• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çoklu gıda alerjisiii!! Bebeğin de olanlar lutfen yardim

Merhaba, sizin alerji ler ne aşamada. Biz düzeltemiyoruz
Biz 6 aydır ishallerden kurtulmuştuk. Geçen benim yediğim bir şey dokunmuş olacak ki iki gündür ishal. Yani arada bir şeylerin tetikleme durumu oluyor. Hala tüm besinleri denemedik. Ama yol almıştık bayaa. Şimdi yeni besin denemeyi bıraktık. İshalinin düzelmesini bekleyeceğiz ne olduğunu bulmaya çalışacağız. Sizin hala her şeye karşı mı tepkisi var?

Biz 6 aydır ishallerden kurtulmuştuk. Geçen benim yediğim bir şey dokunmuş olacak ki iki gündür ishal. Yani arada bir şeylerin tetikleme durumu oluyor. Hala tüm besinleri denemedik. Ama yol almıştık bayaa. Şimdi yeni besin denemeyi bıraktık. İshalinin düzelmesini bekleyeceğiz ne olduğunu bulmaya çalışacağız. Sizin hala her şeye karşı mı tepkisi var?
Hangi doktora gidiyorsunuz yazarsanız sevinirim

Doktor tavsiye edebilir misiniz benim de bebegim alerjik doktordan memnun değilim

Ne zaman geçmişti sizin alerjileriniz

Ne zaman geçmişti sizin alerjileriniz
Gastroenteroloji doktoru Fugen Cullu Cokuğraş’a gidiyoruz. Muayenesi Nişantaşı’nda. Alerjilerimiz geçmedi ama doğru adımlarla hafifledi. Yiyemediği gıdaları yemeye başladı. Çok adım adım ilerliyoruz. Doktorumuz çok iyi çok memnunuz. Zaten alerjinin kalıcı bir tedavisi yok maalesef sadece çocuğun büyüme gelişimini etkilemeden besin denemeleri yaparak en iyi duruma getiriyorlar. Çocuk büyüdükçe tamamen geçebiliyor ya da bazı besinlere duyarlı olabiliyor. Onu da zaman gösterecek. Bizim alerjimiz bağırsak tepkili.

Gastroenteroloji doktoru Fugen Cullu Cokuğraş’a gidiyoruz. Muayenesi Nişantaşı’nda. Alerjilerimiz geçmedi ama doğru adımlarla hafifledi. Yiyemediği gıdaları yemeye başladı. Çok adım adım ilerliyoruz. Doktorumuz çok iyi çok memnunuz. Zaten alerjinin kalıcı bir tedavisi yok maalesef sadece çocuğun büyüme gelişimini etkilemeden besin denemeleri yaparak en iyi duruma getiriyorlar. Çocuk büyüdükçe tamamen geçebiliyor ya da bazı besinlere duyarlı olabiliyor. Onu da zaman gösterecek. Bizim alerjimiz bağırsak tepkili.
Sizin ne kadarlık oldu

17 aylık oldu hala uğraşıyoruz valla. Ne zaman bagırsakları toparlayıp her şeyi yiyebilecek bilmiyorum
Biz de 17 olmak Üzereyiz. Demek'ki 1 yaşında geçmiyormuş herkesin ki.
Peki doktorunuz size bir zaman aralığı veriyor mu?
Bizim doktor 2 yaşında geçer diyor ama artık neye inanacağımı şaşırdım

Biz de 17 olmak Üzereyiz. Demek'ki 1 yaşında geçmiyormuş herkesin ki.
Peki doktorunuz size bir zaman aralığı veriyor mu?
Bizim doktor 2 yaşında geçer diyor ama artık neye inanacağımı şaşırdım
Hayır hiç zaman vermiyor. Ben yazlıkta çocukları 3,5 yaşında olan ve hala bağırsak tepkisi devam eden bir aile ile tanıştım. Onlara da doktor 5 yaş demiş. Çok korkuyorum uzayacak diye. Bebek olduğu için zaten paketli gıda çikolata falan vermiyoruz ama büyüdükçe isteyecek. Umarım en azından 3 yaş doğum günü pastasını yiyebilir. Geçici olmasını dilemekten başka çare gelmiyor elimden

