düğün öncesi çok büyük sorunların yaşanmaması, yutulmayan sözlerin söylenmemesi....bence sınırları iyi ayarlarsanız problemler çözülür... evlilik nasıl başlarsa öyle gider.....keşke yeni eviniz de yanyana değil de biraz aralı olsaydı...

Bu ne ya insan kendi yüzüğünü bile seçemeyecekse ne yapayım ben bu evliliği. Farkında mısın mutsuz olacağın şu andan belli. Kuzeni kim oluyor sana hakaret ediyor ve nişanlın buna izin veriyor. Bırak gitsin yaa

Nereli nişanlın? O arnavut göçmen değilse zor olur bu iş Ben de arnavutum biz severiz gösterişi bizim gibi göçmen olmayanlar bu tip şeyleri gereksiz görür ama bizim adetlerimiz de vardır yerinde olsam onlar sana 2 laf ediyorsa sem 5 laf et üste çık ezdirme kendini ileri de daha da çok ezilirsin
Aynen öyle Evlenmeden göster kendini ezdirmeyecegini.Bu ne ya????Simdiden alissinlar.Basta saygidan sustum üstüme çıktınız bundan sonra böyle de tavrını koy.Yoksa evlenince işin yaş.

r simdi evimiz oldu goresim gelmiyor kaynanamla yanyana evler nisanlimda heves etmiyosun gelmiyosun diyor ama heyecanim cok tamam da tartismaktan korkuyorum artik bu sole olsaydi desem nisanlim tartismaya goturcez ailesiyle karsilasmaktan korkuyorum cunku aramizi bozmalarindan korkuyorum psikpsikolojikm bozuldubresmen evimi görmek istemiyorum

arkadaşım
kendi evin için bile şu şöyle olsa diyemeyeceksen, bu şöyle olsaydı deyince nişanlın tartışma çıkaracaksa, evlenince ne yapacaksın?
sürekli boynun eğik, hizmet edip, nişanlının yanından başka odaya geçerken geri geri mi çıkacaksın?
yahu kız evi az da olsa naz evidir
azıcık gelin kızın gönlü yapılır
nişanlı olacak adam da nişanlı olduğu kıza kendini azıcık değerli hissettirir

senin ailen ne diyor bu durumlara???

sen bence bu 1,5 ayı iyi kullan!!!
şu andan itibaren aklını başına al
hoşuna gitmeyen her şeyi söyle, gerekiyorsa sert tepki ver
nişanlını da alttan alma!
seni böyle kabul edip geri adım atarlarsa ne ala
seni böyle kabullenemezlerse de kendileri bilir

Daha şimdiden başladıysa bu iş yaş , yol yakınken dön bence. Ama tabi bazı olayları sen kendi içinde abartıp alınıyorsan bilemem.

Pardon da nişanlınız kendi ailesiyle mi evleniyor? Neden yüzüğü seçmelerine izin verdiniz? Neden her şeye karışırken onlar siz lafınızı esirgediniz? Ya tutturmuşlar aman saygıda kusur olmasın ben nişanlıma yaranayım da, yine ben ezilirim. Gerçekten anlamıyorum ya, kadınlar neden böyle ezdirirler kendilerini? Evlenince bu değişecek mi sanıyorsun sen arkadaşım, nişanlın ağzını açmayıp seni 7 sülalesine daha şimdiden ezdirirken sanıyor musun ki evlenince kaplan kesilecekte seni savunmaya geçecek. Yazık ediyorsun kendine. Bu şekilde olan tüm kadınlar yazık ediyorlar. Bırakın saygısız diye anılın, sevmesinler sizi ama bi kendi kararlarınız olsun ya. Ben böyle istiyorum diyebilin, gerekirse resti çekin. Bu nedir ya. Adam bensiz yüzük alacak ben kalkıp o yüzüğü mü takacam. Olmasın böyle evlilik daha iyi. Belki size acımasız gelmiştir ama inanın dayanamıyorum artık burada okuduklarıma.

yaranmaya çalışmayacaksın canım kimseye.eğer karşılığını görmüyorsan annecim babacım demeyeceksin hevesle.saygı sevgi karşılıklı olur.sen annecim derken o sana el kızı olduğunu hissettiyorsa mesafeni koymalısın.kendini asla ezdirme.yoksa çoook üste çıkarlar

Evi bari biraz uzaktan ayarlasaydınız yakınsa hic iyi olmaz gece gündüz bir arada hic özeliniz olmayacak maalesf kuzeniniz olacak

X