- 6 Ağustos 2014
- 961
- 2.445
- 358
- Konu Sahibi fahri konsolos
annemin kuzeni bir hinti ile evlenip almanyaya yerleşmişti. kadın türk, adam hintli, aralarında ingilizce konuşuyorlar fakat almanyada yaşıyorlar. çocuk 4 yaşına geldiğinde bile ne konuştuğunu hiçbirimiz anlamıyorduk, çünkü tüm bildiklerini aynı cümlede kullanıyordu. almanca, ingilizce, türkçe ve hintçe... annesi de anlamıyordu çoğu zaman dediğini... sonra türkiyeye yerleştiler ve eğitimini burada almaya başladı. şimdi türkçeye hakim ve ingilizceyi de okulda oldukça ilerletti...
belki iki dil birşekilde orta yolla öğretilir ama 3-4 dil olunca çocuk için de sizin için de zor... yavrum derdini bir türlü anlatamaz, siz ve çevresindekiler de çocuğu anlayamaz. o yüzden kendi aranızda bir oturun konuşun derim ben, ya siz ya eşiniz fedakarlık yapmak durumunda. ya sadece yaşadığınız dili öğrenecek şimdilik, ana dili/baba dili ilerki yaşlara kalacak, ya da o anlatamayacak sinirlenecek, huysuzlanacak, siz anlayamayacaksınız, sinirleneyecek huysuzlanacaksınız...
bilemedim
belki iki dil birşekilde orta yolla öğretilir ama 3-4 dil olunca çocuk için de sizin için de zor... yavrum derdini bir türlü anlatamaz, siz ve çevresindekiler de çocuğu anlayamaz. o yüzden kendi aranızda bir oturun konuşun derim ben, ya siz ya eşiniz fedakarlık yapmak durumunda. ya sadece yaşadığınız dili öğrenecek şimdilik, ana dili/baba dili ilerki yaşlara kalacak, ya da o anlatamayacak sinirlenecek, huysuzlanacak, siz anlayamayacaksınız, sinirleneyecek huysuzlanacaksınız...
bilemedim