Hayır hiç zaman vermiyor. Ben yazlıkta çocukları 3,5 yaşında olan ve hala bağırsak tepkisi devam eden bir aile ile tanıştım. Onlara da doktor 5 yaş demiş. Çok korkuyorum uzayacak diye. Bebek olduğu için zaten paketli gıda çikolata falan vermiyoruz ama büyüdükçe isteyecek. Umarım en azından 3 yaş doğum günü pastasını yiyebilir. Geçici olmasını dilemekten başka çare gelmiyor elimden
2.5 yaş duydum ama 3.5 ilk defa duydum. Umarım yavrularımızın o kadar sürmez. Zaten bu şekilde 5 yaşına getirmek imkansız. Üç beş besinle

2.5 yaş duydum ama 3.5 ilk defa duydum. Umarım yavrularımızın o kadar sürmez. Zaten bu şekilde 5 yaşına getirmek imkansız. Üç beş besinle
Sizin sanıyorum sebzelerde de tepki veriyordu değil mi? Sebze konusundaki tepkileri biraz rahatladı mı?

Sizin sanıyorum sebzelerde de tepki veriyordu değil mi? Sebze konusundaki tepkileri biraz rahatladı mı?
Bizim ek gıdaya geçişte çok büyük sorunlar olmadı. Zaten alerjik gıdaları denemedim diğerlerini tölore etti. 9 aylıkken ayçiçeği yağına alerji gelişti ondan sonra badem ve avokado ya da alerjisi gelişti en korkunç sürece 1 yaşında demir takviyesi ile girdik. Demir dokununca yiye bildiği şeyler de dokunmaya başladı ve hala düzelmedi.
Yaklaşık iki aydır azı dişi çıkatdığı için hiç bir şey yemiyor zaten. Dün de bağırsak enfeksiyonu başladı bugün antibiyotiğe başladik. Umarım antibiyotik alerjilerini iyice arttırmaz

Bizim ek gıdaya geçişte çok büyük sorunlar olmadı. Zaten alerjik gıdaları denemedim diğerlerini tölore etti. 9 aylıkken ayçiçeği yağına alerji gelişti ondan sonra badem ve avokado ya da alerjisi gelişti en korkunç sürece 1 yaşında demir takviyesi ile girdik. Demir dokununca yiye bildiği şeyler de dokunmaya başladı ve hala düzelmedi.
Yaklaşık iki aydır azı dişi çıkatdığı için hiç bir şey yemiyor zaten. Dün de bağırsak enfeksiyonu başladı bugün antibiyotiğe başladik. Umarım antibiyotik alerjilerini iyice arttırmaz
Antibiyotikle birlikte probiyotik kullanın zaten bilirsiniz. Gerçi bazı doktorlar probiyotiklerin de pek faydası olmadığını söylüyor bilmiyorum artık. Benim de kızım bazen yiyor bazen hiç yemiyor. Tam kilosunu toparlıyorum sonra geri düşüyor. Bir şekilde büyüyecek onlar da bizden geriye ne kalacak bu psikolojiyle bilemiyorum

3 aydır geçmeyen kanlı ve mukuslu kaka var. Artık dayanamiyorum ağlayarak yazıyorum. Ne yapsam neyi kessem yok düzelmiyor. Süt yumurta kırmızı et tavuk balık kuruyemis baharat yasak. Katı bir diyet yapıyorum sadece sebze meyve yiyorum kahvaltı sadece Zeytin ve patates yiyorum. Ama hala düzelmiyor. Açlıktan ağlıyor yavrum. Artık sütüm yetmiyor. Mamayi asla yemiyor. Kaşık biberon şırınga her şekilde denedim. Şu an 5 aylık. Ben ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayim nelere alerjisi var Artık çözemez hale geldim. Bebegimin karnını nasıl doyuracagim ek gıdada ne verecegim. Bu durumu yaşayanlar yardımcı olursanız sevinirim
Sonradan geçti mi bu kanlı kaka kacinci ayda gecti ek gıdada neler verdiniz sütünüzu nasıl arttirdiniz
Merhaba ayni belirtiler suan bende var 5 aylik bebeğim yaptınız?
Diyet fayda getirdi mi?
Nefes darligi, burun tıkanıklığı oluyormuyddu?
Kakada kan her gun mu goruyordunuz?
Kusması cokmuydu?
EN ÖNEMLİSİ GECTİMİ ALERJİNİZ?

Merhaba ayni belirtiler suan bende var 5 aylik bebeğim yaptınız?
Diyet fayda getirdi mi?
Nefes darligi, burun tıkanıklığı oluyormuyddu?
Kakada kan her gun mu goruyordunuz?
Kusması cokmuydu?
ĴEN ÖNEMLİSİ GECTİMİ ALERJİNİZ?
Merhaba
Sırayla cevaplayayım
Diyetin gaz sancısını azaltma dışında bir faydası olmadı
Burun tıkanıklığı ilk dogdugu andan itibaren oluyordu. Şu anda da alerjik astim teşhisi kondu.
Kakada her seferinde kan görüyordum
Kusma hiç olmadı
Bağırsak tepkili alerji ek gıdadan sonra tamamen geçti
5 aylıkken ek gıdaya başladım ve başlar başlamaz kan azaldı ve bitti mukus bir kac ay daha devam etti oda en sonda bitti şu an herseyi yiyor çok şükür

Merhaba
Sırayla cevaplayayım
Diyetin gaz sancısını azaltma dışında bir faydası olmadı
Burun tıkanıklığı ilk dogdugu andan itibaren oluyordu. Şu anda da alerjik astim teşhisi kondu.
Kakada her seferinde kan görüyordum
Kusma hiç olmadı
Bağırsak tepkili alerji ek gıdadan sonra tamamen geçti
5 aylıkken ek gıdaya başladım ve başlar başlamaz kan azaldı ve bitti mukus bir kac ay daha devam etti oda en sonda bitti şu an herseyi yiyor çok şükür
Kusura bakmayin iki sorum daha olacak tecrübelerinizden faydalanmak adina.
-Peki sizde de bazen yüzünde ufak kizarikliklar oluyormuydu yani ciddi degil sivilce tarzi bi kac tane bide asilarini yaptirdiniz mi kafami çok kurcaliyo 4. Ay asisinda sadwce zattureyi yaptırdım onla bile uc gündür huzursuz yuzunde ufak deri dokuntusu oldu halen var ve cok kivraniyo gaz sancisi çeker gibi
- ek gidaya hangi besinle basladiniz ve nelerle devam ettiniz ?

Kusura bakmayin iki sorum daha olacak tecrübelerinizden faydalanmak adina.
-Peki sizde de bazen yüzünde ufak kizarikliklar oluyormuydu yani ciddi degil sivilce tarzi bi kac tane bide asilarini yaptirdiniz mi kafami çok kurcaliyo 4. Ay asisinda sadwce zattureyi yaptırdım onla bile uc gündür huzursuz yuzunde ufak deri dokuntusu oldu halen var ve cok kivraniyo gaz sancisi çeker gibi
- ek gidaya hangi besinle basladiniz ve nelerle devam ettiniz ?
İçi beyaz tarzda oluyordu ama onlar alerjik değildi normal emdiği için her bebekte olan tarzdaydi kızarıklık hiç olmadı.
Özel aşılar dahil hepsini yaptırdım
Kabak patates havuç vb sebzelerle devamında da meyvelerle devam ettim

Back
X